Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τους έπιασαν με τρία κιλά κάνναβης...

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Περισσότερα από τρία κιλά κάνναβης έκρυβαν στο αυτοκίνητό τους ένας 33χρονος και μία 36χρονη, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ βρίσκονταν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στα Καμένα Βούρλα.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα των αστυνομικών, οι δύο συλληφθέντες είχαν κρύψει επιμελώς στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου δύο νάιλον σακούλες, εντός των οποίων υπήρχαν 1.030 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 2.090 γραμμάρια τεμαχισμένων δενδρυλλίων κάνναβης, άνευ ρίζας και φυλλώματος.

Τόσο τα ναρκωτικά, όσο και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

zougla.gr

Κραδασμοί στο δρόμο για συμφωνία: Τα σημεία τριβής κυβέρνησης-Θεσμών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Αναβρασμό στην κυβέρνηση και εσωκομματική μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για …τα μελλούμενα προκαλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η υπόθεση της Έλενας Παναρίτη και ο διορισμός της στο ΔΝΤ, σε συνδυασμό με τον μόνιμο «πονοκέφαλο» της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα που θα αποφασιστούν λίγο πριν μπει η σφραγίδα στη συμφωνία.

Η κρίσιμη εβδομάδα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την κατάληξη σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, ξεκινά σήμερα, με τις διαβουλεύσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο να έχουν επιταχυνθεί. Αποτέλεσμα πάντως δεν υπάρχει ακόμα με τις δύο πλευρές να δίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις. «Κλείνουμε» λέει η Αθήνα, «η συμφωνία έχει δρόμο ακόμα» ακούγεται από την πλευρά των πιστωτών. Μάλιστα το προσχέδιο με τίτλο  Memorandum (Μνημόνιο) που έφτασε στην Αθήνα προκάλεσε κραδασμούς.
«Κλείνουμε» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος

Ενδεικτική της επιτάχυνσης των συζητήσεων είναι και η αναφορά: «κλείνουμε» που έκανε, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν κλείνει η συμφωνία, κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους Άνγκελα Μέρκελ - Φρανσουά Ολάντ.
«Η συμφωνία έχει δρόμο ακόμα»
Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με τις δυο πλευρές να παρουσιάζουν η καθεμία διαφορετικές εκτιμήσεις για μια σειρά ζητημάτων - τουλάχιστον σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων- και τις πληροφορίες για διάφορα…προσχέδια να δίνουν και να παίρνουν.

Ενδεικτική άλλωστε ήταν η πληροφορία ότι έχει καταφθάσει το Μέγαρο Μαξίμου το προσχέδιο της Κομισιόν, υπό τον τίτλο Memorandoum of understanding το οποίο θέλει μέτρα-σοκ 3,5δις ευρώ. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά με κύκλους της κυβέρνησης να σημειώνουν στο iefimerida.gr πως "δεν ισχύει στο παραμικρό. Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο".
Οι ίδιες πηγές μάλιστα, τόνιζαν με εμφατικό τρόπο πως "δεν θα υπάρξει συμφωνία άμεσα. Τα Brussels Group θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες". Πασιφανές είναι δε, ότι τα κεφάλαια των ρυθμίσεων στην προσδοκώμενη συμφωνία είναι πολλά και κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα άμεσης απόδοσης, με το Μαξίμου επιμένει στις "κόκκινες γραμμές" που έχει θέσει.
Τρία προσχέδια από Αθήνα και Θεσμούς
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα... προσχέδια δίνουν και παίρνουν στις Βρυξέλλες, καθώς, η Αθήνα έχει το δικό της, αλλά και οι Θεσμοί έχουν δύο.
Το κείμενο της ελληνικής πλευράς (σημεία του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα) καταγράφει τις προτάσεις της κυβέρνησης και τα σημεία στα οποία υπάρχει (κατά την Αθήνα) σύγκλιση με τους εταίρους.
Στον αντίποδα, οι Θεσμοί φέρεται να έχουν ετοιμάσει δύο κείμενα, τα οποία προσπαθούν να «ενώσουν», καθώς, ανάμεσα σε ΔΝΤ και Κομισιόν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.
Στόχος είναι τα τρία προσχέδια να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο που θα αποτελέσει το πάτημα για την τελική συμφωνία.
Τα «αγκάθια» πάντως παραμένουν αρκετά και η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι ξεκάθαρη.

Τι ζητάει η Γερμανία για να κλείσει η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα
Ο επίτροπος της Γερμανίας Γκίντερ Έτινγκερ εκτίμησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι μπορεί να είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντός της εβδομάδας.

“Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας”, κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση “της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα”, είπε ο Έτινγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο ο Έτινγκερ υποβάθμισε τις προσδοκίες περί επίτευξης σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν ‘παρεμπιπτόντως’”, είπε ο Έτινγκερ, επίτροπος Ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

Το μήνυμα Τσίπρα
Στο πλαίσιο των συνεχών," πυρετωδών" διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε "ανοικτή γραμμή" με τους Ευρωπαίους ηγέτες μετά και την Κυριακάτικη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Μέρκελ-Ολάντ και μένει να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχει βούληση συμφωνίας από όλες τις πλευρές μέσω των αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Διόλου τυχαία άλλωστε, η παρέμβαση του κ. Τσίπρα, ο οποίος με άρθρο του στη γαλλική Le Monde ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε σοβαρές παραχωρήσεις και τώρα είναι η σειρά των Θεσμών.
Μέρκελ, Ολάντ,Γιούνκερ συζητούν για την Ελλάδα

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο οι κορυφαίοι της Ευρώπης, η κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμα και ένα ταξίδι-αστραπή του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ- όπως ανέφερε το Reuters- ήταν αυτός που δήλωσε  ότι παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι ο επίσημος λόγος των συζητήσεων που θα έχει με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ στο Βερολίνο, το θέμα θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης.

Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com