Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκλειστικό: Εγινε το πρώτο τετ-α-τετ Τσίπρα-Ομπάμα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΙ  ΤΟΥ  ΕΙΠΕ  Ο   ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Το πρώτο τετ-α-τετ με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπάρακ Ομπάμα πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα. Αντήλλαξαν χειραψία και χαμόγελα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έδωσε και διά ζώσης συγχαρητήρια για την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς την επαύριο των εκλογών.

«Good job Alexis, congratulations», φέρεται να του είπε ο Μπάρακ Ομπάμα
Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα «see you later» που είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Το «άτυπο» ραντεβού δόθηκε για το δείπνο που έχει ο Ομπάμα γύρω στις 2 π.μ ώρα Ελλάδας στους ξένους ηγέτες που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για την γ.σ. του ΟΗΕ. Εκεί Τσίπρας-Ομπάμα θα συναντηθούν κατ' ιδίαν και εικάζεται ότι θα συνομιλήσουν για την κρίση, το ελληνικό χρέος και τα επόμενα βήματα. Μια συνάντηση που φαίνεται ότι θα αποτυπωθεί και φωτογραφικά.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπινγκ. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα. Επίσης συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για την κρίση στην Συρία.
Ο Πρόεδρος της Κίνας προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του μέσα στο 2015.

Οι πρόσκλήσεις από Κάστρο-Νετανιάχου
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ανοικτή πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί έλαβε ο Ελληνας Πρωθυπουργός από τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αδελφό του Φιντέλ Κάστρο και διάδοχό του στην προεδρία της Κούβας, Ραούλ. Ο Κάστρο δήλωσε στο Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί.
Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
Ο κ. Γκουρία δήλωσε ότι παραμένει διαθέσιμος για κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά. Επίσης δήλωσε πρόθυμος να παράσχει υποστήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Και πρόσκληση για Ισραήλ από Νετανιάχου
Τα συγχαρητήρια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την ανάληψη των καθηκόντων του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Παράλληλα, ο κ. Νετανιάχου προσκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για την κρίση της Συρίας, καθώς και για το ζήτημα των προσφυγικών ροών.
Ο ισραηλινός ομόλογος του Έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Πηγή: Οταν ο Τσίπρας είδε τον Κάστρο – Πήρε ανοικτή πρόσκληση για Κούβα [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/228293/otan-o-tsipras-eide-ton-kastro-pire...

Το πρόγραμμα της Τρίτης
Πυκνό πρόγραμμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα Πρωθυπουργού και για την αυριανή, τρίτη, ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ειδικότερα, αύριο, Τρίτη, ο κ. Τσίπρας:
  • Θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη (9:30-10:00 ώρα Αμερικής, 4:30-5:00μμ ώρα Ελλάδος).
  • Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL (10:30-14:00 ώρα Αμερικής, 19:30-21:00 ώρα Ελλάδος).
  • Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην ομιλία του κ. Αναστασιάδη (16:00 ώρα Αμερικής, 23:00 ώρα Ελλάδος).
  • Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχει προγραμματιστεί για τις 17:40-17:50 τοπική ώρα (00:40-00:50 ώρα Ελλάδος).
  • Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ (18:30-20:30 ώρα Αμερικής, 1:30-3:30πμ ώρα Ελλάδος)
  • Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την ομογένεια (19:30 ώρα Αμερικής, 2:30 ώρα Ελλάδος)
  • Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο (20:30 ώρα Αμερικής, 3:30 ώρα Ελλάδος)
Από .......  iefimerida

Τεράστιο οπλοστάσιο "σύμβολο" θαμμένο στο κρησφύγετο του Πετρακάκου

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην έκτασης πέντε στρεμμάτων αγροικία που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο ένας από τους συνεργούς του Πετρακάκου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάλαβαν πως θα έβρισκαν πολλά ενδιαφέροντα υλικά «σπαρμένα».


Έτσι, ερεύνησαν πιθαμή προς πιθαμή όλο τον χώρο, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές μετάλλων, εντοπίζοντας αρχικά τρία Καλάσνικοφ θαμμένα μέσα στο χώμα και στην συνέχεια ανακάλυψαν σταδιακά το υπόλοιπο βαρύ οπλοστάσιο.

Συνεχίζοντας την έρευνα οι αστυνομικοί στην κυριολεξία έπεσαν επάνω σε «λαβράκι» καθώς ανακάλυψαν ένα ρουκετοβόλο τύπου RPG, παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον δυο επιθέσεις της η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και συγκεκριμένα στην «παρθενική» της εμφάνιση στα γραφεία τις Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2013 και λιγους μήνες μετά, εναντίων κεντρικής αντιπροσωπείας Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Βαρυμπόμπη.
Και στις δυο επιθέσεις το RPG είχε υποστεί εμπλοκή, με αποτέλεσμα στην προκήρυξη που είχε ακολουθήσει των δυο χτυπημάτων, οι «κομάντος» της «ΟΛΑ» να υποσχεθούν πιο αποτελεσματικά χτυπήματα στο μέλλον.

Επίσης στα πέντε στρέμματα τις αγροικίας, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν θαμμένα, δυο οπλοπολυβόλα τύπου «ΟΥΖΙ», 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά πολεμικών τυφεκίων, ποσότητα εκρηκτικών και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδας, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, πλήθος φυσιγγίων και φιτίλια πυροδοτήσεις δυναμίτιδας.
Ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν φροντίσει να τυλίξουν τα όπλα με πλαστική συσκευασία και λεπτά φύλλα αλουμινίου, προκειμένου να μην τα επηρεάσει η υγρασία του εδάφους και να παραμείνουν πλήρως λειτουργικά. Ολα τα οπλα και και το RPG μεταφέρθηκαν άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως στις ένοπλες επιθέσεις τις «ΟΛΑ».

Άλλωστε, πριν ακόμα ανακαλύψουν τα ίχνη του καταζητούμενου ληστή, οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει πληροφορίες που τους έκαναν να θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή τη συμμετοχή του Πετρακακου στην «ΟΛΑ» η οποία έχει χτυπήσει με Καλάσνικοφ τα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.
«Καθόλου κολακευτικό για την εξυπνάδα του Πετρακάκου να έχει θαμμένα όπλα- «ταυτότητα» τρομοκρατικής οργανώσης στο χώρο που διαμένει και ο ίδιος. Βέβαια, η ζωή πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμα και για τους πιο έξυπνους....», σχολίασε χαρακτηριστικά αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών όταν ρωτήθηκε για την ανεύρεση των όπλων.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στους δυο φορητούς υπολογιστές και τα πολλά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν τόσο στο διαμέρισμα του Βόλου, όσο και στην αγροικία του Μώλου. Μάλιστα, από μια πρώτη «ανάγνωση» που έκαναν στα λαπτοπ, βρήκαν πολλά αρχεία κλειδωμένα με αλγόριθμους και έχουν εστιάσει όλες τις προσπάθειές τους στο ξεκλείδωμά τους.

Πάντως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το τρόπο με τον οποίο ο Πετρακάκος πραγματοποιούσε τις επικοινωνίες με φίλους και συνεργούς χωρίς να εντοπίζονται από τα εξελιγμένα μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο καταζητούμενος μιλούσε με ένα κινητό η συνομιλία δεν ξεπερνούσε το ένα λεπτό, καθώς τα μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής χρειάζονται χρόνο πέραν του ενός λεπτού για να προσδιορίσουν το στίγμα της περιοχής από την οποία εκπέμπει το σήμα του ένα κινητό. Στη συνέχεια, ο Πετρακάκος πετούσε τόσο την συσκευή, όσο και την κάρτα SIM!

Αν παρουσιάζονταν ανάγκη να διαρκέσει περισσότερη ώρα η συνομιλία του, τότε «έσπερνε» κινητά σε διάφορες περιοχές, αφού πρώτα έκανε εκτροπές από κινητό σε κινητό! Μάλιστα, έφτανε στο σημείο να κάνει τουλάχιστον τέσσερις εκτροπές τη φορά, με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να εντοπίζει το στίγμα του πρώτο κινητού, το οποίο βέβαια βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική περιοχή, από αυτή που κινούνταν ο καταζητούμενος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com