Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος

Θέματα

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

2. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων - , αναμόρφωση και τροποποίηση προϋπολογισμού, ετήσιου σχεδίου δράσης και Τεχνικού προγράμματος έτους 2016

3. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συνδρομή του Δήμου έτους 2016 στην ιστοσελίδα ΔήμοςΝΕΤ

4. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για την ετήσια συνδρομή υπέρ του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»

5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε. Δ. Δ. Υ. Π. Π. Υ.)

6. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την[.....]

ετήσια εισφορά του Δήμου έτους 2016 υπέρ του Δικτύου Ε.Ο.Ε.Σ.- Αμφικτιονία Αδελφοποιημένων Πόλεων & Περιοχών της Μεσογείου

7. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ της Ένωσης Πόλεων Μεσαιωνικών Κάστρων

8. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ δικτύου Δήμων –Πόλεων «Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας για το Θερμαλισμό – Αειφορία – Πολιτισμό»

9. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού 25ης Μαρτίου

10. Έγκριση προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

11. Τροποποίηση των άρθρων 21,22 και 23 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου λόγω αναγκαιότητας αποτύπωσης της υφιστάμενης εικόνας των θέσεων

12. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. έτους 2016 μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

13. Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

14. Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

15. Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζομένους στο Κ.Ε.Π. Αγίου Κων/νου

16. Ορισμός μελών επιτροπής με τίτλο «Επιτροπή βεβαίωσης παραλαβής ανταλλακτικών- ελαστικών και εργασιών επισκευής υπηρεσιακών αυτοκινήτων – οχημάτων»

17. Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

18. Εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας έτους 2016

19. Έγκριση πρακτικού επιτροπής εξέτασης ενστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης

20. Λήψη απόφασης περί μίσθωσης πρώην σχολικών κτημάτων Καινούργιου

21. Σύσταση δικτύου ΟΤΑ με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας – ΔΙΑΜ»

22. Λήψη απόφασης περί του τρόπου λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου σκαφών Καμένων Βούρλων


Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγρηγορίου Χρήστου, προς ενημέρωση των Συμβούλων


Λαγκάρντ: Πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων συνταξιοδοτικών δαπανών.

Η διευθύντρια του Ταμείου, μιλώντας στο ΜΙΤ, τόνισε ακόμη ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν και τους φόρους κατανάλωσης.

Στην ομιλία της, η Λαγκάρντ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ότι πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της γήρανσης των πληθυσμών, τονίζοντας ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα έχει δραματικό αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς τους τις επόμενες δεκαετίες.

Οπως ανέφερε, ο παγκόσμιος πληθυσμός των 7,5 δισ. θα αυξηθεί σε 10 δισ. τα επόμενα 40 χρόνια, παρόλα αυτά όμως οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα βιώσουν μία «βαρυσήμαντη μετάβαση» προς τη γήρανση και τη συρρίκνωση του πληθυσμού, με συνέπεια την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτό, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, θα μειώσει την πιθανή ανάπτυξη των προηγμένων οικονομιών κατά περίπου 0,2% μέσο όρο, ενώ το ποσοστό θα είναι διπλάσιο για τις αναδυόμενες οικονομίες. Χωρίς πολιτική δράση, τα συστήματα σύνταξης και υγείας θα καταστούν μη βιώσιμα, γιατί θα υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι για να τα υποστηρίζουν και περισσότεροι συνταξιούχοι οι οποίοι θα βασίζονται σε αυτά, ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ.
«Οι κυβερνήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία υποτιμούν σοβαρά την προοπτική να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο από ότι αναμενόταν», τόνισε η Λαγκάρντ. «Αναλύσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι αν κάποιος ζει τρία χρόνια παραπάνω από το αναμενόμενο, τα σχετικά συνταξιοδοτικά κόστη αυξάνονται κατά 50% στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τους ισολογισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα», προειδοποίησε.

Για αυτό κάλεσε τις κυβερνήσεις να επιδιώξουν πολιτικές που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων. «Η πρώτη αλλαγή είναι η μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων. Ξεκινήστε με την υγειονομική περίθαλψη, που είναι η μερίδα του λέοντος στις αυξήσεις των δαπανών που σχετίζονται με την ηλικία», πρότεινε.
«Μία άλλη προοπτική είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το συνταξιοδοτικό σύστημα και να επεκτείνει την παραγωγική ζωή των ατόμων», πρόσθεσε.

Ακόμη, η Λαγκάρντ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μεταρρυθμίσουν τα φορολογικά τους συστήματα για να διατηρήσουν βιώσιμο το συνταξιοδοτικό. «Αυτό σημαίνει διεύρυνση του φόρου προστιθέμενης αξίας, βελτίωση της φορολογίας των πολυεθνικών, ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, ώστε να βεβαιώσετε ότι όλοι πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ενθαρρύνουν μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, σε μία προσπάθεια ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. «Ερευνα του ΔΝΤ δείχνει ότι αυξάνοντας τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας μπορεί να ανεβάσει το ΑΕΠ κατά 5% στις ΗΠΑ. Και αυτοί οι αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι σε άλλες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από .....    iefimerida

Πώς «είδε» ο Αρκάς το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών [εικόνα]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Πολύωρη σύσκεψη, κοινό ανακοινωθέν και δηλώσεις των συμμετεχόντων.

 Ολα αυτά που συνέβησαν την Παρασκευή στο προεδρικό Μέγαρο, ο Αρκάς τα «είδε» με τον δικό του τρόπο.

Ο γνωστός σκιτσογράφος με ένα «έκτακτο» σχολίασε με το καυστικό του χιούμορ το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.


Από .......  iefimerida

Οι «γκρίζες» απαιτήσεις της Αγκυρας προς το ΝΑΤΟ για το Αιγαίο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ «ΓΚΡΙΖΕΣ» ΖΩΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Φαίνεται τελικά ότι οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώπιον του Ελληνα ομολόγου του Ν. Κοτζιά για την κυριαρχία στο Αιγαίο, μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, η Αγκυρα έχει εγείρει μια σειρά απαιτήσεων στο ΝΑΤΟ επαναφέροντας τις «γκρίζες» ζώνες.

Οι Τούρκοι φέρονται να ζητούν, μεταξύ άλλων, οι θαλάσσιες δραστηριότητες να μεταφερθούν μακριά από τις «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου «προκειμένου να μην προκύψουν εντάσεις», να αναφέρονται μόνο με αριθμούς μικρά νησιά, να είναι σεβαστές οι περιοχές που η γειτονική χώρα έχει δηλώσει στο Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, στην περίπτωση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, ενώ καλεί τη συμμαχία να μην «υιοθετεί ισχυρισμούς» της Αθήνας σχετικά με τον ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλιών.

Η Άγκυρα επίσης ζητά να μη γίνονται ελλιμενισμοί στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου που η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένα.

Ορισμένες από τις απαιτήσεις της Άγκυρας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ:
  • Οι θαλάσσιες δραστηριότητες να μεταφερθούν μακριά από τις «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου
  • Στην περίπτωση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, περιοχές που η Τουρκία έχει δηλώσει στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, θα πρέπει να είναι σεβαστές
  • Ισχυρισμοί (της Αθήνας) σχετικά με «δήθεν» εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων, δε θα πρέπει να αναφέρονται στις γενικές επιχειρησιακές οδηγίες
  • Να μη γίνονται ελλιμενισμοί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • Να αναφέρονται μόνο με αριθμούς μικρά νησιά
Προλείανε το έδαφος ο Τσαβούσογλου
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, κατά τις δηλώσεις του στην Αθήνα μετά την συνάντησή του με τον Ν. Κοτζιά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε τονίσει: «Το θέμα ποιο είναι το δικό σου νησί, ποιο είναι το δικό μου νησί, είναι δικό σου, είναι δικό μου, όταν πρόκειται για περιπτώσεις διάσωσης, εκεί δεν θέτουμε τέτοια θέματα».

Στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη και πως επιθυμεί το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για λυπηρή αφωνία του Ελληνα ΥΠΕΞ μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις. Το Σάββατο ο Ν. Κοτζιάς είχε αποδώσει σε ελλιπή μετάφραση την χλιαρή του αντίδραση.
Την ίδια ώρα, οι υπουργοί εσωτερικών Γερμανίας και Ιταλίας προτείνουν, με επιστολή τους στην Κομισιόν, να θεσπιστεί κοινό, ευρωπαϊκό σύστημα για την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών.

Από ........  iefimerida

DerStandard: Η ΕΕ κλείνει τον βαλκανικό διάδρομο – Το προσχέδιο της Συνόδου

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν τον βαλκανικό διάδρομο για πρόσφυγες και μετανάστες και θα το ανακοινώσουν στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, όπου θα συμμετάσχει και η Τουρκία.

Η αυστριακή εφημερίδα DerStandard υποστηρίζει ότι έχει δει το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου στο οποίο θα αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων» θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα.

«Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», με γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
«Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή»
Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας, θα υπάρξει συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, για τους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου. Παράλληλα, θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση και εποικοδομητική συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.

Η συμφωνία αυτή, που θα έχει τη μορφή συμφωνητικού μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε ο συντονισμός θα γίνεται σε διμερές επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Τέλος, το προσχέδιο αναφέρει ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της Frontex στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της θα είναι ο έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των hotspots, όπου οι πρόσφυγες θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για την μετεγκατάσταση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες αναφέρει ότι μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα απ' όσα έχουν δεσμευτεί αυτή τη στιγμή.

Συμμετοχή στη διαδικασία θα έχει και η Europol, η οποία θα αναλάβει την εξάρθρωση του λαθρεμπορίου.

Η πρόοδος του σχεδίου θα εξεταστεί ξανά στην επόμενη Σύνοδο του Μαρτίου.



Από ........  iefimerida

Ψυχάρης για Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Αβραμόπουλος για πρόσφυγικό

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Οι διάλογοι των αρχηγών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com