Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:ΣΦΟΔΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ”ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΙΑΡΡΟΕΣ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ—Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Ι—ΔΙΑΛΟΓΟΙ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

 Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά τις δυο τη νύχτα δημιουργήθηκε ένταση και πολεμικό κλίμα…. και υπήρξε μία σφοδρότατη κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,.

 Ο κακός χαμός. Βρισίδια και χαρακτηρισμοί … έπεσαν βροχή. Όχλος. Φασαρία και καθόλου πολιτισμός! Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο τρίτος κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

 Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και φώναζε προς τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ξεκάθαρα πως όχι μόνο δεν θα ανακαλέσει, αλλά καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάτσει κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ !!!




Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα Ο πρωθυπουργός αν και αναμενόταν να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πρόσωπα και περιπτώσεις δεν προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια και αρκέστηκε να καταθέσει 13 παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες όπως εξήγησε ήταν φαινόμενα διαπλοκής.

 Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του , σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

 Μάλιστα είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.Κατηγόρησε την τριετία για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Ζίμενς και μίλησε για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών διεκδικώντας την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του συμβιβασμού με τη Ζίμενς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή.

 Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτή η ντροπή» του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, τόνισε. Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπασταύρου μίλησε για τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως σύμβολο του «ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος». Επικαλούμενος τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν από έγγραφα που έχουν οι ελληνικές αρχές και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, είπε ότι ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της οφ σορ εταιρείας.

Απευθύνοντας «το κύριο πολιτικό ερώτημα που αφορά» τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «γιατί καλύπτεται αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου;». Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από το «σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν του κόμματός του», γιατί «τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος;». Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του να διαλευκάνει αυτή την απορία, όπως επίσης και την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. « Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αγωγές επειδή σας ζητούν εξηγήσεις, θα σας πρότεινα να τις δώσετε», υπογράμμισε.

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με διάφορες τοποθετήσεις προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει διαλύσει την οικονομία και επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ λέγοντας ότι λέει τα αντίθετα και ότι προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.Ο κ. Τσίπρας απαντώντας επίσης στις δηλώσεις περί εκλογών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές.



 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά ζήτησε εκλογές Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τόσο στο θέμα της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει τη λύση, όπως είπε ο ελληνικός λαός. Στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αντέχει τη συνεννόηση και πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έριξε και στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφάνεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως κατανοεί την αγωνία του μπροστά στην πραγματικότητα και τον κάλεσε να πάει τη χώρα σε εκλογές. «Σας είπα να φύγετε, να παραιτηθείτε και αν τολμάτε οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές . Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιά είναι η κατάσταση σήμερα και η πραγματικότητα στο προσφυγικό και στην οικονομία». Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ως σε μια δημοκρατική χώρα η λειτουργία της δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης της Βουλής καθώς όλοι σέβονται τη διάκριση των εξουσιών και την απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

 «Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είστε κατήγορος , είστε κατηγορούμενος για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός. Παραλάβατε κράτος και παραδίδετε κράτος ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε και διαλύετε τη χώρα. Προδώσατε τις ελπίδες όσων σας πίστεψαν. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως πήρε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση για να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.



«Ο δήθεν ανθρωπισμός της αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Σήμερα επιτρέπετε να γίνει ο Πειραιάς μια νέα Ειδομένη. Γιατί επιτρέπετε στους υπουργούς σας να κάνουν γελοίες δηλώσεις περί προσφύγων επενδυτές; Με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας και της παιδείας αλλά και για νέα φοροκαταιγίδα. Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει και η κυβέρνηση ετοιμάζει πρωτοφανή φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη.

Η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας. Η κρίση έχει μετατραπεί σε μια καθολική κρίση της κοινωνίας. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ενώ άσκησε κριτική και στο γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν παραιτήθηκε παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μουζάλας παρέμεινε στη θέση του.

 Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ως στόχο την άλωση του κράτους χτίζοντας τη δική της διαπλοκή. «Μέσα σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιός από το παλιό. Οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, φτωχοποιήσατε τη μεσαία τάξη, η χώρα έχει καταντήσει σκιά του εαυτού της. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας στην παράταξη του Κώστα Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσατε» δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό και μυστικά παζάρια με επιχειρηματίες. «Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με ένα βαρόνο της διαπλοκής.

Γιατί χρειαστήκατε 4 συναντήσεις; Για να πείτε ένα όχι; Ή μήπως το όχι ήταν σαν του δημοψηφίσματος που έγινε ναι; Μπήκατε σε μυστικά παζάρια» τόνισε διερωτώμενος αν ο πρωθυπουργός θα ελέγξει και το τί έγινε με το ΑΛΤΕΡ. «Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο τώρα που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου; Πάει πολύ, εσείς, το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό πως προχώρησε σε προσλήψεις πολιτικών του φίλων κάνοντας λόγο για «ψευτοαριστερά της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας» η οποία, όπως είπε « δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα». Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις περιβόητες λίστες ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε λιγότερα χρήματα από υποθέσεις φοροδιαφυγής από όσες η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έκανε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του Μπόργιανς σχετικά με τη δική του λίστα.

 Αναφερόμενος στα της δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσπάθειες ασφυκτικού πολιτικού ελέγχου από την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. «Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο κ .Παπαγγελόπουλος στο έργο της δικαιοσύνης.

 Ζήτησε ή δεν ζήτησε να επιστραφεί η δικογραφία που είχε δοθεί νόμιμα; Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε; Που ακούστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να εισβάλλει σε σύσκεψη δικαστών για να δει αν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Δεν υπάρχει θέμα με το ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν και διοικητής της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στήριξε τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη διαμάχη του με την Όλγα Γεροβασίλη. didimo20_533_355 «Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει ένα τμήμα σε ένα έντυπο. Παράνομα το έντυπο το δημοσιεύει και μετά έρχεται το κράτος να το αναδείξει πολιτικά. Αυτό είναι παρακράτος.

 Και έρχεστε και μιλάτε για διαφάνεια . Θα έπρεπε να ντρέπεστε» τόνισε ενώ παρουσίασε και συμφωνητικό της ΝΕΡΙΤ με την εταιρία Μαυρίκου. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τους βουλευτές τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τρία μέτρα, τη συνταγματική αναθεώρηση και τον τερματισμό των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ. Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε.

Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος. Τώρα υπάρχει.

Ας δώσει τη λύση ο λαός. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό αλλά το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής σας.

 Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 Από .........  makeleio 

Κωνσταντοπούλου: Εκθέτει Τσίπρα και Παππά η αποκάλυψη για τα κυκλώματα μιντιακών εκβιαστών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




Δριμύτατη επίθεση, μέσω τεσσάρων αλλεπάλληλων αναρτήσεων που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (25/02/2016) η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών στα ΜΜΕ.

«Η αποκάλυψη κυκλωμάτων μιντιακών επιθέσεων και κατά παραγγελία αγιογραφιών με δημόσιο χρήμα εκθέτει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Μετά τις αποκαλύψεις αυτών των συνεννοήσεων οι Τσίπρας, Παππάς, Μπενίσης, Σπίρτζης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, διότι αποκαλύπτεται μια μαφία που λυμαίνεται κ διαμοιράζει εξουσία, δημόσιο χρήμα, ενημέρωση, με συμμετοχή συγκεκριμένων».

«Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, αντί να χειροκροτούν τον «αρχιμανδρίτη» Νίκο Παππά και τον «πατριάρχη» Αλέξη Τσίπρα, έπρεπε να ζητούν απαντήσεις», έγραφε το τελευταίο tweet της κ. Κωνσταντοπούλου.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr

Πιέζει ο χρόνος για τις αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




της Νένας Μαλλιάρα

Μάξιμουμ χρόνο ζωής 24 μήνες, δίνουν στα προβληματικά μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, τραπεζίτες και εκπρόσωποι συμβουλευτικών οίκων που ασχολούνται με τις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Όπως επισημαίνουν, αυτή η περίοδος των δύο ετών το πολύ, είναι το περιθώριο που υπάρχει ώστε να δοθεί λύση στα "κόκκινα" δάνεια των 100, όπως υπολογίζουν, κρίσιμων για την ελληνική Οικονομία επιχειρήσεων. Εφόσον ο χρόνος αυτός παρέλθει, τότε επιχειρήσεις με μεγάλα ανοίγματα που όμως είναι βιώσιμες και ανήκουν σε κλάδους αιχμής για την Οικονομία μας, θα πεθάνουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική της ανάκαμψης. 

Η επισήμανση αυτή γίνεται καθώς αδειάζει η κλεψύδρα για τις κινήσεις ενεργητικής διαχείρισης στα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμη ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο δράσης. 

Η ενεργητική διαχείριση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων θα απαιτήσει αναχρηματοδοτήσεις από πλευράς τραπεζών, οι οποίες περιλαμβάνουν "κουρέματα" οφειλών, μειώσεις επιτοκίων, "χάρισμα" των τόκων 2 – 3 ετών, περίοδο χάριτος 3 – 4 ετών μέχρι να επανέλθει το cash flow της εταιρίας κ.λπ. 

Πρόκειται για επιλογές που φαινομενικά είναι εύκολο να συμφωνηθούν μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, αφού πλέον δεν υπάρχει το πρόβλημα των πολλών συνομιλητών. Σήμερα, στα μεγάλα κοινοπρακτικά δάνεια δραστηριοποιούνται τέσσερις συστημικές τράπεζες όταν παλαιότερα οι αναδιαρθρώσεις δανείων γίνονταν έως και με 33 συμμετέχουσες τράπεζες. Και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα μεγάλων εταιρικών δανείων που μπλόκαραν την τελευταία στιγμή και ενώ είχαν συμφωνήσει οι 32, επειδή διαφωνούσε η 33η τράπεζα που είχε και την μικρότερη απαίτηση.

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, που όμως και πάλι ο δρόμος της αναδιάρθρωσης ήταν δύσκολος - επειδή όποια τράπεζα θεωρούσε πως είχε τις καλύτερες εξασφαλίσεις δεν συναινούσε εύκολα σε συνολική ρύθμιση -, βρίσκεται η περίπτωση των ιχθυοκαλλιεργειών. Ένας εξαγωγικός κλάδος όπου η Ελλάδα είχε κάποτε την πρωτιά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και ο οποίος απέφερε στην Οικονομία περί τα 700 εκατ. ευρώ, σώθηκε στο "και 1΄", αφού χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια συζητήσεων για την αναδιάρθρωση των χρεών του.

Σήμερα, οι τράπεζες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι (και το πράττουν), αλλά χωρίς ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει και τους μετόχους, την Πολιτεία και τις εποπτικές αρχές, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει.

Και οι τέσσερις πλευρές, όπως αναφέρουν οι συνομιλητές του Capital.gr, με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου συμβούλου που θα κρίνει αν μία επιχείρηση είναι βιώσιμη και τι χρειάζεται για να παραμείνει βιώσιμη, θα πρέπει να συνεργαστούν. Η συνεργασία αυτή, όμως, απαιτεί ένα πλαίσιο κανόνων όπως έγινε σε άλλες χώρες π.χ. στην Αγγλία προ δύο δεκαετιών ή στην Τουρκία το 2000 – 2005. Εκεί, υπήρξε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα δράσης (μέσα σε 18 – 24 μήνες επιλύθηκαν οι υποθέσεις των 100 – 150 υπερδανεισμένων επιχειρήσεων) και συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που έδινε ηγετικό ρόλο σε έναν εκ των κοινών πιστωτών και προέβλεπε τις κινήσεις για την αναδιάρθρωση του δανείου.

Στην ελληνική πραγματικότητα, όπως αναφέρουν, θα πρέπει να καταστρωθεί ένα πλαίσιο κινήσεων για τις αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων, με μεγάλη προσοχή και διαφάνεια. Μάλιστα, για να είναι απόλυτα "κατοχυρωμένο", το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις επιχειρήσεις που έχουν φανεί συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους (π.χ. με μπόνους μείωση επιτοκίων) και χάνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα έναντι των εταιριών που τυγχάνουν αναδιάρθρωσης των χρεών τους.
Σημειώνεται ότι οι αναδιαρθρώσεις "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων θα γίνουν σε τέσσερα βήματα:

α) αρχικά θα πρέπει να κριθεί η βιωσιμότητα της εταιρίας μέσω της κατάρτισης ενός business plan που θα προβλέπει και τα ενδεικνυόμενα μέτρα βιωσιμότητας,
β) στη συνέχεια να αποφασιστεί ο τρόπος ρύθμισης του δανεισμού,
γ) αυτός να εγκριθεί από τις τράπεζες, και
δ) ένας "τοποτηρητής" από την πλευρά των τραπεζών να επιβλέπει ότι το business plan που συμφωνήθηκε θα τηρείται απαρέγκλιτα τουλάχιστον για τα επόμενα 2 – 3 χρόνια. Σημειώνεται ότι ο ορίζοντας των business plan είναι μεγαλύτερος από το διάστημα αυτό. 

 Ωστόσο, η τριετία συμπίπτει με τους στόχους που έχει θέσει ο SSM στις τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, για την κατ΄ έτος μείωση των "κόκκινων" δανείων σε βάθος τριετίας.

Από ........   capital

Σκληρή απάντηση της Κουτζαμάνη στις δηλώσεις Καμμένου για τις υποθέσεις Siemens, υποβρυχίων και Βγενόπουλου

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠO ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη απαντάει στις αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής για τις υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου.

Η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους.

Αναλυτικά τι αναφέρει:
«Με αφορμή το ενδιαφέρον για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τμήμα της ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ομιλίας του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας αυτής της 29ης Μαρτίου 2016, με το ακόλουθο περιεχόμενο "Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;" κρίνεται αναγκαίο να ανακοινωθούν τα κάτωθι:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους. Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως "κοινό register") ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια του κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015.

Επομένως, ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη»


Από .........  iefimerida

Βενιζέλος σε Καμμένο: «Είσαι αλητάμπουρας – Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» [βίντεο]

 Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com


 ΦΩΝΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ

 Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Βουλή λίγο μετά τις 23:30, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποκαλεί «αλητάμπουρα» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

 Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Καμμένος, κλείνοντας την ομιλία του, υποστήριξε ότι μέλη της οικογένειας του Ευ. Βενιζέλου έχουν σχέση με τη Marfin και τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Ακουσα το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ποιος ο λόγος, κ. Βενιζέλο, εσείς που ηγείστε ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ; Τι έχει να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έχει καμία σχέση με τη Marfin; Μήπως έχετε συγγενικά πρόσωπα στη Marfin;» είπε απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε δύο εκλιπόντες δημοσιογράφους. «Η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Χάρης Μπότσαρης πέθαναν με τον καημό ότι όλα αυτά τα οποία ερευνούσαν και κατήγγειλαν, κάποιοι σαν κι εσάς τα έθαβαν, για να συγκυβερνήσουν με τον Βενιζέλο και να καλύψουν τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο».

 Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως σηκώθηκε από το έδρανό του: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» φώναζε και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο. «Αυτή είναι η αλήθεια, βρίζετε όσο θέλετε» ανταπάντησε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση θα παραμείνει όρθια, για να φτάσετε επιτέλους εκεί που σας αξίζει, στη Δικαιοσύνη και να επιστρέψετε τα χρήματα που πήρατε, εις βάρος του ελληνικού λαού».

 Ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε να διαμαρτύρεται. Ορθιος ο Γιώργος Πάντζας φώναζε προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω, ρε!», ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος φώναζε «η ασυλία σας τελείωσε, κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».





«Σας παρακαλώ, τι εκφράσεις είναι αυτές;» απάντησε ο κ. Κουράκης, αλλά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε επί πεντάλεπτο τουλάχιστον, ενώ στο βήμα είχε ανέβει και περίμενε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Το άρθρο 67 παράγραφος 2 που επικαλείται ο κ. Βενιζέλος λέει ρητά για παραβίαση του άρθρου του Κανονισμού.

Δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Θα προχωρήσουμε τις πρωτολογίες και μετά θα συζητήσουμε. Παραμερίζω τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου και προχωρούμε κανονικά» αντέτεινε ο προεδρεύων της Βουλής κ. Κουράκης.

 Τον λόγο επίσης ζήτησαν οι Χ. Αθανασίου και Γ. Κουμουτσάκος.


 

 Δεύτερος «γύρος» 

Η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου συνεχίστηκε λίγο αργότερα, όταν δόθηκε ο λόγος στον πρώτο. Αφού διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο της Βουλής επειδή δεν πήρε τον λόγο απευθείας, αναφέροντας ότι του στερήθηκε θεμελιώδες κοινοβουλευτικό δικαίωμα και παραβιάστηκε ο Κανονισμός, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ανακρίβειες» του κ. Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε «ανάξιο» να είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας.

 «Μεταξύ πολλών άλλων ανακριβειών που είπε σκόπιμα, είπε ότι ευθύνομαι για το καθεστώς της προστασίας των υπουργών με το νόμο περί ευθύνης. Το καθεστώς αυτό είναι ίδιο από το 1864. Στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε αυστηρότερη διάταξη που παρατείνει τη διάρκεια της ευθύνης σε δύο Συνόδους και στη συνέχεια όλα τα κόμματα ψήφισαν τον νόμο που εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος», είπε ο κ. Βενιζέλος.

 «Επανέφερε για πολλοστή φορά το θέμα των υποβρυχίων. Εχω ξαναπεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην κατανομή αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Αμυνας, ο κ. Τσίπρας αφαίρεσε την αρμοδιότητα των εξοπλισμών του ναυτικού από τον κ. Καμμένο και την ανέθεσε στον κ. Βίτσα. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Βίτσας προσωπικά μου ζήτησαν να καταθέσω στη διοικητική δίκη για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και το έκανα με χαρά, γιατί η νομική βάση θέσεων συνίσταται στην απαίτηση εφαρμογής του νόμου και της σύμβασης που υπεγράφη το 2010», είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «η σύμβαση του 2010 προστάτευσε 2 δισ. δραχμές που είχε δώσει χωρίς αντάλλαγμα το ελληνικό Δημόσιο. Ποιοι τα έδωσαν; Μόνο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ; Ή και της ΝΔ, με κορυφαίο τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο με τον οποίο συνεργαζόταν ο κ. Καμμένος;».

 «Οποιος τολμά να προσβάλλει αυτούς που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, έχουν δώσει περιεχόμενο στα χρήματα του λαού και έχουν εφοδιάσει με συστήματα, είναι ανάξιος της ιδιότητας να είναι υπουργός Αμυνας και να απευθύνεται στο Κοινοβούλιο», πρόσθεσε. Αμέσως μετά του απάντησε ο κ. Καμμένος λέγοντας «ο Βενιζέλος κατ' επάγγελμα έχει αναλάβει να καλύπτει τέτοια σκάνδαλα» και προσθέτοντας: «Οταν του είπαμε ότι είναι υποχρεωμένος να πάει στο δικαστήριο, πήγε γιατί ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες».

 Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, με τον κ. Βενιζέλο να κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι «είναι αμετανόητος και συνεχώς γίνεται χειρότερος» και τον υπουργό Αμυνας να τον ρωτά «να πει αν συγγενικό του πρόσωπο υπάρχει στη Marfin». Ο καβγάς σταμάτησε με παρέμβαση του κ. Κουράκη, ο οποίος για αρκετά λεπτά τους έλεγε «όχι, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε έτσι» και κατάφερε τελικά να δώσει τον λόγο στον Νίκο Παρασκευόπουλο.

 Από ....... iefimerida

Γιατί ζήτησε εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Τι λένε από τη Συγγρού

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Η χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, σε ό,τι αφορά στο θέμα των εκλογών έγινε για συγκεκριμένους λόγους, όπως υποστηρίζουν από τη Λεωφόρο Συγγρού.

Το σκεπτικό, λένε, περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε, να φύγετε πριν φτάσετε τη χώρα στην καταστροφή. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Αφού αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει τη λύση ας την δώσει ο λαός. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο».

 Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Απαντώντας στον πρωθυπουργό που είχε πει ότι η παράταξή του έχασε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις την περασμένη χρονιά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η τέταρτη φορά δεν θα είναι τυχερή. Θα έχετε το προνόμιο να είστε ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός».

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού απορρίπτει τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές γιατί πιέζεται από το εσωτερικό του κόμματός του, και διαβεβαίωνει ότι δεν είναι συγκυριακό.

Η ΝΔ εκτιμά ότι το παιχνίδι των εκλογών θα παιχθεί στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι βέβαιος ότι είτε κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς είτε όχι, η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη.

Συνεργάτης του λέει: «Δεν ισχύει ότι δήθεν δεν θέλουμε εκλογές για να περάσει τα δύσκολα μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε την χώρα να καταρρέει και να μένουμε απαθείς. Ακόμη κι αν καταφέρει να περάσει από την Βουλή αυτά που του ζητάνε οι εκπρόσωποι των θεσμών, που δεν είναι καθόλου βέβαιο με την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη στην εφαρμογή.

Ως εκ τούτου το θέμα των εκλογών υπάρχει εξ αντικειμένου στο τραπέζι αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία». Η εναλλακτική θα ήταν να δεχθεί η ΝΔ να μπει σε οικουμενική κυβέρνηση όπως ζητά ο Βασίλης Λεβέντης αλλά αυτό ο κ. Μητσοτάκης το έχει εξ αρχής αποκλείσει.

Από .......  iefimerida

Μουσάς από τη φυλακή: Είμαι πολιτικός κρατούμενος - Ο Φράγκου ήταν συνεργάτης του Τσίπρα και φίλος του Παππά

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


«ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ»

Την θέση του εξέφρασε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Παναγιώτης Μουσάς, ο οποίος έχει προφυλακιστεί ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών κάνοντας παράλληλα και καταγγελίες για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

Ο προφυλακισμένος δημοσιογράφος μίλησε στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη ο οποίος μετά την εισαγωγή της συνέντευξης και αφού ο κατηγορούμενος του μίλησε στον ενικό θέλησε να ξεκαθαρίσει «εγώ θέλω να πω ότι οι σχέσεις μας περιορίζονται σε μια τυπική καλήμερα, δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν».

Εν συνεχεία ο κ.Μουσάς τόνισε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ κατήγγειλε ότι ο 3ος κατηγορούμενος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου (για τον οποίο έκανε λόγο χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή) ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και είχε καθημερινές συνομιλίες και συνεργασία με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναλυτικά είπε ο κ.Μουσάς στην συνέντευξη του:
«Δεν ήταν αδυναμία η σιωπή μου μέχρι σήμερα. Ήταν σεβασμός στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, παίζεται στις πλάτες μου εξόφθαλμο βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Για αυτό και σπάω την σιωπή μου μετά από 38 ημέρες για τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και τους παρακρατικούς.

Δεν είχα αντιληφθεί ότι ήμουν τόσο σημαντικός. Με έχουν καταδικάσει, ακόμη και η κα Γεροβασίλη. Είναι μια στημένη υπόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου και την Aμαλία Κάντζου που κυκλοφορεί με συνολάκια των 2.000-2500 ευρώ ενώ πριν δεν είχε να φάει.

Ο κ.Πρωθυπουργός εκνευρίστηκε χθες, όταν του είπε για το 3ο πρόσωπο ο κ,.Μητσοτάκης, για τον κ.Φράγκου ότι είναι συνεργάτης του. Ο κ.Φράγκου είναι εργοδότης της κας Κάντζου για να καταλάβετε το μέγεθος της εγκληματικής οργάνωσης. Δίκασε και καταδίκασε η κα Γεροβασίλη ως αυτόκλητη εισαγγελέας. Η όλη ιστορία αυτή έγινε ενόψει των τηλεοπτικών αδειών.

Η καταγγελία είναι μόνο της κας Κάντζου. Όλη η κατηγορία στηρίζεται στην άποψη της Κάντζου ότι την εκβίασα. Πουθενά δεν υπάρχουν απειλές για το παιδί της. Εκοψαν και έραψαν τις συνομιλίες για να με ενοχοποιήσουν. Σε κάποια συνομιλία μου είπε ότι η κόρη της είναι πρωταθλήτρια ιππασίας και της λέγαμε να μας στείλει φωτογραφία να την βάλουμε σε 10 σάιτ να χαρεί το παιδί. Δεν υπάρχουν απειλές πουθενά. Αν η φωνή μου ακουστεί από τις συνομιλίες ή αν φέρει ένας αποδείξεις ότι πήρα χρήματα από τη ΝΔ, δεν θα κάνω αίτηση αποφυλάκισης.

Έβαλαν Τσίπρα-Καμμένο μπροστά χθες για πολιτικούς λόγους. Είμαι πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί που με λένε εκβιαστή, το 80% δεν με ήξερε καν.
Ο κ.Φράγκου που είναι το 3ο πρόσωπο που έκρυβε ο πρωθυπουργός, μιλούσε κάθε μέρα με 2-3 συμβούλους του πρωθυπουργού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και συμμετείχε σε συσκέψεις σε υπουργεία, δεν βγήκαν οι συνομιλίες του ποτέ όμως. Είχε πάει και στις Βρυξέλλες.

Τον έκρυβε χθες ο Τσίπρας. Δεν είναι κολάσιμο να είσαι εκβιαστής και συνεργάτης του πρωθυπουργού. Συνεργάτης του σε όλους τους τομείς. Είναι φίλος και του κ.Παππά από παλιά. Έχουν κατασχέσει το κινητό του, να δούμε με ποιους μίλαγε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Να δούμε αν είναι συκοφάντης ο Μητσοτάκης, ή ψεύτης ο Τσίπρας. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου την τελευταία 10ετία να δούμε, να ανοίξουν και της κας Κάντζου. Κρύβεται η κα Κάντζου, όταν βγω με το καλό θα έρθω στον κ.Χατζηνικολάου να έρθουμε απέναντι με την κα Κάντζου. Θα κάνω μήνυση τον κ.Καμμένο για ότι είπε».

Στην φωτογραφία ο Αλέξης Τσίπρας με τον κατηγορούμενο Χρήστο Φράγκου



Ο Χρήστος Φράγκου είναι μάλιστα ο δημοσιογράφος ο οποίος έγραψε το άρθρο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του για εκβιασμούς. Στο άρθρο αυτό ο Χρήστος Φράγκου εξηγούσε ότι υπάρχει… συνωμοσία της Google με ελληνικές ιστοσελίδες προκειμένου να ρίξουν τον Τσίπρα.

Από ........   iefimerida

Άγριο τσεκούρι στο εφάπαξ – Μεγάλοι χαμένοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι – Δείτε τον νέο τρόπο υπολογισμού σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Από 1.800 ευρώ ως και πάνω από 4.000 ευρώ θα χάσουν οι δικαιούχοι από το εφάπαξ
- Με τον νέο τρόπο υπολογισμού πλήττονται κυρίως Δημόσιοι Υπάλληλοι και υπάλληλοι ΔΕΚΟ
- Κοντά στο 10% οι περικοπές κατά μέσο όρο, θα φτάσουν και το 20% για τα “ρετιρέ”
- Δείτε τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ για όλους

Ένας τρόπος υπολογισμού για όλους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Αυτό είναι σε μια φράση το σχέδιο του υπουργείου για το εφάπαξ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που φέρνει μεγάλες περικοπές κοντά και πάνω από το 10%.

Μπορεί με τον τρόπο αυτό, και μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την καταβολή 62.000 εφάπαξ στους δικαιούχους που περιμένουν για χρόνια, όμως τα ποσά θα είναι κατά πολύ μειωμένα.



Με βάση το προσχέδιο του υπουργείου, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του τον περασμένο Ιανουάριο, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι εξισώνονται με βάση τον παρακάτω τύπο:

Για τα χρόνια ως 31/12/2013 το εφάπαξ υπολογίζεται ως γινόμενο του 70% των αποδοχών επί τα έτη ασφάλισης. Οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονται με το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών (μαζί με τα δώρα και το επίδομα αδείας).

Για τον χρόνο ασφάλισης από 1/1/2014 και μετά το εφάπαξ υπολογίζεται βάσει των εισφορών του κάθε εργαζόμενου.
Πλέον όλα δείχνουν ότι ο συντελεστής θα μειωθεί κοντά στο 67% με 68% από 70% κάτι που σημαίνει μίνιμουμ μείωση 3-4%. Η μέση μείωση ωστόσο υπολογίζεται στο 10%.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τη μεγαλύτερη μείωση θα υποστούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, μείωση που θα φτάσει στο 15-20%, ενώ σοβαρή θα είναι και η μείωση στο εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων καθώς ο υπολογισμός γίνεται με βάση την επικουρική σύνταξη.

Σοβαρές απώλειες θα έχουν και οι λιμενεργάτες που έχουν σήμερα μέσο εφάπαξ 40.000 ευρώ, αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα με μέσο εφάπαξ στα 30.000 ευρώ. Κοντά στο 10% θα είναι όμως και οι απώλειες για εργαζόμενους όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με μέσο εφάπαξ στα 18.000 ευρώ.

Από .......   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com