Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση του ΑΠΘ: ΟΧΙ: 69,7% – ΝΑΙ: 29,3%

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com




Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν εργαλείο ανάλυσης και δευτερευόντως πρόβλεψης, ωστόσο η πολιτική των εταιριών /δημοσκόπων συχνά έχει αποδειχτεί ότι εξασφαλίζει πρώτα τα συμφέροντα «του πελάτη». Με οτι συνεπάγεται αυτό …

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια δημοσκόπηση με πρωτοβουλία της ερευνητικής ομάδας φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος Πολιτικής Ανάλυσης του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Τα αποτελέσματα  της έρευνας δεν προέρχονται από σταθμισμένο δείγμα. Η έρευνα διενεργείται αποκλειστικά στους χρήστες του διαδίκτυου.

 Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης είχαν απαντήσει στο ερωτηματολόγιο περισσότεροι από 178.000 πολίτες. Το ΟΧΙ υπερέχει συντριπτικά σε ποσοστό που αγγίζει το 70%, έναντι του ΝΑΙ που βρίσκεται κάτω από το 30%.

Η σελίδα της έρευνας: http://www.surveygizmo.com/s3/2214286/889c77ede800
Η σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/refsurvey

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο - Με το Εθνικό Υμνο τελείωσε η συγκέντρωση [εικόνες]


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι υποστηρικτές του «Ναι» συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο λίγο πριν κλείσει η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δυο απόψεων ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.





«Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ» αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook του «Μένουμε Ευρώπη» που καλούσε τον κόσμο στη συγκέντρωση.




Το κίνημα πολιτών του «ΝΑΙ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα». Και συνεχίζει: «Καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».




Τη συγκέντρωση άνοιξε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας με διεθνή καριέρα στη Γαλλία. «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε.....Είμαστε Ευρωπαίοι?ΝΑΙ !!





Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος δήλωσε:« Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα».



Στη συγκέντρωση μίλησε και ο δήμαρχος των Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης οποίος ανέφερε: «Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα....Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα «Ναι» που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάριδες.....Τον κύριο Τσίπρα οι Ελληνες δεν τον πιστεύουν γιατί μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές. Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τον Κύριο Τσακαλώτο ότι το τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε αλλά όχι από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ».




Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρες πριν η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» είχε απευθύνει κάλεσμα για την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Τότε η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, με 30.000 πολίτες να συγκεντρώνονται για να στείλουν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα υπέρ του «Ναι» και υπέρ της παραμονής στην οικογένεια της Ευρώπης. Η αποφασιστικότητα του πλήθους μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που παρά την έντονη βροχόπτωση, δεν πτοήθηκε και παρέμεινε στη συγκέντρωση.






Στη συγκέντρωση εκτός από πλήθος κόσμου, παραβρέθηκαν και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και πολιτκοί. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Γιώργος Κουμουτσάκος.



Τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην Αθήνα σχολίασε μέσω του twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Κίνημα λαού απόψε. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!»




Από .......  iefimerida

Ο Νότης Μαριάς ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για το τριπλό ΟΧΙ την Κυριακή στις κάλπες.

Αναρτήθηκε από ..... energoipolitskv.blogspot.com




Eστάλη στο  Blog

Αθήνα, 3/7/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ

 Ο Νότης Μαριάς ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για το τριπλό ΟΧΙ την Κυριακή στις κάλπες. Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στην εκπομπή "Η πόλη στο Κόκκινο" με τον Μάκη Μηλάτο στις 29.6.2015.

 Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Τη συγκεκριμένη τακτική που έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στον Ντράγκι και στην παράνομη απόφασή του να μην αυξήσει την χρηματοδότηση στις Ελληνικές Τράπεζες μέσω του ELA (00:30).

 2.Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα που θα έπρεπε να έχει ήδη αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση (05:48).

 3. Τις χαμένες ευκαιρίες της κυβέρνησης που έπρεπε να μην συνυπογράψει καμία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 – 26 Ιουνίου αν δεν υπήρχε συμφωνία (06:50).

5. Τη σκληρή πολιτική των δανειστών και τον κίνδυνο ουκρανοποίησης της Ελληνικής πολιτικής ζωής (12:00).

7.Τη ρήτρα που υπάρχει στην δανειακή σύμβαση Ελλάδας – EFSF σύμφωνα με την οποία η μη πληρωμή του ΔΝΤ καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του δανείου του EFSF προς την Ελλάδα και έτσι ο EFSF μπορεί να κατάσχει ακόμα και τις μετοχές του ΤΧΣ (15:42).

 https://youtu.be/no5dNJqSKss

ΟΧΙ στην εξαθλίωσή μας. Δίνουμε ισχύ στην κυβέρνησή μας

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη  στο  Blog από  αναγνώστη


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ
ΓΙΑΤΙ  «ΝΑΙ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Για τους Αγρότες:

- Κατάργηση ΟΓΑ και συγχώνευση στον ΟΑΕΕ
  (ασφαλιστικές εισφορές περ. 450 Ευρώ/μήνα)

- Αύξηση φορολογίας σε εισόδημα, 
(από 13% σε 26%, θα εξομοιωθούν δλδ με τους ελεύθ. επαγγελματίες)

- Φορολογία 26% σε επιδοτήσεις, αποζημιώσεις  

- Αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%  από 27,5%  σήμερα
 (δλδ στην αρχή κάθε έτους θα πληρώνουμε ολόκληρο τον φόρο για  
 εισοδήματα που δεν έχουμε κάνει αλλά θα κάνουμε.) 

- Επιβολή ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια 

- Κατάργηση της επιστροφής φόρου  στο πετρέλαιο κίνησης
 (στους εφοπλιστές αφορολόγητο)

- Κατάργηση αφορολόγητου μέχρι 12.000 Ευρώ σε όλες τις επιδοτήσεις
 (δλδ ακύρωση της ρύθμισης Βαλαβάνη) 

Ζητάνε δλδ να πουλήσουμε τα χωράφια μας, να γίνουμε δουλοπάροικοι στις μεγάλες εταιρείες που θα τα αγοράσουν «μπιρ παρά».  Αυτό γίνεται ήδη σε τεράστιες εκτάσεις στην Αφρική.
Για τους συνταξιούχους: 

- Αύξηση στις κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6%
  (δλδ αντίστοιχη μείωση συντάξεων)

- Κατάργηση των εισφορών τρίτων που χρηματοδοτούν τα ταμεία
(μείωση εσόδων των ταμείων κατά  ?700 εκατ. ,  δλδ μείωση συντάξεων)

- Μη επαναφορά των εργοδοτικών  εισφρών στα επίπεδα του 2014
(δλδ μείωση εσόδων των ταμείων, μείωση συντάξεων) 

- Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις 
(Σταδιακή μείωση, οδηγεί σε μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων).

- Πάγωμα  συντάξεων  ως το 2021
  (καμία αύξηση ως το 2021)

- Κατάργηση του ΕΚΑΣ  
(επίδομα , που ενισχύει τους χαμηλοσυνταξιούχους)

- Περικοπή  κατά ?900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) σε  δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια 
(δλδ μείωση επιδομάτων σε πολύτεκνους, ανάπηρους,  κλπ ασθενείς κοινωνικές ομάδες)

Σε συνδιασμό των παραπάνω μέτρων με  την ιδιωτικοποίωση των νοσοκομείων και την αύξηση στα φάρμακα, οι δανειστές  ζητάνε δλδ την εξαθλίωση των συνταξιούχων, μισθωτών και των ευπαθών ομάδων.

Για τους μισθωτούς:

- Μείωση των μισθών στο δημόσιο 
(άρα και ύφεση της οικονομίας λόγω μείωσης της ζήτησης )

-Νομοθέτηση ομαδικών απολύσεων
(δλδ περαιτέρω ύφεση και δημιουργία ανέργων για φθηνά μεροκάματα)  

- Μη επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων 
(δλδ οι  εταιρείες που να μπορούν να καθορίζουν τους μισθούς όπως θέλουν και να απολύουν όποτε θέλουν )

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες/εταιρείες:

- Προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες
Για το ΦΠΑ: 

- Επιβολή 23% ΦΠΑ στα τρόφιμα (εκτός από φρέσκο γάλα και ψωμί)
(ακριβότερα τρόφιμα  για όλους κατά 23%, μικρότερος τζίρος στη μεταποίηση τροφίμων, μείωση του τουρισμού,) 

- ΔΕΗ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ στο 23% 
(δλδ κατά πολύ ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στα νοικοκυριά, αλλά και αύξηση του κόστους παραγωγής των παραγωγικών επιχειρήσεων, που θα γίνουν ακόμα λιγότερο ανταγωνιστικές και άρα αύξηση των εισαγόμενων προϊόντων)

- Αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% 
(δλδ 23% ακριβότερες τιμές,  μικρότερος τζίρος,  μείωση του τουρισμού)
Ειδικά στα νησιά, που τώρα έχουν μειωμένο συντελεστή 9%, η διαφορά θα είναι τεράστια, δλδ λιγότερα έσοδα από τον τουρισμό,  που λόγω ανταγωνισμού θα θα προτιμήσουν άλλους προορισμούς, π.χ. Τουρκία.
Επίσης αύξηση ΦΠΑ στα Ξενοδοχεία από 6,5% σε 13% 
(ακριβότερες τιμές,  μικρότερος τζίρος,  μείωση του τουρισμού)

Με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ που ζητάνε οι δανειστές οδηγούν τον ξενοδοχειακό κλάδο και την ελληνική μεταποιητική παραγωγή σε ασφυξία, ώστε αφενός να μας πουλούν τα δικά τους προϊόντα , που έτσι γίνονται ακόμα πιό φθηνά, αλλά κυρίως αποβλέπουν  να  αγοράσουν όσες παραγωγικές εταιρίες έμειναν σε φθηνές τιμές και να κυριαρχήσουν στον τουρισμό κα στην λοιπή αγορά. 

Άλλα Μέτρα:

- Μη επιβολή έκτακτης εισφοράς 12 % στα κέρδη άνω των ?500.000 για τη χρήση του 2014.
(Να ακυρωθεί δλδ η πρασπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει τα βάρη στους οικονομικά ισχυρούς)

- Μείωση του ακατάσχετου των ?1500 στις καταθέσεις
( να μπορούν δλδ οι εφορίες να κατάσχουν αυτόματα ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς και να αφήνουν ακόμα μικρότερο υπόλοιπο για τις ανάγκες επιβίωσης του κατόχου)

- Αύξηση του επιτοκίου που ισχύει στη ρύθμιση ωφειλών 
(να αυξάνονται δλδ πιο γρήγορα οι ωφειλές προς την εφορία σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησής τους)

- Εφαρμογή εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ
(αφορά γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, αργίες Κυριακής κ.ά.)

- Συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο. 
(να σβήσουν έναν από τους εύρωστους τομείς της ελληνικής οικονομίας προς ώφελος των πολυεθνικών Bayer και κλπ. Πολλές από τις οποίες φοροδιαφεύγουν στο Λουξεμβούργο. )
- Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
(δλδ να ελέγχουν ιδιώτες την ενεργειακή πολιτική της χώρας, εκτός των αυξήσεων που θα επιβάλλουν)
- Πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο

Επίσης:

- Άρνηση των δανειστών για μείωση του χρέους
(δλδ συνεχή εξάρτησή μας από τους δανειστές, που θα εισπράτουν τόκους και επωφελούνται από τον πλούτο της πατρίδος για πάντα)

- Άρνησή τους να δεχθούν οποιαδήποτε ρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη 
Μπροστά μας είναι ανίσχυροι, γιαυτό προσπαθούν να μας φοβίσουν με Ευρώ ή Δραχμή
Σύμφωνα με τις συνθήκες ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.  ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Δεν τους χαρίζουμε ούτε την Ευρώπη ούτε την Ελλάδα.
Εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι στο πλευρό μας

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ    

ΟΧΙ στην εξαθλίωσή μας

Δίνουμε ισχύ στην κυβέρνησή μας να πει 

ΟΧΙ  στην παράδοση της χώρας μας σε μια κλίκα ανήθικων γραφειοκρατών τύπου Σόιμπλε και Ντάυσελμπλουμ. 


Από ........  Γιώργο  Ηλιόπουλο