Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος βουλευτής ο Γιώργος Κοτρωνιάς!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com





   Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς θα είναι  υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Το νέο ανήγγειλε στον Γ.Κοτρωνιά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που του τηλεφώνησε το πρωί την ώρα που ο πρώην Δήμαρχος βρίσκονταν στο χωριό της συζύγου του στην Αγόριανη Φωκίδας.

Αν και ο ίδιος δεν απέκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για την αποκαλούμενη κεντρική πολιτική σκηνή  εν τούτοις σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, μέχρι πριν λίγες ημέρες ο ίδιος έδειχνε αρνητικός σε πιθανή εμπλοκή του σε αυτές τις εκλογές με το δεδομένο ότι η ΝΔ στην Φθιώτιδα δεν θα εκλέξει δεύτερο βουλευτή.

Όμως  και πάλι  από το περιβάλλον του νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγή της αρχικής του εκτίμησης και με βάση τα δημοκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών όπου διαφαίνεται μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και κλείσιμο της ψαλίδας με την ΝΔ αλλά και την αναγγελία δημιουργίας κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ρεύμα επιστροφής από τον ΣΥΡΙΖΑ πολλών πρώην "πράσινων" στελεχών  γεγονός που θα ενισχύσει έμμεσα την πολιτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας.

Με τις σκέψεις αυτές ο κ. Κοτρωνιάς πιστεύει ότι  μπορεί να μην  βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε στη Φθιώτιδα ίσως εκλεγούν έως και τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές.Κάτι ανάλογο λέγεται του εκμυστηρεύτηκε και ο κ.Σαμαράς στην ολιγόλεπτη συνομιλία τους.
Πάντως είχαν προηγηθεί πολλές επισκέψεις του κ.Κοτρωνιά στην Αθήνα και επαφές του με τα κεντρικά της Ν.Δ. ενώ δεν επαληθεύτηκε η πληροφορία ότι  είχε καταθέσει και γραπτώς σχετικό αίτημα.

Ο πρώην Δήμαρχος είναι βέβαιο ότι  θα επιδιώξει να προσελκύσει ψηφοφόρους από την Λαμία η οποία έτσι και  αλλιώς είναι η μεγάλη δεξαμενή στην Φθιώτιδα αλλά και  η Αχίλλειος πτέρνα του κ.Σταικούρα. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ.Σταυρογιάννης είχε ανταγωνιστεί τον α.υπουργό κάτι που εκτιμάται ότι θα επαναλάβει ο κ.Κοτρωνιάς. Παράλληλα στην μάχη της Λαμίας ρίχνονται υπό άλλες συνθήκες πλέον, λόγω της μέχρι προχθές βουλευτικής τους ιδιότητας η κα Μακρή-Θεοδώρου, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο κ. Μπριάννης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Περλεπές.
Τέλος "ζημιά" στον κ.Σταϊκούρα -και όχι μόνο- αναμένεται να προκαλέσει και  ο κ.Θανάσης Γιαννόπουλος υποψήφιος με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΥΓ  Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα η αλήθεια είναι ότι  η αναγγελία της υποψηφιότητας του κ.Κοτρωνιά μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτη είδηση και  όπου αναδημοσιεύθηκε, μέχρι στιγμής, φαίνεται να συγκεντρώνει τα περισσότερα πραγματικά "χτυπήματα" στις τοπικές ιστοσελίδες. 
ΥΓ 2 Πληροφορία της στιγμής ώρα 19.40 ο κ.Κοτρωνιάς εκμυστηρεύθηκε σε πρώην συνεργάτη του ότι δέχτηκε επικριτικά σχόλια ακόμη και από ανθρώπους του χώρου της ενημέρωσης που δεν κρύβουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις!

Από .......  lamiafm1