Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος για Βαρουφάκη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Διάλογος Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Η Ζωή πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΞΗΛΩΣΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στα γραφεία των δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής στην οδό Αμαλίας.

 Ολα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά η Αικατερίνη Κατωτάκη, που έχει οριστεί συντονίστρια του καναλιού της Βουλής με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πήγε στα γραφεία της οδού Αμαλίας και άρχισε να βγάζει από τις πόρτες τις ταμπέλες με τα ονόματα των συμβασιούχων δημοσιογράφων!

 Οταν οι υπάλληλοι της ζήτησαν τον λόγο, η κυρία Κατωτάκη άρχισε να φωνάζει: «Για εμένα δεν υπάρχετε»! «Δεν ντρέπεσαι; Είσαι ανήθικη», φώναζαν από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι προς την συντονίστρια του Καναλιού της Βουλής. Μάλιστα, οι δυο πλευρές διαπληκτίστηκαν τόσο, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

 Η κυρία Κατωτάκη διαμηνύει στους συμβασιούχους του Καναλιού της Βουλής ότι πρέπει να πάρουν τα πράγματά τους και να φύγουν και ότι αύριο δεν θα μπορέσουν να μπουν στα γραφεία τους, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Από την πλευρά του, οι συμβασιούχοι επισημαίνουν ότι οι συνήγοροί τους τονίζουν ότι οι διαδικασίες αυτές δεν γίνονται προφορικά, πρέπει να τους κοινοποιηθούν τα αντίστοιχα έγγραφα και ότι σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να απολυθούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου και πριν έρθει ο νέος πρόεδρος της Βουλής για να συζητήσουν μαζί του το πρόβλημά τους. 

Τι καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι

 Σημειώνεται ότι στις 21 Αυγούστου είχε έρθει στο φως επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια. Στις 24 Αυγούστου, δε, είχε γίνει γνωστή η απαράδεκτη και άκρως απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους ίδιους υπαλλήλους, όταν ενώ οι απλήρωτοι συμβασιούχοι την περίμεναν έξω από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να της εκθέσουν το πρόβλημά τους, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να σχολίασε: «Πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε;». Παράλληλα, οι συμβασιούχοι κατήγγειλαν ότι η πρόεδρος της Βουλής τούς ανάγκαζε να καλύπτουν μέσω του Καναλιού της Βουλής τις συναντήσεις που έχει ο πρόεδρος του κόμματος Λαϊκή Ενότητα στο γραφείο του -όπως έγινε και με τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο- λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχει παραδώσει το Κανάλι της Βουλής στον Λαφαζάνη». Εκπρόσωποι των συμβασιούχων είχαν βρεθεί και στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ανακοινώσει τη σύμπραξή της με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκαλώντας τη δυσφορία της προέδρου της Βουλής, καθώς της χάλασαν τη φιέστα.

 Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου

 Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον Star Κεντρικής Ελλάδας απάντησε: «Αυτού του είδους οι προβοκάτσιες έχουν ένα όριο. Εγώ ελπίζω να μην έχει κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα της κυρίας Κατωτάκη η οποία είναι η συντονίστρια του καναλιού κι επίσης ελπίζω κάποιοι να καταλάβουν ότι ένα καθεστώς προνομίων των οποίων απολάμβαναν για πάρα πολύ καιρό δεν μπορεί αν συνεχιστεί».


 Δείτε το βίντεο με την απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (μετά το 16:14)

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας by LAMIASTARGR

Από .......  iefimerida

Κερδισμένοι και χαμένοι σε ένα ντιμπέιτ μονολόγων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




ΚΑΘΟΛΟΥ  ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ  ΟΙ  ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Τα επιτελεία των κομμάτων μετρούν κέρδη και ζημιές από το κατά γενική ομολογία «χλιαρό» και χωρίς ειδήσεις ντιμπέιτ.

Με ξύλινο λόγο και αναμενόμενες γενικόλογες απαντήσεις κύλησε η τηλεμαχία και μόνο σε κάποιες περιπτώσεις -εκτός προβλεπόμενης διαδικασίας- που ανέβηκαν οι τόνοι και άναψαν τα αίματα -τόσο ανάμεσα στους πολιτικούς όσο και ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς- απέκτησε ενδιαφέρον.
Σε γενικές γραμμές, η στρατηγική Τσίπρα να αποφύγει τα λάθη δεν κέρδισε τους αναποφάσιστους και οργισμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατόρθωσε να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα και δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί καταπάτησε όλες τις υποσχέσεις του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και να δώσει σαφές στίγμα εναλλακτικής λύσης απέναντι στο Μνημόνιο. Δέχτηκε έξυπνα πυρά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το αστειάκι του για το ριφιφί στο Νομισματοκοπείο θεωρήθηκε «ελαφρύ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέπεμψε εικόνα σιγουριάς και μπόρεσε να δώσει ένα ευκρινές στίγμα για το Ποτάμι και το πρόγραμμά του. Ανετος και σοβαρός συνομιλητής, ανέπτυξε επιχειρήματα και έβαλε δίλημμα με τη φράση «Πρώτη φορά σοβαρά».

Η Φώφη Γεννηματά ξεπέρασε εύκολα μια-δυο δύσκολες ερωτήσεις για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και μπόρεσε να επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη μετεκλογικών συνεργασιών με πειστικό τρόπο.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού έκανε σοβαρές γκάφες με τον ΕΝΦΙΑ και διάβασε ένα τρολ του ίντερνετ, αρκέστηκε στη χυδαία επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάλλον κέρδισε τις εντυπώσεις και εμπέδωσε την εικόνα της αυξημένης δημοφιλίας του. Εμπειρος πολιτικός, ξέφυγε από τους ασφυκτικούς κανόνες του ντιμπέιτ όταν ρώτησε τον κ. Τσίπρα «να έρθω αύριο στην Κουμουνδούρου να τα πούμε;».

Οι τοποθετήσεις των αρχηγών 

Αλέξης Τσίπρας
Με υπενθυμίσεις-επιθέσεις στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά απαντούσε ο Αλέξης Τσίπρας στις περισσότερες ερωτήσεις, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το απολογητικό ύφος ως πρώην πρωθυπουργός για τις επιλογές κατά τη διάρκεια της επτάμηνης κυβερνητικής του θητείας.
Ο κ. Τσίπρας είχε και έχει ως βασικό στόχο την προσπάθεια συσπείρωσης του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κάλπης της 20ής Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε, ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πάγια τακτική περί επαναδιαπραγμάτευσης και κατάργησης μέτρων όπως η αύξηση του ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο, η ένταση με την Ολγα Τρέμη στην ερώτηση για την αδειοδότηση των καναλιών έδωσε κάποιους πόντους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αλλάξει τη γενικότερη εικόνα του.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Η παρουσία του πρόεδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ ξεκίνησε όπως όλοι περίμεναν: με ηρεμία και σε ένα πλαίσιο χαμηλών τόνων, προκειμένου από τη μία να αποφύγει το λάθος που θα κόστιζε επικοινωνιακά και από την άλλη με στόχο να εμφανίσει το κόμμα του ως δύναμη σταθερότητας.
Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πρωταγωνιστής στα περισσότερα σημεία που το ντιμπέιτ απέκτησε κάποιο ενδιαφέρον. Αρχικά όταν απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και του είπε πως αν έχει χρόνο να περάσει από την Κουμουνδούρου να συζητήσουν και να τα βρουν και να συνεννοηθούν για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Στη συνέχεια, και όταν ο Πάνος Καμμένος του επιτέθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους τόνους, απάντησε και μάλιστα άφησε στην άκρη τη διαδικασία απαντώντας εκτός χρόνου, ενώ δεν δίστασε να απευθυνθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο για τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Ως το κόμμα που εκφράζει το αντιμνημονιακό μέτωπο και το «Οχι» του δημοψηφίσματος παρουσίασε τη Λαϊκή Ενότητα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ έκανε άνοιγμα στους απογοητευμένους νέους. Μίλησε ευθέως για εθνικό νόμισμα, αλλά απέφυγε σε κάθε περίπτωση να μιλήσει για το τι ακριβώς θα συμβεί αν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ. Τέλος, ταύτισε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και χαρακτήρισε το ίδιο καταστρεπτικά τα δεξιά και τα αριστερά Μνημόνια.

Σταύρος Θεοδωράκης 
Ο κ. Θεοδωράκης προσπάθησε να παρουσιάσει το Ποτάμι ως παράγοντα της πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικό εταίρο-ρυθμιστή, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις επιλογές του σε υπουργούς, όπως του κ. Παρασκευόπουλου (Δικαιοσύνης), του κ. Μπαλτά (Παιδέιας), αλλά και της κυρίας Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής). Εβαζε συνεχώς στο κάδρο τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ταύτιζοντάς τα με το παλιό κομματικό κράτος. Κέρδισε τις εντυπώσεις με την παράφραση του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «πρώτη φορά Αριστερά» σε «πρώτη φορά στα σοβαρά».

Δημήτρης Κουτσούμπας 
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κέρδισε πόντους και εντυπώσεις με τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ, αφού προσπάθησε να βάλει στην άκρη (ίσως και λόγω του περιορισμένου χρόνου) τον ξύλινο λόγο στον οποίο μας έχει συνηθίσει το ΚΚΕ. Σταθερός στις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας με χιούμορ και με επικοινωνιακή τακτική στόχευε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Βασικός αντίπαλός του δεν ήταν άλλος από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος διεκδικεί με τη σειρά του την ψήφο διαμαρτυρίας, και ο κ. Κουτσούμπας προσπάθησε να κάνει ξεκάθαρες τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΛΑΕ. Δεν παρέλειψε να αφήσει και υπονοούμενα για τη στάση της ΛΑΕ προς τη Ρωσία: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση πρέπει να ξυπνήσουν, γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».

Πάνος Καμμένος
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής και ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε με κάθε τρόπο να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα. Στο στόχαστρό του μπήκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να του επιτεθεί για το θέμα των υποβρυχίων. Παράλληλα προσπαθούσε να κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους, από τη μία, όταν στο πεδίο ερωτήσεων για την Παιδεία έκανε αναφορά στα πέντε παιδιά του, ενώ σε αυτό της Αμυνας έδωσε και μία προεκλογική υπόσχεση στους στρατιωτικούς περί εξασφάλιση στέγης.
Τέλος, προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο ζήτημα των συνεργασιών με τα άλλα κόμματα, αφού επιμένει στην ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην άρνηση άλλων συνεργασιών, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απαντήσει ξεκάθαρα.

Φώφη Γεννηματά 
Αν και ξεκίνησε σχετικά αγχωμένη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στο κατά τα άλλα άνευρο και κουραστικό ντιμπέιτ. Ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε, αντιπαράθεσή τους και να δεσμευτούν απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, λέγοντας πως «την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα την πετύχουμε με τους χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα που ανταποκρίνονται. Ο κ. Τσίπρας ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ούτε το θέλει ούτε μπορεί...».
Οι ατάκες που ξεχώρισαν στο ντιμπέιτ
  • Αλέξης Τσίπρας: Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;
  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης (στον Αλέξη Τσίπρα): Εχεις χρόνο να έρθω από την Κουμουνδούρου να συζητήσουμε και να τα βρούμε; 
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης: Θα δείξω πώς ακριβώς έκανα τη ληστεία στο Νομισματοκοπείο, πήρα 22 δισ. ευρώ και έφυγα
  • Σταύρος Θεοδωράκης: Μετά την πρώτη φορά αριστερά, τώρα πρώτη φορά σοβαρά
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Μη συζητήσουμε για Μαρξ και Λένιν τέτοια ώρα
  • Φώφη Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας θα πάρει το χρυσό βατόμουρο για την πολιτική του
         Από ......  iefimerida

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων - Όλα τα ονόματα

Αναρτήθηκε από  .......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως 19 κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις  τα κομματικά επιτελεία ολοκλήρωσαν τις λίστες με τις εκλόγιμες θέσεις και πλέον οι ψηφοφόροι, οι οποίο δεν βάζουν σταυρό σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση γνωρίζουν τους υποψηφίους και στις κρίσιμες περιφέρειες Α', Β' Αθήνας, αλλά και στο Επικρατείας. Ακολουθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ήταν στην προηγούμενη Βουλή.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Γιάννης Δραγασάκης τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η Θεανώ Φωτίου, ενώ στην πρώτη πεντάδα του ψηφοδελτίου ακολουθούν ο Νίκος Κοτζιάς, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Κώστας Γαβρόγλου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Λάρισα και Ηράκλειο.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
1. Γιάννης Δραγασάκης
2. Θεανώ Φωτίου
3. Νίκος Κοτζιάς
4. Τασία Χριστοδουλοπούλου
5. Κώστας Γαβρόγλου
6. Αννα Φιλίνη
7. Θόδωρος Κατωπόδης
8. Μάρκος Μέσκος
9. Εφη Αχτσιόγλου
10. Πάνος Τριγάζης
11. Λυδία Κονιόρδου
12. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες

Οι υποψήφιοι της ΝΔ
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τέθηκε επικεφαλής ο Θόδωρος Φορτσάκης, με τον Δημήτρη Σταμάτη, τη Νίκη Κεραμέως να ακολουθούν, τον Βασίλη Οικονόμου στην τέταρτη θέση και τον Παναγιώτη Χηνοφώτη στην πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος σε Β΄ Αθήνας και το Ηράκλειο.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
1. Φορτσάκης Θεόδωρος
2. Σταμάτης Δημήτριος
3. Κεραμέως Νίκη
4. Οικονόμου Βασίλειος
5. Χηνοφώτης Παναγιώτης
6. Καριπογλου Αντύπας
7. ΧολεβαΣ Κωνσταντινος
8. Γουσιας Ιωάννης
9. Φαρμάκης Γρηγόριος
10. Μανουσάκα – Τσιριντανη Παγώνα
11. Πέππας Νικόλαος
12. Ιωαννίδης Αθανάσιος (Σάκης)

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλες τις περιφέρειες

Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής
Επικεφαλής στην Α' Αθηνών και στη Β' Αθηνών είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και στο Επικρατείας ο Χρήστος Παππάς.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΧΑ
  1. Χρήστος Παππάς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής
  2. Δημήτριος Σαρατσιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
  3. Γιαννοπούλου Διονυσία Συνταξιούχος
  4. Κωστόπουλος Σωτήριος Αγρότης
  5. Τσαγγαράς Ιωάννης οικονομολόγος
  6. Σχοινάς Ιωάννης Διευθυντής Εκδόσεων «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ»
  7. Δημήτριος Παπαεμμανουήλ Ταξίαρχος (ε.α)
Τα ψηφοδέλτια της ΧΑ σε όλες τις περιφέρειες

Οι υποψήφιοι του Ποταμιού
Το Ποτάμι ανακοίνωσε 396 υποψηφίους βουλευτές (408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας) στις λίστες των 56 εκλογικών περιφερειών της χώρας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος σε Χανιά και Θεσσαλονίκη.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού
1. Νικηφόρος Διαμαντούρος
2. Παναγιώτης Καρκατσούλης
3. Θανάσης Σκόκος
4. Θόδωρος Σκυλακάκης
5. Μάνος Ματσαγγάνης
6. Βασίλης Μαρκής
7. Ιόλη Καλαβρέζου
8. Λενιώ Μυριβήλη
9. Παναγιώτης Βλάχος
10. Ιωάννα (Γιάννα) Μπαλή
11. Γιώργος Χρονάς
12. Νικόλαος Αλιβιζάτος

Τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού σε όλες τις περιφέρειες

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στην Β΄Αθήνας και στην Βοιωτία. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ 
  1. Παπαρήγα Αλέκα
  2. Μαργαρίτης Γιώργος
  3. Χιώνης Θοδωρής
  4. Ρίτσου Ερη
  5. Ορκόπουλος Παύλος
  6. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα
  7. Πετρόπουλος Κώστας
  8. Πρωτούλης Γιάννης
  9. Στεφανίδη Μαιρίνη
  10. Παπαδόπουλος Μάκης
  11. Γκικόπουλος Γιώργος
  12. Σοφανιός Νίκος
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις περιφέρειες

Οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛ
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ, Χριστίνα Τρεμόντι. Ο Πάνος Καμμένος θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών και στο Ηράκλειο.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ
  1. Τρεμόντι Χριστίνα 
  2. Κλειδέρης Γεώργιος
  3. Σοφιαννίδης Χριστόφορος
  4. Κατσαρός Νίκος
  5. Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία
  6. Μεταξάκης Νικόλαος
  7. Βάρδας Μιχάλης
  8. Παπανικολάου Ζήσης
  9. Στεφανουδάκης Γιάννης
  10. Μπούμπαρης Κωνσταντίνος
  11. Νικολάου Δημήτριος
  12. Αβραμίδης Γαβριήλ
Τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ σε όλες τις περιφέρειες
Οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 
H Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια στη Β Αθηνών και στην Αχαΐα, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει συμφωνηθεί να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  1. Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  2. Ξενοφών Κοντιάδης
  3. Θάνος Μωραϊτης
  4. Μαρία Παπουτσάκη
  5. Μιχάλης Κατρίνης
  6. Λίλιαν Μήτρου
  7. Συμεών Κεδίκογλου
  8. Χαριτίνη Καρακωστάκη
  9. Σπύρος Γαρυφάλλης
  10. Γιάννης Βαρδακαστάνης
  11. Νίκος Τσούκαλης
  12. Κώστας Λαλιώτης
Τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε όλες τις περιφέρειες
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας
Στη Β' Πειραιά και στο υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιος ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Μανώλης Γλέζος.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας
1. Μανώλης Γλέζος
2. Στάθης Σταυρόπουλος
3. Αγλαΐα Κυρίτση
4. Ελένη Πορταλίου
5. Παναγιώτης Μωράκης
6. Αντώνης Μαούνης
7. Παναγιώτης Μαντάς
8. Δέσποινα Σπανούδη
9. Σίσσυ Βελισσαρίου
10. Ελευθέριος Τσομπανόγλου
11. Κυριάκος Μακαρώνας
12. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας σε όλες τις περιφέρειες

Τα 19 κόμματα που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι τα εξής
  1. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),
  2. Νέα Δημοκρατία – Ν.Δ. (Ευάγγελος Μειμαράκης),
  3. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),
  4. Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),
  5. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας),
  6. Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος),
  7. Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης),
  8. Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας),
  9. Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),
  10. Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας),
  11. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης),
  12. Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης),
  13. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ – ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου,
  14. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης),
  15. Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης),
  16. Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),
  17. Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου), 
  18. Δημιουργία, ξανά ! Θάνος Τζήμερος,
  19. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας)
Οι πέντε συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές είναι: 
  1. Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος),
  2. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ –Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),
  3. Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης), 
  4. Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαιτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και
  5. Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας). Εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).

Από .......  iefimerida