Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Yπάλληλος της Βουλής έλαβε εφάπαξ 550.000 ευρώ!

Αναρτήθηκε  από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

Tα προκλητικά προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποδεικνύουν πως η ισότητα των πολιτών ισχύει μόνο όταν δε θίγονται τα συμφέροντα των «ημετέρων»...

Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης είναι φυσικά οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αν και έχουν υπαχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ενιαίο μισθολόγιο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν σειρά από οικονομικά «βοηθήματα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λάβει ως εφάπαξ το αστρονομικό ποσό των 550.000 ευρώ!

Και για να μην πάει ο νους σας στο «κακό», το ποσό αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει έξτρα εφάπαξ 75 μισθών για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στη σύνταξη.

Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» στο ούτως ή άλλως προνομιακό καθεστώς αμοιβών των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Τρία μόνο από τα ισχυρά ευεργετήματα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χάσμα» που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Καταρχήν, ο βασικός μισθός τους καταβάλλεται προσαυξημένος κατά 25%, ενώ λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους χορηγείται στον ήδη προσαυξημένο μισθό και δεύτερη, επιπλέον, προσαύξηση κατά 15%. Έτσι, ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φτάνει στα 2908 ευρώ, ενώ του απλού δημοσίου υπαλλήλου παραμένει στα 2.023 ευρώ.

Δεύτερον, εάν ο υπάλληλος της Βουλής αποχωρήσει μετά από 30 έτη υπηρεσίας δικαιούται να λάβει ως κύρια σύνταξη το 100% των συντάξιμων αποδοχών του, την ώρα που ο δημόσιος υπάλληλος θα λάβει το 68,6%. Δηλαδή, ο πρώτος θα πάρει σύνταξη 3.049 ευρώ (2.908+140,8), ενώ ο δεύτερος μόλις 1.480 ευρώ (2.023+140.8)x68,6%.

Τρίτον, ο υπάλληλος της Βουλής δικαιούται και διπλό εφάπαξ: ένα από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ένα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.

Μία από τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης ήταν ότι τα αναγκαία μέτρα λιτότητας θα εφαρμοστούν με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. Μάλλον όμως οι υπάλληλοι της Βουλής, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι χρόνια τώρα τους διορίζουν και τους προστατεύουν, εξαιρούνται...

Από ......... kourdistoportocali 

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια των γραφείων του Απ. Τζιτζικώστα [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Πλήθος κόσμου έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος αυτή την ώρα εγκαινιάζει τα γραφεία του στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχεται πολίτες στην οδό Πανεπιστημίου 39, όπου έχει στηθεί το «στρατηγείο» του ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής μάχης για την προεδρία του κόμματος.

Ήδη, πλήθος κόσμου βρίσκονται στο σημείο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είχε απευθύνει πρόσκληση σε βουλευτές της ΝΔ για να παραστούν στην εκδήλωση, στο χώρο βρίσκονται ήδη πρώην και νυν βουλευτές, όπως οι κ.κ. Κιλτίδης, Βεζυρόπουλος, Σαμπασιώτης κ.α.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Τζιτζικώστας θα αρχίσει την περιοδεία του, με πρώτο σταθμό την Πάτρα.



Από ........  iefimerida

Η μεγάλη σφαγή των «53» -Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στα σκαριά

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Στην κομματική σκακιέρα πραγματοποιούνται οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη και αρκετών στελεχών, σχεδιάζει τα επόμενα εσωκομματικά βήματα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα στα σκαριά -Τι θα κάνει με τους «53»
Η ομάδα των «53» είναι για την ώρα ο διαφορετικός πόλος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά την αντικατάσταση του Χρήστου Μαντά από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έρχεται και η αντικατάσταση του Τάσου Κορωνάκη (είχε παραιτηθεί) από τη θέση του γενικού γραμματέα. Και οι δύο ανήκαν στη λεγόμενη «Ομάδα των 53», η οποία κινείται πιο αριστερά από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ και που ενδεχομένως δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση κατά την ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η θέση του γραμματέα της ΚΟ δόθηκε στην «προεδρική» Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ και η θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταληφθεί από έναν «προεδρικό», τον Παναγιώτη Ρήγα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στις 5:30 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία
Συνεδριάζει το απόγευμα, στις 5.30, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρώσει την επεξεργασία της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συγκληθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου.

Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, υπάρχει η αρχική πρόταση να γίνει την άνοιξη, αλλά έχουν γίνει και δεύτερες σκέψεις -που, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επικρατούν- το συνέδριο να διεξαχθεί νωρίτερα, περί τα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου. Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εκλέξει γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν τον Παναγιώτη Ρήγα, και νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο. Ως προς τη στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας, υπάρχει προβληματισμός αν θα πρέπει να συμμετέχουν υπουργοί και αν η συμμετοχή τους μπορεί να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην αποτελεσματική λειτουργία του κομματικού οργάνου.

Πιθανή επιστροφή απογοητευμένων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η επανασυσπείρωση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτής της στόχευσης, είναι πολύ πιθανό μέλη του κόμματος που αποχώρησαν με τη διάσπαση να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό προϋποθέτει πρόσκληση για κοινή δράση και σχέδιο κομματικής ανασυγκρότησης. Στόχος είναι να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει ελκυστικός στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά.

Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τις συνιστώσες -Οχι κόμματα μέσα στο κόμμα 
Ως προς τη διατήρηση των ιδεολογικών τάσεων, δεν φαίνεται πως γίνεται συζήτηση περί κατάργησής τους. Από τη μία πλευρά οι ιδεολογικές τάσεις αποτελούν ένα κομματικό κεκτημένο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την άλλη γιατί ακόμη και αν καταργηθούν επίσημα, δεν θα καταργηθούν οι ομαδοποιήσεις και οι ιδεολογικοί χώροι, όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα παγκοσμίως. Αυτό που ξεκαθαρίζουν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι πως δεν θα υπάρξει κόμμα μέσα στο κόμμα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συζήτηση που θα αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή και θα ολοκληρωθεί στο συνέδριο θα έχει σημαντική επίδραση στον ιδεολογικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης.

Από ........  iefimerida

Δηλώσεις Λαγκάρντ για Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com