Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση για τον τουρισμό στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Συνάντηση εργασίας των αντιπεριφερειαρχών τουρισμού όλων των Περιφερειών της χώρας, πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Τζιάλλα.

 Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου.

Το θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρει η κ. Μπούζα ήταν: Η ανταλλαγή εμπειριών και η κατάθεση προτάσεων ως προς το σχεδιασμό του τρόπου προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί τη σημαντικότερη αναπτυξιακή δραστηριότητα της πατρίδας μας, τη συναντίληψη και συμπόρευση με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που πρέπει να έχει συγκεκριμένους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δυναμική της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκαν ελλείψεις και προερχόμενες από το καλλικρατικό μοντέλο διοίκησης γραφειοκρατικές υστερήσεις και δυσλειτουργίες, καθώς και ζητήματα που αφορούν την αποσπασματικότητα και πολυδιάσπαση δράσεων μεταξύ του ΕΟΤ και των Α΄ και Β΄ βαθμών αυτοδιοίκησης.

Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν τη διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, την ελκυστικότερη παρουσία της χώρας μας στα πλαίσια των διεθνών εκθέσεων τουρισμού κ.λπ.

Από .........  eleftheriaonline

Ένωση Κεντρώων: Μια σύνταξη για όλους με οροφή τα 1.500 ευρώ

Αναρτήθηκε  από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Η Ένωση Κεντρώων, εξέδωσε ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο, στην οποία αναφέρει πως «επιμένει στη μια σύνταξη για όλους με οροφή τα 1.500 ευρώ».

 Επίσης τονίζει χαρακτηριστικά πως «Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση την Παρασκευή στη Βουλή η κυβέρνηση κατ'ουσίαν οριζοντιοποιεί τα βάρη στις συντάξεις, διατηρεί τις υψηλές συντάξεις των προνομιούχων και δημιουργεί ασφυξία στους χαμηλοσυνταξιούχους.

 Η Ένωση   Κεντρώων  επιμένει στη μια σύνταξη για όλους με οροφή τα 1.500 ευρώ».

Από .......... voicenews

Αιφνίδια εμπλοκή: Φωνές για αναβολή εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, ως τον Μάρτιο

Αναρτήθηκε   από ....... energoioliteskv.blogspot.com



Αιφνίδια τροπή παίρνει η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Νοεμβρίου.

Πρόταση Σαλμά για αναβολή εκλογής αρχηγού
Οι εντάσεις μεταξύ των 4 συνυποψηφίων, το βαρύ κλίμα και τα «γαλλικά» Μεϊμαράκη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, αλλά και οι πιέσεις της κομματικής βάσης να σταματήσει ο διασυρμός της παράταξης, απασχολούν ολόκληρη την πυραμίδα της ΝΔ.

Στις 18:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην οποία θα παραστεί και ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας, παρότι δεν είναι βουλευτής, και θα λάβει μάλιστα τον λόγο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα μιλήσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, και θα καταθέσει πρόταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για αναστολή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού.

Το σκεπτικό της αναβολής
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί η απαξίωση της διαδικασίας.

Τρία είναι τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί ο βουλευτής. Πρώτον, ότι υπάρχει ήδη απόφαση της ΚΟ και της ΠΕ του κόμματος, πριν από 2 μήνες, που ορίζει ως ημερομηνία εκλογής αρχηγού την αρχή της άνοιξης, περίπου τον Μάρτιο, μία απόφαση που τα όργανα δεν ανακάλεσαν.
Δεύτερον, η ΚΕΦΕ όρισε διάστημα για τις υποψηφιότητες 7 ημέρες, που στην πράξη ακύρωσε τη 2η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό για τη συλλογή υπογραφών του 10% από τα μέλη του Συνεδρίου. Δηλαδή, να μαζέψει 450 από τους 4.500 συνέδρους, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατον να γίνει σε διάστημα μίας εβδομάδας. Τρίτον, η ΚΕΦΕ δεν όρισε χρόνο διαλόγου πριν από τις υποψηφιότητες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές θα ζητήσουν τον λόγο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να υπερασπιστούν την αναβολή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού, στο όνομα της ενότητας της παράταξης.

Κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι οι εν λόγω βουλευτές που θα τοποθετηθούν υπέρ της αναβολής εκλογής νέου αρχηγού διάκεινται φιλικά προς τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής», λέει ο κ. Μεϊμαράκης
Με νεότερες δηλώσεις του, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπός του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα επιστρέψει στην κεντρική εφορευτική επιτροπή. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου συνεχίζεται κανονικά. Συνεργάτες του, μάλιστα, αναφέρουν ότι «θέμα αναβολής δεν υφίσταται, όλα θα προχωρήσουν κανονικά».
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν οι προδιαγραφές στο ίντερνετ  και προχωράμε στην ανοιχτή διαδικασία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα θα επιστρέψει ο εκπρόσωπος σας στην ΚΕΦΕ;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Είναι αυτονόητο
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε λίγη ώρα έχετε συνάντηση με τους τρεις ανθυποψηφίους  σας στη Βουλή. Τι θα συζητήσετε, ποιο είναι το νόημα αυτής της συνάντησης;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Καταρχήν να σας πω ότι εγώ συζητώ μαζί τους τηλεφωνικά τακτικά. Κατά δεύτερον θεωρώ ότι πάντα βοηθάει η συζήτηση μεταξύ των συνυποψήφιων για όλα τα θέματα.
 
Για «πραξικόπημα» μιλούν οι άλλοι υποψήφιοι
Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας αρνούνται κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μιλώντας στο iefimerida, ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε «πραξικόπημα» αυτή την κίνηση αναβολής εκλογής αρχηγού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια τέτοια αναβολή δεν προβλέπεται από το καταστατικό και προέβλεψε ότι «ο εμφύλιος πόλεμος θα μαίνεται ως τον Μάρτιο στη ΝΔ». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης.

«Πραξικόπημα», λέει ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Με δήλωσή του, πριν από λίγο, ο υποψήφιος για την ηγεσία κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για «πραξικόπημα»:
«O κ. Μεϊμαράκης μετά τις εθνικές εκλογές έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της, από τη βάση της παράταξής μας.

Με βάση αυτήν την απόφαση κατέθεσα την υποψηφιότητά μου.
Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας.

Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας.
Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο.
Αντιθέτως, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες.
Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της».
Eκτίμηση ορισμένων είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης ίσως επιδιώκει ουσιαστικά να γίνει έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει τα πάντα επί της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού, πιθανόν επειδή φοβάται ότι στην παρούσα φάση υπάρχει περίπτωση να χάσει στις εκλογές.

Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι το καταστατικό αλλάζει μόνο από τακτικό συνέδριο και δεν μπορεί ούτε ένα έκτακτο συνέδριο, ούτε μια συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής να αποφασίσει αλλαγή των όρων της εκλογής νέου προέδρου.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας αφήνουν υπαινιγμούς ότι ίσως ο στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι η ματαίωση της διαδικασίας, όπως έχει αποφασιστεί.

Η ουσία των αριθμών
Σύμφωνα με καλά κατατοπισμένους συνεργάτες ενός εκ των διεκδικητών, το μυστικό αυτών των κινήσεων βρίσκεται στους αριθμούς.
«Υπάρχει μια ομάδα στη ΝΔ η οποία υποστηρίζει την εκλογή Μεϊμαράκη και η οποία κατάλαβε ότι εύκολη εκλογή από τον πρώτο γύρο δεν υπάρχει», έλεγε αξιόπιστη πηγή.
Οπως εξηγούσε η ίδια πηγή στο iefimerida, αν ο αριθμός των μελών και ψηφοφόρων της ΝΔ που θα εκλέξουν τον νέο αρχηγό μείνει στις 100.000 χιλιάδες, τότε πρώτος θα βγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού έτσι θα έχουν ψηφίσει μόνο οι κομματικοί.

Ωστόσο, αν ο αριθμός αυτός αυξηθεί και φτάσει τις 300.000 -όπως επιθυμούν οι τρεις άλλοι διεκδικητές- τότε πρώτος θα εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Με τις ανοιχτές διαδικασίες που έχει επιλέξει η ΚΕΦΕ, τις 1.300 κάλπες σε 900 εκλογικά τμήματα, το παιχνίδι ανοίγει και κάποιοι ανησυχούν ότι θα χάσουν την εκλογή», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Διαψεύδει ο Μεϊμαράκης τα «γαλλικά» στον Παπαμιμίκο
Τα περί υβριστικών αναφορών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ χθες (13/10) έρχονται να διαψεύσουν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη.

Οι συνεργάτες του προσωρινού προέδρου και υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ απορρίπτουν, παράλληλα, σχόλια και δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν να αφήνουν υπονοούμενα ή αιχμές περί μεθοδεύσεων με στόχο οικονομικό όφελος κάποιων μέσω της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «ποτέ δεν ετέθη κάτι τέτοιο από την πλευρά μας», προσθέτοντας πως «εμείς θέτουμε μονό θέμα για τα διαδικαστικά και για το διαγωνισμό που αφορά στην εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών».

Από .....  iefimerida

Εκθεση: Μέσα σε οκτώ χρόνια κατέρρευσε η μεσαία τάξη στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε  από  ......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  ΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ 

Η μεσαία τάξη, που για δεκαετίες ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας (...και κοινωνίας), έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Η αποκαλυπτική έκθεση της Credit Suisse δείχνει με ανάγλυφο τρόπο την αλλαγή, επί τα χείρω, που υπέστησαν τα μεσαία στρώματα της Ελλάδας που μέχρι το 2007 θεωρούνταν από τα πλουσιότερα του κόσμου. Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες υποβαθμίστηκαν σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μείωση της τάξης του 43% και άνω, αν αναλογιστεί κανείς ότι η σημερινή αξία των περιουσιακών στοιχείων της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αγγίζει τα 678 δισ. δολάρια, από σχεδόν 1,2 τρισ. δολάρια που άγγιζε στην κορυφή του 2007.

Οι αιτίες του αφανισμού της μεσαίας τάξης
Η κατάρρευση της αξίας των ακινήτων, η βουτιά του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιοποίησης των μετοχών, αλλά και το σημαντικό έδαφος που έχασε το ευρώ είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» για τον αφανισμό του πλούτου του Έλληνα της μεσαίας τάξης.

Η μεσαία τάξη το 2008 αριθμούσε  5,8 εκατομμύρια πολίτες και σήμερα έχουν «εξαφανιστεί» 1,2 εκατ. από αυτούς, αφού ο αριθμός του αγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια. Το 2000, τη μεταβατική χρονιά ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, τη μεσαία τάξη διαμόρφωναν 4,7 εκατομμύρια Ελληνες.

Ο πλούτος των Ελλήνων υπέστη τεράστια μείωση μεταξύ του 2007 και του 2008 κατά 216 δισ. δολάρια και μεταξύ του 2008 έως και τα μέσα του 2015 βυθίστηκε κατά 272 δισ. δολάρια περαιτέρω.

Πόσο υποχώρησε ο μέσος πλούτος του κάθε Ελληνα 
Εν τω μεταξύ, ο μέσος πλούτος κάθε Έλληνα υποχώρησε στα 81.300 δολάρια φέτος, όταν πριν αρχίσει ο... κατήφορος, το 2007, διαμορφωνόταν στα 136.800 δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στα τέλη του 2007 η αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν στα 196,390 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς, η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 39,6 δισ. ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν χαθεί 157 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η αξία των ακινήτων σε κάποιες κατηγορίες έχει μειωθεί ακόμη και κατά 60-65% από το 2008 έως σήμερα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος.


Από ........ iefimerida

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com