Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Την Τσικνοπέμπτη 12/2 live στη ‘’Λαγουδέρα’’

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




Την Τσικνοπέμπτη 12/2 live στη ‘’Λαγουδέρα’’ ο Γιάννης Μακριδάκης και ο Αλέξανδρος Σταματούλης σε μια βραδιά γεμάτη με κρητικό και λαϊκό τραγούδι!

Τιμή μενού 11 ευρώ. Τιμή απλής φιάλης 50 ευρώ και Σπέσιαλ 65 ευρώ. Ώρα 21:30...

Γερασίμου Βασιλειάδη 87, Καμένα Βούρλα, τηλ. επικοινωνίας 2235080000

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ << Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ >> ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




Ξέφρενο γλέντι !!! ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΩΛΟΥ


Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Financial Times: Το κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων-Ελλάδας που δεν βγήκε ποτέ

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Τι είναι αυτό που οδήγησε στο να μην εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν ευρωπαίων εταίρων και Ελλάδας;

 Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ενώ όλα ήταν έτοιμα για την έκδοσή του ένα τηλεφώνημα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αθήνα ήταν η αρχή για το θρίλερ που εκτυλίχθηκε για αρκέτες ώρες...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Ελλάδα και Ευρωπαίοι εταίροι είχαν φτάσει σε συμφωνία, προτού ένα τελευταίο τηλεφώνημα του Γιάννη Βαρουφάκη στην Αθήνα, τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Το κοινό ανακοινωθέν που δεν βγήκε ποτέ
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, και του Πίτερ Σπίγκελ, Ελλάδα και Ευρωπαίοι όλα ήταν έτοιμα για κοινό ανακοινωθέν.

Αναλυτικά το κείμενο του των Financial Times:


«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής . Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».




Από .........  iefimerida

Ναυάγιο για μια λέξη στο Eurogroup – Ούτε βήμα πίσω η εντολή Τσίπρα – Πιέζει με τις ασφυκτικές προθεσμίες η Γερμανία


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Παράταση του μνημονίου, θέλει η Γερμανία- Ναι, στις μεταρρυθμίσεις, όχι στο μνημόνιο λέει η Ελλάδα
- Στη μάχη για πολιτική συμφωνία ο Α. Τσίπρας σήμερα στη Σύνοδο
- Νέο τελεσίγραφο τεσσάρων ημερών από το Eurogroup προς την Ελλάδα
- Αποφεύγει η Μέρκελ επίσημο ραντεβού για να αυξήσει την πίεση

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο μνημόνιο” αυτή ήταν η φράση του Α. Τσίπρα προς τον Γιάνη Βαρουφάκη στην τηλεφωνική τους συνομιλία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Η συνομιλία αυτή άλλαξε τα δεδομένα. Οι εταίροι διέβλεψαν την πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία, ετοίμασαν μάλιστα προσχέδιο ανακοινωθέντος το οποίο ανέφερε πως οι δύο πλευρές συμφωνούσαν στην παράταση του προγράμματος, όμως η παρέμβαση Βαρουφάκη αμέσως μετά ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

Η Ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά σε καμία περίπτωση για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, το μνημόνιο δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει.

Η διαπραγμάτευση για τη χώρα μας συνεχίζεται στη βάση ότι η Ελλάδα δέχεται πως υπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ωστόσο δεν δέχεται τη συνέχιση υφεσιακών μέτρων που περιλαμβάνονται στο υπάρχον μνημόνιο όπως μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις στον ΦΠΑ και έμμεσους φόρους.

Η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για συμφωνία, έφερε μια κατ' αρχήν συμφωνία και στο eurogroup ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας εμπειρογνωμόνων μέχρι την Κυριακή που θα προετοίμαζε μια οριστική συμφωνία για το ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Η επιμονή ωστόσο της Γερμανίας στην συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος, μια παράταση μέχρι την ολοκλήρωσή του μετά από σχετική αξιολόγηση μάλιστα, έφερε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Είναι σαφές αυτό που εδώ και ημέρες έχει ξεκαθαρίσει ο Γ. Βαρουφάκης πως η χώρα δέχεται μεγάλο μέρος των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καθώς είναι μέτρα τα οποία κάθε κράτος θα έπρεπε να λάβει, ωστόσο το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος που έχει να κάνει με μέτρα λιτότητας δεν γίνεται αποδεκτό και έτσι ζητά νέα συμφωνία με τους εταίρους και τον απαραίτητο χρόνο μέχρι την επίτευξη αυτής της συμφωνίας.




Ωστόσο κατά τη διάρκεια του Eurogroup πολλοί ήταν οι εταίροι οι οποίοι δήλωσαν άγνοια των ελληνικών θέσεων και δεν έκρυψαν και τη δυσφορία τους καθώς δεν είδαν μια γραπτή πρόταση από μέρους της Ελλάδας.

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι δεν ήθελαν απλά να ακούσουν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για το υπάρχον πρόγραμμα, αλλά την πρότασή της για μια νέα λύση, ένα άλλο μείγμα πολιτικής.

Κάπως έτσι περιγράφεται, από ξένα κυρίως μέσα ενημέρωσης, ένα ψυχρό κλίμα έναντι της Ελλάδας, με μόνο τον Κύπριο, τον Ιταλό και τον Μαλτέζο υπουργό Οικονομικών να εκφράζουν θετικές απόψεις.

Η ουσία είναι πως πλέον απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες για την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει την πρότασή της για συμφωνία.

Αρκετά μεθοδικά, ειδικά από την πλευρά της Γερμανίας με την εμμονή στη συνέχιση του μνημονίου, τα περιθώρια έχουν στενέψει, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία στις 16 του μήνα και το επόμενο Eurogroup θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ακόμη ώστε να προωθηθεί η συμφωνία και η χώρα οριακά προλαβαίνει τις προθεσμίες μέχρι τη λήξη της παράτασης που έχει ληφθεί.




Ενδεικτική της τακτικής των... καθυστερήσεων είναι και η στάση της ίδιας της Καγκελαρίου Μέρκελ που ουσιαστικά αποφεύγει την απευθείας επαφή με τον Α. Τσίπρα και μαζί την συμφωνία, καθώς η συμφωνία προβλέπει την υποχώρηση και των δύο πλευρών.

Ήδη η ελληνική πλευρά έχει κάνει τη δική της διαδρομή προς τη συμφωνία, με αποδοχή μεγάλου μέρους των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με το μνημόνιο.

Η γερμανική πλευρά ωστόσο, το έδειξε και χθες, δεν συζητά τίποτε άλλο από το υπάρχον μνημόνιο, και ουσιαστικά δεν συζητά παίζοντας με τον χρόνο που τρέχει εις βάρος της Ελλάδας και πιέζοντας για ακόμη μια συμφωνία υπό όρους που θα επιβληθούν ακριβώς υπό την πίεση έλλειψης ρευστότητας.

Αυτό το παιχνίδι είναι ήδη γνωστό από το 2010, η χώρα διαπραγματεύεται τις όποιες αλλαγές υπό την πίεση της διακοπής ρευστότητας. Αυτό θα αλλάξει λέει τώρα το Μαξίμου με πληροφορίες από την κυβέρνηση να αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμος ακόμη και για σύγκρουση με τους άλλους ηγέτες εάν υπάρξει πίεση να αποδεχθεί συνέχιση του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Από ....... newsit


Βαρουφάκης στο Eurogroup

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com