Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τοπικό ντέρμπι στην Λοκρίδα το Σάββατο 7/11/2015: Καμένα Βούρλα-Άρης Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από.........  energoipliteskv.blogspot.com




Η 9η αγωνιστική της  Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας επιφυλάσσει ένα δυνατό τοπικό ντέρμπι.

 Μιλάμε φυσικά για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων των Καμένων Βούρλων και του Άρη Αγίου
Κωνσταντίνου το  Σάββατο   7-11-2015 και ΩΡΑ: 15.00 στο γήπεδο των Καμένων Βούρλων


Διαιτητής:    ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ

Βοηθοί:   ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ -ΚΟΜΗΤΗΣ

Από ..........  fonografos

Άνθρωποι σαν κι εμάς σε καταστάσεις ακραίες, παιδιά σαν τα δικά μας. Δύναμη μας η αλληλεγγύη.

Αναρτήθηκε από ......  energoioliteskv.blogspot.com



Συγκεντρώνουμε ρούχα και παπούτσια για τους πρόσφυγες συνανθρώπους μας.

Κάθε απόγευμα από: 6/11/2015 έως 12/11/2015
στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Καινούριο (Ώρες: 05:00 έως 06:00 μ.μ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΤΟ ΚΥΜΑ¨

** Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο συγκέντρωσης, επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε εμείς την παραλαβή από το σπίτι σας στα Τηλ : 6957203278 και 6972507629.

Ερχονται οι επικεφαλής του Κουαρτέτου -Τι ζητάει το ΔΝΤ από την Αθήνα


Αναρτήθηκε από.......  energoipolitesv.blogspot.com



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Τετάρτη ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Νικόλα Τζιαμαρόλι και ο Ράσμους Ρέφερ, προκειμένου να κλείσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ανεξαρτήτως του αν Αθήνα και δανειστές θα έχουν γεφυρώσει τις διαφορές τους στην πρώτη λίστα των 48 προαπαιτούμενων.

Οι επικεφαλής του Κουαρτέτου θα μείνουν, όπως και την προηγούμενη φορά, μόνο μερικά 24ωρα επί ελληνικού εδάφους, για να επιστρέψουν για τα... καλά στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η τελική φάση της αξιολόγησης. Το καλό νέο για την Αθήνα είναι ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος της εμπλοκής στην εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων δεν θα περιέχει μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, παρά μόνο μέτρα για τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η εκπλήρωση τους γίνεται, μάλιστα, πιο απλή, καθώς το σχέδιο για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων δεν θα συμπεριληφθεί σε αυτή τη δέσμη, αλλά θα αποτελέσει μέρος της συνολικής αξιολόγησης.

Από την άλλη πλευρά, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαντάζει απίθανο να γίνει ως το τέλος του έτους, ειδικά από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμφανίζεται ιδιαιτέρως απαιτητικό στα βασικά παραδοτέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις είναι οι βασικές απαιτήσεις του Ταμείου, που προμηνύονται ιδιαιτέρως «θερμά» Χριστούγεννα:
  • Αξιόπιστο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού. Η θέση του Ταμείου είναι ότι με «μπαλώματα» δεν λύνεται το πρόβλημα, καθώς η δυναμική των συνταξιοδοτικών δαπανών είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δυναμική του Χρέους. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν ήδη θορυβηθεί από τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης, ειδικά από τη στιγμή που το 2016 προβλέπεται «τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία
     
  • Μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση των τραπεζών. Πρόκειται για την πάγια άποψη του Ταμείου ότι η πολιτική των τελευταίων- προ κρίσης- ετών ήταν καθοριστική για την άναρχη αύξηση των χορηγήσεων, ειδικά σε επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα τη σημερινή εικόνα των «κόκκινων» δανείων
     
  • Μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, που να «κλειδώνουν» το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Στην πραγματικότητα, το Ταμείο δεν «χώνεψε» ποτέ τη χαλάρωση των στόχων, καθώς θεωρεί ότι επηρεάζεται αρνητικά η βιωσιμότητα του Χρέους και γι' αυτό επιμένει ότι τουλάχιστον από το 2018 και μετά ο Προϋπολογισμός πρέπει να κλείνει με πλεονάσματα 3,5% και άνω. Το κακό για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μέτρα με δημοσιονομικό αποτέλεσμα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αφού ως τώρα δεν έχουν δει το παραμικρό. Σημειωτέον, ότι αυτά τα πρόσθετα μέτρα, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, θα πρέπει να συμφωνηθούν, να ψηφιστούν τώρα και να ενσωματωθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο.
Το κίνητρο για να «τρέξει» η κυβέρνηση την εξαιρετικά δύσκολη αξιολόγηση είναι το Χρέος. Αναγνωρίζοντας ότι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν πριν από τα Χριστούγεννα, λόγω και των ισπανικών εκλογών, ζητούμενο είναι τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. Ήδη είναι στα σκαριά ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ, που θα μελετήσει όλα τα δυνατά σενάρια, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει και η ανεξάρτητη Επιτροπή από Αμερικανούς Πανεπιστημιακούς, την οποία «τρέχει» ο ελληνικής καταγωγής Γιαννακόπουλος και η οποία θα «ζυμώσει» τον αμερικανικό παράγοντα υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Από .....  iefimerida

Στον αέρα η δόση:Σταθάκης-δανειστές δεν τα βρήκαν για τα «κόκκινα» δάνεια

Αναρτήθηκε από...... energoipolitekv.blogspot.com




ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε είναι τα ανοικτά μέτωπα κυβέρνησης-δανειστών καθιστώντας δραματική την «διαπραγμάτευση».

Είναι ενδεικτικό ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ εν αναμονή του αποτελέσματος της τηλεδιάσκεψης Σταθάκη-κουαρτέτου η οποία είχε... εξάωρη διάρκεια αφού ξεκίνησε στις 18:00 και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προέκυψε «λευκός καπνός» ιδίως στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και θα αναζητηθεί λύση τα επόμενα 24ωρα.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η αναβολή της συνομιλίας του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα του κ. Γιούνκερ και όχι σε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση. Σημείωναν δε ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών θα γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα μέτωπα που παραμένουν ανοικτά καθώς δεν έχει αρθεί η διαφωνία Αθήνας-δανειστών είναι τα εξής:
  1. Οι 100 δόσεις: Οι δανειστές ζητούν να τίθενται εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες έστω και με μια μέρα καθυστέρηση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους. 
  2. Τα γενόσημα φάρμακα: Το κουαρτέτο ζητά μεγαλύτερη απελευθέρωση και λιγότερη προστασία των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών.
  3. Τα «κόκκινα» δάνεια:Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Γ. Σταθάκης προσήλθε στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς με νέα πρόταση, στην οποία η κυβέρνηση δέχθηκε να κάνει υποχώρηση σε δύο σημεία ως προς τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Μέχρι τώρα επέμενε να παραμείνουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ και πλέον «ρίχνει» το πλαφόν στις 32.000 ευρώ. Επίσης θέτει υπό διαβούλευση την υποχώρηση στο ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου: Από τις 200.000 ευρώ τώρα προτείνει τις 180.000 ευρώ αξία. Η πλευρά των Θεσμών φέρεται να επιμένει στα όρια των 8.000 ευρώ για τον άγαμο δανειολήπτη και μέχρι 20.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια.
  4. Το αγγελιόσημο
  5. Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο στη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, χωρίς να είναι σαφές αν αφορά μόνο το ΚΙΝΟ.
Ολα αυτά τίθενται επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6, ανάμεσα στους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών και το ελληνικό οικονομικό επιτελείο υπό τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Αν διαπιστωθεί αδιέξοδο στην τηλεδιάσκεψη αυτή, θα υπάρξει νέος γύρος επαφών του Πρωθυπουργού με το ανώτατο πολιτικό προσωπικό των Βρυξελλών, εντός του Σαββατοκύριακου.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έκλιναν προς την ακύρωση της τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι, τελικώς αποφασίστηκε να γίνει ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε λύση. Η τηλεδιάσκεψη είναι είναι εφ' όλης της ύλης, ωστόσο έμφαση θα δοθεί στα «κόκκινα» δάνεια αφού παραμένουν το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη συμφωνία.

Από την ελληνική πλευρά τονίζουν ότι το βασικό πρόβλημα είναι η απαίτηση των δανειστών να πέσει πολύ χαμηλά ο πήχης στα εισοδηματικά όρια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βγουν εκτός προστατευτικής ομπρέλας δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Από την έκβαση της μαραθώνιας τηλεδιάσκεψης, θα κριθεί αν θα χρειαστεί να γίνει και άλλη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πάντως, αν παραμείνει το αδιέξοδο, όπως σήμερα, η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στο Eurogroup  της Δευτέρας όπου θα κριθεί η τύχη της δόσης των 2 δισ. Ευρώ με το θέμα των κόκκινων δανείων ανοιχτό. Αγνωστο παραμένει αν το θέμα αυτό των κόκκινων δανείων μαζί με αυτό των ισοδυνάμων για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μπορούν να μετατεθούν μαζί με τα υπόλοιπα του επόμενου πακέτου για τη δόση του 1 δισ. που είναι προγραμματισμένο να εκταμιευθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο
Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος.
Αυτό δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων.
Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των Θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη-μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.

Στάση αναμονής από την Γερμανία
Στις Βρυξέλλες παρέπεμψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή του Euro Working Group για την Ελλάδα. «Δεν θέλω να μπω σε εικασίες σε ό,τι αφορά αναβολές. Θα μπορούσαν να είναι πρακτικοί λόγοι προγράμματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Βρυξέλλες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Από ......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com