Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του Δημάρχου Μώλου – Αγίου Κων/νου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Παντελεήμονα 8
Email: kvourla@hol.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει διαχρονικό και επικαιροποιείται μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Σε μια εποχή κρίσης καλούμαστε όλοι μας, όπως και τότε, να συνθέσουμε τις όποιες διαφορές μπροστά συμφέρον του τόπου μας και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα δύσκολα, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Καλούμαστε και πάλι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από τις ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές, που με αφορμή την κρίση, επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του.

Με αναγνώριση και σεβασμό στον αγώνα της γενιάς εκείνης, πρέπει ενωμένοι, με υπευθυνότητα και πολύ δουλειά, να ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας και της προοπτικής, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και στο πάθος της νέας γενιάς για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα.


Καμένα Βούρλα, 14-11-2014

Ο Δήμαρχος

Συκιώτης Ιωάννης

Προβάδισμα 4,8% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com



Προβάδισμα 4,8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,3% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 26,5%

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 31,3%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
ΑΝΕΛ: 3,8%
Χρυσή Αυγή: 5,8%
ΚΚΕ: 6,1%
Ποτάμι: 10%
ΔΗΜΑΡ: 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%
Άλλο κόμμα: 7,4%

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο

Όσο αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.




Από ........  parapolitika

Βόμβα ΣτΕ: Αλλάξτε σε 6 μήνες τις αντικειμενικές αξίες

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΑΠΟΦΑΣΗ   ΓΙΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΗ   ΤΗΣ   «ΔΡΑΣΗΣ» 

Φωτιές βάζει στην κυβέρνηση η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, εάν και δεν εξέδωσε οριστική απόφαση, ζητεί από το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια ΣτΕ, η κυβέρνηση έχει παραλείψει παρανόμως να αλλάξει τις αντικειμενικές όλων των ακινήτων της χώρας και για τον λόγο αυτό της δίνει εξάμηνη προθεσμία προκειμένου -όπως αναφέρει στο διατακτικό των σκέψεών της- να προβεί «στην οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια». Ο σκοπός της έκδοσης της απόφασης με διορία έξι μηνών είναι να μην διαταραχθεί αιφνιδίως η φορολογική πολιτική του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου είχε αποφανθεί, μετά από προφυγή κατοίκων της Νέας Μάκρης των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός σχεδίου αντικειμενικών αξιών, ότι αυτές θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση τις τιμές που έχουν καθοριστεί στους όμορους δήμους και όχι με τις τιμές που προσδιορίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: έφθαναν μέχρι 650 ευρώ ανά τ.μ.).

Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων και να προκαλέσει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κόμμα Δράση και πολίτες.

Το σκεπτικό των δικαστών:
«Η παράλειψη της διοίκησης να προβεί στην επιβαλλόμενη από το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982 έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας θα ήταν ακυρωτέα, κατ' αποδοχή προβαλλόμενου λόγου, και μάλιστα από τον χρόνο συντέλεση αυτής”.
Το ΣτΕ, όμως, εκτιμώντας τις συνθήκες της υπόθεσης και σταθμίζοντας αφενός τα έννομα συμφέροντα των πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ και αφ' ετέρου το έντονο δημόσιο συμφέρον, «συνιστάμενο στην αποφυγή αιφνίδιας διαταραχής των φορολογικών εσόδων του Κράτους υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, κρίνει ότι πρέπει, αντί αναδρομικής ακυρώσεως, να αναβληθεί η έκδοση οριστικής απόφασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση να προβεί στην άνω οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια»

Οι δικαστές μάλιστα σημειώνουν ότι «κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ιδίως από το 2011, οι τιμές των ακινήτων της χώρας μειώνονται», επικαλούμενοι την έκθεση του δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.  Συγκεκριμένα, για την πτώση των τιμών των ακινήτων αναφέρεται ότι το δ΄ τρίμηνο του 2012 έφθασε η υποχώρηση των τιμών στο 27,9% και το 2013 στο 33,4%.

Στην έκθεση αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται ακόμη ότι «η φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας στην διάρκεια της κρίσης έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά ακινήτων και έχει αποθαρρύνει σημαντικά τη ζήτηση».
 

Από .......  iefimerida

Μύλος με το «ξήλωμα» Χαρδούβελη: Τι απαντάει το υπουργείο Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από το μεσημέρι της Παρασκευής κυκλοφορούν πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία πως με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αφαιρούνται συγκεκριμένες αρμοδιότητες από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως «ξήλωμα» του υπουργού Οικονομικών εξαιτίας του αλαλούμ που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες με τον ΕΝΦΙΑ και την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στις επιταγές της Τρόικα.

Η απάντηση Χαρδούβελη
Το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στα δημοσιεύματα σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία της κίνησης του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ το ζήτημα είναι... γραφειοκρατικό, καθώς, οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από τον υπουργό και δόθηκαν στον Γιώργο Μαυραγάνη έχουν παρέλθει στο χαρτοφυλάκιό του από την εποχή Στουρνάρα στο υπουργείο.
Εκείνο που συνέβη ήταν πως, επειδή άλλαξε το οργανόγραμμα, έπρεπε να υπογραφεί νέα απόφαση από τους Σαμαρά-Χαρδούβελη κάτι που συνέβη χθες.
Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, βέβαια, δημιουργεί ερωτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:
Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι : 
«Πρώτον, η προηγούμενη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και νυν Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  καθώς  και η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάγονται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με πράξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και ημερομηνία 24/9/2012. 

Δεύτερον, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος  111/2014 που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2014,  δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2014 και ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2014 ορίστηκε ο νέος Οργανισμός  του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτόν  η τέως Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης.  Οι αρμοδιότητες  του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη  όπως προσδιορίστηκαν με την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και  του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αφορούν στις ίδιες γενικές γραμματείες τις οποίες επόπτευε ήδη  από το 2012. 


Τρίτον, με βάση την δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής από τον Απρίλιο του 2014 η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής έχει προβλεφθεί ότι υπάγεται επίσης στον εκάστοτε αρμόδιο για τα δημόσια έσοδα υφυπουργό Οικονομικών.
Συνεπώς σχόλια και πολιτικά συμπεράσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως «απόρροια» των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα». 


Από .........  iefimerida

Παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Ψυχάρη! «Αποχωρώ από την πολιτική»

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



- Αιφνιδίασε τους πάντες ο Ανδρέας Ψυχάρης υποβάλλοντας την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ
- Η παραίτηση ανακοινώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια
- Ψήφισε ναι και στις δυο ψηφοφορίες και μετά παραιτήθηκε
- «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του
- Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης.

«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:

«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.




Από ..........  newsit

Μπαίνουν στο Πολυτεχνείο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com