Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση -Σε μετωπική σύγκρουση με όλους για το Ασφαλιστικό

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και γενικότερα τους επιστήμονες.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να διαχειριστεί με ψυχραιμία την κατάσταση, καλώντας σε διάλογο, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια συγκεκριμένη λύση να προτείνει, οι τοποθετήσεις των υπουργών της κυβέρνησης πυροδοτούν εκ νέου τις αντιδράσεις.

Οι θέσεις των υπουργών προκαλούν νέες αντιδράσεις 
Ενδεικτικές είναι μερικές από τις αντιδράσεις των υπουργών, που προκάλεσαν ακόμα περισσότερο όσους λένε «όχι» στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να εμφανίσει τους αγρότες ως φοροφυγάδες. Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ και δηλώνονται περίπου τα μισά.
Ο υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε για «κύκλους που "ερωτοτροπούν" με την ανωμαλία και προκαλούν διαρκώς αναταραχή. Πώς αλλιώς θα εξηγούσατε τον εγκλεισμό επί 12 ώρες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή από στοιχεία τα οποία ξέρουμε τι προέλευση είχαν;» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν μιλάω για όλον τον κόσμο που ήταν εκεί, μιλάω για αυτούς που κατηύθυναν τις δράσεις. Υπάρχει μία συμπεριφορά που προκαλεί ταλαιπωρία στο κοινό, καταστρέφει την οικονομία και πλήττει τον τουρισμό. Κάποιοι εμποδίζουν τον διάλογο».
Δεν έλειψαν ακόμα και οι ειρωνείες, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλάει για γραβάτες Dior και Armani. «Γραβάτα στο δικαστήριο όλοι φοράνε. Και το μπλοκάκι που βγάζει 800-1.000 ευρώ τον μήνα και οι δικηγόροι που βγάζουν 60.000, 80.000, 100.000 ευρώ τον χρόνο που φοράνε τη γραβάτα την Αrmani και την Dior» είπε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το τέλος της συνάντησης με τους επιστημονικούς φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανοιχτό το μέτωπο με δικηγόρους και γιατρούς
Η συνάντηση των φορέων που θίγονται από το Ασφαλιστικό με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Κατρούγκλο κατέληξε σε αδιέξοδο και πλέον αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις. Δικηγόροι και μηχανικοί συνεχίζουν την αποχή, οι γιατροί εξήγγειλαν απεργία για τις 28 και 29 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Τα σώματα ασφαλείας θα κατέβουν στους δρόμους στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι αυτοκινητιστές.

Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα και επίσκεψη στο Μαξίμου
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, που θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, εκεί, οι εκπρόσωποι των αγροτών θα αποφασίσουν για την απάντηση που θα δώσουν στην πρόσκληση για συνάντηση που τους απηύθυνε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός και θα επιλέξουν την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξάλλου, πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων καλούν για τη 1 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

Μετωπική αγροτών-κυβέρνησης
Από τη μια, οι αγρότες ζητούν διάλογο από μηδενική βάση και για όλα τα ζητήματα, ενώ η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο... υπό προϋποθέσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τους κάλεσε χθες σε διάλογο «σε όποιο μπλόκο θέλουν, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες του διαλόγου», ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τους ζήτησε να αναλογιστούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να ζητούν να τα πάρει όλα πίσω η κυβέρνηση, την ώρα που υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις». Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, πάλι, είπε ότι «επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει» και υποστήριξε ότι «χωρίς τα κοινοτικά κονδύλια, την επόμενη 5ετία δεν υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο».

Το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων
Το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12.00-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.
Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία πραγματοποίησαν χθες οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το επ' αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, απλώς επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς στα λεγόμενά μας, πως όταν θα βλέπουμε ότι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουμε για να μην προκαλούμε ταλαιπωρία».

Από ......  iefimerida

Διαμαρτυρία με κάψιμο μνημονίου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.bvlogspot.com



Διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Π. 2015-2019 Από Πέμπτη, 21/1/2016 έως Τετάρτη, 3/2/2016 στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com

Θέτουμε σε διαβούλευση το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού (Α΄ Φάση) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου 2015-2019, και καλούμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς-πολίτες, να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους στο Πρωτόκολλο του Δήμου εντός της καθορισμένης διάρκειας.





Διαβάστε  εδώ

Ετήσιος Χορός 2016 του Ομίλου Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com