Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Γάλλος Πρωθυπουργός: Είμαστε σε πόλεμο -Θα καταστρέψουμε τον εχθρό


 Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


«ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ»

Η Γαλλία είναι "σε πόλεμο" και "θα πλήξει τον εχθρό της", την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να τον καταστρέψει, δήλωσε απόψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις επεμβάσεις της στη Συρία με στόχο τους τζιχαντιστές.

"Είμαστε σε πόλεμο" και "θα δράσουμε και θα χτυπήσουμε αυτόν τον εχθρό (...) για να τον καταστρέψουμε" στη Γαλλία, στην Ευρώπη, στη Συρία και το Ιράκ, είπε ο Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις επιθέσεις, δίνοντας έτσι στις αρχές περισσότερους πόρους για να πολεμήσουν τον "πολύ καλά οργανωμένο" εχθρό, όπως τον χαρακτήρισε.

Η απάντηση της Γαλλίας θα είναι "στο ίδιο επίπεδο με αυτήν την επίθεση", τόνισε ο Βαλς.
"Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται στο εθνικό έδαφος και στη Συρία", επέμεινε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Το Παρίσι, που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ από τον Σεπτέμβριο του 2014, τις τελευταίες επτά εβδομάδες εξαπολύει και αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων της οργάνωσης στη Συρία.

Η Γαλλία θα πρέπει "να αναμένει και άλλες απαντήσεις από τους τρομοκράτες", προειδοποίησε υπενθυμίζοντας ότι έχει κατ' επανάληψη δηλώσει το τελευταίο διάστημα, μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, ότι "δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος".

"Θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τους εχθρούς της Δημοκρατίας, να απελάσουμε όλους εκείνους τους ριζοσπάστες ιμάμηδες, όπως το κάνουμε, να στερήσουμε τη (γαλλική) υπηκοόητα από εκείνους που χλευάζουν τη γαλλική ψυχή και θα το κάνουμε επίσης", πρόσθεσε.

Από .......  iefimerida

Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» με τους δανειστές -Τα εμπόδια της συμφωνίας


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η μαραθώνια σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών έληξε χωρίς συμφωνία και σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Επειτα από περίπου 14 ώρες διαπραγμάτευσης, βασικά «αγκάθια» για τη συμφωνία παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).

Ετσι, παραμένει στον «αέρα» το αν θα συνεδριάσει σήμερα το EuroWorking Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η διαφορά για τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, είναι το εάν η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί για αυτά θα αφορά μόνον δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ (που είναι επιχειρηματικά) ή και σε μικρότερα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών). Επίσης, για το εάν όσοι αποκτήσουν τα «κόκκινα» δάνεια (π.χ. funds), θα έχουν και τη δυνατότητα να «κυνηγούν» τον δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν επιτάχυνση στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια της χώρας.


Από .......   iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com