Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το Δελφίνι παρουσιάζει.."Yoga, Τσάι και Συζήτηση" Κυριακή 16-11-2014

Αναρτήθηκε   από ...........  eneroipoliteskv.blogspot.com




Γεια σας,

Το Δελφίνι παρουσιάζει.."Yoga, Τσάι και Συζήτηση"


Μαθαίνουμε περισσότερα για μια σωστότερη στάση, αναπνοή & διατροφή!

Θα μας μιλήσουν οι δάσκαλοι γιόγκα, Αριστοτέλης & Έλενα

Αυτή την Κυριακή στο Δελφίνι, μεταξύ 16:00-19:00 για να ακούσουμε, να ρωτήσουμε, να πιούμε τσάι και να απολαύσουμε ομωφαγικά  γλυκάκια!



Συμμετοχή: 5 ευρώ

φιλικά

Ενημέρωση για την ανάγκη και την χρησιμότητα της Αιμοδοσίας από το Σύλλογο Καινουρίου << ΤΟ ΚΥΜΑ >>





Οι πρώτες εικόνες που πήρε το ρομπότ Philae από τον κομήτη Τσούρι [εικόνες]

Αναρτήθηκε από .........  energoipolitskv.blogspot.com


Το ρομπότ Philae, το οποίο προσεδαφίστηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στον κομήτη Τσούρι, στο πλαίσιο της αποστολής Ροζέτα, έχει να μας μάθει πολλά πράγματα.

Το ρομπότ θα σκανάρει τον κομήτη ώστε να φέρει στον κόσμο περισσότερες πληροφορίες για την καταγωγή των πλανητών και της ζωής στη Γη.

Παρότι, προς το παρόν, υπάρχουν αμφιβολίες για τη λειτουργία του ρομπότ, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσεδαφίστηκε. Οπως έχει σχεδιαστεί, μια συνέντευξη Τύπου θα δοθεί σήμερα, Πέμπτη, για τα τελευταία νέα της αποστολής.

Δείτε τις πρώτες εικόνες που έστειλε το ρομπότ από τον κομήτη.







Από .........  iefimerida

Δεν είναι αυτός ο επίσημος νεκρός της Αμφίπολης, υπάρχει και κάτι άλλο -Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Θέμελης


Αναρτήθηκε από .............    energopoiteskv.bogspot.com



Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 Στον τρίτο θάλαμο πρέπει να είναι ενταφιασμένος και ο επίσημος νεκρός του τύμβου στην Αμφίπολη, εκτιμά ο κορυφαίος Ελληνας αρχαιολόγος, ο άνθρωπος που ανέσκαψε το θαύμα της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης.

 Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης επισημαίνει πως αμφιβάλλει αν ο σκελετός που βρέθηκε ανήκει στον επίσημο νεκρό!

Ο Πέτρος Θέμελης, που θεωρεί πως ανάλογο ταφικό μνημείο με αυτό της Αμφίπολης δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, σημειώνει ότι η καύση ήταν βασικό στοιχείο του αφηρωισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θαμμένος με ολόκληρο τον σκελετό.

 Ολοι οι σκελετοί που έχουν εντοπισθεί ως σήμερα ήταν καμμένοι.

Εκτιμά πως οπωσδήποτε το πρόσωπο του νεκρού που βρέθηκε χθες ήταν επιφανές, δεν ήταν όμως το κεντρικό του μεγαλοπρεπούς τύμβου που δημιουργήθηκε για χάρη του.

Από .......... iefimerida

Ανάλυση-σοκ από το ΔΝΤ: Τα πράγματα στην Ευρωζώνη δεν πάνε καλά

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



Το ΔΝΤ άστραψε και βρόντηξε! Προηγουμένως, πάντως, προειδοποίησε την Ευρωζώνη πως τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι ο κίνδυνος της ύφεσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι της σαν δαμόκλειος σπάθη. Με ανάλυσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνει με τα μελανότερα χρώματα πως υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει περαιτέρω.

Η προειδοποίηση αυτή του ΔΝΤ αντηχεί τους εντεινόμενους φόβους ότι η Ευρώπη δεν έχει μπει σταθερά στον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας εντός της εβδομάδας.

Αρνητικές προβλέψεις
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΔΝΤ προέβλεπε τον Οκτώβριο ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα φθάσει το 0,8% το 2014 και το 1,3% το 2015. Όμως τα απογοητευτικά δεδομένα του περασμένου μήνα έθεσαν ακόμη και αυτές τις ήδη αναθεωρημένες προς τα κάτω προβλέψεις υπό αμφισβήτηση, και ιδίως τα στοιχεία για την εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, που προκάλεσαν «έκπληξη» στους ειδικούς του Ταμείου, όπως ανέφερε το ΔΝΤ σε μια έκθεσή του ενόψει της συνόδου κορυφής της G20.
Η ευρωζώνη μοιάζει να μην έχει απομακρυνθεί από τον κίνδυνο ύφεσης, και τα στοιχεία που αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα μεθαύριο Παρασκευή δεν αναμένεται να απέχουν πολύ από την οριακή ανάπτυξη του περασμένου τριμήνου (0,1%). Ο πληθωρισμός εντός 2014 αυξήθηκε μόλις 0,4%. Η ΕΚΤ έχει στόχο ο πληθωρισμός να κυμαίνεται λίγο κάτω από το 2%.

Επιτόκια και πληθωρισμός
Το ΔΝΤ ανέφερε πως καλωσορίζει τις πρόσφατες κινήσεις της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε τα επιτόκιά της στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα όπου βρίσκονται και συμφώνησε να προετοιμαστεί για την αγορά αξιογράφων ώστε να χορηγηθεί περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης. «Όμως εάν η προοπτική του πληθωρισμού δεν βελτιωθεί και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίσουν να καταγράφουν πτώση η ΕΚΤ πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, περιλαμβανομένων των αγορών κρατικών ομολόγων», σημείωσε το ΔΝΤ στην έκθεσή του.

Ο ρόλος της Ουκρανίας
Το Ταμείο προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους οι οποίοι συνδέονται με τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, αλλά και για τις διορθώσεις στις αγορές που οφείλονται στις αποκλίνουσες πολιτικές των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αποφάσισε τον περασμένο μήνα να τερματίσει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας που εφάρμοζε, αντιθέτως η Τράπεζα της Ιαπωνίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ασιατικής χώρας, αύξησε το ρυθμό τυπώματος χρήματος και η ΕΚΤ συνεχίζει να μελετά το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Εξάλλου οι μαζικές ρευστοποιήσεις στις χρηματαγορές στα μέσα Οκτωβρίου προβλημάτισαν τους ειδικούς, που ανησυχούν ότι μια νέα αναταραχή στις αγορές θα μπορούσε να πλήξει εκ νέου την εμπιστοσύνη. «Η πρόσφατη αύξηση της αστάθειας (στις αγορές) υπενθυμίζει τις προκλήσεις» που υπάρχουν, επισήμανε το ΔΝΤ.


Από .........  iefimerda

Νομική: Ένταση και δακρυγόνα

Αναρτήθηκε από ...... energoiplieskvblogspt.com

 

Η ομιλία Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ...... energoipoitskcv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com