Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Συνέταιρος με τη γυναίκα του Μητσοτάκη ο Παπασταύρου

Αναρτήθηκε από .........    energoipoliteskv.blogspot.com



Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είχε στενές σχέσεις μόνο με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον νυν, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», που γράφουν ότι ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ήταν συνέταιρος και της συζύγου του Κυριάκου, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σε εταιρεία της.

Όπως γράφουν τα «Επίκαιρα», από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Το περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα τα ΦΕΚ στα οποία φαίνονται ότι Παπασταύρου και Γκραμπόφσκι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της MG Capital Advisor AE, μιας εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που ιδρύτρια, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα. Στο ΦΕΚ, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, αναφέρεται πως:«Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης».

Η εταιρεία μπορεί να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίστηκε στα 60.000 ευρώ, με 10.000 ονομαστικές μετοχές αξίας 6 ευρώ η καθεμία.

Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρίν λίγες μέρες ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με λογαριασμό 5,4 εκ. δολάρια, κατέβαλε τελικά το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

Από .........      tvxs  

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 10/2/2016 Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου


Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

2. Έκδοση ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου , συμπαράστασης στο αίτημα των εργαζομένων στη «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κων/νου

3. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων - , αναμόρφωση και τροποποίηση προϋπολογισμού, ετήσιου σχεδίου δράσης και Τεχνικού προγράμματος έτους 2016

4. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων Δ΄ τριμήνου 2015

5. Έγκριση δεκτικών κωδικών για εντάλματα προπληρωμής του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου για το οικονομικό έτος 2016

6. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για αποκριάτικες εκδηλώσεις

7. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για αιμοδοσία

8. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για κοπή βασιλόπιτας του Δήμου

9. Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Μώλου Αγίου Κων/νου γα το έτος 2016

10. Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης 2016-2017

11. Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης 2016-2017

12. Λήψη απόφασης σχετικά με την καθαριότητα των Δημοτικών Καταστημάτων για το έτος 2016

13. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών Παιδικών Σταθμών έτους 2016

14. Ορισμός Δημοτικών Υπαλλήλων, ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών (αξιολόγηση προσφορών) και απ’ ευθείας ανάθεση προμηθειών (άρθρο 46 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) για το έτος 2016

15. Ορισμός Δημοτικών Υπαλλήλων, ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, στην επιτροπή παραλαβής προμηθειών (άρθρο 28 παρ. 1 Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) για το έτος 2016

16. Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου για το έτος 2016

17. Συγκρότηση Επιτροπής για τη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τρέχοντος έτους (άρθρο 80 παρ. 7 του Ν. 3463/2006)

18. Ορισμός μελών στο Α/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων , Κινηματογράφων έτους 2016

19. Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων ως μέλη της επιτροπής κατάρτισης του Μητρώου Αρρένων τρέχοντος έτους (άρθρο 18 του Ν. 2119/1993)

20. Αντικατάσταση μελών της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

21. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αγίου Κων/νου»

22. Έγκριση και οριστική παραλαβή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Διευθέτηση ρεμάτων Τρανόρεμα και Προφήτη Ηλία Καμένων Βούρλων

23. Εξέταση αίτησης Μαντζαφλάρα Μιχαήλ, Δαδαλιάρη Βασιλείου και Ανδρώνη Χρήστου, για την κατασκευή μικρού φρεατίου

24. Εξέταση αίτησης Τσαβδάρα Μόρφως

25. Εξέταση αίτησης Γλυκού Ιωάννη του Δημητρίου

26. Εξέταση αίτησης Κολιόπουλου Σπύρου, Ληξουριωτάτου Αθηνάς και Βουρλιώτη Ντερντέ

27. Κατασκευή πεζοδρόμου στην οδό Πατρόκλου Αγίου Κων/νου

28. Χαρακτηρισμός πεζοδρόμου μεταξύ των Ο.Τ. 68-69 στα Καμένα Βούρλα

Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγρηγορίου Χρήστου, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Αυτός είναι ο Τούρκος μεγιστάνας και φίλος του Ερντογάν που θέλει να αγοράσει ελληνικό κανάλι

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Δηλώνει φίλος του Ερντογάν και πως τον εκτιμά για τα ηγετικά του προσόντα, είναι από τους πιο πλούσιους Τούρκους επιχειρηματίες και ανάβει φωτιές εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να μπει στην ελληνική τηλεοπτική αγορά (pics) 
Adtech Ad
Ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ άναψε τα αίματα γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα. Με την κυβέρνηση να δυσκολεύεται να κερδίσει τη συναίνεση στη βουλή επί της μεταρρύθμισης στο τηλεοπτικό πεδίο, έρχεται η Χουριέτ να αναφέρει πως Τούρκος επιχειρηματίας, έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εξασφάλιση άδειας για την ίδρυση τηλεοπτικού δικτύου στη χώρα μας. Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, αλλά και την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, η οποία είχε αναφερθεί στο παρελθόν σε "παρασκηνιακή" συμφωνία, Τσίπρα με τον Τούρκο μεγιστάνα των media.

Όπως αναφέρει το άρθρο, με τίτλο "O Ατζούν Ιλίτζαλι ανοίγει νέο τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα", "ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες του τηλεοπτικού δικτύου το οποίο θα ανοίξει ο Ατζούν Ιλίτζαλι στην Ελλάδα". "Ή θα εξαγοράσουμε τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα ή θα αγοράσουμε συχνότητα" φέρεται να αναφέρει ο Ιλίτζαλι, που σημειώνει πως είχε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος "ενθουσιάστηκε και μου είπε πως βλέπει θετικά το θέμα".


AdTech Ad

 

Ποιος είναι όμως ο Ιλίτζαλι

Αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για τον Ιλίτζαλι, που μπήκε στο προσκήνιο της τηλεοπτικής αγοράς ως επιχειρηματίας πολύ πρόσφατα. Υπήρξε για χρόνια αναγνωρίσιμο παρουσιαστής στην τουρκική τηλεόραση και παραγωγός τηλεοπτικός εκπομπών.

Γεννήθηκε το Μάιο του 1969 στην Αδριανούπολη της Θράκης, με τους γονείς του να κατάγονται από το Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας (γνωστό ιστορικά και ως Θεοδοσιούπολη). Εγκατέλειψε σύντομα τις σπουδές του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης για να εργαστεί. Σε ηλικία 21 ετών ξεκινά την καριέρα του στην τηλεόραση, αρχικά ως ρεπόρτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Show TV.

 Αρχικά κάλυπτε αθλητικά γεγονότα, ενώ έπειτα από κάποια χρόνια ξεκίνησε τη δική του ταξιδιωτική εκπομπή, κατά την οποία επισκεπτόταν διάφορα μέρη στον πλανήτη. Αυτή ήταν και η ευκαιρία του Τούρκου παρουσιαστή να γίνει γνωστός σε εθνικό επίπεδο, ενώ σύντομα ο Ιλίτζαλι ήταν ταυτόχρονα και παραγωγός της εκπομπής.

Από ........  news247.gr

Κ.Αρβανίτης: Διόρισε σύζυγο και κόρη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Περάστε ανοίξαμε...φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε φίλους και συγγενείς, που από την μια μέρα στην άλλη διορίζονται σε θέσεις μετακλητών υπάλληλων σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών της κυβέρνησης.

Μετά από τους διορισμούς από το Αλέξη Τσίπρα , τον γνωστό «ράπερ« στην θέση του  γραμματεα της νεολαίας του κόμματος , σειρά πήρε ο Διευθυντής του ρ/σ στο «Κόκκινο» δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης ο οποίος διόρισε σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα δυο μέλη της οικογένειας του.

AdTech Ad
Την σύζυγο του Ζηνοβία Συρίβλη η όποια ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου καθώς και την κόρη του Αφροδίτη Βογιατζόγλου η οποία με μοναδικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Πώς αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα και μόνο οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που εως Τζίνα Βογιατζόγλου ειχε υπηρετήσει στο παρελθόν διευθυντρια ΕΡΑ5

Από ........  newsbomb

Κρ. Λαγκάρντ: Δεν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους, αν δεν κλείσει το ασφαλιστικό

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




«Εάν δεν κλείσει το ασφαλιστικό, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους»: Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλει η Κριστίν Λαγκάρντ προς την Αθήνα, την ώρα που οι συνομιλίες με την τρόικα φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να καταστεί βιώσιμο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, είναι απαραίτητη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να μην  συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει ουσιαστικά και όχι μόνο στα χαρτιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνση χρέους».

Πηγή: https://left.gr

Καμμένος για εκλογές: Ο λόγος στον λαό αν υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ HOTSPOTS

Εκλογές προκρίνει ο Πάνος Καμμένος αν οι δανειστές πιέσουν ασφυκτικά. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
.Ο ίδιος, αναφερόμενος και στα πρόσφατα επεισόδια με κατοίκους στην Κω, που αντιτάσσονται στη δημιουργία Hot Spots στο στρατόπεδο του Πυλίου, τα αποδίδει σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Όπως αναφέρει στην συνέντευξη του στην Real News, ένας μικρός αριθμός κατοίκων δεν επιθυμεί τη δημιουργία Hot Spots προκειμένου να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος, συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκεί- νους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στο hotspot.

 Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,5 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο “φορτιστής”. Είχε μία ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων Αρχών και φοβούμαι πολύ -λυπάμαι που το λέω- υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες. Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων, αλλά και το συμφέρον της χώρας, προ- κειμένου οι πρόσφυγες να μπαίνουν για 24 ώρες στα hotspots, να καταγράφονται και αμέσως να φεύγουν για τα κέντρα προώθησης», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
O υπουργός Άμυνας προαναγγέλλει τσεκούρι στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, αφήνοντας αιχμές για τις πρακτικές του παρελθόντος.

«Δεν είναι δυνατόν να μην κλείσουν στρατόπεδα τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετούν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον… Ομέρ Βρυώνη», τονίζει.

Ο Π. Καμμένος λέει «ναι» σε εξεταστική για το μνημόνιο, δηλώνει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουν μαζί μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, ενώ διαχωρίζει τον Κωνσταντίνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας «έχω καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή οικογένεια».

Από ...........  iefimerida

Προκλητικός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το χέρι στο τραπέζι σε εξοργισμένους αγρότες στη Σπάρτη [βίντεο]


Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, αντιλαμβανόμενοι ότι ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη και συναντάται με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, έφυγαν από το μπλόκο, έφτασαν εκεί και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας τη συνάντηση.

Οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή, επισημαίνοντάς του ότι παλαιότερα ήταν μαζί τους και άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλη είναι σήμερα η στάση του. Ο ίδιος σε κάποια στιγμή έντασης χτύπησε το χέρι στο τραπέζι με προκλητικό τρόπο προς τους εξοργισμένους αγρότες, ενώ σε κάποια στιγμή έκανε λόγο για «φασισμό»

Τον κάλεσαν ακόμη σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή. «Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα», φώναζε αγρότης στον βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους με ανοικτούς τους δρόμους σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνον η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Το απόγευμα στις 6.00 οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ' αόριστον.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, από τα μπλόκα όπου βρίσκονται, παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδικτυακά μέσω skype στην συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων που είναι σε εξέλιξη στη Βέροια.




 Εξελίξεις για τους αγρότες την επόμενη εβδομάδα

Εξελίξεις στο αγροτικό με πρωτοβουλία της κυβέρνησης προανήγγειλε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Λάκωνας βουλευτής όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή των αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα,ο κ.Αραχωβίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ' αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά».

FT: Βρυξέλλες και Βερολίνο στέλνουν στρατό στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων

Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com





Η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό με αφορμή το προσφυγικό και η ΕΕ εξετάζει να πάρει σκληρά μέτρα για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times το σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σκοπιανά σύνορα με την Ελλάδα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το τελευταίο διάστημα και συζητείται ως μία δραστική λύση τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών και ΕΕ, όσο και στο Βερολίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες και Τούρκοι, αλλά και παράγοντες από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των Σκοπίων και της Ελλάδας, ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά», όπως αναφέρεται, τα σύνορα της ΕΕ.

Η Σλοβενία μάλιστα προωθεί αυτό το σχέδιο και η ίδια έθεσε την πρότασή της προς συζήτηση τον προηγούμενο μήνα. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει αμφισβητηθεί έντονα, παρόλο αυτά προβλέπει την εναντίωση μελών της ΕΕ κατά της Ελλάδας. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα κινδυνεύει να «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και τις αθρόες ροές των προσφύγων από την Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εν μέρει, το σχέδιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων των Σκοπίων έχει τεθεί μερικώς σε εφαρμογή, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

Από ........  iefimerida

Κώς: Ξύλο και χημικά

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com