Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι...επικρατέστεροι;

Αναρτήθηκε από .......... energoipoliteskv.blogspot.com


  Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι  δημαιρεσίες στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΑΜΙΑ FM-1 από ανεξάρτητες πηγές, τις τελευταίες ημέρες ο νέος Περιφερειάρχης έχει πυκνώσει τις  επαφές του με τα μέλη της περιφερειακής του ομάδας και καταγράφει εκτιμήσεις  πριν ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του  δηλαδή των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Στην οριστικοποίηση των επιλογών του λένε  οι ίδιες πηγές, ο κ. Μπακογιάννης θα καταλήξει  το  προσεχές Σάββατο  ώστε η ανακοίνωση να γίνει μέσα σε...πανηγυρικό κλίμα την Κυριακή  μετά την ολοκλήρωση και των δημαιρεσιών.
Οσον αφορά στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας τις τελευταίες ώρες "κυκλοφορούν" δύο -τρία ονόματα που φέρονται  ως επικρατέστεροι για τις δυο  θεματικές αντιπεριφέρειες. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και  δεδομένη επιλογή και δεν αποκλείονται  οι...ανατροπές της ύστατης ώρας!

Τις περισσότερες πιθανότητες κατά τις πηγές του  FM-1 συγκεντρώνουν  συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι όπως ο  πρώην αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Ηλίας Σανίδας, ο νεοεκλεγείς  περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Περλεπές, αν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του δεσμεύσεις στην Ναυτεμπορική και  ο επίσης νεοεκλεγείς σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης.
Για την προεδρία του Περιφερειακού συμβουλίου πιθανόν να επιλεγεί  σύμβουλος από την περιφερειακή ενότητα Ευβοιας με επικρατέστερο τον Σταμάτη Γκάβαλη....

Αν τώρα για την Π.Ε.Φθιώτιδας επιλεγεί ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης μόνον ο  Ηλίας Σανίδας τότε για τη  θέση του  προέδρου του Π.Σ.εξετάζεται  και  η πιθανή υποψηφιότητα του κ.Περλεπέ....
Ο κ.Μπακογιάννης κυριολεκτικά έχει "στεγανοποιήσει" το στενό περιβάλλον του και δεν  διαρρέει καμία πληροφορία.

Από ..........  lamiafm1
   

Αμερικανοί βλέπουν συμβιβασμό κυβέρνησης και Τρόικα -Φοβούνται και οι δύο πρόωρες εκλογές και αποσταθεροποίηση

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Eνόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε η τρόικα, ούτε βεβαίως η κυβέρνηση επιθυμούν πρόωρες εκλογές και πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, λέει το think-tank Statfor. Υπό αυτή τη συνθήκη διαβλέπει συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το Εθνος που δημοσιεύει την ανάλυση του έγκριτου think-tank, δεδομένου του κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού της χώρας θα είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα πιθανών πρόωρων εκλογών αν δεν κατορθώσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας « Ως εκ τούτου η ελληνική κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις της Ε.Ε. για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, επιδιώκοντας να αποφύγει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να καθυστερήσει τις εκλογές όσο γίνεται περισσότερο», σημειώνει το Stratfor.

Ετσι, το think tank καταλήγει ως εξής: «Λόγω λοιπόν της πολυπλοκότητας του πολιτικού σκηνικού, τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες επιθυμούν να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών κάτι που καθιστά αρκετά πιθανό ένα συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος. Ακόμα κι αν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα, οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Από .......  iefimerida

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με τέσσερις μονάδες

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νεάς Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 με 3 Σεπτεμβρίου κατά το οποίο κυριάρχησε στην επικαιρότητα το θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Τρόικα στο Παρίσι, αλλά και οι νέες ρυθμίσεις και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Πέμπτη, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Νέας Δημοκρατίας και με 4% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5% με τη ΝΔ να φθάνει στο 21,7% και τη Χρυσή Αυγή σταθερά τρίτη με 7,3%. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παραμένουν αρκετά χαμηλά, καθώς, συγκεντρώνει 4,3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι στο όριο για να μπει στη Βουλή με 2,3%. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,6%, το Ποτάμι 3,7%, οι ΑΝΕΛ 3,5%.


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 28,1 % με τη ΝΔ να έχει 24,1% και την Χρυσή Αυγή 8,1%.
Τα υπόλοιπα κόμματα:
  • ΚΚΕ 5,1%
  • ΠΑΣΟΚ 4,8%
  • Ποτάμι 4,1%
  • ΑΝΕΛ 3,9%
  • ΔΗΜΑΡ 2,6%




Από .........  iefimerida

Διαφωνία με την τρόικα για ομαδικές απολύσεις, πλειστηριασμούς ακινήτων και απεργίες

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, λόκ-άουτ, καθώς και πλειστηριασμοί ακινήτων αποτελούν τα σημεία τριβής ή και αντιπαράθεσης με την τρόικα στο Παρίσι.

Η ομάδα των υπουργών που μετέβη στο Παρίσι και η τρόικα δεν κατάφεραν να βρουν κοινά πεδία συνεννόησης και συμβιβασμού και τώρα οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών έρθουν στην Αθήνα.

Οι τροϊκανοί κατά τη συνάντηση της Τρίτης εγκάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση και για την πρόοδο που έγινε στις διαρθρωτικές αλλαγές θεωρώντας πως αυτή είναι κατώτερη των συμφωνηθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσον αφορά τα εργασιακά οι επικεφαλής της τρόικας επέμειναν κατά κύριο λόγο στην απελευθέρωση με νόμο των ομαδικών απολύσεων παρότι η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι το θέμα έχει ρυθμιστεί . Επίσης ζήτησαν να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος με λήψη αποφάσεων για απεργίες από το 50,1% του συνόλου των εργαζομένων και θέσπιση του λοκ άουτ.

Για τους πλειστηριασμούς κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν κάνουν πίσω από την θέση τους να μειωθεί η τιμή εκκίνησης στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου όταν σήμερα η τιμή εκκίνησης είναι ίση με την αντικειμενική. Η ελληνική πλευρά διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί την πρόταση της τρόικας Πρότεινε εκ νέου συμβιβασμό στα δύο τρίτα της αντικειμενικής αξίας.

Πιο αναλυτικά στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας εξετάστηκαν τα ακόλουθα θέματα:

- Ομαδικές απολύσεις. Η τρόικα επανέφερε το θέμα της απελευθέρωσης τους με νόμο, που θα περάσει από τη Βουλή. Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), όπου θα αξιολογούνται οι πρόσφατες αλλαγές.

Σημειώνεται πως την άνοιξη η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις πέρασε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και δεν απαιτείται πλέον η έγκριση του υπουργού (ήδη υπήρξε μία πρώτη απόφαση).

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί νέες παρεμβάσεις και ζητά να δοθούν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για να αξιολογηθούν οι πρόσφατες ρυθμίσεις.

- Συνδικαλιστικός νόμος. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να αλλάξει ο λεγόμενος συνδικαλιστικό νόμος, ο οποίος ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων (π.χ. τρόπος λήψης απόφασης για απεργία, χρηματοδότηση συνδικάτων, άδειες σε συνδικαλιστές, λοκ άουτ). Η ελληνική πλευρά θέλει να βγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης το λοκ άουτ επισημαίνοντας πως δεν ισχύει σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ μία σειρά άλλων θεμάτων θα μπορούσαν να συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει τηλεδιάσκεψη για το θέμα αυτό με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το οποίο θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή. Συγκεκριμένα στο τέλος του μήνα θα κληθούν στη Γενεύη για διάλογο οι κοινωνικοί εταίροι για να τοποθετηθούν σε μία σειρά θεμάτων.


- Ασφαλιστικό. Οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών φορέων και τα οικονομικά του συστήματος είναι τα δύο βασικά θέματα στις συζητήσεις με την τρόικα η οποία θεωρεί ότι το υπουργείο καθυστερεί.

Το βασικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία τριών <υπέρ- ταμείων> για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες (με το ΝΑΤ να διατηρεί χωριστό ρόλο). Στο ΙΚΑ θα <μεταφερθούν> όλοι οι μισθωτοί - και οι δημόσιοι υπάλληλοι- ενώ θα δημιουργηθούν χωριστοί λογαριασμοί για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις “δεξαμενές” από τις οποίες θα προκύψουν οι 6.500 υποχρεωτικές αποχωρήσεις που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014 και το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από τις 11 το πρωί της τετάρτης έως αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια , Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου , Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και των συμβούλων του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου.

Από .......  newsit

Κριτική Σημίτη στους επικριτές

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Βενιζέλος για...Παπανδρέου και αποδοκιμασίες

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com