Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ!! ΒΑΣΤΑΖΟΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ “ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ”;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




ΑΠΟΡΙΑ: Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους Εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν, με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ.

Νέα διάσταση προσλαμβάνουν πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά την παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη, ενώ σε βάθος χρόνου στήνονται και πάλι Αγροτοδικία.
Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η κυρία Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».
Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, -υπογραμμίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)»

Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας».

Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».

Δείτε την επιστολή προς τους Εισαγγελείς εφέτες της χώρας:

Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Από .......   makeleio

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου καλωσορίζει την αποκριά Σάββατο 27 Φλεβάρη

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Αρχές Μαρτίου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «ναι» στο αίτημα της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, με δική του πρωτοβουλία.

Σύσκεψη αρχηγών αρχές Μαρτίου
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μπορεί να συγκληθεί μετά την κρίσιμη σύνοδο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση με την προσφυγική κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά τη Σύνοδο ενδεχομένως να μην έχει νόημα, καθώς μπορεί να έχουν υπάρξει ήδη αποφάσεις και τετελεσμένα.

Ως εκ τούτου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προηγηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Συνόδου, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή εθνική γραμμή και να ισχυροποιηθεί η θέση της Ελλάδος απέναντι στους εταίρους και συνομιλητές της.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, αλλά ζήτησε η σύσκεψη να γίνει 2-3 ημέρες πριν τη Σύνοδο και όχι άμεσα, καθώς ο ίδιος θα έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμικούς και όχι μόνο, και θα έχει διαμορφώσει πληρέστερη εικόνα των θέσεων και των προθέσεων, την οποία και θα παρουσιάσει στο συμβούλιο των αρχηγών.

Αίτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών είχε υποβάλλει προ διημέρου στον πρόεδρο της δημοκρατίας και η Φώφη Γεννηματά.

Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει αύριο Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, και ο Βασίλης Λεβέντης.

Από ........  iefimerida

Λίστα Μπόργιανς που... δεν υπήρχε το 2012 «κραδαίνει» ο Τσίπρας - Για συκοφαντία μιλά η ΝΔ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ύστατες προσπάθειες, προκειμένου να μην «ξεφουσκώσει» το θέμα της λίστας Μπόργιανς, φαίνεται πως κάνει ο πρωθυπουργός, καλλιεργώντας κλίμα όξυνσης και δημιουργώντας παράλληλα «σκιές» γύρω από την υπόθεση

Ύστατες προσπάθειες, προκειμένου να μην «ξεφουσκώσει» το θέμα της λίστας Μπόργιανς, φαίνεται πως κάνει ο πρωθυπουργός, καλλιεργώντας κλίμα όξυνσης και δημιουργώντας παράλληλα «σκιές» γύρω από την υπόθεση.

Και αυτό, καθώς κατέθεσε σήμερα στα πρακτικά της Βουλής νέα επιστολή του Βάλτερ Μπόργιανς για τη «διστακτικότητα», όπως ισχυρίζεται, της προηγούμενης κυβέρνησης να συνεργαστεί με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σε «πιθανές ενδείξεις» για Έλληνες φοροφυγάδες, αφήνοντας παράλληλα και υπόνοιες για Εξεταστική Επιτροπή.

Κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε, δεν έφερε κάποιο νέο στοιχείο που να ισχυροποιεί τις κατηγορίες του κατά των προηγουμένων κυβερνήσεων για τη λίστα Μπόργιανς, υπόθεση που έχει αναγάγει σε μέγα πολιτικό ζήτημα.

Από την άλλη, πέτυχε να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί λάθος ημερομηνίες, για να δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από την υπόθεση.  

Όπως σημειώνουν από τη Συγγρού, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεων του μια επιστολή, η οποία λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε. Μάλιστα, φαίνεται ότι η λίστα δεν υπήρξε πριν το 2015 και πως δεν διαφαίνεται πως δεν δέχτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση τη λίστα, καθώς, όπως ανέφερε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δεν είχε γίνει καμία συσχέτιση Ελλήνων και λογαριασμών.

«Εκείνη την περίοδο, θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε, πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, αλλά μονάχα από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας» ανέφερε ο κ. Μπόργιανς, σύμφωνα με την επιστολή που κατέθεσε και ανέγνωσε ο κ. Τσίπρας.  

«Τα λόγια περισσεύουν. Είναι αρκετά σαφές και για σας και για μας τι σημαίνει αυτό. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την υπόθεση να κλείσει έτσι απλά. Όλα στο φως» τόνισε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του.

Γερμανικά στη Βουλή

 Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Νίκος Δένδιας διάβασε το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός για τη λίστα Μπόργιανς, η οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, είναι στα γερμανικά και έτσι αναγκάστηκε να κάνει σε... ζωντανή μετάδοση τη  μετάφραση.

«Το έγγραφο στα γερμανικά που προσκόμισε νωρίτερα ο κ. πρωθυπουργός για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε απορρίψει τη λίστα Μπόργενς γράφει τα αντίθετα απ’ όσα ισχυρίστηκε. Το έγγραφο αναφέρει πως στο χρόνο εκείνο (επί κυβέρνησης Σαμαρά) δεν υπήρχε λίστα!» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε προ χείλους αβύσσου. Να συνεννοηθούμε, αλλά η συνεννόηση δεν μπορεί να βασιστεί στη συκοφαντία του αντιπάλου για την επιβίωση του κόμματος. Η στάση του πρωθυπουργού απόψε, να πει όσα είπε, για πέντε λεπτά δημοσιότητας, καταδεικνύει έσχατη πολιτική απελπισία. Σηκωθείτε να φύγετε, δεν πάτε πουθενά και βλάπτετε τη χώρα. Είναι έσχατη κατάντια, για να κερδίσει λίγα λεπτά εντυπώσεων η κυβέρνηση, να καταφεύγει σε συκοφαντίες».

Θυμίζοντας... Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απάντησε από το βήμα της Βουλής με τη φράση «Τι είπατε; Τι είπατε;», απευθυνόμενος προς βουλευτή της ΝΔ που αντιδρούσε στα λεγόμενά του σχετικά με τη λίστα Μπόργιανς.

Ο κ. Βερναρδάκης υπεραμύνθηκε των επιχειρημάτων του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Δένδιας, σαν άλλος Γκέμπελς, διάβασε γερμανικά και απέδωσε αντί να μεταφράσει αυτό που γράφει η επιστολή του κ. Μπόργιανς».

Από ........  protothema

Απειλούνται με κατάσχεση καταθέσεις 80.000 επιχειρηματιών για χρέη σε Ταμεία

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Τον... ύπνο τους θα χάσουν περίπου 80.000 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι τέλος του 2016.

Όσοι επιχειρηματίες δεν εξοφλήσουν εφάπαξ ή με δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα Ταμεία -παρά τις προειδοποιήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών- θα δουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους να κατάσχονται.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η διαδικασία αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων από το ΚΕΑΟ προς τις τράπεζες, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, έχει ήδη φέρει 4,5 εκατομμύρια ευρώ στα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ). Οι πόροι αυτοί ήλθαν στα Ταμεία κατά το τελευταίο δίμηνο μετά από την ανίχνευση 3.000 τραπεζικών λογαριασμών αντίστοιχων περίπου οφειλετών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr:
Το ΚΕΑΟ έχει ήδη στείλει 3.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και έχει εισπράξει για χάρη των ασφαλιστικών ταμείων 4,5 εκατομμύρια ευρώ από όσους λογαριασμούς βρέθηκαν καταθέσεις και μπορούσαν να "τραβηχτούν".

Στόχος του ΚΕΑΟ για φέτος είναι να κινήσει διαδικασίες είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για το 60% των οφειλετών που είναι καταγεγραμμένοι στο "μητρώο" του και δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε πράξη διακανονισμού τους. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου του εν λόγω Κέντρου, περίπου 150.000 από τους συνολικά 280.000 οφειλέτες που είναι καταγεγραμμένοι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Συνεπώς στο στόχαστρο των κινήσεων είσπραξης θα βρεθούν περίπου 80.000 οφειλέτες.

Το ΚΕΑΟ έχει κατηγοριοποιήσει τους οφειλέτες σε τρεις κατηγορίες : α) οι παλαιοί οφειλέτες, β) οι μεγάλοι οφειλέτες και οι γ) πιο πρόσφατοι οφειλέτες. Το "κυνήγι" του Κέντρου έχει ξεκινήσει από τους παλαιούς οφειλέτες, θα συνεχιστεί σε βάρος των μεγαλο - οφειλετών και θα καταλήξει σε εκείνους που δημιούργησαν πιο πρόσφατα οφειλές.

Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 15,3 δισ. ευρώ (σ.σ. αφορούν χρέη άνω των 5.000 ευρώ ανά οφειλέτη), το ΚΕΑΟ θεωρεί "εισπράξιμα" τα 11 δισ. ευρώ.

Τα ποσά μπορούν να κατασχεθούν ανάλογα με τον τύπο του τραπεζικού λογαριασμού
Μετά την αποστολή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου από το ΚΕΑΟ, η τράπεζα η οποία το λαμβάνει ανιχνεύει τις καταθέσεις του οφειλέτη. Εφόσον εντοπιστούν χρηματικά ποσά στο λογαριασμό του οφειλέτη, τότε το ΚΕΑΟ:
-μπορεί να κατάσχει άμεσα ολόκληρο το ποσό αυτό αν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό.
-μπορεί να κατάσχει κάθε ευρώ πάνω από τα 1.250 ευρώ αν πρόκειται για μισθοδοτικό λογαριασμό.
Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ένας οφειλέτης έχει ληξιπρόθεσμα χρέη πχ 10.000 ευρώ και έχει σε ένα μη μισθοδοτικό λογαριασμό του 12000 ευρώ, το ΚΕΑΟ θα κατάσχει τα 10.000 ευρώ και θα αφήσει ανέγγιχτα τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που ένας ένας οφειλέτης έχει ληξιπρόθεσμα χρέη 10.000 ευρώ και διατηρεί ένα μισθοδοτικό λογαριασμό με 1500 ευρώ, θα γίνει κατάσχεση στα 250 ευρώ και τα υπόλοιπα 1250 θα μείνουν ανέγγιχτα.

Tα βήματα πριν το ηλεκτρονικό κατασχετήριο
1. Πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών
2. Ατομική Ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών (σ.σ. στέλνεται σε όποιον οφειλέτη δεν τακτοποιήσει τις οφειλές του εντός 20 ημερών)
3. Αναστολή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) μέσω διαδικτύου. Αφορά για οφειλέτες με μεγάλες κυρίως και μη ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίοι, ενώ υποβάλλουν κάθε μήνα ΑΠΔ, δεν καταβάλλουν τις δηλούμενες με αυτήν εισφορές, με αποτέλεσμα τη συνεχή δημιουργία νέων οφειλών κάθε μήνα" .
4. Ηλεκτρονική αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας Πιστωτικών Ιδρυμάτων
Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ, η κοινοποίηση των κατασχετήριων εγγράφων, η παραλαβή των εκθέσεων επίδοσης τους, καθώς και η αποστολή των Δηλώσεων Τρίτου, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ανταλλαγής κρυπτογραφημένων και ψηφιακά υπογεγραμμένων μηνυμάτων εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Το Κ.Ε.Α.Ο. (με την συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) έχει ρόλο διαμετακομιστικού κόμβου για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την συγκέντρωση, αποστολή και διαχείριση των κατασχετηρίων, καθώς και των υποβαλλόμενων Δηλώσεων Τρίτων και τυχόν κατασχεθέντων ποσών. 

Από .........   capital

Σε κατάσταση πολιορκίας η κυβέρνηση: Τα αδιέξοδα σε προσφυγικό & αγροτικό

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα καυτά μέτωπα να παραμένουν ανοικτά, εν μέσω κλιμακούμενης κοινωνικής έντασης και χιλιάδων προσφύγων να είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός καταβάλλει προσωπικές προσπάθειες προκειμένου να κλείσουν  μέτωπα με στόχο να αντιστραφεί το κλίμα. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η εφ’ όλης της ύλης παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού προειδοποίησε πρώτα πως θα μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία στην Ευρώπη, αν δεν κατοχυρωθεί ο ισομερής καταμερισμός προσφύγων και στις υπόλοιπες χώρες, καταπιάστηκε με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο Μαξίμου οι…σκληροί των μπλόκων
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου αγρότες. Στις 10.30 το πρωί, εκπρόσωποι της Νίκαιας και του Προμαχώνα, που μέχρι στιγμής κράτησαν και την πιο σκληρή στάση προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι 17-20 άτομα εκπροσωπώντας 69 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, πάντως, έχει καταστήσει σαφές ότι σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση  του φορολογικού και του ασφαλιστικού θα προχωρήσει, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίζει πως «δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα υψηλά εισοδήματα των αγροτών που είναι μόνο 5%» και ότι "θα προστατέψουμε το 95% των αγροτών με τα χαμηλά εισοδήματα».

Σειρήνες για το προσφυγικό
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πυρετός» διπλωματικών επαφών για το προσφυγικό. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί, αναλαμβάνουν  πρωτοβουλίες –εντός και εκτός Ελλάδος- διαβλέποντας ότι έχουν εγκλωβιστεί σε αδιέξοδο δίχως περιθώριο ελιγμών.
Οι επικοινωνίες του κ. Τσίπρα το επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσουν, ενώ και το υπουργείο εξωτερικών βρίσκεται «επί ποδός». Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, θα βρεθεί το επόμενο διήμερο σε Ελσίνκι  και Στοκχόλμη, όπου και θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με ομολόγους του.

Ανήσυχοι οι βουλευτές
Μπαράζ ερωτήσεων, τέλος, αναμένονται στη σημερινή άτυπη ΚΟ από τους κυβερνητικούς βουλευτές, προς τους υπουργούς Εργασίας και  Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου.
Πιο συγκεκριμένα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των επιτροπών (ΕΠΕΚΕ) αγροτικών και εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, με τους δύο υπουργούς να προχωρούν τόσο σε απολογισμό για τις έως τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και στο σχεδιασμό ενδεχόμενων βελτιωτικών ρυθμίσεων. Με δεδομένο ότι το Μαξίμου «καίγεται» για να κλείσει η αξιολόγηση, θεωρείται βέβαιο ότι οι βουλευτές θα υποχρεωθούν να πιουν το πικρό ποτήρι των μέτρων μέχρι το τέλος.

Από .......   iefimerida

Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Παμπειραϊκή πρωτοβουλία για πρόσφυγες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com