Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση - ανατροπή: Πρώτη φορά, οριακά μπροστά η ΝΔ. Μέσα Λεβέντης, τρίτη Χ.Α.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




    Προβάδισμα με 25,3% της ΝΔ – 25% ΣΥΡΙΖΑ – Στο 77% η συσπείρωση στη Ν.Δ – Στο 54% η συσπείρωση του ΣYΡΙΖΑ. Πέφτει το Ποτάμι, οριακά μέσα στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το ποσοστό του 12,8%

Η GPO για λογαριασμό του Mega είναι η πρώτη που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

-ΝΔ 25,3%
-ΣΥΡΙΖΑ 25%
-Χρυσή Αυγή 5,5%
-ΠΑΣΟΚ 5,3%
-ΚΚΕ 5,1%
-Ποτάμι 4,6%
-Λαϊκή Ενότητα 4%
-Ένωση Κεντρώων 3,2%
-ΑΝΕΛ 3%
Δεν έχω αποφασίσει 12,8%

Στο 3% είναι οι ΑΝ.ΕΛ., μπαίνοντας οριακά στη Βουλή, ενώ όπως φαίνεται οι πολίτες βάσει της εν λόγω δημοσκόπησης, "βάζουν" στο κοινοβούλιο εννέα κόμματα. Χαρακτηριστική είναι επίσης η πτώση του "Ποταμιού".
Ιδιαίτερα μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, διαμορφώνεται στο 12,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:

44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα
39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
39,5% για τη Φώφη Γεννηματά
28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
25,6% για τον Πάνο Καμμένο
23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ερωτηθέντες ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απαντούν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή "κανένας από τους δύο" υπερτερεί με ποσοστό 30%.

Από .......  news247

Δημοσκόπηση Alco – Εκλογές 2015: Στο 0,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 


- Όλα ανοικτά για το νικητή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στην δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr

- Από 1,5% την περασμένη Παρασκευή πήγε στο 0,4 σήμερα

- Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά αλλά η ΝΔ μειώνει την διαφορά στο ελάχιστο

- Σταθεροί ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, μέσα ο Βασίλης Λεβέντης, εξαφανίζονται οι ΑΝΕΛ

 - Οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσουν το αποτέλεσμα ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 Σε εκλογές θρίλερ οδηγούμαστε σύμφωνα με τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit.gr. Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα παλέψουν μέχρι την τελευταία ώρα για να αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών αφού η διαφορά στα ποσοστά τους είναι από μικρή έως και αμελητέα. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το νικητή των εκλογών και πολύ μάλλον την κυβέρνηση συνεργασίας που τυχόν θα προκύψει. Ωστόσο, αν η κάλπη στις 20 Σεπτεμβρίου βγάλει ποσοστά κοντά σε αυτά της σημερινής δημοσκόπησης της Alco για τo Newsit.gr τότε οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση.

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 Παρατηρώντας την δημοσκόπηση θα διαπιστώσει κανείς ότι και τα δυο κόμματα εξουσίας ανέβασαν τα ποσοστά τους αλλά η ΝΔ πιο πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Επίσης, η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, τον οποίο θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έβλεπε ως μόνο κυβερνητικό εταίρο, είναι ραγδαία.

 Η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στην Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

 Σταθερά αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ. Κλειδί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr είναι οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ανοδική ενώ τόσο στο θέμα της διαχείρισης του χρέους, όσο και στο θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων υπάρχει ισοπαλία.

Από .......  newsit

Συντάξεις: Σχέδιο για μείωση όλων στα 600 ευρώ! Σοκ από το σχέδιο περικοπών


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Τέλος οι επικουρικές συντάξεις
- Μία σύνταξη για όλους χωρίς ΕΚΑΣ και βοηθήματα
- Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει εγγυημένη σύνταξη φτώχειας
- Επιπλέον εισόδημα μόνο με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές
- Οι συντάξεις ανά έτος θα καθορίζονται από το έλλειμμα των Ταμείων


Σχέδιο – σοκ επεξεργάζεται η λεγόμενη επιτροπή σοφών του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει ουσιαστικά το... γκρέμισμα του συνταξιοδοτικού συστήματος μετά την κατάρρευση των Ταμείων και την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει.

Έτσι μιλάμε πλέον για ένα σχέδιο συντάξεων πείνας για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον για όλους, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

Με βάση τις πληροφορίες η επιτροπή Σοφών επεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ασφαλιστικού με τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ

Επί της ουσίας το σχέδιο προβλέπει μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχεις, της τάξης δηλαδή των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Στο σύνολο της σύνταξη οι συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν δηλαδή ποσό μεγαλύτερο των 600 ευρώ.

Από .....  newsit

Ομιλία Μεϊμαράκη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Ομιλία Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com