Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ Νεανικός Παλμός σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Βίκυς Φαλάρα << Ο βράχος της Σμαράγδας>>

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δήμο μας από 7- 8 / 02 / 2015

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες: • παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση • φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων • προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας • εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα που θα βρίσκεται στο Δήμο Μώλου.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: Περιφερειακό Ιατρείο Καμένων Βούρλων (Αγ.Παντελεήμονος 8)


Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:
• παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
• φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
• προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
• εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι υπηρεσίες υγείας του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Η ενημέρωση για τα παιδιά που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το γραφείο Πρόνοιας κάθε Δήμου.

Ειδικότερα, ο εμβολιασμός παρέχεται σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε όσα παιδία παραμένουν για πολύ καιρό ανεμβόλιαστα.

Για την κάθε δράση είναι απαραίτητα:
- Bιβλιάριο υγείας παιδιού (καταγράφεται το ιστορικό κάθε παιδιού και γίνεται ο έλεγχος των εμβολίων)
- Bιβλιάριο ασφάλειας γονέων (έλεγχος ασφάλειας)
- O εμβολιασμός παρέχεται μόνο σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη
- Όταν γονείς δεν επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλειας, τότε επιδεικνύουν τις κάρτες ανεργίας

Αν κάποιο παιδί πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποια άλλη ειδικότητα, ή χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμό ή παρακολούθηση, τότε οι γονείς ενημερώνονται για τα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου και μπορούν να προσέρχονται.

H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Έως σήμερα, περισσότερα από 57.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.

Από το Σεπτέμβριο του 2012, η μονάδα πραγματοποιεί διήμερες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. H προσπάθεια της Vodafone και των Γιατρών του Κόσμου ενισχύεται με τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ, με σκοπό ακόμα περισσότερα παιδιά να ενημερωθούν και να λάβουν τη φροντίδα της κινητής μονάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, μέχρι σήμερα μέσα από τις δράσεις έχουν εξεταστεί 5.053 παιδιά, από τα οποία:
• 3.820 παιδιά επισκέφθηκαν παιδίατρο
• 3.098 παιδιά εξετάστηκαν από οδοντίατρο
• 2.121 παιδιά εμβολιάστηκαν

Πηγή skai.gr

Το "Καραβάνι της Ελιάς" Κάτι αλλάζει στο Δήμο μας !!!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




Αυτόν τον χειμώνα κάτι διαφορετικό έγινε στην περιοχή μας. Γάλλοι και Βέλγοι ήρθανε στα Καμένα Βούρλα, έμειναν 1 μήνα μαζί μας, μάζεψαν ελιές μαζί με παραγωγούς της περιοχής μας, τις έκαναν λάδι, το συσκευάσαμε και το τυποποιήσαμε όλοι μαζί, το στείλαμε στις Βρυξέλλες και για τις επόμενες 2 εβδομάδες ο Sacha, η Dora, ο Myrko και ο Thibaux θα το παραδίδουν πόρτα πόρτα σε 80 οικογένειες.

Ταυτόχρονα, οι Γάλλοι και Βέλγοι φίλοι μας μάζεψαν μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Καμένων Βούρλων τις ελιές στο σχολείο τους!

Αυτό είναι το "Καραβάνι τις Ελιάς", ένα εκπαιδευτικό και δίκαιου εμπορίου αγροτουριστικό εγχείρημα μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν αναμειγνύουμε ελαιόλαδο με αειφορικές καλλιεργητικές μεθόδους, δίκαιο εμπόριο, ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες και πολύ διασκέδαση.

Το "Καραβάνι της Ελιάς" είναι μια πρωτοβουλία από το Δελφίνι όπου 4 Γάλλοι και Βέλγοι έμειναν 1 μήνα μαζί μας, συνεργάστηκαν με 5 παραγωγούς της περιοχής μας (Αγ, Κωνσταντίνος, Μώλος, Καμένα Βούρλα, Γοργοπόταμος), συσκεύασαν 475 λίτρα ελαιόλαδο και αυτή τη στιγμή το παραδίδουν σε 80 οικογένειες στις Βρυξέλλες σε μια δίκαιη τιμή τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους παραγωγούς.
Ραντεβού το 2015 για περισσότερο λάδι, περισσότερους ξένους φίλους, περισσότερους παραγωγούς, περισσότερη διασκέδαση και νέες ιδέες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο theolivecaravan@gmail.com ή στο 6973957010 (Δημήτρης) για περισσότερες πληροφορίες ή για να συζητήσουμε για το πως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς.
Πληροφορίες στο www.olivecaravan.weebly.com Μπορείτε επίσης να δειτε και το video

φιλικά,
Δημήτρης Κιτσικόπουλος
"ΔΕΛΦΙΝΙ"
22350 22208
6973957010

Κίνηση ματ από Ομπάμα - Στέλνει αποστολή στην Αθήνα


Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ούτως ώστε να βρεθεί λύση για την ελληνική κρίση χρέους.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία υπογραμμίζεται πως έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα αυτή θα αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, ούτως ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, για να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.


Από ......  newsit

Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times: Tέρμα το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους


Αναρτήθηκε από .......... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως η Ελλάδα ζητά πλέον την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα
- Σύμφωνα με τη συνέντευξη στην εφημερίδα αυτά τα νέα ομόλογα θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της οικονομίας
- Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη πλέον δεν θα υπάρχει καν ο όρος κούρεμα, κάτι που οι δανειστές αποκλείουν
- Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ζητούν ανταλλαγή χρέους με δύο ειδών ομόλογα
- Υποσχέθηκε πρωτογενή πλεονάσματα ακόμα κι αν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Μία συνέντευξη πραγματική βόμβα παραχώρησε ο νέος έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στους Financial Times, καθώς ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αποσύρεται ουσιαστικά από το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Η είδηση αυτή που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας και ίσως της κυβέρνησης μιας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί υπέρ του κουρέματος ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, έσκασε σαν βόμβα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαπραγματεύσεις σε όλη την Ευρώπη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, τις ΗΠΑ.




Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του αναφέρει πως τελειώνει το αίτημα της Ελλάδας για τη διαγραφή του χρέους, κάτι που βέβαια όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαίοι το απέρριπταν, ακόμα και εκείνοι που στέκονταν στο πλευρό της Ελλάδας για την κατάργηση της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα θα ζητήσει την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα που θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας επισημαίνουν πως πλέον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προτάσεις της προς τους δανειστές και στους οποίους δεν ζητά κούρεμα του χρέους, αλλά ανταλλαγή.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει την ανταλλαγή ομολόγων που θα έχει δύο τύπους. Συγκεκριμένα, ο πρώτος τύπος θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης. Ο δεύτερος τύπος ομολόγων θα αφορούν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν θα λήγουν ποτέ, θα είναι δηλαδή "αέναα" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για έναν συνδυασμό πρωτογενούς πλεονάσματος με μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ σημείωσε πως σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν βοηθήσουν οι δανειστές θα ασφυκτιά η χώρα και αντί να οργανωθεί θα αποδιοργανωθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει στο στόχαστρο τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Βαρουφάκης υποσχέθηκε πρωτογενή πλεονάσματα 1 έως 1,5% του ΑΕΠ ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.


Η ανάλυση των Financial Times για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί ανταλλαγής χρέους





 Την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και την οπισθοχώρηση των ελληνικών θέσεων είχε στην ουσία προαναγγείλει ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης μιλώντας στο Mega και ο οποίος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αιτήματα τη διαγραφή, ρήτρα ανάπτυξης και επενδυτικό πρόγραμμα. Σημείωσε ωστόσο χαρακτηριστικά πως "θα πάμε στο τραπέζι με αυτή την πρόταση και θα εξηγήσουμε διάφορους συνδυασμούς από αυτούς τους τρεις πυλώνες".

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως το χρέος δεν είναι ένα πράγμα και αφού έχει διάφορες μορφές μπορει να υπάρχουν και διάφορες λύσεις. Μάλιστα, σημείωσε πως ακόμα και η επιμήκυνση είναι στην ουσία ένα κούρεμα, μία στρατηγική βέβαια που είχαν ακολουθήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.


Από .......  newsit




Διάλογος Τσίπρα με Αναστασιάδη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com