Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ένα πλεούμενο μπαρ...



  Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com















Αυτό που έλειπε από τον ωκεανό!
Τι λείπει όταν βρίσκεσαι στην μέση του ωκεανού; 
Κάποιοι σκέφτηκαν ότι αυτό δεν είναι κάτι άλλο από ένα μπαρ. 
Έτσι έστησαν ένα διώροφο μπαρ στα νησιά Φίτζι!



                     


Από .........   www.newsbeast.gr

Economist: Ο Τσίπρας έχει αλλάξει -Φτιάχνει προφίλ στο εξωτερικό και δεν υπόσχεται να σχίσει τη δανειακή σύμβαση

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Ένα... αναθεωρημένο προφίλ, ενός οιονεί πρωθυπουργού, προσπαθεί να σκιαγραφήσει το περιοδικό Economist βάζοντας στο κέντρο του άρθρου τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάλυση που κάνει το περιοδικό θεωρεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να χτίσει ένα στέρεο προφίλ στο εξωτερικό, έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους στο εσωτερικό.

Σε αυτή την ποιοτική αλλαγή στο προφίλ του εντάσσεται η απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν. Μια καμπάνια που μπορεί να μην ευοδώθηκε, σημειώνει το άρθρο, αλλά σίγουρα ωφέλησε το κόμμα του να πάρει κεφάλι στις Ευρωεκλογές με διαφορά 3,8% από τη Νέα Δημοκρατία.

Κάπως έτσι πρέπει να εξηγηθεί και το πρόσφατο ταξίδι του στο Βατικανό και η συνακόλουθη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο. Την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα την ονόμασαν «συνάντηση δύο μυαλών» και συμπλήρωναν με νόημα πως ο Πάπας συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα, έναν άθεο, στο γεγονός οι φτωχοί υποφέρουν άδικα ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν σε αδύναμες χώρες. Κάτι που τώρα συνέβη στην Ελλάδα, αλλά στα τέλη του 1990 επιβλήθηκε και στην πατρίδα του Πάπα Φραγκίσκου, την Αργεντινή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την προοπτική της πρωθυπουργίας, αλλάζει. Δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σχίσει τη δανειακή σύμβαση, αλλά αρκετοί δυσπιστούν με το πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ και το οποίο έχει κόστος 11 δισ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 750 ευρώ (60% πάνω από ότι είναι τώρα), την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Η Κούλα Περιστέρη, μια άνεργη υπάλληλος, και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει στον Economist: «Είναι πολύ καλά όλα αυτά για να είναι αληθινά».

Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς περιλαμβάνει στην ατζέντα του τις δικές του προσφορές. Αν και θα ήθελε να πάει ακόμα πιο πέρα, ωστόσο συγκρατείται από την Τρόικα και τους δανειστές που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα για μια τελευταία έρευνα γύρω από την αναθεώρηση των στοιχείων του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Σαμαράς, σημειώνει ο Economist, θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας να βγει εκτός Τρόικα. Κάτι τέτοιο θα έδινε ώθηση στη συγκυβέρνηση με τον ΠΑΣΟΚ, αλλά το θέμα είναι μόλις μίλησε περί εξόδου, τα ελληνικά ομόλογα πιέστηκαν αρκετά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα σημαντικό προβάδισμα που φτάνει ακόμα και στις 11 μονάδες διαφορά, κάτι που σόκαρε την κυβέρνηση. Με την εκλογή του ΠτΔ να βρίσκεται επί θύραις, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών είναι δεδομένη. Σε αυτή την περίπτωση στην pole position για να τις κερδίσει βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Από ......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



pinakas_thematon_30092014.pdf56.29 KB
Κάνε  κλικ επάνω  στον  πίνακα  θεμάτων