Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πρόσκληση για την Θρησκευτική Πανήγυρι στα Καμένα Βούρλα 17-18/5/2015

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




 Σας  προσκαλούμε  να  τιμήσετε  με  την παρουσία  σας  τις  εορταστικές  εκδηλώσεις  για τη θρησκευτική πανήγυρη που διοργανώνει ο Δήμος μας.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Απόγευμα 
    Ώρα 19:00 Πανηγυρικός  Εσπερινός
    Ώρα 20:30 Λιτάνευση του Ιερού  Λειψάνου και της  Εικόνας του Αγίου  Παντελεήμονα
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ


Πρωί
    Ώρα 7.30  Όρθρος
    Ώρα 8:45 Πανηγυρική  Θεία  Λειτουργία
    Ώρα 9:45 Προσέλευση επισήμων
    Ώρα 10:00 Δοξολογία  
         Ο Δήμαρχος


           Συκιώτης Ιωάννης 

Η παραλία του Δήμου Μώλου -Αγ. Κωνσταντίνου είναι μια από τις 395 ελληνικές παραλίες που βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία» [εικόνες & λίστα]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com






ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ




Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες», τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).



Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Πιερίας.

«Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με γαλάζια σημαία τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου.



«Τα πέντε βραβεία Γαλάζιας σημαίας σε μια ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων είναι πολύ λίγα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και πρόσθεσε: «Εμείς φιλοδοξούμε, οι παραλίες με 'Γαλάζια Σημαία' να γίνουν του χρόνου 13 και ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Για αυτό, όμως, χρειαζόμαστε τη συνεργασία και το ενδιαφέρον των Δήμων της περιοχής. Πιστεύουμε, ότι οι προϋποθέσεις για τις παραλίες μας υπάρχουν αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι Δήμοι».

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε, φέτος, 3468 ακτές και 695 μαρίνες.



«Τα βραβεία δεν είναι για πάντα» ανέφερε ο κ. Πέτρου και πρόσθεσε: «Ανά τακτά διαστήματα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αν υπάρχει πρόβλημα, οι σημαίες υποστέλλονται. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38 σημαίες. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στο συνολικό αριθμό».
Τι είναι οι «Γαλάζιες Σημαίες»



Σύμφωνα με την ΕΕΠΦ, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το Ιδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE - Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΕΠΦ, την αρχαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με πέντε διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σημειώνεται, ότι τα κριτήρια του διεθνούς προγράμματος συνοψίζονται σε τέσσερις γενικές κατηγορίες, που αφορούν την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της φύσης, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τις παραλίες που κέρδισαν τη «γαλάζια σημαία»

Από ..... iefimerida

Ο Βαρουφάκης επιστρέφει: Είναι αδίστακτοι - Μας ζητούν να πάμε τους μισθούς στο δημόσιο στα 700 ευρώ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Εξηγήσεις για την ατάκα του προς τις καθαρίστριες, που δημιούργησε ερωτηματικά, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας, πάντως, τους δημοσιογράφους να μην... διογκώνουν τις δηλώσεις του.

Το πρωί, όταν πολιορκήθηκε από καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τους ανέφερε ότι δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα μείνει στη θέση της έως τον Ιανουάριο.

 Λίγες ώρες αργότερα, έξω από το υπουργείο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι εφοριακοί, αλλά και δημοσιογράφοι. Οταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φράση, ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε.

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά», τους απάντησε και εξήγησε: «Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα ''Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;'' και λέω ''δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο''. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το ''τόσο'' και το κάνουμε ''τόσο''».

Μιλώντας στους εφοριακούς, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο της. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει», τους είπε και τους εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί εκείνους, αλλά και «να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης τους μετέφερε ένα επιχείρημα το οποίο ακούγεται κάθε ημέρα στις διαπραγματεύσεις για εκείνους, όπως τους είπε. «Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», τόνισε.

Ακόμη, σε ερώτηση εφοριακού για το αν εμπιστεύεται και στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε «Απολύτως» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών αν δεν στηρίζεται στους εφοριακούς. «Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.


Από ........  iefimerida

Ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας τινάζει τα πάντα στον αέρα! "Δεν θα καταλήξουμε σε συμφωνία, θα προχωρήσουμε μόνοι μας"

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Δήλωση "βόμβα" από ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας σε δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής
- Εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο γιατί η άλλη πλευρά τραβάει συνεχώς στο σχοινί
- Το μεσημέρι στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί και να κάνει κωλοτούμπα αν και αναγνώρισε ότι για τη... μη παράδοση είναι αναγκαία η ρευστότητα
- Υπέρ του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τάχθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

Μόλις δύο ημέρες μετά το Eurogroup και τις δηλώσεις περί προόδου στις διαπραγματεύσεις, ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έρχεται να τα τινάξει όλα στον αέρα με δήλωση "βόμβα" που έκανε σε "πηγαδάκι" με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής.

"Είμαστε μακριά από συμφωνία" δήλωσε και εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο Μάιο γιατί η άλλη πλευρά τραβάει συνεχώς στο σχοινί.

Προεξόφλησε ότι "δεν θα καταλήξουμε" και πρόσθεσε "θα προχωρήσουμε μόνοι μας". Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, η κριτική της Αριστερής Πλατφόρμας θα κλιμακωθεί στις συνεδριάσεις των οργάνων αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αύριο Πέμπτη.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά προαναγγέλλει ρήξη με τους δανειστές, καθώς η κυβέρνηση εγκλωβισμένη από τα παιχνίδια των δανειστών, αλλά και τις δικές της αγκυλώσεις, δείχνει πως το ναυάγιο δεν είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο.



Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει... κωλοτούμπα

Το μεσημέρι, ο κ. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί και να κάνει κωλοτούμπα αν και αναγνώρισε ότι για τη...μη παράδοση είναι αναγκαία η ρευστότητα.

"Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις "κόκκινες γραμμές" και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα", είπε και για αυτό όπως σημείωσε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

"Αν θέλαμε να κάνουμε κωλοτούμπα θα το είχαμε κάνει από την αρχή και θα είχαμε υπογράψει το email Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε...θα αντέξουμε. Παίρνουμε μέτρα για να αντέξουμε και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα". Παραδέχθηκε πάντως ότι "χρειαζόμαστε ρευστότητα για να σταθούμε απέναντι στους πιστωτές και να μην παραδοθούμε".



Κορωνάκης: "Ναι" σε δημοψήφισμα


Ο γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. Κατέγραψε έτσι τη διαφοροποίηση του σε σχέση με τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι το δημοψήφισμα είναι εκτός ατζέντας.

Από .........  newsit