Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ποιός δήμος της Φθιώτιδας θα κάνει προσλήψεις για τις κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Το ΦΕΚ για την ανάθεση την οργάνωση και λειτουργία των Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους ήδη έχει εκδοθεί .

 Οι αιτήσεις απο τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους για να στείλουν τα παιδιά τους  θα μπορούν να γίνουν μέχρι την 15η Ιουνίου 2015 μετά όμως απο τις ανακοινώσεις των δήμων.

 Ειδικότερα ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει εκδώσει προκήρυξη για προσλήψεις και οι αιτήσεις κλείνουν 13/5.

 Οι υπόλοιποι δήμοι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν την έκδοση προκηρύξεων όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε απο την κατηγορία Θέσεις Εργασίας

Οι παιδικές κατασκηνώσεις που θα γίνουν οι προσλήψεις και ποιοι Δήμοι θα τις προκηρύξουν:

ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Β ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ Β΄ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΡΟΥ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Δ΄ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Ε΄ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΚΑ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΓΓΑΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΘΑΣΟΥ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ
ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΕΥΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΕΣΣΥΛΑΣ ΟΡΜΟΥ ΓΟΥΒΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Η΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ)
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΛΕΣΒΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ
ΧΙΟΥ ΣΚΛΑΒΙΩΝ ΧΙΟΥ


www.dikaiologitika.gr

Σαββατοκύριακο-φωτιά: Σβήνουν «κόκκινες γραμμές» και γράφουν μέτρα

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβένρησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση σβήνει και γράφει μέτρα και «κόκκινες γραμμές» προκειμένου να ικανοποιήσει από τη μία τους δανειστές και να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία, αλλά και να μη δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τα στελέχη που υποστηρίζουν «ούτε βήμα πίσω στις "κόκκινες γραμμές"».

Η ελληνική πλευρά γνωρίζει πως στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, αφού από την πλευρά των δανειστών ξεκαθαρίζεται με κάθε τρόπο πως υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα να γίνουν. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα βγει «λευκός καπνός» και θα υπάρξει μία θετική δήλωση που θα ανοίγει τον δρόμο για συμφωνία.

Με όπλο το νέο φορολογικό πακέτο
Η αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώς στον ΦΠΑ, μέτρα που θα μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα και στους έχοντες, καθώς και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρίσκονται υπό εξέταση, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά αποδοχής και από τις δύο πλευρές.

Η καθιέρωση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες -πλην ορισμένων βασικών, που θα μείνουν στον χαμηλό συντελεστή (φάρμακα κ.ά.)- φαίνεται, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, ότι θα είναι ένα από τα βασικά μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εξακολουθούν να βρίσκονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη του φόρου στα νησιά του Αιγαίου.

Τα εισπρακτικά μέτρα του νέου φορολογικού πακέτου θα επικεντρώνονται στα υψηλότερα εισοδήματα. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, χωρίς έως τώρα να έχουν κλειδώσει οι αποφάσεις, είναι και η επιβολή έκτακτου φόρου στις 500 πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας. Εξετάζεται ακόμη η αναστολή της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από ένα ορισμένο όριο, που μπορεί να είναι και τα 50.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται αναπροσαρμογές προς τα πάνω στον ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης (που αφορούν τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2011), 597 οικογένειες δηλώνουν εισόδημα στη χώρα μας άνω των 400.000 ευρώ. Εισόδημα υψηλότερο των 50.000 ευρώ δηλώνουν 283.433 φορολογούμενοι και άνω των 30.000 ευρώ δηλώνουν 888.164 φορολογούμενοι (ή το 16% του συνόλου). Το πιθανότερο είναι τα στοιχεία αυτά να έχουν μεταβληθεί λόγω της κρίσης και των περικοπών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε μισθούς και συντάξεις, απεικονίζουν ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τον χάρτη των δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα.

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι ακόμη η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και τα σκάφη, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ για ακόμη ένα έτος.
Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στην «Ωρα του πρωθυπουργού», εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για το αν θα επιτευχθεί μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους. Υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης». Παράλληλα ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία - και το έγκλημα, η δολοφονία της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν κάποιοι το επιχειρήσουν».

Μέρκελ: Μιλήσαμε πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα με τον Τσίπρα
Εκπρόσωπος της καγκελαρίας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Μέρκελ είπε πως η καγκελάριος μίλησε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Την Τετάρτη, δε, η επικοινωνία διήρκεσε αρκετή ώρα.

Βερολίνο: Δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες για το Eurogroup της 11ης Μαΐου
Συγκρατημένη ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, ως προς το τι περιμένει η γερμανική πλευρά από το επικείμενο Eurogroup.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υψηλές προσδοκίες για το Eurogroup της 11ης Μαΐου», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Γέγκερ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το ελληνικό ζήτημα ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνάντηση που είχαν χθες, 7 Μαΐου.


Από ........  iefimerida

Τσίπρας: Μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται για συμφωνία - Αν δολοφονήσουν τη Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα


Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



- «Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για το αν θα επιτευχθεί μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους. Υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας
- Στο τραπέζι το δημοψήφισμα: Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα είπε
- Τι είπε για τον Γιάννη Στουρνάρα - Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

«Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για το αν θα επιτευχθεί μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους. Υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σε όλους φανερό πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπε για να πετύχει έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Κάποιοι είναι έτοιμοι να μας κατηγορήσουν, πως για να το πετύχουμε αυτό έχουμε πάει και πίσω απ' τις γραμμές της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει. Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω: Όπως πολιτική βούληση έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ το 1980 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, με αντίθετη τότε την άποψη της Κομισιόν, όπως πολιτική βούληση έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και στην Ευρωζώνη το 2000 με τον κ. Σημίτη, όταν η χώρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, έτσι ζήτημα πολιτικής βούλησης είναι και τώρα, αν η Ευρώπη θα ανεχθεί τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, όλους και όλες: Είμαι βέβαιος πως όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία ως υπέρτατη αξία στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Αλλιώς, ο αδικημένος και πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη»
πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και προειδοποίησε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία - και το έγκλημα, η δολοφονία της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν κάποιοι το επιχειρήσουν».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. «Είμαι αισιόδοξος πως θα υπάρξει αίσιο τέλος και με τη στήριξη του λαού μας θα καταφέρουμε να κλείσουμε τη συμφωνία και να βγούμε από την κρίση που επεδίωξαν κάποιοι που θέλησαν να πλουτίσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού, ακόμα και μέσα στην κρίση», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του


«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θα κριθεί απ' την ικανότητά του να φέρει σε πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μεγάλη ευθύνη -και γι' αυτήν του την ευθύνη θα κριθεί» ανέφερε, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑνΕλ Νίκου Νικολόπουλου, με τη οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει τις προθέσεις του απέναντι στους "ολιγάρχες" των μέσων ενημέρωσης και γενικότερα τη διαπλοκή πολιτικής, ενημέρωσης και οικονομικών συμφερόντων.

«Πώς ανέχεστε να λειτουργούν οι ίδιοι μηχανισμοί διαπλοκής, με την ελίτ αυτή να συνεχίζει ισχυρή και αμετακίνητη το "θεάρεστο" έργο της;». «Πώς παρέμενε μέχρι σήμερα επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η κ. Σακελλαρίου που ενέκρινε τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αν και παραπέμπεται μαζί με άλλους σαράντα; Γιατί δεν ζητάτε και την παραίτηση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος την ημέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως "στηρίζουμε την κ. Σακελλαρίου". Γιατί δεν ενημερώνετε τον κ. Ντράγκι για τον πλημμελή έλεγχο του κ. Στουρνάρα στα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ;» ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

«Απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν, τούτες τις κρίσιμες ώρες, ένα πολύ σημαντικό έργο με ευθύνη, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους με βάση το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι, ή αν έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση δεν διέπεται από διαθέσεις ρεβανσισμού.

«Ο διοικητής της ΤτΕ θα κριθεί απ' την ικανότητά του να φέρει σε πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μεγάλη ευθύνη -και για την ευθύνη αυτή θα κριθεί» συνέχισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως και για τις υποθέσεις του παρελθόντος «δεν θα κρύψουμε τίποτα». «Η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, θα φωτίσει όλες τις πτυχές του, και όπου υπάρχουν ενδείξεις γα μη πολιτικές ευθύνες, πιστεύω πως η Επιτροπή δεν θα διστάσει να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια».

Θα φέρουμε πολυνομοσχέδιο για τα προβλήματα στην Παιδεία

Νέο νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από ολοκληρωμένη διαβούλευση και δημόσιο διάλογο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
Τα θέματα της Παιδείας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, είπε ο κ. Τσίπρας. O πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας φέρνει στην Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο για να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα. Μίλησε για κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος, λέγοντας ότι η μέχρι τώρα προσφορά τους είναι αρνητική, καθώς έχουν δημιουργήσει διάφορες τριβές και δυσλειτουργίες στα Πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε στο θέμα των "αιώνιων φοιτητών", λέγοντας ότι είναι ένα διαρκώς επανερχόμενο επικοινωνιακό θέμα, που συνιστά επίδειξη αυταρχισμού καθώς οι "αιώνιοι φοιτητές" δεν επιβαρύνουν οικονομικά τα πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν τα καταργεί, όπως κακώς λέγεται, αλλά διαχωρίζει τα Πρότυπα από τα Πειραματικά όπως γινόταν στο παρελθόν. Σημείωσε δε ότι η λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων βασίζεται σε τυχαίο δείγμα μαθητών, που προκύπτει μέσω κλήρωσης, και όχι εξετάσεων όπως στα Πρότυπα, για να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια πειραματικές εκπαιδευτικές μέθοδοι.


Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο της διαπλοκής μεταξύ Τραπεζών, πολιτικού συστήματος και ΜΜΕ


Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο της διαπλοκής μεταξύ Τραπεζών, πολιτικού συστήματος και ΜΜΕ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Απαντώντας στην Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου είπε ο πρωθυπουργός:

«Δεν θα μιλήσω με όρους πολιτικής, θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών, αυτό δεν θα συμβεί. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε εκεί είναι που μπορεί να δημιουργηθεί μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής. Μία παρασκηνιακή συναλλαγή που θα εξασφαλίσει στήριξη σε μία κυβέρνηση με αντάλλαγμα οικονομικές διευκολύνσεις. Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες».

Και συνέχισε: «Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν ΜΜΕ. Εμείς έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιόν υποστηρίζει ο καθένας. Αν ένα κανάλι είναι υγειές, αν είναι νόμιμο, δεν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τις τράπεζες και με το κράτος, δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται. Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες έναντι κάποιων άλλων, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες. Από τότε έχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Όλες ανεξαιρέτως υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου που έπρεπε να ξεκινούν από το αυτονόητο από την προκήρυξη διαγωνισμού για την χρήση των συχνοτήτων αλλά καμία δεν το έπραξε. Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις να μην γίνει τίποτε. Παράδειγμα ο βασικός μέτοχος, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που μπορεί να είχαν την πρόθεση αλλά δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος. Όταν ανοίγεις μια κόντρα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλιώς καλύτερα να μην την ανοίξεις καθόλου».

Πρώτο βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι η διενέργεια ενός διαφανούς και αδιάβλητου διαγωνισμού για την χρήση των συχνοτήτων.

Από ......  newsit

Απόρρητη η λίστα των 85.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα έξω

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


«Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας μας αφήνει στο απόλυτο σκοτάδι για τα εμβάσματα που έστειλαν πολιτικά πρόσωπα στο εξωτερικό. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες, επιτρέπει, δυστυχώς, την καχυποψία να συνεχίζει να υπονομεύει την πολιτική ζωή του τόπου»!

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη σε ερώτηση που είχε καταθέσει με τον βουλευτή Καρδίτσης κ. Κώστα Τσιάρα για την περιβόητη «λίστα Νικολούδη». Αφορμή για την ερώτηση υπήρξαν οι σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπέλυσε, από τηλεοπτικού βήματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ότι «δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή» και ότι «στη λίστα είναι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί, από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».

Στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα καταγγελθέντα αλλά περιορίζεται να αναφέρει ότι «η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος προσώπων (85.000 περίπου), τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26-01-2015».

Ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η αποστολή των εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη» ενώ «η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής» και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή».


Από ........  newsit

Η επίθεση στον Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com