Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πάρτε πίσω τον ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ιστορία του ΕΝΦΙΑ θυμίζει την αντίστοιχη και πασίγνωστη ιστορία του Χότζα, όπου κάποιος παραπονιέται για το μέγεθος του δωματίου του και ο Χότζας τον βάζει να το γεμίσει με όλα τα ζωντανά της στάνης του. Ο ίδιος άνθρωπος όταν κατόρθωσε να βγάλει έξω τα ζώα και να μείνει και πάλι μόνος, πίστεψε ότι ζει σε ένα παλάτι. Όσες εκπτώσεις κι αν κάνουν, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ένας άδικος και παράλογος φόρος.

Μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να έχει "λάθη", αλλά αυτά αποδεικνύουν το πόσο πρόχειρο είναι το κράτος μας. Κατά τα λοιπά ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας ληστρικός νόμος από την στιγμή που φορολογεί την κατοχή των ακινήτων και όχι το έσοδο που ενδεχομένως αυτά φέρουν. Στο βάθος του μυαλού όσων επέβαλλαν αυτό το τερατούργημα είναι η κατάσχεση της περιουσίας των Ελλήνων σε περίπτωση χρεοκοπίας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν προηγούμενο. Ο κάθε Έλληνας είναι υπεύθυνος με το τελευταίο του ευρώ για τα χρέη του κράτους του.

Σε πρώτη ανάγνωση αυτό μπορεί να μοιάζει λογικό! Η έννοια της συλλογικής ευθύνης είναι αρεστή στους Βόρειους! Μπορεί να καταδικάζουν σήμερα εγκλήματα που έγιναν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά πολλά από εκείνα τα εγκλήματα έγιναν επειδή οι Γερμανοί θεώρησαν ότι οι ντόπιοι πληθυσμοί είχαν ευθύνη για τα δρώμενα στην περιοχή τους! Το ίδιο επιχειρούν και σήμερα! Πόσο υπεύθυνος είναι ο πολίτης της πόλης των Γρεβενών που κατέχει ένα μικρό διαμέρισμα για την χρεοκοπία της χώρας; Σίγουρα λιγότερη από εκείνους που την καταλήστευσαν με τις περιπτώσεις τύπου Siemens και εκείνους που δάνειζαν αφειδώς την χώρα ακόμη και λίγες εβδομάδες πριν τον... Τιτανικό του Παπακωνσταντίνου.

Όλη αυτή η ιστορία, όμως, έχει μία "συνέπεια". Δεν υποχωρούν ούτε πόντο από τις θέσεις τους, επειδή γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και θέλουν το πείραμα της Ελλάδας να επαναληφθεί και όπου αλλού χρειαστεί. Να περάσει η λογική της συλλογικής ευθύνης και οι Ευρωπαίοι πολίτες να πληρώνουν με την προσωπική τους περιουσία για τα χρήματα που χάνουν οι κυβερνήσεις τους και οι τραπεζίτες. Ή αλλιώς για τα χρήματα που χάνουν οι κυβερνήσεις τους παρέα με το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Μην ρωτήσετε τι θα γίνει αν το ατύχημα συμβεί στο σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έγινε και με τα ελλείμματα πριν δέκα χρόνια, οι κανόνες μπορεί και να μην ισχύουν γι΄ αυτούς.

Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο άλλο άκρο! Να αρχίσει να εχθρεύεται το σύστημα, θεωρώντας ότι η πρωσική αντίληψη περί ευθύνης είναι αντιπροσωπευτική του καπιταλισμού. Δεν είναι όμως έτσι, ανεξάρτητα από το αν οι Γερμανοί είναι αυτή την στιγμή πανίσχυροι στην Ευρώπη. Και ναι μεν η ζωή δεν είναι άσπρο μαύρο και υπό αυτή την έννοια δεν έχουν σε όλα άδικο οι Γερμανοί, αλλά είναι βέβαιο ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ποιά είναι η θέση του πολίτη στην κοινωνία. Οι αλλαγές γίνονται μέσα από συμμετοχικές δράσεις, αλλά όχι με εξαναγκαστικό τρόπο.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει κι αλλού. Φόροι επί των ακινήτων υπάρχουν, αλλά αυτοί είναι ανταποδοτικοί. Αλλά ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι καν ένας φόρος που έχει να κάνει μόνο με την κατοχή ακινήτων. Το μοναδικό του αμάρτημα δεν είναι ότι πρόκειται για έναν μη ανταποδοτικό φόρο. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για έναν αυθαίρετο φόρο: Οι δανειστές απαίτησαν ένα νούμερο και βρήκαν αυτό το νούμερο από εκείνους που δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Όλα τα άλλα, ο τρόπος υπολογισμού και τα λάθη είναι δευτερευούσης σημασίας. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ότι τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα χρέη της χώρας. Τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων επειδή τα ακίνητα δεν μπορεί κανείς να τα πάρει και να φύγει.

Και ποιός θα έπρεπε να πληρώσει; Μα εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα! Αυτοί μιλάνε συνεχώς για τιμωρία, όταν ξέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Η τιμωρία δεν παράγει πλούτο και έτσι δεν μπορούν να υπάρξουν νέα έσοδα για το κράτος. Αλλά γι΄ αυτούς προέχει η τιμωρία και η συμμόρφωση στις διαδικασίες, όπως αυτοί έχουν μάθει να τις βάζουν στις δικές τους κοινωνίες. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που το "πείραμά" τους είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το ΕΝΦΙΑ. Διότι πρόκειται για έναν άδικο νόμο.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Εκτάκτως ο Σαμαράς στον Παπούλια

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου.


Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι, αλλά και για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές ωστόσο, διαρρέουν ότι Σαμαράς και Παπούλιας μίλησαν και για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις δύο το μεσημέρι και διήρκησε 40 λεπτά. Το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώθηκε μία μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό να έχουν μία συζήτηση για την επισκόπηση της κατάστασης στα εθνικά θέματα ενόψει των συνομιλιών μεταξύ των 28 ηγετών της Ατλαντικής Συμμαχίας.


Στην Ουαλία ορισμένοι «σύμμαχοι» της Ελλάδας, ενδεχομένως επιχειρήσουν να εγείρουν το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσων θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον νεοκλογέντα πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ερντογάν.

Από .........  parapolitika

Αρχηγείο Apple Vs Αρχαία Αμφίπολη

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


του Χρήστου Δασκαλόπουλου

Είναι άσχετα μεταξύ τους.
Τα χωρίζουν σχεδόν 2400 χρόνια. Και όμως και τα δύο αντιπροσωπεύουν δύο αυτοκρατορίες ή δυναστείες αν θέλετε.


Αριστερά το μελλοντικό αρχηγείο της Apple. Δεξιά ο τύμβος Καστά
Από τη μία πλευρά, η Μακεδονική δυναστεία. Κατέκτησε σχεδόν όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Από την άλλη η δυναστεία της τεχνολογίας Apple. Στις ημέρες μας, έχει κατακτήσει και πάλι όλο το γνωστό κόσμο με τα προϊόντα της.
Οι Μακεδόνες, δημιούργησαν τον τύμβο για τους –προφανώς- διάσημους νεκρούς τους που θα αποκαλυφθούν σύντομα, όπως μας λέει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η αρχιτεκτονική ομοιότητα θα μπουρούσε να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή



Η Apple, δημιουργεί και αυτή το νέο αρχηγείο της για να στεγάσει και αυτή τους -εν ζωή- ανθρώπους που σχεδιάζουν τα προϊόντα της τεχνολογίας του μέλλοντος. Και δεν μπορείτε να διαφωνήσετε. Στα βάση τους, τα δύο …εργοτάξια μοιάζουν πολύ!

Το αρχηγείο της Apple σε σκίτσο όπως θα είναι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής


Οι Μακεδόνες είχαν τα όπλα τους για να κατακτήσουν τους άγνωστους λαούς, τους οποίους όμως, όπως αναφέρει η ιστορία, αργότερα εισήγαγαν στον Ελληνικό πολιτισμό.
Η Apple, έχει τις συσκευές της με τις οποίες κατακτά τον κόσμο, τον ενώνει και του προσφέρει πρόσβαση στη γνώση, στον πολιτισμό της τεχνολογίας.



Οι δύο είσοδοι. Μπορεί ο τύμβος να έχει ...κατηγορική είσοδο και το αρχηγείο της Apple ανηφορική ...αλλά...
Μήπως τελικά, αυτά τα δύο κτίρια που τα χωρίζουν χιλιάδες χρόνια έχουν πολλά κοινά;
Δείτε τα βίντεο από ελικόπτερο για τους δύο χώρους και αποφασίστε…

Πηγή

Πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Αγίου Παντελεήμονος 8- 35008 Καμένα Βούρλα) στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ., ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση και μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, θα διεξαχθεί και η εκλογή των εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.


Ο πλειοψηφών Σύμβουλος
Μακρυνίτσας Δημήτριος

Από .........www.mwlos.gr

Με τα...ψέμματα κρατούν ανοιχτό το ΤΕΙ Στερεάς!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



  Δραματική είναι η κατάσταση στο ΤΕΙ Στερεάς που λειτουργεί χάρη στον...πατριωτισμό εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων που αντιμετωπίζει  τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ντίνο Αναστασίου που μίλησε στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 δεν υπάρχει  προϋπολογισμός,δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές λειτουργίες του.
¨Ξέρετε οτι δεν έχουμε ουτε μια γραμματέα..." τόνισε χαρακτηριστικά ,η υποθεση με τον απολογισμό του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί και το Συμβούλιο συναντά δυσκολίες και  δεν προχωρά η διαδικασία εκλογής προέδρου, το ίδιο κατά τον κ. Αναστασίου  συμβαίνει και με το θέμα των πιστώσεων για την πρόσληψη εκτάκτου διδακτικού επιστημονικού προσωπικού αναγκαίου  για την  εκπαιδευτική διαδικασία των τμημάτων του Ιδρύματος.

Από ........  lamiafm1

Η ύπουλη ανεργία συναντά την πανούργα εργασία σε ένα πάρτι δολίων και μουλωχτών πολιτικάντηδων…

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Σημειολογεί ο  Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Τι σημαίνει αυτό που αποκαλώ επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική στην Ελλάδα; Σοσιαλ-δημοκρατία και ριζοσπαστικοποίηση της δημοκρατίας στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αγωνιστικού πλουραλισμού.Ναι, αλλά πρωτίστως, μην κοροϊδεύεις τους ανέργους και μην παίζεις με τον πόνο τους!Τα μέτρα που ανακοίνωσε, μετά από τόσα χρόνια δραματικής μεγέθυνσης της ανεργίας,πως σκοπεύει να λάβει εναντίον της «ύπουλης ανεργίας» η κυβέρνηση, στο βαθμό που δεν αποτελούν χυδαίο καλαμπούρι εναντίον των ανέργων, έρχονται να τροφοδοτήσουν την πανούργα εργασία!
Ποια είναι αυτή; Η διαφορά της μετρούμενης τεράστιας κλασικής ανεργίας στην Ελλάδα (ως άθροισμα της κυκλικής ανεργίας, της......
δομικής ανεργίας και της ανεργίας τριβής) ως προς την πραγματική ευρεία ανεργία.

Και ποιά είναι η τελευταία; Η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα που υπερβαίνει ίσως σήμερα το 35% του εργατικού δυναμικού, κινούμενη ασφαλώς παραπάνω (αρνητικότερα) από το παστό της κατακόρυφης πτώσης του ΑΕΠ της χώρας, κατά την περίοδο της συντεταγμένης πτώχευσης με εσωτερική υποτίμηση. Εννοώ όλες τις βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μορφές ανεργίας, την υποαπασχόληση και κάθε μορφή part-time εργασίας – η οποία θα μπορούσε να οριστεί και ως part-time ανεργία!
Οι προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά για την δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, στο βαθμό που δεν αποτελούν κοινές σαχλαμάρες, δεν έρχονται να μειώσουν την ευρεία ανεργία, αλλά να αυξήσουν την διαφορά μεταξύ κλασικής ανεργίας και ευρείας ανεργίας υπέρ της πανούργας εργασίας, δηλαδή υπέρ κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Από τα στοιχεία του ΣΕΠΕ παρατηρούμε ήδη περισσότερες από τις μισές νέες προσλήψεις να γίνονται για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφουν και οι μονομερείς μετατροπές ήδη υπαρχόντων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Διαπιστούται πάρτι πανούργας εργασίας, το οποία οργανώνουν δόλιοι και μουλωχτοί πολιτικάντηδες, οι οποίοι θορυβημένοι από την «ύπουλη ανεργία», έρχονται να ενισχύσουν την «πανούργα εργασία», διασκεδάζοντας έτσι την τραγική για την ελληνική κοινωνία πραγματική,ευρεία ανεργία.
Πάμε λοιπόν να δούμε σημειολογικώς (και ειρωνικώς) πως δομείται αφηγηματικώς η διαλεκτική της απασχόλησης στην Ελλάδα το σωτήριον 2014: «Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος εχθρός μας», δηλώνει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, καθώς προφανώς η ανεργία εμφανίζεται να κάνει τον φίλο της κυβέρνησης,μια και είναι οικονομικώς φίλος των φίλων της κυβέρνησης!
Και η εργασία αν είχε στόμα και υπόσταση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης θα αντέτεινε: Ο Σαμαράς είναι ο πιο ύπουλος εχθρός των εργαζομένων, στο βαθμό που αυτός εμφανίζεται να κάνει τον ψυχοπονιάρη φίλο στους ανέργους, ενώ προωθεί την πονηρή εργασία.
Η ανεργία δεν είναι ο πιο ύπουλος εχθρός του κεφαλαίου, έτσι όπως το αντιλαμβάνεται και υπερασπίζεται η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Είναι ο άσπονδος φίλος του και γι’ αυτό ακριβώς ύπουλος εχθρός των εργαζομένων. Η ανεργία λοιπόν, είναι ύπουλος εχθρός των εργαζομένων που μπορεί να προκαλέσει το άσπονδο μίσος αυτών εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά… θεωρητικώς!
Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος για την νεοφιλελεύθερη άκρο-κέντρο δεξιά μας και κεντροαριστερά μας που συγκυβερνούν στην Ελλάδα, η λύση είναι μια και μοναδική…και δυστυχώς πληκτικά επαναλαμβανόμενη ως γκεμπελική προπαγανδιστική τακτική των κυβερνώντων: οι άνεργοι να στραφούν εναντίον των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε Τιραμόλες στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης flexicurity [θυμάστε πριν από 8 χρόνια, που έγραφα για την εφιαλτική πολιτική και νομική διάσταση αυτού του δανέζικου concept;] α λα ελληνικά!
Μια, λοιπόν,και η ελληνική κυβέρνηση είναι αντικειμενικά ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων - τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση - αν ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός πετύχει να οδηγήσει τους ανέργους να θεωρούν ως μεγαλύτερο εχθρό τους εργαζόμενους και αντίστροφα τους εργαζόμενους να θεωρούν ως μεγαλύτερο εχθρό τους ανέργους, τότε και μόνον τότε η ανεργία θα μπορούσε από ύπουλος εχθρός της κυβέρνησης να μετατραπεί και σε πολιτικό, πολύτιμο φίλο της - καθώς με κλασικούς οικονομικούς όρους είναι φίλος της, υποστηρίζοντας την μορφή του κεφαλαιοκρατικού καθεστώτος που υπηρετούν με αφοσίωση Σαμαράς-Βενιζέλος.
Άρα, στο βαθμό που οι άνεργοι συμφιλιωθούν με την ανεργία τους και οι εργαζόμενοι με την ελαστική-πανούργα εργασία τους, θα έχουν μετατραπεί σε εν δυνάμει πολιτικούς φίλους της κυβέρνησης και σε ύπουλους εχθρούς όσων διαθέτουν ακόμη κανονική εργασία. Και αυτό, φυσιολογικά, θα μείωνε ασφαλώς το πολιτικό κόστος των ύπουλων εχθρών των εργαζομένων και φίλων της ανεργίας, που υπονομεύει το επίπεδο της εργασίας στην χώρα μας.
Είδατε τι συμβαίνει εκεί όπου η ύπουλη ανεργία συναντά την πανούργα εργασία σε ένα πάρτι δολίων και μουλωχτών πολιτικάντηδων; Ναι, αλλά μήπως τελικά η ύπουλη ανεργία στο βαθμό που χορεύει με την πανούργα εργασία δεν εξυπηρετεί μακροχρονίως τον καπιταλιστικό μηχανισμό ανάπτυξης; Μήπως η Απασχολησιμότητα - και όχι η απασχόληση - στην οποία αναφέρονται από κοινού οι νεοφιλελεύθεροι κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί στρέφεται μακροχρονίως εναντίον αυτών που υπηρετεί βραχυχρονίως; Μήπως η ευρεία ανεργία αντί να προσφέρει στον καπιταλιστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης των κερδών,καταλήγει να υπονομεύει το σύστημα που υπηρετεί με πάθος η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου;
Αγαπητέ αναγνώστη, στο πάρτι όπου χορεύουν αγκαλιά η «ύπουλη ανεργία» με την «πανούργα εργασία» ζημιωμένος θα βγει τελικά και ο καπιταλιστής, μόνον που είτε δεν το ξέρει,είτε διότι δεν κοιτάει πέρα από την μύτη του! Ή επειδή πάντα θεωρούσε την δουλειά μορφή δουλείας! Και αυτό επειδή συνολικά η ευρεία ανεργία στην Ελλάδα δεν δείχνει απλώς το δραματικό παραγωγικό αδιέξοδο της χώρας μας, αλλά επιπλέον πως αυτή σε λίγο ελάχιστη μόνον μακροοικονομική επίπτωση θα έχει στους μισθούς! Γιατί; Μα,διότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι έλληνες μακροχρόνια άνεργοι και η νέα γενιά ανέργων στην ουσία παύουν πλέον να αναζητούν δουλειά. Κουράστηκαν, απηύδησαν και έτσι σε λίγο θα παύσουν στην πραγματικότητα να επηρεάζουν αρνητικά τους μισθούς των εργαζομένων. Σφήνα σε αυτούς μπαίνουν σήμερα οι απασχολήσιμοι και τον ρόλο της ανεργίας στον μηχανισμό κερδών αρχίζει να υποδύεται η μερική απασχόληση. Έτσι οι μακροχρόνια άνεργοι ουσιαστικά δεν παίζουν ρόλο στην αγορά και η ευθύνη διατήρησής τους στη ζωή περνά αποκλειστικά στο κράτος, μεταβαλλόμενοι σε υποχείρια των κομμάτων και των πολιτικάντηδων. Και αυτό προκαλεί μια αρνητική ποιοτική μεταβολή με πολιτικά κριτήρια στο ήδη δραματικό κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας, η οποία υπονομεύει θανάσιμα καί τον καπιταλισμό καί την κλασική μαρξιστική ιδεολογία.

Εάν μάλιστα δεν ξεκινήσει τώρα αμέσως μια γνήσια σοσιαλ-δημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, σε λίγο ούτε η κευνσιανή προσέγγιση με παράλληλη ανάπτυξη μιας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς [την οποία έχω αναλύσει παλιότερα] δεν θα μπορούν να δώσουν στοιχειωδώς δημοκρατική λύση. Και τότε ο φασισμός θα εμφανισθεί ως μονόδρομος… αντικειμενικά!
Από .........  kafeneio 

Πάγκαλος: Για μένα το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Οξύς και αιχμηρός εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τις εσωκομματικές διαμάχες εντός του ΠΑΣΟΚ. Με τα επεισόδια στο Ζάππειο να είναι ακόμα νωπά, ο πρώην υπουργός μίλησε τόσο για το μέλλον του κόμματος, για τις φήμες περί δημιουργίας κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για την Προεδρική εκλογή.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει. Πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Έχω συνηθίσει στην ιδέα ότι τα κόμματα δεν είναι αιώνια και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Σημείωσε, δε, πως δεν θα δώσει το παρών στην αποψινή εκδήλωση για τα γενέθλια του Κινήματος γιατί «δεν θέλει να διαιωνίζει τις προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του το ΠΑΣΟΚ».
Μιλώντας για τις εσωκομματικές κόντρες στο Κίνημα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες, αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ, της αισχίστης μορφής».

«Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Βενιζέλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα συμβούλευα τον Γ. Παπανδρέου να κάνει κόμμα»
Ερωτηθείς για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είπε πως θα τον συμβούλευε να μην κάνει κόμμα.
«Ο κ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και έχει το δικαίωμα να κάνει ένα κόμμα αν επιθυμεί. Αν ήμουν από τους συμβούλους του δεν θα τον συμβούλευα κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αθλιότητες οι αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου»
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε αστειότητες και αθλιότητες τις αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου στην εκδήλωση της Δευτέρας, παρατηρώντας πως «δυστυχώς δεν έχουμε μάθει σε αυτήν την χώρα να ακούμε την άλλη άποψη».
Σε σχόλιο της δημοσιογράφου ότι κατά πολλούς παρατηρητές οι αποδοκιμασίες ήταν «στημένες», απάντησε: «Δεν νομίζω να ήταν στημένο. Μακάρι να στημένο γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πέντε βλάκες. Αν δεν ήταν στημένο υπάρχουν 100 βλάκες».

«Πρέπει να πάμε στον Κουβέλη;»
Στον κ. Πάγκαλο ζητήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του και για την προεδρολογία. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε εμφανώς κατά της επιλογής Φ. Κουβέλη, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- «μπήκε στην κυβέρνηση έφυγε από την κυβέρνηση, δεν δείχνει σοβαρότητα αυτό, και το μισό του κόμμα τον αμφισβητεί».
«Μπορεί να κανει ζημιά μια παρέμβαση εκτός τόπου και χρόνου», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η πρόταση για τον Φ. Κουβέλη σημαίνει ότι «ψάχνουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο και τελικά βρίσκουμε ένα αβγό σφιχτό και το τρώμε γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να φάμε».
«Θα ήθελα να υπάρξει ένα πρόσωπο το οποίο να εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή πλειοψηφία [...] κάποιον που να διαθέτει τα εχέγγυα σοβαρότητας. Δεν υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 100 άνθρωποι σοβαροί; Πρέπει να πάμε στον Κουβέλη;», διερωτήθηκε.

Από .........   iefimerida

Wall Street Journal: Η Ελλάδα στόχος ξένων επενδυτών -Φέρνουν 4 δισ σε πολυτελή ξενοδοχεία

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ένα ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι αφημένο στη τύχη του. Για 20 χρόνια ήταν άδειο στις όχθες ενός γραφικού κόλπου. Οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις αλλαγές στον ξενοδοχειακό τομέα των δεκαετιών '70-'90.
Σήμερα, στη θέση του υπάρχει ένα υπερπολυτελές, πεντάστερο ξενοδοχείο, γνωστό σε όλους για τους υψηλούς πελάτες του, αλλά και για τις εξαίσιες παροχές του. Πρόκειται για το Nikki Beach Resort and Spa.

Το ξενοδοχείο αναφέρει η Wall Street Journal σε σχετικό άρθρο της, άνοιξε μόλις εδώ και λίγες εβδομάδες, αλλά αμέσως κατάφερε να είναι γεμάτο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού με τιμές που κυμαίνονται από 300 έως 350 ευρώ για ένα διπλό δωμάτιο και 850 ευρώ για μια σουίτα.
Μετά από αρκετά σκληρά χρόνια ο ελληνικός τουρισμός ανεβαίνει και υποδέχεται πολλά γνωστά πρόσωπα της διεθνούς σκηνής όπως η Ράσελ Κρόου και η Ναόμι Κάμπελ, σημειώνει η εφημερίδα. Οι παρατηρητές του κλάδου αναφέρουν πως νέες επενδύσεις σχεδιάζονται που φτάνουν ακόμα και στα τέσσερα δισ. ευρώ. Σημείωναν, δε, πως πρόκειται για ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων τα οποία ενδέχεται να λάμψουν τα επόμενα χρόνια από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι της μόδας»
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει, «τι να πω; Η Μύκονος είναι in, σε αντίθεση με το Σεν Τροπέ. Η Ελλάδα έγινε ξανά της μόδας!».
Από την Κέρκυρα έως την Κρήτη περίπου μια δωδεκάδα νέες ξενοδοχειακές μονάδες, τα μισά από αυτά αναπτύσσονται με ξένα κεφάλαια όπως το project της Oaktree Capital Management LP.
Υπάρχουν, όμως, και άλλοι επενδυτικοί όμιλοι που σκοπεύουν να επενδύσουν περαιτέρω όπως οι:
Hilton Worldwide Holdings Inc, Four Seasons, Rotana από το Abu Dhabi και πρωτοποριακό Nikki Beach Hotels and Resorts.
Η κρίση χρέους, είναι φανερό, έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε επενδυτές από τη στιγμή η τιμή της γης έχει πέσει 30-50% κάτω και το κόστος εργασίας έχει επίσης μειωθεί κατά το 1/5, ίσως και περισσότερο.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσπαθεί να μειώσει τη γραφειοκρατία και να κλείσει την πόρτα στο παραδοσιακό «antibusiness» κλίμα της χώρας. Πέρυσι, η κυβέρνηση έτρεξε τις διαδικασίες για ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, βρετανικών συμφερόντων, μια επένδυση 267 εκατομμυρίων ευρώ, που για 16 χρόνια είχε μείνει στο ράφι. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.

Σπάει τα ρεκόρ
Η Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την έλευση των τουριστών (19 εκατομμύρια φέτος). Η αναταραχή σε Τουρκία και Αίγυπτο την έχει ωφελήσει, έτσι που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η πληρότητα των ξενοδοχείων έφτασε στην Αθήνα το 83%, το 70% σε όλη τη χώρα, ενώ τα έσοδα είναι πάνω από 46%.
«Δεν είναι εύκολο να κάνεις δουλειές στο τοπικό περιβάλλον, καθώς υπάρχουν δύσκολες διαδικασίες και αβεβαιότητες. Όπως η αδειοδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις», σημειώνει ο Σπύρος Σπυρόπουλος, σύμβουλος της Oaktree. Ακόμα και έτσι η εν λόγω εταιρεία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία πολυτελούς θέρετρου.

Οι προοπτικές 
Πολλά από τα υπάρχοντα ξενοδοχεία έχουν πνιγεί στα χρέη τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και αυτό διότι οι φόροι είναι 15 φορές περισσότεροι από τα έσοδα.
Ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής της Dolphin Capital αναφέρει: «Όταν το τραπεζικό σύστημα αποκτήσει υγεία τότε τα deals θα είναι πιο εύκολα».
Η Dolphin Capital έχει επενδύσει σχεδόν € 400 εκατομμύρια για την ανάπτυξη νέων έργων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και την αναδιαμόρφωση του θέρετρου Nikki Beach, καθώς και του πολυτελούς Amanzoe resort, ενώ σχεδιάζουν επένδυση κοντά στο 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά για την αγορά των υπαρχόντων ξενοδοχείων, όταν αυτά καταστούν διαθέσιμα.
Ο ιδρυτής της Nikki, Τζακ Περνό, με έδρα το Μαϊάμι, που ήρθε για δουλειές στην Ελλάδα, είπε με τη σειρά του: «Όταν ανοίγουμε τις κεραίες μας στην Ευρώπη, βλέπουμε πως η Ελλάδα έχει μερικές πολύ ευνοϊκές τιμές. Ένα ανακαινισμένο ξενοδοχείο κοστίζει περίπου 40% κάτω από το χτίσεις ένα καινούργιο.

Από .........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com