Η αδιαμφισβήτητη ανοδική τάση που υπάρχει για το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφεται και στην δημοσκόπηση της Alco για το αυριανό “Ποντίκι”.

Εκεί όπου βάση της εκτίμησης που κάνει η εταιρεία (με την αναγωγή των αναποφασίστων) τόσο το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και οι ΑΝΕΛ είναι πολύ πιθανό να είναι τελικά εντός της νέας Βουλής, αφού και τα δύο κόμματα κινούνται οριακά κάτω του 3%. Yπάρχουν δε πολλές πιθανότητες να μπει στη Βουλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αντιθέτως τόσο η Alco όσο και άλλες μετρήσεις δείχνουν μεγάλες τάσεις αποσυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, και σημαντικές μετακινήσεις τόσο προς το Ποτάμι, όσο και προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση
Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 3,4% στην Πρόθεση Ψήφου και κατά 3,5% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων.







Σύμφωνα με την αναγωγή των αναποφάσιστων το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, όσο και  οι  ΑΝΕΛ βρίσκονται λίγο κάτω από το όριο του 3% αλλά όλα δείχνουν πως θα είναι στην επόμενη Βουλή, αφού υπάρχει “καθαρή” ανοδική τάση και για τα δύο κόμματα.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή) η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στο 3,5%.

Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ 32,4%
ΝΔ 28,9%.
«Το Ποτάμι» 5,3%,
Χρυσή Αυγή 5,2%,
ΚΚΕ 4,2%,
ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη 3,7%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,6%.
«Άλλο κόμμα» 4,3%
Αναποφάσιστοι 10,6%

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11 – 13 Ιανουαριου 2015.

Από .........  kourdistoportocali