Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Το συνέδριο του Ποταμιού έγινε... τσουνάμι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! "Κεραυνοί" από Σημίτη: "Μας κυβερνούν ανόητοι" - Σφοδρή επίθεση και από Φερχόφσταντ!


Αναρτήθκε από ......     energoipoliteskv.blogspot.com





- Δεύτερη μέρα συνεδρίου για το Ποτάμι με πολλές και... ενδιαφέρουσες παρουσίες
- "Να δημιουργήσουμε το κοινοβούλιο του κέντρου" ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη
- Παρών ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης
- Γκι Φερχόφσταντ: "Μέρος του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αοπτελεί εναλλακτική"
- "Μας ενώνουν πιο πολλά από όσα μας χωρίζουν" το... σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά στον επικεφαλής του Ποταμιού να δεχτεί την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ
- Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το συνέδριο του Ποταμιού

Ημέρα δεύτερη για το συνέδριο του Ποταμιού, με την διαδικασία να εξελίσσεται σε... ομαδική -αντιπολιτευτική- επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Οι παρουσίες πολλές και σημαντικές. Το παρών έδωσαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, αλλά και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.
Σφοδρή επίθεση Σημίτη!
Ο Κώστας Σημίτης επεφύλασσε μία... θερμή αναφορά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με σκληρά λόγια επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "ανόητους που μας κυβερνούν"!





Χαρακτηριστικά τόνισε: "Αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας και τη χώρα. Για να επανέλθουμε στην ομαλότητα, για να υπάρξει ορθολογισμός, για να μη συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν.

Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που πιστεύουν πως εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν όλο το καθεστώς της Ευρώπης. Για αυτά όλα χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στην δεξιά και την παράλογη και χωρίς έρμα αριστερά".

Έκλεισε το μάτι ο Μητσοτάκης!
Άνοιγμα, με πολιτικό στίγμα τις αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις, έκανε στο Ποτάμι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού.


«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης . Συμπλήρωσε δε ότι «είμαστε μαζί στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων».


Ωστόσο, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το άνοιγμα είναι πολιτικό κι όχι με όρους μεταγραφολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία σημειώνοντας ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν».

Οι προτάσεις του Θεοδωράκη και το κάλεσμα της Γεννηματά
"Προτείνουμε το Κοινοβούλιο του κέντρου. Να γίνει μια μεγάλη συνάντηση, όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Το Κοινοβούλιο του κέντρου να συσπειρώσει. Εκεί θα φανεί πραγματικά πόσοι το θέλουν. Χωρίς παζάρια αλλά με ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα", είπε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.



Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε το Ποτάμι να δεχθεί την πρόσκληση που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετό καιρό.




"Σας καλώ να πείτε το μεγάλο ναι. Στην συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές. Αναμένουμε να το κάνετε αλλά δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο", τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο του Ποταμιού



Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μπροστά η ΝΔ με 6,5 μονάδες

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Με 6,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Παρόλο που Ένωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράσταση ισοψηφούν στην πέμπτη θέση με 4,5%, πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός προκρίνεται ο Βασίλης Λεβέντης, με το 27% των ερωτηθέντων να έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για αυτόν. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25,5% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας 23%.



Δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι όχι μόνο η πλειοψηφία του συνόλου των ερωτηθέντων κατά 87%, αλλά και της ίδιας της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74%.
Εξίσου απαισιόδοξη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη και ως προς την οικονομική προοπτική της χώρας, με το 80,5% να μην πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Από .. ....  iefimerida


Spiegel: Ελληνική χρεοκοπία τον Μάρτιο; -Δυσκολίες της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των χρεών της

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Εν μέσω της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης, το Spiegel επαναφέρει στη διεθνή επικαιρότητα και την ανησυχία του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με το Spiegel, το Ταμείο επιμένει στις ελληνικές υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων και μπλοκάρει την έκθεση αξιολόγησης που εκκρεμεί εδώ και καιρό, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο τρίτο πακέτο διάσωσης. «Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

Από ........  iefimerida

Κυβέρνηση με τεντωμένα νεύρα: Χάος με το προσφυγικό, αγωνία για αξιολόγηση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ανεξέλεγκτες είναι, πλέον, οι διαστάσεις που παίρνει η κατάσταση στη χώρα μας, με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, μοιάζει εκρηκτική. Σε καθημερινή βάση ανθρώπινα «ποτάμια» επιχειρούν να φτάσουν ακόμα και με τα πόδια στην Ειδομένη, όπου και παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες, καθώς τα Σκόπια έχουν «σφραγίσει» τα σύνορα προκαλώντας σκηνές χάους.

Η Αθήνα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, βρίσκεται «επί ποδός πολέμου» καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, με διπλή στόχευση. Να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούνται από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συρρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας –αυτό τον σκοπό προσπαθεί να καλύψει και το αίτημα προς την Κομισιόν για έκτακτη και άμεση χρηματοδότηση. Και, βέβαια, να μπορέσει να διαχειριστεί επιτυχώς το διπλωματικό και πολιτικό παρασκήνιο από την ενορχηστρωμένη σκληρή στάση που τηρούν η Αυστρία και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, έστειλε αυστηρό μήνυμα για το προσφυγικό, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, μετά τη συνάντηση που είχαν.
Επικαλούμενος τη λατινική φράση «pacta sunt servanda», διεμήνυσε στους ευρωπαίους εταίρους ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είναι δεσμευτικές! Δεν δίστασε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις χώρες που δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα πρόσφυγα υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να κουνούν και το δάχτυλο.

«Όπλο» οι μονομερείς κινήσεις

Σε κάθε περίπτωση, άσσος στο μανίκι της κυβέρνησης παραμένει το δικαίωμα του κ. Τσίπρα να «παγώσει» τη λήψη αποφάσεων στα Ευρωπαϊκά όργανα για ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των χωρών που γυρνούν την πλάτη στην προσφυγική κρίση. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής, της 7ης Μαρτίου, με στόχο να υπάρξει κοινή απόφαση. «Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε μονομερείς ενέργειες», είπε θέτοντας, όμως, ως προϋπόθεση το σεβασμό των κανόνων απ’ όλους.

Στο «περίμενε» για την αξιολόγηση

Κατά τα λοιπά, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking τη Δευτέρα, οπότε και το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία άφιξης στην Αθήνα του κουαρτέτου.
Το πρωθυπουργικό επιτελείο διατηρεί σε γενικές γραμμές την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Πάσχα των Καθολικών, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με πλήρη βεβαιότητα. Κάθε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη μια και τα δεδομένα θα διαμορφωθούν από τις νέες συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς μέχρι τη Δευτέρα.


Από ..........   iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com