Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το προσχέδιο της συμφωνίας για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής -Τι προβλέπει για την Ελλάδα και την Τουρκία

 Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Oι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σε Σύνοδο Κορυφής σήμερα (Πέμπτη) το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

Το τελικό κείμενο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα οριστικοποιηθεί μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο.

Το προσχέδιο δόθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες των μελών της ΕΕ αργά σήμερα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, η ΕΕ και η Τουρκία "αποφάσισαν σήμερα να θέσουν τέλος στην παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στην ΕΕ", βάσει οκτώ σημείων, τα οποία έχουν ως εξής, περιληπτικά:
  1. Όλοι οι νέοι παράνομοι μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Όλοι οι μετανάστες που έρχονται στα νησιά θα καταγράφονται και όσοι δεν κάνουν αίτηση ασύλου ή εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίπτεται θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Τουρκία και η Ελλάδα, με την συνδρομή των θεσμών και οργάνων της ΕΕ, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα συμφωνήσουν διμερώς σε κάθε αναγκαία ρύθμιση, συμπεριλαμβανόμενης και της παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, για να διασφαλιστεί η συνεργασία και η ομαλή λειτουργία των ρυθμίσεων αυτών. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΕΕ. Οι μετανάστες που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  2. Για κάθε Σύρο που θα επιστρέφεται από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, άλλος Σύρος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία στην ΕΕ. Προτεραιότητα θα δίνεται σε μετανάστες που δεν έχουν προσπαθήσει να μπουν παράνομα ή δεν έχουν μπει στο παρελθόν παράνομα στην ΕΕ. Σε περίπτωση που καλυφθούν οι θέσεις προσφύγων που έχουν προβλεφθεί, θα αναθεωρηθεί ο μηχανισμός.
  3. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα να εμποδίσει τη δημιουργία νέων θαλάσσιων ή χερσαίων μεταναστευτικών οδών από την Τουρκία στην ΕΕ και θα συνεργαστεί με γειτονικές χώρες και την ΕΕ για το σκοπό αυτό.
  4. Όταν έχουν σταματήσει ή τουλάχιστον μειωθεί σημαντικά οι παράνομοι είσοδοι μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, θα ενεργοποιηθεί το Εθελοντικό Σχέδιο Ανθρωπιστικής Εισόδου και τα μέλη της ΕΕ θα συνδράμουν σε εθελοντική βάση στο σχέδιο αυτό.
  5. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία κατάργησης της βίζας για Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2016.
  6. Η ΕΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία, θα επιταχύνει την καταβολή της αρχικής χορήγησης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα διασφαλίσει χρηματοδότηση για άτομα που βρίσκονται υπό προσωρινή προστασία στην Τουρκία, πριν το τέλος Μαρτίου. Το ανώτατο όριο που μπορεί να δοθεί στην Τουρκία από την ΕΕ για τους πρόσφυγες είναι άλλα 3 δις ευρώ, μέχρι το τέλος του 2018.
  7. Η ΕΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία, θα προετοιμαστεί για την απόφαση του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, βάσει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου. (Το Κεφάλαιο 17 άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο.)
  8. Η ΕΕ και τα μέλη της θα συνεργαστούν με την Τουρκία σε κάθε κοινή προσπάθεια για την βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών μέσα στη Συρία η οποία θα επιτρέψει στον πληθυσμό της χώρας και τους πρόσφυγες να ζήσουν σε περιοχές που είναι περισσότερο ασφαλείς.

Από ........  iefimerida

Όταν ο Πάνος Καμμένος έλεγε κι αυτός τα Σκόπια Μακεδονία

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Το βίντεο με τον Πάνο Καμμένο έχει δημοσιευτεί στις 25 Ιανουαρίου του 2016 και έχει ανέβει από το κανάλι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο youtube.

 Σάλο προκαλεί το βίντεο που δείχνει τον Πάνο Καμμένο να αποκαλεί και εκείνος τα Σκόπια Μακεδονία σε μία συνέντευξή του στο Mega, ένα βίντεο μάλιστα που έχουν ανεβάσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο κανάλι τους στο youtube στις 25 Ιανουαρίου του 2016.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 28:24


Στο βίντεο αυτό ο Πάνος Καμμένος κατηγορεί τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη πως στηρίζει μία σύνθετη ονομασία για τη "Μακεδονία", εννοώντας τα Σκόπια.

 Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου βίντεο αλλάζει τελείως τα δεδομένα στην κυβερνητική κρίση που προέκυψε μετά το ατόπημα του κ. Μουζάλα να αναφερθεί στα Σκόπια ως Μακεδονία και την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

 Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα έδειξε πως για το συγκεκριμένο θέμα είναι ανυποχώρητος, την ώρα που το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ στήνουν ανάχωμα υποστήριξης προς το πρόσωπο του κ. Μουζάλα, προκειμένου να μην απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. Τώρα βέβαια μετά την αποκάλυψη του συγκεκριμένου βίντεο ουδείς γνωρίζει ποιά μπορεί να είναι η αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

 Από ..... newsit

Φόροι – φωτιά! Νέα φορολογική κλίμακα καίει όσους έχουν μεσαίο εισόδημα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Η μείωση στο αφορολόγητο τρώει από 150 ως και 450 ευρώ από όλους
- Νέα κλίμακα 30% σε όσους έχουν μεσαία εισοδήματα
- Σκληρό παζάρι για να κλείσει η συμφωνία ως το Σαββατοκύριακο
- Ποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο της διαπραγμάτευσης με επιπλέον 200 εκατομμύρια φόρους
- Επιμένει στη σκληρή στάση του ΔΝΤ ζητάει περικοπές παντού και αύξηση φόρων

Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται με τους δανειστές, ειδικά στο φορολογικό να επιμένουν σε σκληρή γραμμή και να θέλουν νέες αυξήσεις στη φορολογία ειδικά στα μεσαία εισοδήματα.
Μια νέα κλίμακα μπαίνει σφήνα και αυξάνει τον φόρο για όσους έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο.
Οι κλίμακες που “παίζουν” αυτή την ώρα είναι 22,5% για εισόδημα ως 20.000 ευρώ/χρόνο.

30% για εισόδημα από 20.001 ως 25.000 ευρώ/χρόνο
32% για εισόδημα από 25.001 ως 40.000 ευρώ/χρόνο
42% για εισόδημα από 42.001 ως 60.000 ευρώ/χρόνο
50% για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ/χρόνο


Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι αυξήσεις στο φόρο. Η μείωση του αφορολόγητου πουοι δανειστές εμμένουν να πάει από τα 9.550 στα 7.000 ευρώ ή στην καλύτερη περίπτωση στα 8.000 ευρώ σημαίνει νέες μειώσεις τόσο στους μισθούς της τάξης των 550 ευρώ/μήνα όσο όμως και στις μικρές συντάξεις, κάτω από τα 1.000 ευρώ/μήνα.

Οι επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς με μικρό εισόδημα:

Εισόδημα/έτος επιβάρυνση
7000
0
7700
154
8000
220
9000 400

Έμμεσες περικοπές και στις μικρές συντάξεις:

Εισόδημα/μήνα  Εισόδημα/έτος  Επιβάρυνση
600 7200 44
650 7800 176
700 8400 308
750 9000 440
800 9600 550


Σκουρλέτης για Μουζάλα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com



Χρυσοβελώνη:Δεν πακετάρει ο Καμμένος

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com




Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com