Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μια σοβαρή παρατήρηση προς τον κ. Δήμαρχο Ιωάννη Συκιώτη.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη  στο Blog  από  αναγνώστη

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε το επίσημο site του δήμου ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του, για προσωπικές απαντήσεις ή επιστολές. Τα δελτία τύπου του δήμου αναφέρονται σε θέματα που αφορούν τους δημότες για ενημέρωση και πληροφόρησή τους σχετικά με τον τόπο τους ή με τους ίδιους.

 Οι προσωπικές σας θέσεις μπορούν να λέγονται με δελτία τύπου, που θα ανακοινώνονται από το πολιτικό σας γραφείο και όχι από τις υπηρεσίες του δήμου.

Θα προτιμούσα π.χ. ένα δελτίο τύπου από το δήμο που να ενημερώνει τους δημότες για την πρόσληψη της κ. Νιάφα. Για το πώς έγινε η ανάθεση (σίγουρα όχι μέσω ΑΣΕΠ, γιατί απαιτούνται αρκετοί μήνες), βάσει ποιών αναγκών, από ποιά οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε το κονδύλι της μισθοδοσίας της (άσχετα αν είναι με απόδειξη παροχής υπηρεσιών), σε ποιόν προϋπολογισμό έχει μπει; Εκτός αν την πληρώνεται ο ίδιος. Αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε στο ιατρείο σας και όχι στο δήμο όπου πληρώνεται μέσω ανταποδοτικών. Και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχετε ορίσει ειδικούς συνεργάτες. Αλλά κι αυτό γίνεται μέσω ΑΣΕΠ κ. δήμαρχε και όχι με το «αποφασίζω και διατάζω».

Με την ίδια ακριβώς λογική του «αποφασίζω και διατάζω» λειτουργείτε και τον ΒΙΟ.ΚΑ. Μια πολύ ευαίσθητη υπηρεσία από όλες τις απόψεις.

Κάνοντας απ’ ευθείας αναθέσεις, χωρίς καμία έγκριση. Αλλά γι’ αυτό το θέμα δεν γνωρίζω πολλά ακόμη. Θα μάθω και θα σας ρωτήσω. Εκτός αν με προλάβετε και μου απαντήσετε μέσω κάποιου δελτίου τύπου του δήμου.

Φωτο-Ντοκουμέντο:Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του “Μεσσήνιου” στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης;

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης καυτηρίασε την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βοριδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός δεν θα ξεκινήσει την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή αφού την Τετάρτη θα απουσιάζει. Αν και υπάρχει λόγος ότι θα βρίσκεται στο Μιλάνο προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση είναι εμφανής η απόφαση του πρωθυπουργού να μην ξεκινήσει ο ίδιος την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα και να κάνει μόνο το κλείσιμο της συζήτησης.

 Η ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής θα είναι η πρώτη στην Βουλή για το 2014, είναι εμφανές ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ είναι αμφίβολο αν θα ακούσει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στην Βουλή.

Από ......... makeleio

Οι έξι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τόνωση επιχειρηματικότητας -Τι είπε ο Τσίπρας στους επιχειρηματίες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τη δεύτερη ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ένωσης Επιχειρηματιών, προτάσσοντας την ανάγκη για «μία ένα κοινωνική συμφωνία για την ανάρθωση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Πραγματοποιώντας ξεκάθαρα άνοιγμα προς τους παραγωγικούς φορείς, δήλωσε χαρακτηριστικά, «επιδιώκουμε μια νέα ισορροπία στις σχέσεις κράτους-αγοράς, στο πλαίσιο των τριών πυλώνων της οικονομίας: του ιδιωτικού τομέα, του δημόσιου τομέα και του τομέα της κοινωνικής οικονομίας».
Επ' αυτού μάλιστα εμφανίστηκε υποστηρικτικός προς την επιχειρηματικότητα δηλώνοντας πως «ο καινοτόμος επιχειρηματίας που αναλαμβάνει κινδύνους και εκπληρώνει την κοινωνική του ευθύνη είναι σύμμαχος στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την ανασύνταξη της χώρας.»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για άρση των χιλιάδων μικρών και μεγάλων εμποδίων στην άσκηση της υγιούς παραγωγικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη συνέχεια, παρουσίασε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας:
  1. Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων
  2. Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος
  3. Διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία
  4. Ρυθμίσεις για ενίσχυση ανταγωνισμού, Καταπολέμηση καρτέλ και μείωσης των τιμών
  5. Αναμόρφωση πτωχευτικού πλαισίου επιχειρήσεων
  6. Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης
Όπως διαβεβαίωσε «ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε με σχέδιο, όχι για να επαναφέρουμε το χρεοκοπημένο παρελθόν» αλλά «για να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον», ενώ είπε με νόημα ότι «επιδιώκουμε τη θεσμική συνεργασία όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων», παρέχοντας τη διαβεβαίωση: «οι πόρτες μας θα είναι ανοικτές σε όλους».

Τέλος, αφού επιτέθηκε οξύτατα στην μνημονιακή πολιτική και την συγκυβέρνηση μίλησε για προκλητικό προεκλογικό εμπαιγμό αναφερόμενος στις «φοροελεφρύνσεις» που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, «αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι η τελευταία άσκηση επί μνημονιακού χάρτου» και «όχι γιατί θα φύγει το μνημόνιο με την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά γιατί θα φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά», ενώ χαρακτήρισε τον προυπολογισμό, ως «προϋπολογισμό των θαυμάτων».


Από  ......... iefimerida

Αινιγματική δήλωση Βενιζέλου: Ετοιμάστε τα ψηφοδέλτια για το 2016 αλλά να είστε έτοιμοι και για το 2015

Αναρτήθηκε από ....... enegoipoliteskv.blogspot.com


Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη που είχε με στελέχη που συμμετέχουν στην προσπαθεια συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε στη συνεδρίαση ότι «Ετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια μας στο πνεύμα αυτών που συγκροτήσαμε για την Ελιά. Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές του 2016, αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το 2015».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι η παράταξη στοχεύει στη διασφάλιση της πολιτικής και θεσμικής σταθερότητας με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «εξαρτάται από τη στάση κομμάτων και βουλευτών», αλλά πρόσθεσε πως «πρεπει να είμαστε έτοιμοι και για την άλλη εκδοχή, να δώσουμε μια μάχη ενώπιον του εκλογικού σώματος».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αν προκληθούν εκλογές από τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι χαμένες για την κυβερνητική πλειοψηφία.»


Από .........  iefimerda

Θρήνος στο Βόλο: Δύο λοχίες 33, 34 ετών και ένας 19χρονος δεκανέας τα θύματα από την έκρηξη όλμου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspt.com



Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης σε πεδίο βολής στον Βόλο και κόστισε τη ζωή σε δύο ΕΠΟΠ και έναν οπλίτη θητείας, ενώ βαρύτατα τραυματισμένος είναι ένας υπολοχαγός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα τρία θύματα είναι 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα, με τους ΕΠΟΠ να έχουν το βαθμό του λοχία και ο οπλίτης του δεκανέα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου 81 mm κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα. τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ)Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Στο σημείο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Αβραμόπουλος: Είναι πρωτοφανές, είμαστε συγκλονισμένοι -Επεσαν πάνω στο καθήκον
Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «Εγώ και το στράτευμα είμαστε συγκλονισμένοι, είναι πρωτοφανές» για να συμπληρώσει «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που η πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές αλλά και καθ' όλη τη θητεία τους που εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδεται όχι μόνο ο σεβασμός αλλά και η τιμή που τους αναλογεί».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα σταθούμε όλοι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων» και πρόσθεσε ότι διερευνούνται τα αίτια του δυστυχήματος και θα δοθούν οι απαντήσεις.


Από ......... iefimerida

Με πτώση 2,26% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Αναρτήθηκε από ........  energoioliteskv.blogspot.com

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να «βλέπει» πλέον το κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο των 1.000 μονάδων. Σημαντικές πωλήσεις ξένων επενδυτών παρατηρήθηκαν με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, καθώς θεωρούν ότι το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται σημαντικά και προχωρούν σε ρευστοποιήσεις.

Η αγορά έκλεισε σε νέα χαμηλά έτους και σε νέα χαμηλά από τις αρχές Οκτωβρίου του 2013. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1.012,05 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,26%.

Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου 2013 (1.011,67 μονάδες). Αρχικά κινήθηκε ήπια ανοδικά έως τις 1.041,00 μονάδες (+0,54%), ενώ κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.008,72 μονάδες όταν σημείωνε πτώση έως και 2,58%.

Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατακόρυφα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και ανήλθε στα 110,52 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Eurobank Properties (+1,57%) και της Coca Cola HBC (+1,19%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-5,87%), της Εθνικής (-4,57%), της Folli Follie (-4,12%), της MIG(-3,77%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,68%), της Eurobank (-3,30%), της Alpha Bank(-3,23%) και του ΟΠΑΠ (-3,02%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,31%) και των Τροφίμων (+1,16%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,46%), του Εμπορίου (-4,12%) και των Τραπεζών (-3,47%).

Ανοδικά κινήθηκαν 31 μετοχές, 93 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +20,00%, ΑΕΓΕΚ (κ) +19,23%, Βαρβαρέσος +18,75%, ΕΛΓΕΚΑ +7,55% και Mermeren +4,32%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -20,00%, Μάρακ -19,54%, Γ.Ε Δημητρίου -14,29%, Unibios -11,02% και Μπήτρος Συμμετοχική -10,00%.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ enegoipoliteskv.blogspot.com