Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Blackrock: Επικίνδυνη για οικονομική κατάρρευση η Ελλάδα -Εχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Στις πρώτες θέσεις του δείκτη κινδύνου της Blackrock που δείχνει τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας με βάση τα δημοσιονομικά τους στοιχεία, φιγουράρει η Ελλάδα και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Με βάση τον τριμηνιαίο (Aπρίλιο-Μάιο-Ιούνιο) δείκτη επικινδυνότητας χρέους (Sovereign Risk Index) της Blackrock, το τελευταίο αυτό τρίμηνο ευνόησε τις ανεπτυγμένες αγορές όπως το Βέλγιο και τη Βρετανία, οι οποίες ανέβηκαν σε κατάταξη, ενώ οι βασικές αναδυόμενες αγορές υποχώρησαν, λόγω πολιτικής αστάθειας και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

Η Βραζιλία κατήλθε τέσσερις θέσεις και βρέθηκε 31η μεταξύ 50 χωρών, κάτι που σύμφωνα με την Blackrock αποδίδεται στα αυξανόμενα επίπεδα του βραχυπρόθεσμου χρέους. Η Ρωσία «έπεσε» τρεις θέσης στην 24η λόγω «υποχώρησης της αντιληπτής αποτελεσματικότητας της κυβέρνησής της» και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών. Η Αργεντινή, που βρίσκεται σε αδιέξοδο με τους επενδυτές που αρνήθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων, υποχώρησε στην κατάταξη κατά μία θέση στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα σειρά αναπτυγμένων οικονομιών επωφελήθηκαν από την αναθεώρηση προς τα πάνω που έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις προβλέψεις του για την ανάπτυξη. Το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις και βρέθηκε στην 27η, η Βρετανία τρεις θέσεις υψηλότερα στην 20η και η Ολλανδία σημείωσε άνοδο δύο θέσεων στην 11η.

Ακολουθούν οι λίστες των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα):
  1. Νορβηγία
  2. Σινγκαπούρη
  3. Ελβετία
  4. Σουηδία
  5. Γερμανία
  6. Ταϊβάν
  7. Φινλανδία
  8. Καναδάς
  9. Νέα Ζηλανδία
  10. Αυστραλία
  11. Ολλανδία
  12. Δανία
  13. Χιλή
  14. Νότια Κορέα
  15. ΗΠΑ
  16. Αυστρία
  17. Μαλαισία
  18. Τσεχία
  19. Περού
  20. Ηνωμένο Βασίλειο
  21. Πολωνία
  22. Ισραήλ
  23. Κίνα
  24. Ρωσσία
  25. Φιλιππίνες
  26. Ταϊλάνδη
  27. Βέλγιο
  28. Κολομβία
  29. Γαλλία
  30. Σλοβακία
  31. Βραζιλία
  32. Μεξικό
  33. Νότια Αφρική
  34. Ιαπωνία
  35. Κροατία
  36. Ινδονησία
  37. Τουρκία
  38. Ισπανία
  39. Ινδία
  40. Νιγηρία
  41. Ιρλανδία
  42. Ουγγαρία
  43. Σλοβενία
  44. Ιταλία
  45. Αργεντινή
  46. Πορτογαλία
  47. Ουκρανία
  48. Αίγυπτος
  49. Βενεζουέλα
  50. Ελλάδα


Από ..........  iefimerida

Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα με υδροπλάνα -Τα 33 υδατοδρόμια που βρίσκονται στα σκαριά [λίστα]

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Πάνω από 30 υδατοδρόμια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες.
Σύμφωνα με το Ethnos.gr η κατασκευή των υδατοδρομίων βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και πολλά από αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα την Ανοιξη του 2015.
Οπως αναφέρει η ίδια πηγή η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 15 υδατοδρομίων, μεταξύ άλλων στα εξής νησιά:
  • Τήνο
  • Σκόπελο
  • Αλόννησο
  • Σκύρο
  • Ζάκυνθο
Στις εξής παράλιες περιοχές:
  • Βόλο
  • Αμφιλοχία
Παράλληλα, προχωρά τις  διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων στις εξής λίμνες:
  • Τριχωνίδα στο Αγρίνιο
  • Παμβώτιδα στα Ιωάννινα
  • Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
  • Πολυφύτου στην Κοζάνη
  • Κερκίνη στις Σέρρες
  • Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
Την ίδια ώρα η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα, τα οποία είναι τα εξής:
  •  Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
  •  Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
  •  Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
  •  Οθωνών(ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
  •  Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)
  •  Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)
  •  Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)
  •  Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)
  • Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)
  • Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)
  •  Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης)
  •  Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου)
  •  Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου)
  •  Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων)
Παράλληλα, στο παιχνίδι για τη δημιουργία υδατοδρομίου μπαίνουν και τα εξής νησιά και παράλιες περιοχές:
  • Σάμος
  • Πάτμος
  • Πάρος 
  • Ιθάκη
  • Μεσολόγγι
  • Καλαμάτα

Από .......  iefimerida

Λιγοστά τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Τα μέτρα που παίρνονται για την λειτουργία των ΟΤΑ αντικατοπτρίζουν το τι ακριβώς θα συμβεί και στην πόλη μας τα Καμένα Βούρλα, επιβεβαιώνοντας όσους είχαμε εναντιωθεί στις συγκεκριμένες πολιτικές.

Τα λιγοστά χρήματα του πιο φτωχού ΕΣΠΑ όλων των χρόνων (μόνο 95 εκατομμύρια για όλη την περιφέρεια η κοινοτική συνδρομή), τα ελάχιστα που θα ξοδευτούν για παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (μείον 30 εκατομμύρια πανελλαδικά) αλλά και οι προϋπολογισμοί που θα σχεδιάσουν οι προηγούμενοι και θα εκτελέσουν οι επόμενοι δείχνει ότι μονό τοπική διοίκηση δεν είναι, παρά το μακρύ χέρι του κράτους.

Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δημιούργησαν και την απαρέγκλιτη τήρηση του Καλλικράτη και των μνημονίων, και την έγκριση των προϋπολογισμών πριν τη ψήφιση τους καν, από το παρατηρητήριο των ΟΤΑ και την κατεύθυνση για δήμους ΦΟΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γίνεται αυτονόητο ότι δήμοι σαν το δικό μας δεν θα διεκδικήσουν ούτε τις ελάχιστες έστω κοινωνικές παροχές. Άλλωστε η φιλοσοφία του προγράμματος του νέου δημάρχου είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Τα προγράμματα τους υπάρχουν.

Συνεπώς οι δήμοι θα εγγυώνται την δημοσιονομική πειθαρχεία και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους δήμους τολμούν σε άλλη πολιτική με έλεγχο κάθε μήνα, η αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους και τέλη, η αναστολή προσλήψεων, οι υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, ο περιορισμός των δαπανών μονό στην μισθοδοσία και στις ανελαστικές δαπάνες προβλέπονται.

Παραβλέποντας την διεκδίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων, ελάφρυνση ΑΜΕΑ και ανέργων, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, στήριξη των απόρων, αλλά και την επιστροφή των παρακρατηθέντων (τρία εκατομμύρια στο δήμο μας).

Η ανάγκη άλλης οικονομικής πολιτικής αλλά και τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα Ιουνίου και Ιουλίου, δείχνουν ποια οικονομία χρειαζόμαστε. Η αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί στην διαχείριση (ακτές, καθαριότητα, πυροπροστασία) το επιβεβαιώνουν. Οι επενδυτές του ΤΑΙΠΕΔ ουδεμία σχέση έχουν με τον τόπο μας ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. Αυτό θα φανεί άμεσα και από τις εξελίξεις στις Θερμοπύλες.

Φραγκούλης Γιάννης

Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Αποκλειστικό: Βρέθηκε όπλο στο σπίτι συνεργού του Νίκου Μαζιώτη στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


      Νέες εξελίξεις προκύπτουν από τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr σε διαμέρισμα στα Καμένα Βούρλα όπου διέμενε ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του τρομοκράτη βρέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής ένταλμα σύλληψης, καθώς εμπλέκεται στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα της Ακράτας το 2012 και σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα το 2013, βρίσκεται πίσω και από την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, το 2008. Μία απαγωγή την οποία οργάνωσε, ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Οπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, ο 35χρονος, το "δεξί χέρι" του τρομοκράτη, είναι το άτομο που κατηγορείται ότι έκλεψε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ερήμην, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Η εμπλοκή του 35χρονου, τόσο στις ληστείες, όπου "πρωταγωνιστούσε" ο Μαζιώτης, όσο και στην απαγωγή που οργάνωσε ο Παλαιοκώστας αποδεικνύει τη διασύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα.


Από .........   newsbomb 

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Νίκο Μαζιώτη που κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος - "Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι υπεύθυνοι για την κρίση"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 - Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η απολογία του ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα
- Ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι, κλοπές, ληστείες και εγκληματική οργάνωση
- Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις κατηγορίες
 - Νοσηλεύεται στο ισόγειο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού

 Προφυλακιστέος εκ νέου κρίθηκε ο Νίκος Μαζιώτης για την αιματηρή σύγρουση στο Μοναστηράκι, καθώς και για αδικήματα που αφορούν ληστείες, κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα τελευταία δυο χρόνια.

 Κατά την απολογία του, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο γραφείο της διευθύντριας του νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

 Ωστόσο, αρκέστηκε να κάνει μια πολιτική δήλωση, λέγοντας ότι "τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι υπεύθυνοι για την πολιτικοοικονομική κρίση στη χώρα".

 Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στο ισόγειο του νοσοκομείου και -για την ώρα- δεν του επιτρέπεται να προαυλίζεται με άλλους κατηγορουμένους, αλλά μόνο έξω από το δωμάτιο, όπου νοσηλευόταν και ο Σάββας Ξηρός.

 Από ...... newsit