Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Handelsblatt: Κάνε καριέρα στο ελληνικό δημόσιο χωρίς κανένα πτυχίο - Αποθεώνει Κυριάκο Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


- "Η Αθήνα θέλει να ξεφορτωθεί τους υπαλλήλους με τα πλαστά πιστοποιητικά" είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας
- "Ακόμα και χωρίς απολυτήριο λυκείου οι υπάλληλοι στο Δημόσιο"
- "Το πελατειακό κράτος είναι μία από τις αιτίες της κρίσης χρέους που μαστίζει τη χώρα"
- Εγκωμιαστικά σχόλια για τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αξιολόγηση
- Ειδική αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή

Με ειρωνικά σχόλια αναφέρεται η "Handelsblatt" στο ελληνικό Δημόσιο και στους υπαλλήλους που είχαν διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά.

"Ακόμα και χωρίς απολυτήριο Λυκείου, είναι δυνατή στην Ελλάδα μία καριέρα στο Δημόσιο", επισημαίνεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας με τίτλο "Η Αθήνα θέλει να ξεφορτωθεί τους υπαλλήλους με τα πλαστά πιστοποιητικά".

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έδειξαν ότι σε σύνολο 5.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι 266 είχαν υποβάλει παραποιημένα πιστοποιητικά.


"Έτσι, η -από την αρχή της κρίσης- συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα αποκτά νέα διάσταση και γίνεται τεστ αντοχής για την κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για πλαστά απολυτήρια Λυκείου, "βελτιωμένες" εκ των υστέρων βαθμολογίες, ψεύτικα διπλώματα για ξένες γλώσσες ή γνώσεις υπολογιστή, αλλά και για πλαστά πτυχία πανεπιστημίου. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα αυτές οι απάτες δεν είχαν εντοπιστεί οφείλεται σε έναν πολύ απλό λόγο: δεν έπρεπε, πολύ απλά, να εντοπιστούν", αναφέρει ο αρθρογράφος, εκτιμώντας ότι σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για οπαδούς κομμάτων ή για συγγενείς ή φίλους πολιτικών.

"Στην Ελλάδα αυτού του είδους οι εξυπηρετήσεις έχουν μακρά παράδοση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι το πελατειακό κράτος είναι μία από τις αιτίες της κρίσης χρέους που μαστίζει τη χώρα, καθώς ο νεποτισμός οδήγησε στη διόγκωση και την αναποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όσοι κατέθεσαν πλαστά έγγραφα απειλούνται τώρα με κυρώσεις, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να απολύσει 6.500 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 2.500 θα είναι υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά, σημειώνεται.

"Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην αξιολόγηση και τη συμφωνηθείσα μείωση του Δημοσίου. Ήδη, έχει καταφέρει αυτό που οι περισσότεροι των προκατόχων του δεν είχαν καν προσπαθήσει: Ενώ το 2009 στην ελληνική δημόσια διοίκηση απασχολούνταν 953.000 άτομα, ο αριθμός τους έχει ήδη μειωθεί στους 670.000. Οι δαπάνες προσωπικού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν από τα 24,5 στα 15,8 δισεκατομμύρια ευρώ", αναφέρει το ρεπορτάζ, στο οποίο γίνεται ακόμη μνεία για τον ρόλο του Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης πρόσφατα δήλωσε ότι "ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται καλύτερα, όσο περισσότερο περιορίζεται σε μέγεθος, ενώ οι νέοι υπάλληλοι γνωρίζουν από χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή".


Από .........  newsit

Ο Όμιλος Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων θα σας ταξιδέψει τραγουδώντας και χορεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Κυριακή 27-07-2014 στις 21:00


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Για 15ή χρονιά θα ταξιδέψουμε τραγουδώντας και χορεύοντας σε όλη την Ελλάδα.....
τα τμήματα του Ομίλου μας θα παρουσιάσουν χορούς απο όλη την Ελλάδα(με ένα αφιέρωμα στους αποκριάτικους χορούς της Νάξου),καλεσμένοι σε αυτό το ταξίδι θα είναι:
το ''Εργαστήρι πολιτισμού Λαμίας'' και ο ''Σύλλογος Μορφοβουνιωτών Ν. Καρδίτσας''

 σας περιμένουμε όλου να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να ταξιδέψουμε παρέα..!!!!


Η μεγαλύτερη λεηλασία φόρων στην ιστορία της ανθρωπότητας οδηγεί σε αιματοχυσία!

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, σε λίγες μέρες από σήμερα, ξεκινάει η μεγαλύτερη ληστρική επιδρομή στην ιστορία της ανθρωπότητας επίσημου κράτους στους πολίτες του.

Ο πρωθυπουργός τής Τάνιας Ιακωβίδου, ο επονομαζόμενος και Τζούλιο (Αντρεότι), έχοντας μαζί του τον Βενιζέλο- που όσο περνάει ο καιρός θυμίζει τον Μάρλον Μπράντο στον Νονό-θα στείλουν τους τσιλιαδόρους τους να εισπράξουν 7,5 δις φόρους, από τους ήδη φτωχοποιημένους πολίτες τους.





Από τους πολίτες, οι οποίοι 1 στους 5 δεν θα πάνε καν διακοπές και οι οποίοι χρωστάνε ήδη 67,5 δις στο Δημόσιο και 20 δις στα ασφαλιστικά ταμεία του τσαχπινογαργαλιάρη Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο Τζούλιο και ο Μάρλον ζητάνε άλλα 7,5 δις.
Τα οποία ακόμη κι αν τα εισπράξουν δεν πρόκειται να κλείσουν την τρύπα των 15 δις ευρώ, ποσό στο οποίο ανέρχεται το δημοσιονομικό κενό της χώρας, μόνο για το 2015, σύμφωνα με τους δανειστές μας!

Την ίδια ώρα η Μέρκελ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε καμμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος που έχει εκτιναχθεί στα 400 δις ευρώ.

-Οι κυβερνήσεις και οι πολίτες σας δημιούργησαν αυτό το χρέος. Σε καμμία περίπτωση, όσο βρίσκομαι στη  καγκελαρία δεν πρόκειται να δεχθώ κανενός είδους απομείωση του ελληνικού χρέους σας. Ακόμη κι αν εξαφανισθεί από τον πλανήτη και ο τελευταίος Ελληνας, το χρέος πρέπει να το αποπληρώσετε στο ακέραιο. Δεν έχω ουδεμία πρόθεση να μπω σε μία διαδικασία που θα προκαλέσει την διάλυση της ζώνης του ευρώ κι αυτό γιατί σε περίπτωση που απομειωθεί το ελληνικό χρέος, το ίδιο θα ζητήσουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. Δεν πρόκειται να θυσιάσω τους πολίτες μου για χάρη των κηφήνων της Ευρώπης...

Σας μεταφέρουμε λέξη-λέξη την θέση της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος.
Την ιδια ώρα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν αρχίσει τα παπατζιλίκια με τους 180 βουλευτές.
Παρόλα αυτά η προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία με την εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή, είναι η πιο ηρωική πράξη κυβερνώντων στην εποχή του Μνημονίου.
Αν καταφέρουν να φθάσουν τον Φεβρουάριο του 2014, έχοντας λεηλατήσει τον ελληνικό λαό με αφαίμαξη 7,5 δις ευρώ, έξω από την Βουλή 5 εκατομμύρια Έλληνες θα μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας στο πιο αιματοβαμμένο πολεμικό μέτωπο της μεταπολεμικής μας ιστορίας.

Aπό την άλλη ο σχεδόν γραφικός και μονίμως εκτός τόπου και χρόνου Τσίπρας, υποδύεται τον Γιασέρ Αραφάτ.

Μόλις ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη αιματοχυσία στην Ελλάδα σε καιρό "ειρήνης"...

Από .........  kourdistoportocali

 

Τσουχτερά πρόστιμα εάν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα ο φόρος εισοδήματος -Προσαύξηση έως και 11,5% σε τρεις μήνες

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



Μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό τους από το ΤΑΧΙΝΕΤ και εως το τέλος του μήνα να σπεύσουν στις εφορίες προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση που τους αναλογεί.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις φωτιά που φτάνουν έως και 11,5% μέσα σε τρεις μήνες

Εαν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί μέχρι 31 Ιουλίου τότε την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.

Για παράδειγμα, όπως γράφει η «Ημερησία» αν μια δόση των 1.000 ευρώ δεν εξοφληθεί στο τέλος Ιουλίου τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 7,3 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 1.007,3 ευρώ (1.000 + 0,73% ). Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα τότε θα αυξηθεί στα 1.014,65 ευρώ (1.007,3 + 0,73%) ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10% που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Ετσι το ποσό της οφειλής ανεβαίνει στα 1.114,65 ευρώ (1.014,65+100). Δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες η οφειλή των 1.000 ευρώ «φούσκωσε» κατά 114,65 ευρώ (αύξηση 11,46%).

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση. Όπως προκύπτει από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου ο χρόνος για την επιβολή του τόκου σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου «τρέχει» από την επόμενη ημέρα που έληξε η προθεσμία υποβολής της δήλωσης δηλαδή από τις 15 Ιουλίου και όχι από την επόμενη ημέρα της προθεσμίας εξόφλησης του φόρου δηλαδή από την 1η Αυγούστου.

Από .........  iefimerida

Financial Times: Τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση -Απειροι πολιτικοί θα ασχολούνται με τη διακυβέρνηση

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ελλάδα φαίνεται να επιστρέφει στην κανονικότητα, αλλά πίσω από την ηρεμία παραμένουν οι φόβοι για το μέλλον της, αναφέρει μακροσκελές δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times με τίτλο «Ελλάδα: Μία εύθραυστη ηρεμία» και υπότιτλο «Δύο χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία γυρίζει σελίδα».

Μετά τη συρρίκνωσή της κατά 25% από τις αρχές του 2008, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και εφέτος πιθανόν να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρει το δημοσίευμα. Σημειώνει επίσης ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει εξομαλυνθεί στις κεφαλαιαγορές, καθώς η χώρα άντλησε τον Απρίλιο το ποσό των 3 δισ. ευρώ με την έκδοση πενταετών ομολόγων, με ένα επιτόκιο μόνο 4,95% και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ αυτό τον μήνα με τριετή ομόλογα.
Το δημοσίευμα παραθέτει στη συνέχεια δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για τους κινδύνους όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά μία νέα συγκυρία οικονομικών και πολιτικών κινδύνων αποτελούν μία πιθανή απειλή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων και η «εξαιρετικά υψηλή» ανεργία «έχουν στηρίξει πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της ριζοσπαστικής αριστεράς. «Η μεγάλη βελτίωση των συνθηκών στις κεφαλαιαγορές δεν έχουν ακόμη αντανακλασθεί στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για να δικαιολογήσει το χαμηλό κόστος δανεισμού της από τις κεφαλαιαγορές και να προσφέρει αποδόσεις στους μακροπρόθεσμους επενδυτές μετοχικών αξιών, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο και αυτό θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία της, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα και αρχίσαμε να το έχουμε είναι ένα σχέδιο πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάστηκε από τους διεθνείς πιστωτές αποτελεί μόνο την αρχή της διαδικασίας. «Θα χρειασθούμε το δικό μας μνημόνιο, το οποίο θα έχουμε διαπραγματευθεί με τους Έλληνες πολίτες. Χρειάζεται ένας βαθμός εσωτερικής νομιμοποίησης... Οι Έλληνες είναι γνωστοί ως ατομιστές, αλλά έχουν σχεδόν αναγκασθεί λόγω της κρίσης να συνεργάζονται περισσότερο», δήλωσε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη εμπόδιο τον Φεβρουάριο με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε μία υποψηφιότητα, θα ακολουθήσουν εκλογές. Εάν συμβεί αυτό, συνεχίζει η εφημερίδα, «το αριστερό αντιπολιτευόμενο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που απορρίπτει τους αυστηρούς όρους διάσωσης που ζητούν οι πιστωτές της Ελλάδας, θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο κόμμα και ίσως να σχηματίσει νέα κυβέρνηση».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει σταματήσει τις απειλές για αναστολή πληρωμών εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, εφόσον έλθει στην εξουσία, καθώς προσπαθεί να μετακινήσει το κόμμα του προς το κέντρο.

Ωστόσο, σημειώνουν οι Financial Times, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να επιθυμεί την επανακρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές και να αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα.

Οι παρατηρητές θα παρακολουθούν στενά τις επιδόσεις της Ρένας Δούρου που θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η ίδια φαίνεται ρεαλίστρια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά θέλουμε οι επενδυτές να προσέχουν το περιβάλλον, να πληρώνουν όλους τους φόρους τους και να σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε η κ. Δούρου.

Ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πιο μετριοπαθείς τις πολιτικές του, η ανάληψη από αυτόν της εξουσίας θα σήμαινε την πιθανή διακοπή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Ελλάδας, καθώς οι άπειροι πολιτικοί του θα ασχολούνται με τα καθημερινά προβλήματα διακυβέρνησης. «Πρόκειται για μία προοπτική που ανησυχεί τους αξιωματούχους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες», καταλήγει το δημοσίευμα.

Από ..........  iefimerida

Σοφιανός για πρόεδρο Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Λαφαζάνης για πρόωρες εκλογές

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com