Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τελευταία εξέλιξη: Αρχισε να γράφεται η συμφωνία Ελλάδας - «θεσμών»

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Οπως μετέδωσε το Star, κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι στα θέματα που υπάρχει σύγκλιση η συμφωνία έχει αρχίσει να γράφεται. Δηλαδή, αυτά τα κομμάτια αποτυπώνονται σε ένα νομικό κείμενο που θα αποτελέσει το πλαίσιο της συμφωνίας.

Το ίδιο στέλεχος τόνιζε επίσης ότι η συμφωνία στην τελική της μορφή πρέπει να είναι ενιαία, αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμη.

Αναφερόμενος στον ρόλο του ΔΝΤ, σημείωσε ότι στις συνομιλίες το ΔΝΤ υποστηρίζει πως αν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τότε το ΔΝΤ δεν θα είναι αυτό που θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα, δεν θα την τορπιλίσει.

 Η ίδια πηγή τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει θέση υπέρ της διαγραφής μέρους του χρέους της χώρας ώστε να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν συζητά ούτε η Επιτροπή, ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία.

Από .......  iefimerida

Ενταση στην ομιλία Τσίπρα -Τον διέκοψε έξαλλος ο Καλφαγιάννης όταν μίλησε για την ΕΡΤ [βίντεο]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ενταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε την έντονη αποδοκιμασία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, όταν είπε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί συμβολικό ορόσημο και πως έπρεπε να είχε ανοίξει εδώ και καιρό.
 Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες -και από την πρόεδρο της Βουλής- ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουμε καθυστερήσει, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο κ. Καλφαγιάννης διακόπτοντάς τον είπε: «Ναι αλλά χωρίς τους εργαζόμενους».
Η παρέμβαση του Καλφαγιάννη δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα, αλλά ο πρωθυπουργός φάνηκε για μια στιγμή να σταματάει να μιλάει.

Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, όχι μόνο να μην κερδίσει τις... εντυπώσεις, αλλά να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αίθουσα υπό γενική κατακραυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Καλφαγιάννη τον έβγαλαν σηκωτό από την αίθουσα και δεν τον άφησαν να ξαναμπεί. Ας σημειωθεί ότι δεν είναι καν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.




Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, δεν άφησε ασχολίαστους τους ισχυρισμούς του κ. Καλφαγιάννη, απαντώντας με νόημα πως η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης, εξυπηρετώντας παράλληλα τον πλουραλισμό της…





Ας σημειωθεί ότι ο προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήταν αντίθετος με το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά από τον περασμένο Απρίλιο.
«Το νομοσχεδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ», είπε τότε στη Βουλή, ερχόμενος σε ρήξη με την κυβέρνηση.

Ο συνδικαλιστής μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εστίασε στους αγώνες των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως «αλλάξαμε το ρου της ιστορίας του συνδικαλισμού» πρόσθεσε όμως πως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

«Το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ» ισχυρίστηκε και προσδιόρισε τις αιτιάσεις του στις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων, στους μισθούς υπερημερίας και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στο μισθολόγιο. Για το τελευταίο ζήτημα ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι ούτε οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν λειτουργούσαν έτσι.



Από .......  iefimerida

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Λιου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Νέο μήνυμα από Σόιμπλε

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τσίπρας για διαπραγματεύσεις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com