Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση του Δημάρχου κ. Συκιώτη Γιάννη για αλλαγή του ονόματος του Δήμου Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου σε Δήμο Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Στο  άτυπο  Δημοτικό  συμβούλιο  που  έγινε   ο  Δήμαρχος  πρότεινε  την  αλλαγή  του  ονόματος  του  Δήμου από   Δήμος  Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου  σε  Δήμο Καμένων Βούρλων.

Από  τον  Άγιο Κωνσταντίνο  υπήρχαν  κάποιες  αντιδράσεις,    όπως  του  κ.  Φλωράκη  Α.  και  της  κ. Ψιμόγιαννου  Ε ,  από τον Μώλο  υπήρχε  αντίδραση  από  τον  κ.  Γιαννακόπουλο  Γ.


Ο  Δήμαρχος  κ. Συκιώτης  είπε  ότι  το  θέμα  για  την  αλλαγή  του  ονόματος  του  Δήμου σε  Δήμο Καμένων Βούρλων  ,   θα  έλθει  προς  συζήτηση   στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  στις  29-12-2014 με  βάσει  το  Νόμο  3463/06   Δημοτικός και Κοινοτικός  Κώδικας , άρθρο  7 μετονομασία  Δήμων  και  Κοινοτήτων.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Οι Ατσίδες!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟ "ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ" ΚΑΙ Ο ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ
 

ΔΕΗ: Εκοψαν τη μείωση στην οικογένεια του οπλίτη που σκοτώθηκε

Από την κηδεία του 19χρονου στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του στο πεδίο βολής Γλαφυρών Μαγνησίας στη διάρκεια άσκησης βαρέων όπλων όταν έσκασε πυροσωλήνας όλμου, στο Πετρωτό Πάτρας την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 (EUROKINISSI)-ΒΗΜΑ
 
 
Την ημέρα που έγινε γνωστό το κακούργημα του πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου μάθαμε ότι ένας ακόμη ταλαντούχος κύριος του βαθέως ΠΑΣΟΚ-ο κ. Αθρούρος Ζερβός- έκοψε το ρεύμα στην οικογένεια του νεαρού κληρωτού που σκοτώθηκε σε άσκηση από βλήμα όλμου στον Βόλο.
 
Την ίδια στιγμή ο ταλαντούχος Ζερβός της ΔΕΗ Κολομβίας των Βαλκανίων μοιράζει ένα σκασμό εκατομμύρια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ για να διαφημίσει το ρεύμα! Το τελευταίο διάστημα θυμήθηκε δήθεν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι άρχισε να χώνει κι άλλο χρήμα σε νέα επικοινωνιακή καταιγίδα για το υποτιθέμενο φθηνό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
 
Ευτυχώς πλέον νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εναλλακτική λύση παρόχου.
 
Οσο αφορά την ταλαίπωρη οικογένεια του φαντάρου, από την ΔΕΗ τούς πληροφόρησαν ότι δεν δικαιούνται πλέον την έκπτωση του κοινωνικού τιμολογίου ως πολύτεκνοι καθώς πλέον δεν είναι τέσσερα τα παιδιά της οικογένειας αλλά… τρία μετά τον θάνατο του 19χρονου πεζοναύτη!!!
 
Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.
 
Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δημοσιοποιείται έχει ως εξής:
 
«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.
 
Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.
 
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
 
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…
Ο ταλαντούχος κος Σπυρόπουλος



Ήταν Δεκέμβριος του 2011 και η Ελλάδα βρισκόταν στην καρδιά του κτήνους-του Μνημονίου. Ο πρώην ταμίας του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ παντρεύει την κόρη του στην Αγ. Τριάδα Κηφισιάς-το κατέστρεψαν το προάστιο οι νεόπλουτοι πασόκοι και νεοδημοκράτες-για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια δεξίωση υπερπαραγωγή στο Πεντελικόν την χλίδα της οποίας θα την ζήλευαν ξακουστοί βαρόνοι του χρήματος.

Το παρόν στη δεξίωση θα έδιναν ξακουστοί πασόκοι όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι τότε υπουργοί Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός  Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού. 

Είναι ο ίδιος- το αποτυχημένο κομματικό στέλεχος, που έριξε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ στα βράχια-που ανέλαβε στην συνέχεια την Διοίκηση του ΙΚΑ ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια opengov και απίδια μάντολες που διαφήμιζε ο Γιωργάκης.

Ο Σπυρόπουλος, το κόμμα του οποίου πλήρωνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα ενοίκιο στο κτίριο της Ιπποκράτους, ανέλαβε να διασώσει το ΙΚΑ με αξιοκρατικά κριτήρια- τον πυρετό πίστης και υποταγής στο κόμμα.

Ότι ακριβώς κάνουν και οι αστείοι νεοδημοκράτες όταν διορίζουν τα δικά τους χαιβάνια σε παρόμοιες θέσεις.
Σημειώστε πως όλους αυτούς-μαζί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-θα τους κλείσει φυλακή η Τρόικα και θα τους πάρει τα κλειδιά. Η κοσμογονία των επόμενων μηνών δεν θα συγκρίνεται ούτε με αυτή την επανάσταση του 1821 η οποία τελικά δεν ήταν παρά μια συνέχεια της τουρκοκρατίας μια και οι ντόπιοι τσιφλικάδες κληρονόμησαν από τους Τούρκους την εξουσία και την περιουσία.
Ο ανεκδιήγητος Σπυρόπουλος που πετσοκόβει σήμερα τις συντάξεις των γερόντων ως διοικητής του ΙΚΑ, ο μόνιμος καλεσμένος στο "πλυντήριο" του Γιώργου Αυτιά αναγκάζεται να δανείζεται-το ξέρει το κόλπο-για να πληρώσει τις κουτσουρεμένες συντάξεις.
Αυτόν λοιπόν τον τύπο τον διατηρεί στη θέση του ο Σαμαράς. Ελπίζουμε να ζητήσει να τον γνωρίσει η Μέρκελ ή ο Τόμσεν. Θα πέσει πολύ γέλιο με το πλούσιο βιογραφικό του.
Ο Σπυρόπουλος μάλιστα δεν διαθέτει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί.

(Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.)
 
Μπορεί η κρίση να μαστίζει τη χώρα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (και όχι μόνο) να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα και χιλιάδες οικογένειες να μην αγοράζουν πετρέλαιο, με κίνδυνο να παγώσουν τον χειμώνα, αλλά ο σοσιαλισμός καλά κρατεί... στη...Βαρυμπόμπη.
Σε ένα από τα πιο must σημεία της κοσμικής Αθήνας και τα πιο ακριβά κτήματα για να δεξιωθεί κανείς τους καλεσμένους του, υποδέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γνωστούς και φίλους ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που κατά τα άλλα πασχίζει για τη χρηματοδότηση των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ, από τη θέση του διοικητή του, επέλεξε το κτήμα «Πεντελικόν» για να δεξιωθεί περί τους 1.000 καλεσμένους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στον γάμο της κόρης του Νάντιας , με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ακη. Παρών ήταν βεβαίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη σύζυγο του Αντα, αλλά και σχεδόν το μισό πρώην υπουργικό συμβούλιο του.
Για του λόγου το αληθές  εθεάθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι της νυν και της πρώην κυβέρνησης , Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί...Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός  Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού, όπως διαβεβαίωνε παριστάμενος στον γάμο. Στην εκκλησία, νωρίτερα, μια και ο γάμος δεν έγινε στο εκκλησάκι εντός του κτήματος, αλλά στην Αγία Τριάδα Kηφισιάς, το παρών έδωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που όμως δεν ακολούθησε στη δεξίωση. 

Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίνιμουμ στους καταλόγους του κτήματος «Πεντελικόν» για μία γαμήλια δεξίωση είναι 100 ευρώ το άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι, για περίπου 1.000 άτομα, το τελικό κόστος μόνο της δεξίωσης του γάμου πρέπει να ξεπέρασε κατά πολύ τα 100.000 ευρώ, μια και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι επελέγη το φθηνότερο από τα μενού για να προσφερθεί σε πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Eκτός και αν οι οικογένειες των νεονύμφων πέτυχαν κάποια καλή έκπτωση στο συνολικό πακέτο. Πάντως στις  εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι μουσικοί και οι παρκαδόροι, αν και ειδικά οι πρώτοι δεν θα πρέπει να στοίχισαν πολύ, αφού κατά πληροφορίες ήταν φίλοι του ζεύγους Νταλάρα. Το ίδιο και τα εμφιαλωμένα κρασιά, αφού γι' αυτά προτιμήθηκαν οι ποικιλίες του οικογενειακού κτήματος «Σπυρόπουλου».

Όσο για το φαγητό, εκτός των γνωστών ορεκτικών και της σαλάτας καθώς και της γαμήλιας τούρτας, για τις ποικιλίες της οποίας φημίζεται ο όμιλος Πεντελικόν , επελέγησαν δύο κύρια πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, με μοσχαράκι το ένα και έτερη ποικιλία κρέατος το δεύτερο. Μα περιπλάνηση στην ηλεκτρονική σελίδα του γνωστού ομίλου μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την πολυτέλεια που παρέχει ο χώρος, από τις τεράστιες αίθουσες για ακριβά γούστα ως τους μεγάλους καταπράσινους κήπους, που στολίζονται δεόντως για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εντυπωσιακού γάμου, έναντι αδρής αμοιβής, βεβαίως. Αυτό δικαιολογεί και τα δώρα του ομίλου στους νεονύμφους, που κυμαίνονται μεταξύ διήμερα διαμονής σε Μύκονο, Σαντορίνη, Παρίσι ή Βενετία, ενώ παράλληλα τρέχει κλήρωση για ταξίδι στο Μπαλί ή στον Αγιο Μαυρίκιο! Τα πλούσια μενού αλλά και η αρχοντική διακόσμηση, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το «ετοιμοπόλεμο» προσωπικό δεν ταιριάζουν ακριβώς σε σοσιαλιστές, γι' αυτό ίσως και οι καλεσμένοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι «όλα ήταν πολύ λιτά και οι καλεσμένοι ήταν αποκλειστικά φίλοι του ζευγαριού ή των οικογενειών τους» ...

Από .........  kourdistoportocali

Τα τρία σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο αλλά και νέα κυβέρνηση μέσα στο 2015

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Όλα ανοιχτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις ακόμη και για συμφωνία Σαμαρά - Τσίπρα
- Το σενάριο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία και οι εκλογές μέχρι το Φθινόπωρο
- Με το βλέμμα στη συμφωνία με την τρόικα και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ

Κι όμως μπροστά σε ένα διαγραφόμενο αδιέξοδο καθώς όσο περνούν οι μέρες τα... κουκιά δεν δείχνουν να βγαίνουν όλα τα σενάρια ακούγονται λογικά.

Τρία είναι τα βασικά από τα σενάρια που ακούγονται και φαίνεται να έχουν βάση καθώς και οι αριθμοί βγαίνουν και βασίζονται σε μια λογική βάση, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας.


Σενάρια χωρίς Δήμα και εκλογές μέσα στο 2015
Το πρώτο σενάριο λέει ότι παρά τη δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες διαβεβαίωση από τον Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωση πως ο Σ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις εκλογές για Πρόεδρο, τελικά ο Κορίνθιος πολιτικός θα αποσυρθεί από την τρίτη ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να πεισθούν βουλευτές από την κεντροαριστερά να τον ψηφίσουν. Εδώ βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και παραμένει άγνωστο εάν αυτό το πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο μάλιστα πολλοί λένε ότι έχει και τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής είναι μια πρόταση που έχει εκφράσει και η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή δεν είναι άλλη από μια συμφωνία του Α. Σαμαρά με τον Α. Τσίπρα. Η συμφωνία αυτή θα είναι βασισμένη στην ανάγκη απεμπλοκής στο ζήτημα με την τρόικα και θα έχει δύο άξονες./ Πρώτα θα επιλεγεί πρόσωπο που θα ψηφιστεί από κοινού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον θα οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015.


Όλοι έχουν το βλέμμα στην ... τρόικα
Το τρίτο σενάριο μοιάζει με το δεύτερο αλλά αφορά κυρίως στους βουλευτές που υπέγραψαν τη σχετική κίνηση. Εδώ λοιπόν προβλέπεται σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ακόμη και χωρίς αλλαγή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, συμφωνία στο πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμός ημερομηνίας εκλογών, όλα με στόχο και εδώ την διαπραγμάτευση με την τρόικα και αμέσως μετά εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο σεναρίων. Πίσω από τις κλειστές πόρτες κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι συζητείται και από ποιους.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com