Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




                                             Η Συντακτική  ομάδα  του  Blog 
                                  των Ενεργών  Πολιτών  Καμένων Βούρλων

                                                   Εύχεται  σε  όλους  σας

                                                       Καλή    Ανάσταση 
                                                                  και

                                                           Καλό  Πάσχα !
                                              

'ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ'' Ο Βασίλης Γανωτής Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης .

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ


          Το Δημοτικό Συμβούλιο Μώλου Αγίου Κων/νου, μετά το άγγελμα του  θανάτου  του Ολυμπιονίκη Γανωτή Βασίλειου, που κατάγεται από τον Άγιο Κων/νο, εκτιμώντας την προσφορά του, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 8 Απριλίου 2015 και ώρα 12.30 μ.μ. και ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, αποφάσισε ομόφωνα, τα κάτωθι:

1.     Να εκδόσει το παρόν ψήφισμα
2.     Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δήμου  στην οικογένεια του αποβιώσαντος
3.     Να παραστούν εκπρόσωποι του Δήμου στην επικήδειο τελετή
4.     Να αποσταλεί στεφάνι  στη μνήμη του
5.     Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να  δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο.

Ο Ολυμπιονίκης Γανωτής Βασίλειος, ήταν ένα αθλητής  που κατάγεται από τον Άγιο Κων/νο και τίμησε με τη  συμμετοχή του και τις διακρίσεις του στις Ολυμπιάδες  του Τόκιο το 1964, του Μεξικού το 1968 και του Μονάχου το 1972, τη γαλανόλευκη σημαία και την πατρίδα μας

Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί  μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία από τον              
                            Δήμαρχο Συκιώτη  Ιωάννη



Η κηδεία του θα γίνει στην γενέτειρα του στον Αγ.Κωνσταντίνο σήμερα Τετάρτη στις 14.30

Εκεί θα αποχαιρετίσουμε τον μεγάλο αυτό αθλητή και  στέλεχος της αθλητικής μας οικογένειας.

Η Ε.ΦΙ.Β.Α εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικόγένεια του.

Τιμώντας την μνήμη του θα σιωπήσουμε επί τριήμερο.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ 1968



Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΝΩΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ 

ΕΝΑΣ «ΓΙΓΑΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΥΓΑΣ


Η κατηγορία «Fly» των 52 κιλών περιελαμβάνετο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Ελληνορωμαϊκής Πάλης, από το 1948 μέχρι και το 1996. Συνολικά τελέσθηκε 12 φορές. Από τις διοργανώσεις αυτές σε 3 έλαβε μέρος ο Βασίλης Γανωτής: το 1964 στο Τόκιο, το 1968 στο Μέξικο Σίτυ και το 1972 στο Μόναχο. Ήταν την ίδια περίοδο που οι παλαιστές του ΕΓΣ κυριαρχούσαν στο χώρο με ηγέτες στο ταπί, τους Γαλακτόπουλο, Γανωτή, βεβαίως ακόμη Πετμεζά, Γρύλλο, Καμπαφλή και ακολούθως Μυγιάκη, την οικογένεια Αρκουδέα κ.λ.π. κ.λ.π.


Αναμνηστική φωτογραφία από εκδήλωση με τους
επίλεκτους παλαιστές της δεκαετίας του '60.
 Καθήμενοι από αριστερά:Δημ.Σάββας (Ε.Γ.Σ)
Οθων Μοσχίδης(Β.Α.Ο)Στέφανος Ιωαννίδης
 (ΧΑΝΘ)Πέτρος Γαλακτόπουλος
 και Βασίλης Γανωτής (Ε.Γ.Σ)
Όρθιοι διακρίνονται μεταξύ των άλλων οι: Αρκουδέας,
Πετμεζάς,Ιωαν Τσάχ ( με τα γυαλιά) και άλλοι.

Ο Βασίλης Γανωτής παιδί μιας φτωχής οικογένειας από τον Άγιο Κωνσταντίνο, γεννήθηκε στην Κατοχή και είχε 4 αδέλφια. Παρά τη σκληρή ανάγκη επιβίωσης, όταν ήρθε στην Αθήνα γνώρισε, από έφηβος την Πάλη, την αγάπησε και την υπηρέτησε με αφοσίωση. Το 1960 κλήθηκε στην Εθνική (μόλις 18 ετών) και το 1964 στα 22 χρόνια του έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν η χρονιά του Τόκιο, όπου στα 52 κιλά μετείχαν 18 και ο Βασίλης κατέλαβε την 8ηθέση. Ισοβάθμησε με τον Τούρκο Μπουρχάν Μποζκούρτ.



Στην Εθνική Ομάδα συμμετείχε επί 17 ολόκληρα χρόνια (1960 – 1975) και στο διάστημα αυτό πολλές φορές έφθανε να αγωνισθεί μέχρι τα 57 κιλά. Αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετείχε πάντα στα 52κ. Το 1967 στην Τύνιδα αναδείχθηκε Μεσογειονίκης, αλλά το 1968 στους Ολυμπιακούς Αγώνες  στο Μέξικο, παρά τη νίκη του επί του Ιταλού Τσεντουριόνι δεν μπόρεσε να προχωρήσει. Η κλήρωση ακολούθως τον έφερε αντιμέτωπο με τον Βούλγαρο Πετάρ Κίρωφ που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, τόσο το 1968, όσο και στους επόμενους Ολυμπιακούς στο Μόναχο το 1972.

Ο Γανωτής αναδείχθηκε 13 φορές πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρωπαίος πρωταθλητής. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972 με 2  νίκες και μια ισοπαλία κατέλαβε την 7η θέση (μεταξύ 22 παλαιστών της Ελληνορωμαϊκής) αναδεικνυόμενος δεύτερος καλύτερος βαλκάνιος μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Πετάρ Κίρωφ και μπροστά από τον Τούρκο Τρεν. Φυσικά ήταν ερασιτέχνης παλαιστής, όπως όλοι τότε. Επαγγελματικά ήταν χρυσοχόος, διατηρών εργαστήριο με τον αδελφό του.





ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΗΓΙΑΚΗΣ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΡΗΓΟΣ- ΓΑΝΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/

σχόλιο:
Ο Βασίλης Γανωτής ήταν ο παλαιστής που χάρις σε αυτόν γνώρισαν απλόχερα
 τα μυστικά του αθλήματος οι Ολυμπιονίκες παλαιστές μας των ελαφρών βαρών...



Από...........  efiva.blogspot.ae/


Καλή Ανάσταση ! Από τον Δήμαρχο Ιωάννη Συκιώτη

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Χριστιανικό Πάσχα ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανισμού.

Οι άγιες αυτές μέρες αποτελούν ευκαιρία για περισυλλογή, αυτοκριτική και κοινωνική προσφορά και όλοι μας πρέπει με ευλάβεια και σύνεση να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Καλύτεροι συνδημότες, καλύτεροι γονείς, καλύτερα αδέλφια, καλύτεροι γείτονες, καλύτεροι άνθρωποι. Τα πάθη του Χριστού να αποτελέσουν το ύψιστο παράδειγμα ώστε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τις αληθινές και ουσιαστικές αξίες της ζωής.
Είμαι σίγουρος ότι με γνώμονα την ενότητα, με συλλογικότητα, αγάπη και αφοσίωση, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ανταπεξέλθουμε στις όποιες απαιτήσεις.

Εύχομαι από καρδιάς, Καλή Ανάσταση!
Ο Δήμαρχος
Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου


Ιωάννης Συκιώτης  

Live με τους Πύρρο Πουλίτσα ,Ηρώ Λορέτζου ,Γρηγόρη Αγραφιώτη στη Λαγουδέρα μετά την Ανάσταση!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Ρουμελιώτικο Πάσχα στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



                                 ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις άγιες μέρες του Πάσχα, η νηστεία, ο εκκλησιασμός, αλλά και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης έρχονται πάλι στο προσκήνιο.
Οι δημότες  του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου όπως και κάθε χρόνο, τώρα ίσως και περισσότερο λόγω της δυσχερής κατάστασης της χώρας μας, περιμένουν το Άγιο Φως να τους φωτίσει αλλά και να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα περίοδο στην ζωή τους.
Η γνωστή φιλοξενία μας, και φέτος περιμένει τους πολυάριθμους επισκέπτες, να τους εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες, στους χώρους εστίασης και να γευτούν γνήσια Ρουμελιώτικα παραδοσιακά προϊόντα φημισμένα ανά το πανελλήνιο.
Τηρώντας παραδόσεις ετών, προσφέρεται τις επόμενες ημέρες το γνήσιο Ρουμελιώτικο Πάσχα για όσους βρεθούν στα μέρη μας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και τη μυσταγωγία της Ανάστασης στις εκκλησίες του Δήμου μας και να περάσετε ευχάριστα και ξένοιαστα απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου μας.
Αποδράστε στα ορεινά γραφικά χωριά του Δήμου για να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα και να χαρείτε την Ανοιξιάτικη καταπράσινη φύση με τα διάσπαρτα χρωματιστά  «χαλιά » της, με την μοναδική θέα του Μαλιακού.
Ο Μώλος με τον επιβλητικό Ι.Ν. Εισόδια της Θεοτόκου όπου γίνεται με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου ενώ την Ανάσταση, οι δημότες ανταλλάσουν απλόχερα και γενναιόδωρα ευχές από καρδιάς. Ένας τόπος παραγωγής πολλών εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων, προτρέπει τον κάθε επισκέπτη να τα δοκιμάσει και πάντα τον εντυπωσιάζουν. Το πολύ καλό κρασί…
Ο Άγιος Κωνσταντίνος με το υπέροχο λιμάνι, να αποτελεί προορισμό αλλά και σταθμό. Τις Άγιες Μέρες  σφύζει από ζωή, με τον κόσμο να ακολουθεί όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα με επίκεντρο την Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία. Η γραφική πλατεία, καταπράσινη  από τα δέντρα, προσφέρεται για κουβέντα και συναντήσεις, τα καταστήματα είναι πάντα πρόθυμα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, ενώ τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εκτός από τις ποιοτικές υπηρεσίες τους προσφέρουν την όμορφη θέα του Μαλιακού.
Τα Καμένα Βούρλα, μια από τις πιο δημοφιλείς λουτροπόλεις της χώρας, γιορτάζει τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού στον μεγαλοπρεπή Άγιο Παντελεήμονα. Η παραλιακή οδός γεμίζει από κόσμο που επιλέγει την ηρεμία και ομορφιά της θάλασσας. Κατά την διάρκεια των εορτών, στα καταστήματα μπορεί για πει τον καφέ του, να απολαύσει το φαγητό, να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι. Την Κυριακή του Πάσχα στις διάφορες γειτονιές, εξακολουθούν να μαζεύονται οι οικογένειες για να  ψήσουν όλοι μαζί  και να ευχηθούν  Χριστός Ανέστη.
Παραδοσιακά, φιλόξενα και ευλαβικά εξυμνείται το έργο του Χριστού.
Με αυτά τα λίγα λόγια περιγράφεται το Πάσχα στον Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.
 Ένα, καθαρά, Ρουμελιώτικο Πάσχα,  πιστό στην παράδοση και στην θρησκεία με ήθη και έθιμα να περνούν από γενιά σε γενιά! Στην επαρχία μας, στον Δήμο μας που  έχει την ευλογιά να συνδυάζει βουνό και θάλασσα!
Σας περιμένουμε όλους!


        Ο Δήμαρχος
Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου

Ιωάννης Συκιώτης