Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΑΚΥΡΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 





Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Μια μπόχα πλανάται πάνω από την Χωρά και το τόπο μου, τα Καμένα Βούρλα, η μπόχα της υποτέλειας και της υποταγής.

Τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας δείχνουν το πραγματικό  πρόσωπο της ΕΕ και δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών. Ο εκβιασμός που υφίστανται οι Έλληνες τις τελευταίες ώρες και από τα δύο μπλοκ, και του ΝΑΙ και του ΟΧΙ αποσκοπούν να δημιουργήσουν ένα ψευτοδιχασμό. Λέγοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ εννοούν και οι δυο ΝΑΙ στα επ’ άπειρον μνημόνια  και στην ΕΕ. Άλλωστε, ξέρουμε για τα επαναληπτικά δημοψηφίσματα στην Ιρλανδία, την Δανία και την  Γαλλία μέχρι να καταλήξουν εκβιαστικά στην αρεστή απόφαση για το  διευθυντήριο της ΕΕ.

Οι στόχοι της ΕΕ φανήκαν ξεκάθαρα στην ομιλία της Μέρκελ στο Γερμανικό κοινοβούλιο λέγοντας ότι η ΕΕ τα επόμενα 30 χρόνια πρέπει να συντονίσει τους μισθούς της με εκείνους των κύριων ανταγωνιστών της, δηλαδή της Κίνας και της Ινδίας.Ό λες οι χώρες πρέπει να προετοιμάσουν δημοσιονομικά δηλαδή κανένα δικαίωμα και μισθούς Ινδιών.

Ουσιαστικά και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ φέρνουν νέα μνημόνια, πολύ βαριά και βάρβαρα και τεχνηέντως σπρώχνουν τον ίδιο τον ελληνικό λαό να επικυρώσουν.
Η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται είναι και θα παραμένει όπως και οι άλλες ενώσεις BRICS Ευρασιατική ένωση, οργανισμοί καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και εκείνοι που σου έταζαν  ότι θα τα καταφέρουν με σκληρή διαπραγμάτευση με παρτικολάρισμα  θα κατάφερναν ότι δεν κατάφεραν οι υποτακτικοί σε κορόιδεψαν. Γνωρίζου οι αριστεροί ότι τον καπιταλισμό τον ανατρέπεις και δεν διαπραγματεύεσαι με το πεινασμένο λιοντάρι.

Απευθύνομαι στους συναγωνιστές που πιστεύουν ότι με το ΟΧΙ έχουν κάτι να κερδίσουν. Μόνο  η συντεταγμένη έξοδος της χώρας  από την ΕΕ, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής , η σταθερή εργασία για όλους, η καταπολέμηση της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων, μπορεί να εξασφαλίσει μία ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή για τον λαό, όταν ο ίδιος ο λαός είναι αφέντης στον τόπο του και όχι μπιστικός της Ευρώπης. Φαντάζομαι, ξέροντας τις προθέσεις σας ότι δεν θέλετε να κατατάσσεται σαν το Ναπολιτάνο η τον Νταλέμα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ   
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΚΥΡΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
                                                                                                         Γιάννης Φραγκούλης
                                                                                                               Αυτοκινητιστής
                                                                                                          Καμένα Βούρλα

Δημοσκόπηση για το Δημοψήφισμα: Στο νήμα θα κριθεί η μάχη την Κυριακή - Το 75% επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Πολύ μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων στο δημοψήφισμα που φτάνει στο 9,7%
- Οριακή διαφορά στο δημοψήφισμα ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ δείχνουν και άλλες δύο δημοσκοπήσεις
- Το 20,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής
- Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως οι πιο μικρές ηλικίες στηρίζουν το ΟΧΙ
- Φαίνεται πάντως οι πολίτες πως ακολουθούν τις επιλογές ανάλογα με ότι ψήφισαν στις εκλογές του Ιανουαρίου


Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το MEGA από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων.

Οι πολίτες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν σίγουρα ή προσανατολίζονται προς το ΝΑΙ σε ποσοστό 44,1%, ενώ σίγουρα ή μάλλον ΟΧΙ επιλέγει το 43,7%


Ως προς τη σιγουριά της απόφασής τους για ΝΑΙ ή ΟΧΙ οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

•Σίγουρα ναι: 41%
•Μάλλον ναι: 3,1%
•Μάλλον όχι: 1,9%
•Σίγουρα όχι: 41,8%
•Λευκό / Άκυρο: 2,5%
•Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 9,7%

Οι ερωτηθέντες ανάλογα με την κομματική τους προτίμηση στις εκλογές του Ιανουαρίου θα ψηφίσουν ΝΑΙ ως εξής:

•ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
•ΝΔ: 80,6%
•Χρυσή Αυγή: 23,8%
•Ποτάμι: 76,1%
•ΚΚΕ: 15,2%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 18,3%
•ΠΑΣΟΚ: 77,1%

Μεταξύ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ΟΧΙ η αναλογία σχετικά με το τι ψήφισαν στις εκλογές είναι οι εξής:

•ΣΥΡΙΖΑ: 67,7%
•ΝΔ: 12,9%
•Χρυσή Αυγή: 62,8%
•Ποτάμι: 14,3%
•ΚΚΕ: 36,7%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 67,2%
•ΠΑΣΟΚ: 13,9%

Η ηλικιακή κατανομή όσων επιλέγουν το ΝΑΙ είναι οι εξής:

•18-29: 29%
•30-44: 37,2%
•45-59: 39,9%
•60 και άνω: 56,6%

Από .......  newsit

Financial Times: Σχεδιάζουν κούρεμα τουλάχιστον 30% σε όλες τις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com




- Το δημοσίευμα των Financial Times επικαλείται επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος
- Όπως αναφέρει το κούρεμα στις καταθέσεις θα γίνει μόλις η χώρα επιστρέψει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης
- Το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτά τα σχέδια υπάρχουν για μία τουλάχιστον τράπεζα από τις 4 συστημικές
- Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σύμφωνα με τους FT διαψεύδουν πως σχεδιάζουν κάτι τέτοιο και παραπέμπουν στην ΕΚΤ
- O Αλέξης Τσίπρας μόλις την Πέμπτη σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών


Ένα δημοσίευμα που προκαλεί τρόμο σε όλους τους Έλληνες πολίτες δημοσιεύουν οι Financial Times, το οποίο αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό κκούρεμα των καταθέσεων, υπό το φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, οι Financial Times επικαλούνται για το ρεπορτάζ τους, επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τα σχέδια που αναφέρει το δημοσίευμα, θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων τουλάχιστον 30% και για ποσά άνω των 8.000 ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στους Financial Times πως αυτό το σχέδιο και σενάριο αφορά τουλάχιστον μία τράπεζα από τις 4 συστημικές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η πηγή της εφημερίδας σημειώνει πως αυτό το κούρεμα θα συμβεί μετά την υπογραφή συμφωνίας και την επιστροφή της χώρας μας σε πρόγραμμα διάσωσης και θα αφορά μία προσπάθεια συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και πως δεν είναι αρμόδιοι για κάτι τέτοιο, δείχνοντας προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

TO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES


Κούρεμα καταθέσεων: Τί θα γίνει! Ολα τα σενάρια


Το “κούρεμα” ή όχι των καταθέσεων δεν μπορεί να το αποτρέψει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε πολύ περισσότερο ο Γιάνης Βαρουφάκης για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική.  Αν αυτή αποφασίσει είτε να κουρέψει τα ενέχυρα, είτε να ζητήσει την επιστροφή του ELA από τις ελληνικές τράπεζες, τότε θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη κατά σειρά οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και στη συνέχεια οι καταθέτες.

Πράγμα που σημαίνει πολύ απλά “κούρεμα” του οποίου το ύψος εξαρτάται από την απόφαση της ΕΚΤ πάλι, αφού αυτή θα αποφασίσει πόσο θα κουρέψει τα ενέχυρα ή ποιο ποσό του ELA θα ζητήσει να επιστραφεί.

Τούτων λεχθέντων και με βάση τις κατά καιρούς δηλώσεις του Ντράγκι η απόφαση για να ανοίξει η στρόφιγγα του ELA ή να κοπούν τα ενέχυρα ή να ζητηθεί η επιστροφή όλου ή μέρους του ELA βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν πάρουμε κατά γράμμα τις δηλώσεις τους τότε η απόφασή τους εξαρτάται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Επομένως με βάση τις δηλώσεις τους αν επικρατήσει το ΟΧΙ δεν θα μας διώξουν μεν από την ευρωζώνη ευθέως γιατί δεν μπορούν, δεν προβλέπεται νομικά, αλλά μπορούν να βάλουν την ΕΚΤ να μας στραγγαλίσει οικονομικά και μεταξύ άλλων να υποχρεώσει τις εγχώριες τράπεζες σε ¨κούρεμα¨ των καταθέσεων.

Η κυβέρνηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει και η μόνη διαφυγή για να τροφοδοτηθεί η χώρα με ρευστό είναι η ανεξαρτητοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η επιστροφή στη δραχμή καθαρά και ξάστερα.

Στην περίπτωση όμως που επικρατήσει το ΝΑΙ, τότε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικών πάλι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία.

Στην περίπτωση αυτή τη Δευτέρα μπορεί να συνεδριάσει το Eurogroup να εξεταστεί η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ή το κείμενο του Γούνκερ και να καταλήξει με τη διαπίστωση ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη συμφωνία, απόφαση που θα αποτελεί σινιάλο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA από την επομένη μέρα και οι τράπεζες να ανοίξουν μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα.

Βεβαίως, υπάρχουν και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το ΟΧΙ θα την ισχυροποιήσει να κάνει μία καλύτερη συμφωνία. Αν τα κυβερνητικά επιχειρήματα πείθουν και τους Ευρωπαίους κανείς δεν το γνωρίζει και στους πολίτες απομένει να σταθμίσουν αν πείθονται από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ή τις υποθέσεις της κυβέρνησης.



Από  ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipolitskv.blogspot.com

 

Λούκα Κατσέλη: Τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα έως και τη Δευτέρα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και των τραπεζιτών.

Σύμφωναμε την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως και τη Δευτέρα το πρωί.  «Μετά, όλα εξαρτώνται από την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank,  Άνθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης από την Attica Bank και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίοι ενημέρωσαν τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μόλις και μετά βίας επαρκούν τα διαθέσιμα για να φτάσουμε τη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλήματα έχουν ήδη προκύψει από την έλλειψη χαρτονομισμάτων μικρής αξίας εξ ου και το ότι πολλά ΑΤΜ δεν μπορούν να καλύψουν τα 60 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τράπεζες έχουν αντάλλαξει με την Τράπεζα της Ελλάδας χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας (100- 500 ευρώ) με μικρότερα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους είτε ιδιώτες είτε επιχειρήσεις.

Στην σύσκεψη μετέχουν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κύριοι Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κύριοι Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο κύριος Άνθιμος Θωμόπουλος, από την τράπεζα Αττικής οι κύριοι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την τράπεζα της Ελλάδος μετέχει ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος, ενώ μετέχει και ο ΓΓ της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

Η Κάτσελη είχε πει νωρίτερα πως τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά έως τη Δευτέρα  
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει:
«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».

Βαρουφάκης: Τα χρήματα στα ATM επαρκούν μέχρι τη Δευτέρα
Μέχρι τη Δευτέρα δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης,  σε ραδιοφωνικό σταθμό,  χωρίς να αποκαλύπτει τι πρόκειται να γίνει από εκεί και πέρα.
«Έως την Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΑΤΜ. Αυτή η εβδομάδα είναι προβληματική αλλά είναι μια επένδυση σε μια βιώσιμη συμφωνία. Θα μπορεί το κράτος να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα γιατί την Δευτέρα θα έχουμε συμφωνία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα έσοδα δεν έχουν καταρρεύσει όσο περιμέναμε. Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα», είπε.

Από .........  iefimerida

Αποκάλυψη Τσακαλώτου για δημοψήφισμα

Αναρτήθηκε από ....... energoipolitskv.blogspot.com

 

Σαμαράς για δημοψήφισμα

Αναρτήθηκε από ....... energoipolitskv.blogspot.om