Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν με πιθανή αύξηση του ΦΠΑ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




  Ημερίδα για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε χτες στη Λαμία με πρωτοβουλία της Ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδος.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του εμπορικού Επιμελητηρίου Αλέκος Διαμαντάρας και άλλοι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων.

Όπως δήλωσε στο δελτίο του FM-1 ο κ. Διαμαντάρας οφείλει η κυβέρνηση να διαφυλάξει και να στηρίξει τον τουρισμό που αποτελεί έτσι κι αλλιώς την ισχυρή βιομηχανία της χώρας μας και να κρατήσει αδιαπραγμάτευτη την αξίωση των δανειστών για αύξηση σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα του φόρου προστιθέμενης αξίας. 

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας Γαλήνη που λειτουργεί στα Καμένα Βούρλα , Ανδρέας Θεολόγος.

Όπως δήλωσε στον FM-1 εάν τελικά αυξηθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας, την διαφορά αυτή θα την επιβαρυνθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις γιατί πρόκειται για υλοποίηση συμβολαίων που έχουν κλειστεί από αρκετούς μήνες νωρίτερα. 

Βέβαια πρόσθεσε ότι είναι θετικό γεγονός η δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών ότι αν επέλθει αύξηση αυτή θα ισχύει μετά το πέρας της θερινής τουριστικής περιόδου.
Ποιος τελικά θα πληρώσει αυτή την αύξηση;

Κατά τον κ.Θεολόγο αυτό το κόστος «θα μετακυλήσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες, κάποιοι θα μειώσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών η τον αριθμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους».


Πάντως κατά τον Διευθυντή του ΓΑΛΗΝΗ, δεν πρόκειται να μειωθεί η εισροή τουριστικού ρεύματος αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας ενώ εκτιμά ότι στα ίδια επίπεδα θα διατηρηθεί και ο αριθμός των προερχομένων από την Ρωσία τουριστών παρά τη μείωση του εισοδήματος των Ρώσων αλλά και την χρεοκοπία ορισμένων μεγάλων τουριστικών Οργανισμών αυτής της χώρας.

Τέλος αναφορικά με την χρησιμότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής της Περιφέρειας και άλλων θεσμών σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού ο κ.Θεολόγος δήλωσε:
«Δεν είναι κακές ,χρήσιμες είναι αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι καλά οργανωμένες και κυρίως προετοιμασμένες, διαφορετικά είναι απλά ταξίδια αναψυχής για ορισμένους».

Από ........  lamiafm1

Εδώ ο κόσμος χάνεται...


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Οι συντάξεις δεν σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων. Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο. Πάμε καλά;

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν! Άριστη η πρόσκληση των BRICS, απαραίτητη η πολυδιάστατη οικονομική πολιτική, καλοδεχούμενες οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά δεν λύνονται έτσι τα προβλήματά μας. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τρέλα.

Κι ασφαλώς τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επιτάχυνε την πορεία σύγκρουσης της ακυβέρνητης αμαξοστοιχίας που ονομάζεται «ελληνική οικονομία». Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και την ώραΑνα εκείνη θα ξυπνήσουμε βίαια και θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε στις εικόνες και στις παραστάσεις του πραγματικού κόσμου.

Δεν μπορεί κανείς να μοιράσει πλούτο που δεν υπάρχει. Η Ελλάδα είναι μία χρεοκοπημένη χώρα που αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο πολιτικός κόσμος χαϊδεύει τα αφτιά των ψηφοφόρων του και η καταστροφή μοιάζει αυτή την στιγμή περισσότερο από σίγουρη, αν και εφόσον δεν αφυπνιστούμε.

Η κυβέρνηση άρπαξε την εξουσία με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και οι προηγούμενες: Έταξε λαγούς με πετραχήλια σε έναν λαό που ήταν αποφασισμένος να ρουφήξει τα ψέματα μέχρι το μεδούλι τους! Σήμερα βγαίνουν ένας - ένας οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι υπερέβαλαν (sic) στην προεκλογική περίοδο, ότι δεν είπαν ποτέ ότι θα σκίσουν τα μνημόνια (αυτό ήταν κορυφαίο), ότι δεν εννοούσαν κάποιες από τις απίθανες δηλώσεις που έκαναν στις πρώτες ημέρες της αριστερής διακυβέρνησης (περί αριστείων στην Παιδεία και άλλων κοινών δαιμονίων).

Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ας μην παραπονιόμαστε. Εμείς τους εκλέξαμε. Δεν είναι όμως όλοι οι πολιτικοί ναρκισσιστές, ανεπάγγελτοι και... ψεκασμένοι. Δεν μπορεί, θα υπάρχουν και ρεαλιστές, άνθρωποι που δεν θα εκμεταλλεύονται την θρησκοληψία, την ημιμάθεια και θα προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης που η διαχωριστική γραμμή δεν είναι πλέον μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, αλλά μεταξύ του κόσμου της λογικής και του κόσμου που θέλει τα οστά της Αγίας Βαρβάρας να τα υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους! Ζούμε σε άλλο σύμπαν σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.  Οι λύσεις είναι προφανείς και οι δυνατότητες της χώρας απεριόριστες. Αλλά χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

Αυτή την στιγμή είναι εντελώς γελοίο να υποστηρίζει κανείς ότι θα μας σώσουν οι BRICS. Όταν αυτά τα λένε και υπουργοί, καταλαβαίνουμε το πόσο λίγες είναι οι πιθανότητές μας να επιβιώσουμε από την... σύγκρουση. Όταν υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι αγαπημένοι τους ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις σε μία χρεοκοπημένη χώρα, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πάρει διαζύγιο με την λογική.

Η Ελλάδα κινδυνεύει. Η χώρα δεν πρόκειται να ανασάνει με εκλογές ή δημοψήφισμα. Δεν είναι λύση η προσφυγή στις κάλπες με κλειστές τις τράπεζες. Η λύση είναι να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

 Δύσκολο; Αυτό είναι αλήθεια! Αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Σε διαφορετική περίπτωση η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο: Η απόλυτη καταστροφή!

 Κι ανεξάρτητα από την καλή ή την κακή διάθεση των δανειστών να σώσουν εμάς και τα λεφτά τους...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Της Αγίας Παπάρας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από τον Πιτσιρίκο

Φίλε Πιτσιρίκο,

Η δύσκολη αναμφισβήτητα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», γεννά το ερώτημα αν τελικά η «Αριστερά» έχει το δικαίωμα της αποτυχίας ή όχι.
 
Η απάντηση για όποιον έχει μια σχετική εμπειρία με ό,τι αποκαλούμε συλλήβδην «Αριστερά» είναι
προφανής και εύκολη.
Φυσικά και έχει το δικαίωμα της αποτυχίας. Άλλωστε, η επιτυχία και η αποτυχία δεν εξαρτώνται από τις καλές ή τις κακές προθέσεις των πρωταγωνιστών αλλά από τις πραγματικές ισορροπίες δυνάμεων και τους συσχετισμούς.
Από την στιγμή που δέχεται κάποιος αυτό –κι εγώ το δέχομαι–, το κίνημα και φυσικά και η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικαίωμα της τακτικής υποχώρησης, εάν η εναλλακτική δεν είναι άλλη από την ολοκληρωτική συντριβή.
 
Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός πρέπει να είσαι ταυτόχρονα και ηλίθιος και να εφορμάς γυμνός απέναντι στα πολυβόλα.
Παρ” όλα αυτά, όταν είσαι αριστερός και σαλπίζεις την υποχώρηση, δεν προσποιείσαι πως τάχα μου είσαι θριαμβευτής και φυσικά σε κάθε περίπτωση εξηγείς τις συνθήκες και τους συσχετισμούς που σε υποχρεώνουν στην προσωρινή –τονίζεις το προσωρινή– υποχώρηση.
Η «Αριστερά» λοιπόν όταν υποχωρεί το κάνει γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, δεν ντρέπεται και δεν το παίζει Αλέκος ή Αλέξης.

Όπως λοιπόν έχω ξαναγράψει, η «Αριστερά» που θα πει τίμια και ειλικρινά πως έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου και επειδή δεν έχω προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε για το ενδεχόμενο μιας ρήξης θα υπογράψω ένα νέο μνημόνιο τώρα, αλλά από αύριο το πρωί θα κάνω ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να κινηθώ σε πορεία ρήξης λίγους μήνες μετά, είναι πιο αποδεκτή από την «αριστερά» που βαφτίζει το κρέας, ψάρι, το καταπίνει και συνεχίζει σαν να μην έγινε τίποτα.
Αυτά όμως όλα θα κριθούν πολύ, πολύ σύντομα.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό για μένα ερώτημα είναι το ακόλουθο:
Έχουμε στα αλήθεια μια «αριστερή κυβέρνηση» σήμερα ή μήπως όχι;
Κι αν νομίζετε ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι εύκολη, εγώ διαφωνώ και θα σας εξηγήσω γιατί.
Ακόμα και πριν οι Μαρξ και Ένγκελς διατυπώσουν την κοσμοθεωρία του διαλεκτικού υλισμού και αμέσως μετά το πρώτο πολιτικό μανιφέστο του κομμουνιστικού επαναστατικού κινήματος, η έννοια της «αριστεράς» προϋπήρχε και ήταν συνώνυμο του προοδευτισμού.
Την «αριστερά» την συγκροτούσαν άνθρωποι και ιδεολογίες που βρίσκονταν πάντοτε απέναντι στον σκοταδισμό του μεσαίωνα και στους ιδεολογικούς συνεχιστές των μεσαιωνικών αντιλήψεων την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι εκφραστές των αναχρονιστικών ιδεολογικών απόψεων ήταν ταυτόχρονα και οι κυρίαρχες τάξεις των καταπιεστών-καπιταλιστών μαζί φυσικά με την εκκλησία.

Μιλάμε για την θλιβερή αυτή κοινότητα των εμπόρων ειδωλολατρών που φυσικά πιστεύουν στον μοναδικό και ομοούσιο, τριαδικό (!) θεό τους.
Αγύρτες που, από εδώ και αιώνες, έχουν πουλήσει ολόκληρο δάσος από «τίμιο» ξύλο, έχουν καθαγιάσει εκατοντάδες οστά «αγίων» και «οσίων» και τα περιφέρουν ολούθε υποσχόμενοι θαύματα και συγχώρεση από αμαρτήματα αληθινά ή ψεύτικα.

Μιλάμε για εκείνους τους τύπους που προσκυνάνε εικόνες που κλαίνε, μανουάλια που γελάνε, οστεοφυλάκια που αναβλύζουν μύρο και Coco Chanel νούμερο 5.
Μιλάμε για αυτούς που αποκαλούν εαυτούς «πιστούς» και έχουν μετατρέψει τον θεό που λατρεύουν σε Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο της ελπίδας και της πίστης.

Μιλάμε για αυτούς που κονομάνε χοντρά από όλη αυτή την ιστορία.
Μιλάμε για αυτούς που περιφέρουν πάνω στους κιλλίβαντες του κράτους και πάνω στις πλάτες των φαντάρων την αμορφωσιά τους.

Μιλάμε για αυτούς που δέχονται με τιμές αρχηγού κράτους άψυχα πράγματα, που επενδύουν σε ότι πιο σκοτεινό κρύβει η ψυχή των ανθρώπων, τον φόβο.
Και καλά, οι «ψεκασμένοι» ή μη της σκοταδιστικής δεξιάς και ακροδεξιάς κάνουν το σταυρό τους, κρατούν σφικτά το κερί στο χέρι τους και ψέλνουν με δακρυσμένα τα μάτια την «υπέρμαχο» ελπίζοντας στην σωτηρία από κάθε βασκανία και από κάθε ήττα.

Οι άλλοι; Οι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί»; Οι «προοδευτικοί»; Να επιτρέπουν την υποδοχή των λειψάνων (;) της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους; Να επιτρέπουν την μεταφορά των «θαυματουργών» λειψάνων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»; Να μην έχουν ακόμα διαγράψει αυτόν τον ξεφτιλισμένο πασόκο πολιτευτή που, αν και γιατρός, μιλά για τις προστατευτικές ιδιότητες του αγιασμού απέναντι στο …AIDS;
Δυστυχώς, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από την αδιαλλαξία του Σόιμπλε και της ΕΕ.

Ακόμα κι αν δεν θέλει ή δεν έχει τα κότσια για την ρήξη, μια προοδευτική διακυβέρνηση έχει μεγάλα και σπουδαία καθήκοντα να επιτελέσει.
Από την αντιμετώπιση της διαπλοκής και της διαφθοράς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μέχρι την δημοκρατική μεταρρύθμιση στους τομείς της δικαιοσύνης και της εκπαίδευσης.
Ας δούνε πχ τα επιτεύγματα της Κούβας στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, και ας σταματήσουν επιτέλους να αναμασάνε την καραμέλα της έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.
Η αλλαγή στην σάπια νοοτροπία μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από το χρήμα.
Και οι αλλαγές στις νοοτροπίες ήταν πάντοτε το προνομιακό πεδίο δράσης της προοδευτικής αριστεράς.

Μακάρι να το αντιληφθούν αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί διαφορετικά μετά από την Αγία Βαρβάρα θα τους ευλογήσει και η Αγία … Παπάρα.
Και δεν θα τους αρέσει καθόλου.
Άσε που δεν είναι και καθόλου – μα καθόλου – ιαματικό!

Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, εμένα δεν με νοιάζει και πολύ αν η κυβέρνηση θα είναι αριστερή ή δεξιά. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην είναι ξεπουλημένη. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να υποστήριζα και τον Σαμαρά, αν δεν είχε κάνει πεντακόσιες κωλοτούμπες, λέγοντας τα πάντα και τα αντίθετά τους, και καταντώντας προστάτης αλλά και υποχείριο του Βενιζέλου. Όταν ήρθε ο Κώστας Καραμανλής στην εξουσία, δεν σου κρύβω πως, αν και δεν τον ψήφισα, σκέφτηκα πως θα μπορούσε να βελτιώσει μερικά πράγματα στη χώρα, μετά τις εγκληματικές κυβερνήσεις Σημίτη και την επιδρομή του πράσινων Χμερ. Τελικά, οι κυβερνήσεις Καραμανλή έβαλαν την ταφόπλακα στην χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε στην κυβέρνηση επειδή ήταν αριστερό κόμμα, ούτε επειδή οι Έλληνες έγιναν ξαφνικά αριστεροί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -που ψηφίστηκε μαζικά από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας- ήρθε στην κυβέρνηση επειδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ξεπούλησαν τη χώρα και τους πολίτες, και επειδή η χώρα χρεοκόπησε χωρίς να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είχαν ξεκινήσει τις κωλοτούμπες πριν τις εκλογές -αλλάζοντας θέσεις σε ένα σωρό θέματα- αλλά πολλοί πίστευαν πως το έκαναν για να νικήσουν στις εκλογές, και πως δεν είχαν αλλάξει θέσεις. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει θέσεις γιατί η διαπραγμάτευση έχει καλύψει τα πάντα στη χώρα.

Όμως, θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Η υπόθεση της Αγίας Βαρβάρας μας φέρνει αντιμέτωπους με το άλυτο ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσκυνάει και να λατρεύει όποιον και ό,τι θέλει αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται θεσμικά. Η πίστη του καθενός μας δεν έχει καμία σχέση με το κράτος.

 Οι Έλληνες υποτίθεται πως θέλουν αλλαγές αλλά η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που, εν έτει 2015, δεν έχει προχωρήσει στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει Αριστερά σε μια χώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών προσκυνάει κόκαλα, με τις ευλογίες του κράτους. Τελικά, όλα θα κριθούν από τους πολίτες.

 Όλα θα κριθούν από εμάς. Και για να το θέσω θρησκευτικά, θα λάβουμε αυτό που θα ζητήσουμε. 
Πάντα έτσι γίνεται. Να είσαι καλά.)

Από .....   kourdistoportocali

Θεσμοί: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


«ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ» 

Βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι εμφανίζονται κύκλοι των Θεσμών, με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα.

Οπως δηλώνουν στην Die Welt, ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια, που θα υπόκειται σε νέους όρους.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το ''πουλήσει'' αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος», αναφέρουν διαπραγματευτικοί κύκλοι στη γερμανική εφημερίδα. Τονίζουν όμως ότι η Ελλάδα όμως χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια. «Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε», υπογραμμίζουν.
Βέβαια, όπως σημειώνει η Die Welt, η συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια θα επιβάρυνε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις.

«Σαν τον Τιτανικό οι συζητήσεις»
Αν και τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Είναι σαν τον Τιτανικό», αναφέρει χαρακτηριστικά άτομο που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. «Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη τώρα από ότι νωρίτερα στις συζητήσεις. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν το πλοίο βυθίζεται;», πρόσθεσε.
Το καλύτερο παράδειγμα είναι η συζήτηση επί του φορολογικού, αναφέρει η Die Welt. Οι Ελληνες και οι Θεσμοί συμφώνησαν επί της αρχής, αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να δεσμευθεί για συνολική εφαρμογή τώρα. «Ακόμη και οι Ελληνες διαπραγματευτές ανά διαστήματα εκφράζουν απόγνωση γιατί δεν ξέρουν τι θέλει να πετύχει η κυβέρνησή τους», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.
«Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τη στροφή στη στάση του. Περιμένω ότι θα γίνει σύντομα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Οι υπουργοί του δεν το έχουν καταλάβει», αναφέρουν κύκλοι των Θεσμών στην εφημερίδα.

Για τρίτο πακέτο μιλά και ο Γκάμπριελ
Σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Είναι πιθανό να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές», ενώ τόνισε πως ο Grexit δεν είναι οικονομικά αλλά πολιτικά επικίνδυνο.
Δεν συμφωνούν όλοι πάντως με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ για παράδειγμα, αρνείται να συζητήσει κάτι τέτοιο. «Δεν πρέπει να συζητούμε για τρίτο πακέτο», είπε στην Die Welt, σημειώνοντας έλλειψη συνεργασίας από την Ελλάδα «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι Ελληνες πρέπει να δείξουν ότι βαδίζουν στο συμφωνημένο δρόμο», πρόσθεσε.

Από .......  iefimerida

Aποκάλυψη: Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ως σύμβουλος μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης σιγκαπουριανής εταιρείας που λανσάρει τα περίφημα Βitcoins εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Αυτό καταδεικνύει e-mail που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», στο οποίο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, με την επωνυμία Tembusu Systems, δηλώνει πως ο κ. Βαρουφάκης διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την υπουργοποίησή του, ρόλο συμβούλου στην Tembusu.



Για του λόγου το αληθές, δε, ακόμα και σήμερα μπορεί να αναζητήσει κανείς τον κ. Βαρουφάκη στο επίσημο site της εταιρείας, στη διεύθυνση: http://www.tembusu.sg/. Θα βρει το προφίλ του ανάμεσα στα υπόλοιπα των στελεχών της εταιρείας και με εμφανή την ιδιότητά του ως συμβούλου!


Γράφει συγκεκριμένα το σάιτ της Σιγκαπούρης για τους συμβούλους του:
Who are the people behind TRUST?
Tembusu Systems is the company behind TRUST. The founders are Andras Kristof, Jarrod Luo and Peter Peh. They are supported by a highly experienced team of advisors, including: Mikkel Larsen, Managing Director of DBS Prof. David Lee, Professor of Quantitative Finance (Practice) at SMU, Director, Sim Kee Boon Institute for Financial Economics, Academic Director, Global Master of Finance Dual Degree Prof. Yanis Varoufakis, Professor of Economic Theory at the University of Athens and a private consultant for Valve Corporation.



Γράφει το ρεπορτάζ στο Θέμα της Κυριακής:
Το γεγονός πως ο υπουργός μας των Οικονομικών είναι εκ των εμπνευστών και μέλος μιας ομάδας «ειδικών» που πρεσβεύουν μια «ακραία» και πρωτοποριακή μέθοδο οικονομικών συναλλαγών προξενεί εύλογα ερωτήματα, καθώς αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία γύρω από το Bitcoin αλλά και την όλη φιλοσοφία των ψηφιακών συναλλαγών με εικονικά νομίσματα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή μπορεί να είναι -δυνητικά- η απάντηση στην κρίση χρέους και ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επομένως αρκετοί μπορεί δικαίως να αναρωτηθούν για ποιον λόγο η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα θέμα με τα χρέη της, για ποιον λόγο δεν έχει ακόμα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας από τη στιγμή που επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέλαβε, από την επόμενη κιόλας μέρα της κάλπης του Γενάρη, ο άνθρωπος που είναι γνώστης μιας πολύ απλής λύσης σε αυτό το τόσο σύνθετο πρόβλημα.
H πρότερη εμπειρία του υπουργού μας των Οικονομικών στη δημιουργία ψηφιακών, εικονικών αγορών (όπως η περίφημη πλατφόρμα TRUST) ενδεχομένως και να μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην όλη υπόθεση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Γιατί η χρήση ενός εικονικού νομίσματος είναι, κατά πολλούς, η απάντηση στο πρόβλημα.
Και σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει το know how, την τεχνογνωσία μιας τέτοιας επιλογής, αυτός σίγουρα είναι ο κ. Βαρουφάκης... Ο οποίος, εκτός των άλλων, φαίνεται πως έχει και standby team με ειδικούς περί των cryptocurrency και της ψηφιακής οικονομίας που είναι έτοιμοι να «σώσουν» την ελληνική οικονομία όταν και εάν τους ζητηθεί. Να στελεχώσουν και να ενισχύσουν δηλαδή τον υπουργό μας ως σύμβουλοι στον αγώνα κατά του χρέους και των πιστωτών.



Συνεργάζεται από το 2014
Η ιστορία ξεκινά περίπου τον Νοέμβριο του 2014 όταν η διαχειριστική ομάδα μιας εταιρείας από τη... Σιγκαπούρη με την επωνυμία Tembusu καλωσόριζε στην ομάδα συμβούλων της τον επιφανή ακαδημαϊκό Γιάνη Βαρουφάκη. Οι ιδρυτές της μάλιστα τόνιζαν πως πρότειναν συνεργασία στον κ. Βαρουφάκη επειδή εκτίμησαν την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον σχεδιασμό μιας «ψηφιακής οικονομίας» για λογαριασμό της εταιρείας online βιντεοπαιχνιδιών Valve Corporation. Μέχρι τότε η Tembusu είχε διακριθεί για το λανσάρισμα του Bitcoin, αλλά και για το γεγονός πως αυτή πρώτη είχε τολμήσει να εγκαταστήσει στη Σιγκαπούρη αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜs) τα οποία προμήθευαν κάθε ενδιαφερόμενο με Bitcoins (έναντι πραγματικών χρημάτων) και ετοιμαζόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο, στο λανσάρισμα μιας «νέας εποχής στις ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών», στην «επόμενη ημέρα μετά το Bitcoin».

Ο κ. Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία μετείχε ως σύμβουλος στη δραστηριοποίησή της μήνες μετά την υπουργοποίησή του, παρά την προφανή αναντιστοιχία της θέσης του ως υπουργός της κυβέρνησης με την παράλληλη απασχόλησή του σε μια ιδιωτική εταιρεία... Μάλιστα, όπως λένε ειδικοί της αγοράς, συνήθως τέτοιες θέσεις σε παρόμοιες εταιρείες αμείβονται με το λεγόμενο καθεστώς των stock options. Δηλαδή οι σύμβουλοι λαμβάνουν αντί αμοιβής μετοχές της εταιρείας. Στόχος τους, λοιπόν, είναι η περαιτέρω επέκταση και ευημερία της εταιρείας ώστε αναλογικά οι μετοχές τους να πολλαπλασιάζουν την αξία τους.

Ποιά είναι η εταιρεία της Σιγκαπούρης

Η startup εταιρεία από τη Σιγκαπούρη, η πλατφόρμα συναλλαγών TRUST και η επένδυση του 1,2 εκατ. δολαρίων

Με την προσθήκη πλειάδας ειδικών συμβούλων η Tembusu προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακών συναλλαγών με την επωνυμία TRUST Framework. Μια πλατφόρμα που υιοθετεί μεν τη λογική του Bitcoin, του ψηφιακού νομίσματος, αλλά με δικλίδες ασφαλείας που αποτρέπουν κάθε κίνδυνο διαρροής συναλλαγών ή χακαρίσματος των ψηφιακών λογαριασμών και κλοπής των ηλεκτρονικών αρχείων των συναλλαγών. Η ιδέα της πλατφόρμας αυτής προσέλκυσε μάλιστα ήδη το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, με την Τembusu να ανακοινώνει, στις 29 Ιανουαρίου πως έλαβε ήδη μια επενδυτική «ένεση» ύψους 887.000 δολαρίων (ή αλλιώς 1,2 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης) για να αναπτύξει περαιτέρω την ηλεκτρονική της πλατφόρμα.

Και κάπως έτσι, ο υπουργός μας των Οικονομικών βρέθηκε να μετέχει σε μια ομάδα πρωτοπόρων ενός μάλλον περίπλοκου στην κατανόηση από τον μέσο άνθρωπο συστήματος παράλληλης... οικονομικής πραγματικότητας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα χρειάζονται μια εξήγηση. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Ηδη από τα πρώτα του χρόνια ως καθηγητής ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται εμπνευστής πρωτοποριακών θεωριών, οι οποίες δυνητικά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στη διεθνή οικονομική σκηνή. Ως εκ τούτου ο κ. Βαρουφάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής κορυφαίων αναλυτών και διεθνούς φήμης δημοσιογράφων που κατέγραφαν τα λεγόμενά του, προτού αναλάβει τον υπουργικό θώκο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης και τα προσφερόμενα εργαλεία διαχείρισής της.

Υπέρ του bitcoin ο Βαρουφάκης
Λόγου χάρη, μπορεί κανείς να ανατρέξει σε ένα άρθρο του Πολ Μέισον, κορυφαίου αναλυτή της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», στις 24 Φεβρουαρίου, έναν μήνα μετά τις εκλογές δηλαδή, με το οποίο μας θύμισε μια όχι και πολύ παλιά ιστορία που έχει πρωταγωνιστές τον Βαρουφάκη και τα ψηφιακά νομίσματα τύπου Bitcoin. Ο κ. Μέισον αρχικά επιχειρεί μια συνοπτική παρουσίαση του Bitcoin, το οποίο οι θιασώτες του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζουν «τολμηρή απόπειρα να δημιουργηθεί χρήμα μακριά από τον έλεγχο κάθε κράτους, κάθε κεντρικής τράπεζας, πρακτικά κάθε κεντρικής εξουσίας». Επί της ουσίας, το Bitcoin δημιουργήθηκε ως ψηφιακό νόμισμα που δεν συναρτά την κυκλοφορία, την αξία και την αποτίμησή του με καμία οικονομία και κανένα περιοριστικό μέτρο ή έλεγχο, κάτι που ο κ.  Βαρουφάκης, ως θεωρητικός της οικονομίας, ασπάστηκε και επιχειρηματολόγησε υπέρ του. Ο κ. Μέισον μας θύμισε, λοιπόν, πως στις αρχές του 2014, και λίγο πριν συνεργαστεί με την Tembusu, ο κ.  Βαρουφάκης είχε περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ένα εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη ζήτηση μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Η διαφορά είναι πως τότε ήδη το Bitcoin θεωρούνταν ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο, αφού είχε καταστεί αντικείμενο χακαρίσματος και παράλληλα είχε κατηγορηθεί και ως μέσο ξεπλύματος χρήματος. Οχι όμως και το νέο εικονικό νόμισμα που ήδη από τότε απεργαζόταν μια ομάδα οικονομολόγων και επιχειρηματιών, μια ομάδα στην οποία μετείχε και μετέχει (!) ακόμα ο υπουργός μας των Οικονομικών.

Το «παράδειγμα» Βαρουφάκη και η τεχνογνωσία πίσω από αυτό
Αυτό που τότε είχε δηλώσει δημοσίως ο κ. Βαρουφάκης ήταν πως εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε ένα εικονικό νόμισμα, με σχέση ανταλλαγής ένα προς ένα με το ευρώ, θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο μείζον πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει την οικονομία της. Για να συμβεί αυτό όμως θα έπρεπε το συγκεκριμένο νόμισμα να εκδοθεί από το κράτος και να συνομολογηθεί μια μέθοδος μετατροπής του σε «απτό» υλικό κέρδος. Για παράδειγμα, αν κανείς κρατούσε το εικονικό νόμισμα για μια περίοδο έστω δύο ετών, θα μπορούσε να το «εξαργυρώσει» με ένα είδος κινήτρου, ας πούμε με έκπτωση φόρου! Μάλιστα γι’ αυτό τότε ο κ. Βαρουφάκης είχε αποκαλέσει το -ας το ονομάσουμε «νέο Bitcoin»- ένα «μελλοντικό νόμισμα φόρων».
Ο υπουργός Οικονομικών έλεγε τότε πως, εάν η ελληνική κυβέρνηση εξέδιδε ένα παράλληλο με το ευρώ ψηφιακό νόμισμα και ανάγκαζε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να το χρησιμοποιούν, θα ενίσχυε την προσφορά χρήματος σε πείσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και κατέληγε αποθεώνοντας την πιθανή χρήση του εικονικού αυτού νομίσματος, υποστηρίζοντας πως «θα προσέφερε μια πηγή ρευστότητας για τις κυβερνήσεις που βρίσκονται έξω από τις αγορές ομολόγων, μια πηγή ρευστότητας που δεν περιλαμβάνει τις τράπεζες και βρίσκεται έξω από τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες ή τις διάφορες τρόικες».

Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης
Το  ΥΠΟΙΚ αργά το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα στην οποία αναφέρει ότι ποτέ δεν πρότεινε «εργοδότη» του ως σύμβουλο της κυβέρνησης, «πόσο μάλιστα την μικρή, νεόδμητη εταιρεία Tembusu».
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι πολλές φορές έχει ασχοληθεί σε άρθρα του και έχει αναφερθεί σε ομιλίες του και σε συνεντεύξεις του στα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών. «Πρόκειται για ερευνητικό πεδίο με το οποίο είχα ασχοληθεί (σε συνεργασία με πανεπιστήμια και τεχνολογικές εταιρείες του εξωτερικού), πριν κατέλθω στο στίβο της πολιτικής», συμπληρώνει.
Αναφερόμενος ειδικά στην εν λόγω εταιρεία τονίζει: «Η συγκεκριμένη εταιρεία ήρθε σε επαφή μαζί μου το 2013 ζητώντας μου συμβουλές καθώς οι ιδρυτές της (νέοι, ταλαντούχοι τεχνολόγοι του χώρου) διάβασαν (τυχαία όπως μου είπαν) σχετικά μου άρθρα που τα βρήκαν σημαντικά. Επειδή με ενδιέφερε ιδιαίτερα το πεδίο αυτό, καθώς θα διαμορφώσει το μέλλον των συναλλαγών διεθνώς, συνέταξα και τους προώθησα, από τις ΗΠΑ, όπου εργαζόμουν, εμπεριστατωμένη συμβουλευτική έκθεση. Σε αυτήν τους πρότεινα και περιέγραψα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών – το οποίο μάλιστα ονόμασα TRUST».


Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι από την παράδοση εκείνης της έκθεσης το Δεκέμβριο του 2014 δεν συνεργάστηκε ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ δικαιολογεί την ύπαρξη του ονόματός του ως συμβούλου ακόμη και σήμερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας λέγοντας πως φαντάζεται ότι κάτι τέτοιο αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά του εκείνη. «Από την παράδοση εκείνης της έκθεσης, τον Δεκέμβριο του 2014, δεν τους προσέφερα συμβουλές ούτε είχα μαζί τους καμία επαγγελματική συνεργασία. Όσο για την αναφορά του ονόματός μου ως σύμβουλό τους μέχρι σήμερα, φαντάζομαι ότι αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά μου εκείνη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με άλλους οργανισμούς (π.χ. το περιοδικό Science & Society της Νέας Υόρκης) που διατηρούν το όνομά μου στον κατάλογο των συμβούλων ή επίτιμων μελών των διοικητικών τους συμβουλίων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και καταλήγει ζητώντας από το Πρώτο Θέμα να αποσύρει άμεσα την «κακοήθη», όπως τη χαρακτηρίζει υπόνοια, ότι εισηγήθηκε την πρόσληψη της Tembusu από την κυβέρνηση.

Από .......  iefimerida

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Σχήμα λόγου το "κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο" - Δεν έχω λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα"

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



- Για όλα μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Βαθιά αντιδημοκρατικό καθεστώς το μνημόνιο και πρέπει να καταργηθεί
- Επίθεση σε "καθεστωτικά ΜΜΕ που είχαν διακριτική μεταχείριση όταν ο λαός στέναζε"
- "Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει καμία νομική υπόσταση"
- Επίθεση και στην κυβέρνηση Σαμαρά

Στην τηλεοπτική εκπομπή "Ακραίως" του skai φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μία συνέντευξη που είχε αρκετά σημεία έντασης.


Η Πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε... "φορτσάτη": "Αυτό που ειπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημονίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε".

Σχετικά με την συμφωνία: "Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες με βάση τις διαρροές. Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανέναν λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο. Εγώ είχα απευθυνθεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν απολαύσει διακριτική μεταχείρηση όταν ο λαός στέναζε και τους ρώτησα: Όταν θα μαχόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, εσείς τι θα κάνετε; Με τίνος το μέρος θα είστε; Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα".

"Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου", συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


"Φάκελος μνημόνια"


"Δεν είδαμε στη Βουλή που είστε Πρόεδρος να έρθει αυτός ο νόμος που να καταργεί τα μνημόνια. Γιατί δεν το κάνατε αυτό αφιού το υποσχεθήκατε, να καταργήσετε τους μνημονιακούς νόμους με ένα νομοσχέδιο", ρωτήθηκε στην συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως δεν θεωρεί καλόβουλη την ερώτηση.

"Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη".

Ανθρωπιστική κρίση, καταπολέμηση της διαφθοράς, 100 δόσεις ήταν από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης που σηματοδότησε το "ξήλωμα" του μνημονίου σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής.

Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε πραξικοπηματική κίνηση το "μαύρο" στην ΕΡΤ.

"Κάποιοι διακαώς επιθυμούν να μπουν νέα μνημόνια" συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν η κουβέντα κατευθυνθεί στον ΕΝΦΙΑ.

"Στις δεσμεύσεις μας είναι και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ", ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επικείμενης κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

Από ........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com