Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Φήμες για επικείμενο ραντεβού Τσίπρα-Καραμανλή τα επόμενα 24ωρα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Το ζήτημα σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης «έκλεισε» με την ανακοίνωση των ονομάτων της την Τρίτη και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το καυτό θέμα που έφερε και τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και ήδη τα ονόματα υποψηφίων δίνουν και παίρνουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέρχεται το όνομα του Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, αναμένεται και συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει και το «pontiki.gr». 

Μάλιστα, τονίζεται ότι η συνάντηση «κλείδωσε» στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών. Μια συνάντηση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αναφορικά με το αποτέλεσμα της.

Απο αυτό θα κριθούν πολλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εκεί όπου ο Αντώνης Σαμαράς περιμένει και ο ίδιος τις εξελίξεις για τις επόμενες κινήσεις του.

Από ..........  iefimerida

Μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει κούρεμα, ούτε επόμενη δόση – Μόνο δεσμεύσεις

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Τα πρώτα... κακά μαντάτα έρχονται από το Βερολίνο, καθώς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η Ανγκελα Μέρκελ έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Αθήνα και τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η καγκελάριος της Γερμανίας σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματός της, την ώρα που ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι «η δόση δεν έχει εκταμιευθεί και αυτό θα γίνει μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα, η κα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Φλεβάρη και η ευθύνη των εξελίξεων ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, με πληροφορίες από το Βερολίνο η καγκελάριος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος για κούρεμα χρέους, ενώ, αναμένεται να τηρήσει πολύ σκληρή στάση στο ζήτημα.

Από ....  iefimerida

Φούντωσαν τα σενάρια διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ποιοί "κονταροχτυπιούνται"



Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Το κάκιστο εκλογικό αποτέλεσμα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς ήταν το τελευταίο κόμμα που μπήκε στη νέα Βουλή, έχει πυροδοτήσει για τα καλά τα σενάρια διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.


Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες αμφιταλαντεύεται για το τι πρέπει να κάνει, το πιθανότερο πάντως είναι να οδηγήσει όπως και έχει δηλώσει από το βράδυ των εκλογών το κόμμα σε ένα Συνέδριο όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα ακόμη και της αλλαγής ηγεσίας.

Μάλιστα με αφορμή τις φήμες ότι θα παραιτηθεί τώρα`και θα υπάρξει μεταβατική ηγεσία που θα διοργανώσει το Συνέδριο του κόμματος, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας" και τονίζει "Ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών.

Όλα - συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας - θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό. Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων".

Πάντως οι επίδοξοι δελφίνοι ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους με πιο χαρακτηρισιτκή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδου, ενώ στο παιχνίδι της διάδοχής "παίζουν" ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής καθώς και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ε. Βενιζέλο ή τον στηρίζουν όπως οι: Νίκος Ανδρουλάκης (γραμματέας της ΚΕ), η Εύα Καϊλή (ευρωβουλευτής), ο Κυριάκος Πιερακάκης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), αλλά και ο βουλευτής και πρωην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Από .....  newsit

"Βόμβες" Κατρούγκαλου: Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι απολυμένοι από την διαθεσιμότητα - Τι είπε για ενιαίο μισθολόγιο και πειθαρχικά συμβούλια

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


- Σημαντικές εξαγγελίες από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο
- Έκανε λόγο για ανάκληση των απολύσεων που έγιναν στο Δημόσιο, με το μέτρο της διαθεσιμότητας
- "Περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη"
- Κλείνουν σε 15 μέρες όλες οι πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν
- Τι είπε για το ενιαίο μισθολόγιο
- Αναρμόδιος δήλωσε για το ζήτημα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά τοποθετήθηκε προσωπικά

Λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ένα από τα πλέον "καυτά" ζητήματα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της απερχόμενης κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.
Και μάλιστα από επίσημα χείλη, αφού ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Για την ακρίβεια, όχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ανάκληση των συγκεκριμένων απολύσεων.


Κοστολογημένη η επαναπρόσληψη


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από την διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακληθούν, εξαιρώντας φυσικά από την συγκκριμένη συζήτηση τις απολύσεις που έγιναν για πειθαρχικούς λόγους.


"Ανακαλούνται οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων"

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως η επαναπρόσληψη αυτών των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ καθόλη την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως υπουργός, θα είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων που προαναφέραμε.

Μάλιστα διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη μία νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία και θα υπογράψει άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.


Πειθαρχικά συμβούλια και ενιαίο μισθολόγιο


Δήλωσε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς όμως να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.


"Στόχος να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο"

Για το ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είπε την προσωπική του άποψη, η οποία είναι πως πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργήσει ξανά και σε νέο πλαίσιο.

Από ......  newsit

Αυτή είναι η σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Όλα τα ονόματα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




- Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα
- 40 τα μέλη της παρά τις πληροφορίες για ολιγομελές σχήμα - Έξι οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης
- Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Γ. Δραγασάκης
- 5 στελέχη των ΑΝΕΛ, 1 της ΔΗΜΑΡ και 1 των Οικολόγων στο υπουργικό συμβούλιο
- Για Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Συλλυπητήρια Παππά στις οικογένειες των δυο Σμηναγών που σκοτώθηκαν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας
- Σε ποια υπουργεία μπαίνουν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μετά από αρκετές ώρες αναμονής, τηλεφωνημάτων, συζητήσεων, παραπόνων, εμπλοκών και του απαραίτητου... παρασκηνίου, ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ή καλύτερα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο πλευρό του, έκανε τις ανακοινώσεις από τη Βουλή. Πριν όμως ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνσησης στους δυο σμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του F16 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης.

Στη συνέχεια, νακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα, που έχει 40 μέλη και δεν είναι το ολιγομελές και ευέλικτο σχήμα που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανάμεσα στα μέλη της νέας κυβέρνησης είναι και έξι γυναίκες.

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συντονιστής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στη νέα κυβέρνηση υπάρχουν... τρία υπουργεία Επικρατείας, 13 υπουργοί, 20 αναπληρωτές και μόλις 5 υφυπουργοί.

Στη νέα κυβέρνηση μετέχουν πέντε στελέχη των ΑΝΕΛ, ανάμεσά στους ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ και ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων.

Η έκπληξη που επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα. Αν και είχε ακουστεί αρχικά το όνομά της για το υπουργείο Δικαιοσύνης ή για το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών, τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως είναι η επιλογή του για τη θέση της Προέδρου της Βουλής. Θα είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα καταλαμβάνει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη το 2004.

Η πρώτη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός ήταν να δημιουργηθούν τέσσερα υπέρ-υπουργεία.

- Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας-Θράκης

- Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

- Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

- Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Υπερ-Υπουργείο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Υφυπουργός
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης - Γιώργος Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης)
- Γιάννης Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη)
- Τασία Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής)
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Μακεδονίας Θράκης)
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης - Χρήστος Σπίρτζης (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)
- Θοδωρής Δρίτσας (Ναυτιλίας)
- Έλενα Κουντουρά (Τουρισμού)
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης - Γιάννης Τσιρώνης (Περιβάλλοντος)
- Βαγγέλης Αποστόλου (Αγροτικής Ανάπτυξης)
Παναγιώτης Σγουρίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης)
Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς - Νίκος Ξυδάκης (Πολιτισμού)
- Τάσος Κουράκης (Παιδείας)
- Κώστας Φωτάκης (Έρευνας και Καινοτομίας)
Σταύρος Κοντονής (Αθλητισμού)


Υπουργείο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Υφυπουργός
Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης Νάντια Βαλαβάνη
Δημήτρης Μάρδας
Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής - Ανδρέας Ξάνθος (Υγείας)
- Δημήτρης Στρατούλης (Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης  - Ράνια Αντωνοπούλου (για την καταπολέμησης της ανεργίας)
- Θεανώ Φωτίου (Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος Κώστας Ήσυχος  Νίκος Τόσκας
Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς - Νίκος Χουντής (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων)
- Ευκλείδης Τσακαλώτος (Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων)
Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος
Επικρατείας Νίκος Παππάς
Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης Τέρενς Κουίκ (παρά τω πρωθυπουργώ)
Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης
Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης


Από ........  newsit

Άρχισαν με κόντρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com