Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η σημερινή συνέντευξη των φορέων της Στερεάς για το Ράλι Ακρόπολις (video)


Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

Συνέντευξη τύπου για την επιστροφή του SEAJETS Rally Acropolis 2016 στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν:
  • ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης,
  • ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,
  • ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης,
  • ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Γιώργος Γώγος,
  • ο Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου Ιωάννης Συκιώτης,
  • ο αντιδήμαρχος Δελφών Αριστείδης Αγγελόπουλος,
  • ο αντιδήμαρχος Δωρίδος Κώστας Υφαντής,
  • ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας,
  • και ο Αλυτάρχης Νικόλαος Μανώλης.
  • Όλοι διαβεβαίωσαν πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η διοργάνωση και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Μανώλης η φετινη διοργάνωση να αποτελέσει τον προπομπό του παγκοσμίου Ράλι Ακρόπολις του 2017.

Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας υποδέχομαι σήμερα στη Λαμία, στην αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη συνέντευξη τύπου της οργανωτικής επιτροπής για το SEAJETS Rally Acropolis 2016, το αγαπημένο όλων μας ράλι Ακρόπολις που μετά από δέκα χρόνια απουσίας, επιτέλους, επιστρέφει σπίτι του.

Στο Δήμο Λαμιέων, την πρωτεύουσα της Ρούμελης, όπου θα λάβουν χώρα τόσο η εκκίνηση, για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο όπου έγινε η μάχη των Θερμοπυλών, όσο και ειδικές διαδρομές στα πανέμορφα βουνά του τόπου μας αλλά και το service park, το στρατηγείο του αγώνα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.



Η Δημοτική Αρχή και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε η φετινή διοργάνωση, η 62η διοργάνωση του SEAJETS Rally Acropolis 2016  να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν αυτό το παγκόσμιας ακτινοβολίας αθλητικό γεγονός θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια μας.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε όσοι επισκεφθούν το Δήμο μας για να συμμετέχουν ή για να παρακολουθήσουν το SEAJETS Rally Acropolis 2016, το κορυφαίο αυτό θέαμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να απολαύσουν την παραμονή τους στο τόπο μας.
Σας καλωσορίζω και πάλι στη Λαμία και εύχομαι το SEAJETS Rally Acropolis 2016 να είναι ένας πετυχημένος, εντυπωσιακός, ασφαλής και δίκαιος αγώνας.»






Από .......  lamiafm1

Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα τα ν/σ για φορολογικό, ασφαλιστικό

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Της Δήμητρας Καδδά

Με την εκτίμηση ότι "θα υπάρχει μεγάλη κατανόηση από τους θεσμούς" καθώς ακόμα δεν έχει κλείσει η επί της αρχής συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τον φόρο εισοδήματος και τις συντάξεις.

Στόχος είναι, όπως αναφέρθηκε, να ψηφιστούν με κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία έως το τέλος του μήνα. Μάλιστα έτσι αιτιολογήθηκε και η απόφαση για έναρξη τις διαδικασίας κατάθεσης τους πριν την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. 

Σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι παρατηρήσεις των θεσμών είναι δεκτές, υπογράμμισε ωστόσο κατ’ επανάληψη ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση κόκκινη γραμμή είναι ο διαχωρισμός μεταξύ των στόχων που θέτει το μνημόνιο και των πολιτικών που χρησιμοποιεί για να τους επιτύχει.
Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε επίσης πιθανό έκτακτο Eurogroup στις 25-26 Απριλίου για συνολική συμφωνία και ανέφερε ότι στην Ουάσινγκτον στις 15-17 Απριλίου θα συζητηθεί η διαπραγμάτευση αλλά και το χρέος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασιλη είχε εκφράσει διαφορετική θέση, δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα συζητήσεων και διαπραγμάτευσης στην Ουάσινγκτον. 

Τα δύο νομοσχέδια
"Έχουμε αποφασίσει την εβδομάδα αυτή να ετοιμάσουμε δύο νομοσχέδια και να τα καταθέσουμε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή: το ένα θα είναι για το φόρο εισοδήματος και το άλλο για τις συντάξεις", δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Πάντως η κυβερνητική πρόθεση να καταθέσει τα νομοσχέδια την άλλη εβδομάδα δεν αποτελεί κατ' ανάγκη μια πράξη που θα προηγηθεί της συμφωνίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι στόχος είναι να υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο θεσμών στην Αθήνα (staff level agreement) έως τις 20 Απριλίου, δηλαδή όπως ανέφερε σήμερα και ο κ. Κατρούγκαλος, την εβδομάδα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει τα νομοσχέδια στη Βουλή.
Ανέφερε επίσης ότι με τα μέτρα που έχει προτείνει η Ελλάδα καλύπτεται το 3% του ΑΕΠ που ζητούν οι θεσμοί, απατώντας έτσι στις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

"Έχουμε φτάσει πολύ κοντά, υπάρχει το αξιόπιστο πακέτο που ζητείται", τόνισε.
Για την πρωτοβουλία της κατάθεσης των νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση "θέλει να νομοθετήσει κάποια από τα μέτρα πιο νωρίς".

Όπως επισήμανε "το ασφαλιστικό δεν μπορεί να πάει με επείγουσες διαδικασία – είναι σημαντική μεταρρύθμιση και δεν έχει σχέση μόνο με μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά είναι ευρύτερη μεταρρύθμιση. Άρα πιστεύω ότι θα υπάρχει κατανόηση ότι νομοθετούμε αυτό που είναι αναγκαίο προκειμένου όταν υπάρχει η τελική συμφωνία στο Eurogroup να μην υπάρχει νομοθετική διαδικασία για να γίνει η πρώτη εκταμίευση".

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σύγκλιση με τους θεσμούς στα βασικά θέματα, επισημαίνοντας ότι έχουν απομείνει κάποιες μικρότερες διαφορές που θα πρέπει να επιλυθούν.
"Συζητήσαμε τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς: κόκκινα δάνεια, συντάξεις, φορολογικό και δημοσιονομικό πακέτο και μεταρρύθμιση/ αναδιαμόρφωση φόρου εισοδήματος. Διαπιστώσαμε και εμείς και οι θεσμοί ότι αν και είμαστε αρκετά κοντά, είναι πολλά άλλα θέματα που οι διαφορές είναι μικρότερες (νέα Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θέματα τραπεζικής διοίκησης και αγορές προϊόντων) και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Επειδή δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία μέσα σε μερικές ώρες χθες στα δύο κείμενα αποφασίσαμε – η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί – να διακόψουμε και να επιστρέψουν οι θεσμοί την επόμενη Δευτέρα για να έχουμε συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου".

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα έκτακτο Eurogroup στις 25-26 Απριλίου για τις τελικές αποφάσεις.
Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι "στα δύο νομοσχέδια έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση με τους θεσμούς και καταλαβαίνουν τις δικές μας κόκκινες γραμμές".
"Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να καταγράψουμε τον διαχωρισμό στα μέσα και τους στόχους. Τους στόχους μπορούμε να τους συναποφασίσουμε, ενώ τα μέσα είναι προς συζήτηση και διαβούλευση. Αλλά οι πολιτικές που καλύπτουν τους στόχους είναι κάτι που αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση", τόνισε.

"Δεν τα έχουμε σπάσει"
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τους θεσμούς. "Δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα έχουμε σπάσει", δήλωσε, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον κανείς δεν κατηγορεί την Ελλάδα ότι καθυστερεί.
"Και εμείς και οι θεσμοί νομίζουμε ότι βγαίνουν οι  αριθμοί", ανέφερε και πρόσθεσε: "Βέβαια το ΔΝΤ έχει μια άλλη άποψη και πιέζει για περισσότερη αναπροσαρμογή από την πλευρά του χρέους, η Κομισιόν είναι σε μια ενδιάμεση θέση. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει γίνει αυτό το σπάσιμο".
"Είναι προς το συμφέρον μας να τελειώσει η διαδικασία γρήγορα. Να κλείσει η αξιολόγηση να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Στην Ουάσινγκτον θα γίνουν συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος και θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και μετά στο Eurogroup για να καταλήξουμε σε ένα καλό τέλος".

"Όλοι λένε ότι θα βρεθεί συμφωνία"
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει την αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι "κόκκινες γραμμές υπάρχουν αλλά είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο", ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι πλευρές βλέπουν συμφωνία.
"Δεν υπάρχει θέμα Grexit, ούτε ζήτημα να μην υπάρξει συμφωνία. Όλοι λένε ότι θα βρεθεί συμφωνία", υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν πιέζει μόνο την ελληνική πλευρά αλλά και τα άλλα κράτη μέλη για την πλευρά του χρέους.
"Δεν διαπραγματευόμαστε για ένα θέμα, μιλάμε με πολλούς παίχτες και για πολλές θέσεις", σημείωσε.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι η ελληνική πλευρά είναι πιο κοντά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ωστόσο διευκρίνισε ότι "δεν μεγαλώνει η διαφορά μας με το ΔΝΤ".
Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Benoit Coeuré, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να είναι μέσα στη συμφωνία.

Από ...........   capital

Eκτάκτως σε Παρίσι, Στρασβούργο, Βρυξέλλες ο Τσίπρας - Μετά το ναυάγιο με τους θεσμούς

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΟΛΑΝΤ, ΣΟΥΛΤΣ

Εκτάκτως αναχωρεί για Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, για μαραθώνιο διαβουλεύσεων με Ολάντ και Σουλτς, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο με τους θεσμούς, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μαραθώνιο διαβουλεύσεων με ευρωπαίους εταίρους όλο το πρωί της Τρίτης. Σε επικοινωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο, έκλεισε ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ, την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να πιέσει για πολιτική λύση.

Επίσης την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες όπου θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση ξένων δημοσιογράφων.
Το ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, ο Ολάντ του πρότεινε να βρεθούν στο Παρίσι την Τετάρτη.

Οπως ενημερώθηκε η Βουλή, αναβάλλεται η συζήτηση που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρα για την εξεταστική επιτροπή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Η συζήτηση αναβλήθηκε για την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μέγαρο Μαξίμου:
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αύριο, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να  συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από .....  iefimerida

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για εξελίξεις και πρόωρες εκλογές, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ANEBAZEI TOYΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στηλώνει τα πόδια η κυβέρνηση και έστειλε την αξιολόγηση στα βράχια, αφού αρνείται να πάρει τα επώδυνα μέτρα που απαιτούνται για ασφαλιστικό, περικοπές στις δαπάνες και μείωση του κράτους και ρίχνει την ευθύνη στους δανειστές.

Το κουαρτέτο των δανειστών αποχώρησε άπρακτο από την Αθήνα, την Τρίτη, χωρίς συμφωνία με τις ελληνικές αρχές. Τόσο το Ταμείο όσο και οι ευρωπαίοι δανειστές δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν σε ημίμετρα και πιέζουν πλέον, από κοινού, ασφυκτικά την Αθήνα.

Ακόμη και οι τελευταίες ελπίδες να συζητηθεί το ζήτημα πολιτικά στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον εξανεμίζονται. «Μην αναμένετε να υπάρξει κάποια πρόοδος στην Ουάσιγκτον» δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο της συμφωνίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με δηλώσεις της την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με το ΔΝΤ και τάχτηκε υπέρ της λήψης σκληρών μέτρων.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη από τους ευρωπαίους ηγέτες γιατί περίμενε καλύτερη μεταχείριση.

1. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέμενε ότι στην διένεξή του με το ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπαιρναν το μέρος της Ελλάδας, όπως συνήθιζαν ως σήμερα και θα απάλυναν το βαρύ πακέτο των μέτρων. Αλλά οι υποκλοπές των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου δηλητηρίασαν το κλίμα με την Αθήνα και έκαναν τους δανειστές μια γροθιά. Καμία συζήτηση για μείωση του χρέους δεν μπαίνει στο τραπέζι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν σαφής. Ευρωπαίοι και ΔΝΤ θέλουν την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, με βαριά μέτρα μείωσης του κράτους.

2. Το Μαξίμου διαπίστωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους ούτε στο προσφυγικό, αναφέρουν πηγές που είναι κοντά στην κυβέρνηση. Εκλεισαν τα σύνορα και εγκατέλειψαν την Ελλάδα στο έλεος μιας συμφωνίας με την Τουρκία για επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων. Αλλά η συμφωνία αυτή δεν λειτουργεί ούτε επιλύνει το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, τα μέτρα θα είναι δύσκολο να ψηφιστούν στη βουλή. Αλλά ακόμη κι αν ψηφιστούν, θα αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και θα περιέχουν πολλούς έμμεσους φόρους που θα πλήξουν όλα τα εισοδήματα. Τέτοια μέτρα θα δυσαρεστούσαν ακόμη και τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, από τη στιγμή που δεν βγαίνει το σενάριο της μείωσης χρέους -ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις- όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε επώδυνη συμφωνία, αναφέρουν όσοι πιστεύουν ότι επωάζεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών ως τον Ιούνιο.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το αρχικό σενάριο που προέβλεπε «μείωση του χρέους και ελαφριά μέτρα» δεν βγαίνει για την κυβέρνηση. Λιτότητα και προσφυγικό δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει καθημερινά τις δυνάμεις του να αιμορραγούν.

«Η κυβέρνηση άλλαξε στρατηγική» αναφέρει πηγή που εκτιμά ότι «ψήνονται πρόωρες εκλογές ή και δημοψήφισμα». Επειδή υπάρχει φόβος ένα νέο δημοψήφισμα για τα δημοσιονομικά να εκληφθεί ως φάρσα, πιθανότερο είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, προσθέτει η ίδια πηγή «και πάντως πριν «σκάσει» η πληρωμή του ΔΝΤ τον Ιούλιο, ύψους 3,5 δις».

Από .......   iefimerida

«Λάβαρο αντίστασης» σηκώνει τώρα η κυβέρνηση κατά των θεσμών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ

Οπως αναμένονταν, μετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, η κυβέρνηση επιδιώκει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και σηκώνει το «λάβαρο της αντίστασης» κατά των θεσμών.

Είναι ενδεικτικό ότι ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησε την φράση «είμαστε κυρίαρχη κυβέρνηση». Και οι τρεις υπουργοί υποστήριξαν ότι είμαστε «πολύ κοντά σε συμφωνία» ωστόσο κανείς δεν κατόρθωσε να κρύψει την αγωνία της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Προανήγγειλαν δε ότι θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση φορολογικό και ασφαλιστικό, πριν την συμφωνία με τους θεσμούς. Απέφυγαν να πουν ότι αυτό συνιστά μονομερής ενέργεια, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι γίνεται για λόγους πίεσης προς τους θεσμούς,

Είναι χαρακτηριστικό ότι κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου έσπευδαν να διευκρινίσουν αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου ότι «δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, γίνεται απλώς για εξοικονόμηση χρόνου». Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B οι κύκλοι Μαξίμου απαντούσαν: «Η κυβέρνηση δεν έχει plan B, άλλοι έχουν...» αφήνοντας να εννοηθεί ότι κύκλοι των θεσμών επιδιώκουν να εξωθήσουν αλλού τα πράγματα.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε επίσης ότι οι τρεις υπουργοί απέφυγαν να διατηρήσουν τους «πολεμικούς τόνους» έναντι του ΔΝΤ χρησιμοποιώντας την κομψή διατύπωση «διαφορετική κατανόηση για την απόδοση των μέτρων».

Οπως μετέδωσε το «Star» με τον ανταποκριτή του στις ΗΠΑ, το ΔΝΤ θεωρεί μονομερή ενέργεια τα δύο νομοσχέδια της κυβέρνησης, ενώ για το ίδιο θέμα η ανταποκρίτρια Λένη Αργύρη σχολίασε «Αν δεν δούμε τα νομοσχέδια δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».

Τσακαλώτος: Είμαστε κυρίαρχη χώρα
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιχειρώντας να κρατήσει τις ισορροπίες, τόνισε μεν ότι με βάση την συμφωνία του καλοκαιριού, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένους στόχους για να προσθέσει: «Είναι σωστό ότι πρέπει να ακούμε τη γνώμη των θεσμών και να έχουμε διαβούλευση για το με ποια μέσα φτάνουμε στο στόχο, αλλά συγχρόνως διατηρούμε, ως κυρίαρχη χώρα, το δικαίωμα να επιλέξουμε και να αποφασίσουμε το πώς φτάνουμε σ' αυτούς τους στόχους».
Ο υπ. Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχει ακόμη μια κάποια αισιοδοξία» και ότι «ως τις 22 του μηνός, άντε 25-26 Απριλίου θα μπορέσουμε να έχουμε την τελική λύση». Υποστήριξε δε ότι στην Ουάσιγκτον «θα συζητήσουμε και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αλλά και το θέμα του χρέους».

Προανήγγειλε επίσης ότι η Αθήνα, αποφάσισε να επεξεργαστεί αυτή την εβδομάδα δύο νομοσχέδια τα οποία θα έρθουν Βουλή την άλλη εβδομάδα: Το ένα θα αφορά τον φόρο εισοδήματος και το άλλο το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό. Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι αμφότερα θα έρθουν στη Βουλή με κανονικές διαδικασίες, όχι ως κατεπείγοντα και άρα θα έχουν ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα. «Είμαστε ανοικτοί βεβαίως στις όποιες παρατηρήσεις των θεσμών αυτή την εβδομάδα μέχρι να μπουν στη Βουλή αλλά και στη συνέχεια θα έχουμε ευκαιρίες μετά για όποιες τροποποιήσεις αν και όποτε χρειαστούν».

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και πως ο ίδιος δεν προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα έχει μικρότερο αφορολόγητο από εκείνο που θα έχει καταλήξει στο σχέδιο νόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν πιεστεί θα παραιτηθεί.

Κατρόυγκαλος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές συντάξεων
Αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι ο τρόπος που θα κλείσει η συμφωνία είναι «στην ευχέρεια της δημοκρατικά νομιμοποιημένης, από τον ελληνικό λαό, εξουσίας». Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε επίσης «εντελώς ανακριβείς» τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια» για περικοπές κύριων συντάξεων.

Για απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων και μετά το 2018 έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι αν δεν υπήρχε η διακοπή θα είχει υπάρξει συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολύ περιορισμένες παρεμβάσεις που θα αφορούν το 10% των συνταξιούχων, ενώ χαρακτήρισε εντελώς ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να σωθούν οι συντάξεις.

Ανέφερε ότι το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές από ότι στο παρελθόν, ενώ για τους μισθωτούς που έχουν αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ προβλέπεται για το 80% αυτών υψηλότερη σύνταξη.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και βρίσκεται σε φάση ποσοστικοποίησης και ανταλλαγής προτάσεων. «Σε ό,τι αφορά σε υποχωρήσεις που ανάγονται σε περικοπές συντάξεων θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. Έκανε λόγο για ίδια εφαρμογή όμοιων κανόνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι «τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα».

«Η αναγκαστικά μικρότερη δαπάνη θα μοιραστεί με δικαιότερο τρόπο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Σε ερώτηση για το ποσοστό συνταξιούχων που θα θιγούν, ο υπ. Εργασίας απάντησε: «Αν είχα σκοπό να πως αριθμούς θα τους έλεγα. Λιγότερο από το 10% των συνταξιούχων πρόκειται να θιγούν. Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία. Δεν προκείται να θιγεί αριθμός πάνω από το 10%».

Σταθάκης: Εγώ δεν θα καταθέσω ν/σ για τα κόκκινα δάνεια
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε χαμογελώντας: «Εγώ θα είμαι πολύ πιο σύντομος, δεν θα καταθέσω ν/σ για τα «κόκκινα» δάνεια την άλλη εβδομάδα». Υποστήριξε ωστόσο ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω λεπτομέρειες».



Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Τσακαλώτος: Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να πάει με επείγουσες διαδικασίες
  • Σε αυτά τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και συντάξεις, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση με τους θεσμούς, καταλαβαίνουν τις κόκκινες γραμμές μας
  • Η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει κάποια από τα μέτρα πιο νωρίς, Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να πάει με επείγουσες διαδικασίες. Δεν το θέλουμε και δεν θα ήταν σωστό.
  • Είναι μια μεταρρύθμιση που χρειαζόταν ο τόπος και θα υπάρξει μεγάλη κατανόηση ότι η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό που είναι αναγκαίο, προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση.
  • Πολύπλοκη και πολυσύνθετη η συζήτηση με τους θεσμούς
  • Η Λαγκάρντ απαιτεί μία μεγάλη ελάφρυνση του χρέους
  • Μπαίνουμε στη συζήτηση καλοπροαίρετα
  •  Ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές μας στο αφορολόγητο και στις συντάξεις
  • Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους θεσμούς τη διαδικασία και τα μέσα, αλλά είμαστε κυρίαρχη κυβέρνηση που πρέπει να πάρει αποφάσεις
  • Κανένας δεν μας κατηγορεί πλέον ότι καθυστερούμε εμείς, θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση
  • Δεν τα έχουμε σπάσει με τους θεσμούς - Ο Σόιμπλε  είπε ότι δεν ζητάει από τους Έλληνες περισσότερα από όσα μπορούν να κάνουν
  • Το ΔΝΤ πιέζει για περισσότερη αναπαπροσαρμογή του χρέους - Η Κομισιόν είναι σε μία ενδιάμεση θέση
  • Ο Κερέ δε λέει ότι πρέπει να κάνουμε ότι λέει το ΔΝΤ, αλλά ότι το ΔΝΤ πρέπει να είναι μέσα στο πρόγραμμα
  • Δεν πρόκειται να γίνει άλλη μείωση στο αφορολόγητο
  • Δε μεγαλώνει η διαφορά μας με το ΔΝΤ - Όλοι λένε ότι θα έχουμε συμφωνία
  • Σε μία διαπραγμάτευση που φτάνει στο τέλος κανένας δε δηλώνει το κρυφό του χαρτί
Σταθάκης για κόκκινα δάνεια
  • Θέλουμε ένα μεταβατικό διάστημα προστασίας για την α' κατοικία, όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια.
  • Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση
  • Για τον νόμο Δένδια, η λογική πρέπει να αφορά και μεσαίες επιχειρήσεις και πλαίσιο για να γίνεται ρύθμιση χρεών
  • Δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση περικοπή αρχικών φόρων
  • Για πωλήσεις δανείων δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο - Απελευθερώθηκε η αγορά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτησή της
  • Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι θα κλείσει η συμφωνία - Τα ενήμερα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης
Κατρούγκαλος για staff agreement και συντάξεις
  • Δεν είναι απίθανο να έχουμε συμφωνία staff agreement την επόμενη εβδομάδα
  • Επιδιώκουμε κοινό εισπρακτικό μηχανισμό εισφορών και φορών για να προστατεύσουμε τους συνεπείς φορολογούμενους και συνταξιούχους, από αυτούς που φοροδιαφεύγουν.
  • Εχουμε ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας.
  • Σε συνεργασια με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ευελπιστούμε θα καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο.
  • Λιγότερο από το 10% του πληθυσμού των συνταξιούχων θα πληγούν από τις μειώσεις των επικουρικών
Από ........   iefimerida

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega! Δεν βγαίνει απόψε το δελτίο ειδήσεων - Δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τελικά δεν πληρώθηκαν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου όπως τους είχε υποσχεθεί και έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 22:00 και έτσι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega δεν θα βγει στον αέρα.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» για σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 από τις 18:00 έως τις 22:00.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, καθώς και για την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ

Από.........   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com