Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Επιστολή του Συλλόγου των Ενεργών Δημοτών Καμένων Βούρλων, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης , για να ενημερωθούν οι Δημότες που βρίσκεται το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου σε Δήμο Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com






Γ. Συκιώτης: Ποιά έργα πνοής δημοπρατούνται για τον Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Η δήλωση του Δημάρχου  Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου κ. Ιωάννη Συκιώτη σχετικά με τα έργα πνοής που θα γίνουν  στον Δήμο, όπως ανακοινώθηκαν απο τον  αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, ύστερα απο σχετική παρέμβαση του Δημάρχου:

Στις 13/04/2016 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, σε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα  Yποδομών κ. Δέδε, υπηρεσιακών παραγόντων, βουλευτών και δημάρχων του νομού μας , ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της παραλιακής οδού του Aγιου Kων/νου και του ανατολικού κόμβου εισόδου Kαμένων Βούρλων τον προσεχή Iούνιο! Επιτέλους ένα έργο πνοής για τον τόπο μας γίνεται πραγματικότητα.

Από .......  fonografos

Δεν έχουν αναγνωριστεί οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών και Καλλιδρόμου;

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν έχουν αναγνωριστεί οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών και Καλλιδρόμου;
Διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου του βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, ότι το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων έχει αναγνωρίσει 14 φυσικούς πόρους ως ιαματικούς. Μεταξύ αυτών είναι τα Λουτρά Υπάτης.
 
 Επίσης σε διαδικασία έκδοσης υπουργικών αποφάσεων αναγνώρισης φυσικών πόρων είναι άλλες 15 πηγές. Μεταξύ αυτών είναι οι ιαματικές πηγές Καλλυντικά-Καμένα Βούρλα Κονιαβίτη και η Γεώτρηση Δημαρχείου Μώλου.Δεν φαίνεται να έχουν αναγνωριστεί, ούτε να είναι σε διαδικασία έκδοσης απόφασης τα Λουτρά Θερμοπυλών και  τα Λουτρά Καλλιδρόμου(Ψωρονέρια)
Αν πράγματι είναι έτσι, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί. Έχουν υποβληθεί αιτήματα για τις πηγές αυτές; Αν όχι, ποιος είναι υπεύθυνος ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαδικασία; Δείτε παρακάτω το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του κ Αθανασίου
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αθήνα,  24/2/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας σε Αναφορά του Νάσου Αθανασίου,
βουλευτή Αττικής ΣΥΡΙΖΑ στον υπό διαβούλευση νέο αναπτυξιακό νόμο
επενδυτικά σχέδια για τις ιαματικές πηγές
Ενίσχυση των επενδύσεων σε εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως είναι τα σχέδια αξιοποίησης ιαματικών πηγών της χώρας μας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου,  απαντώντας σε Aναφορά του βουλευτή Αττικής,  Νάσου Αθανασίου
 
Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχέδια ενίσχυσης των ιαματικών πηγών της χώρας μας, καθώς και για τη διαδικασία αναγνώρισης των ιαματικών πηγών, προκειμένου να είναι εφικτή η ένταξή τους στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος πολύ σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.
 
Στην απάντησή του το Υπουργείο ανακοινώνει ότι μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων έχει αναγνωρίσει 14 φυσικούς πόρους ως ιαματικούς στο πλαίσιο ανάπτυξης, αξιοποίησης και προβολής επιχειρήσεων τουρισμού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι: Θέρμαι Σύλλα, Σουρωτή, Κρηνίδες Καβάλας, Γιάλτρα Αιδηψού, Λουτρά Κυλλήνης, Λουτρά Ν. Απολλωνίας, Φρύνη Σκουρτανιώτη, Λουτρά Ελευθερών Καβάλας, Λουτράκι Αριδαίας-Αλμωπίας, Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής,Λουτρά Υπάτης, Πηγή Λέττα Βασιλάκου Αιδηψού, Πηγή Κομπογιάννη Αιδηψού και Πηγή Γ1 Νταμάρια Αιδηψού.
 
Επίσης, σε διαδικασία έκδοσης υπουργικών αποφάσεων αναγνώρισης φυσικών πόρων είναι και οι ιαματικές: Λίμνη Βουλιαγμένη, Πηγή Καλλυντικά-Καμμένα Βούρλα Κονιαβίτη, Γεώτρηση Δημαρχείου Μώλου, Πηγή Λουτρών Θερμών Νιγρήτας, Πηγή Λουτρών Γερανίου Καϊάφα, Πηγάδι Οικισμού Θερμών Καλύμνου, Λουτρά Λάκκου Αδάμαντα Μήλου, Πηγή Ιωάννη και Νικολάου Μπαλαλά στα Λουτρά Αιδηψού, Πηγή Αγ.Αναργύρων Ν. Κύθνου, Πηγή Κακαβού Ν. Κύθνου, Λουτρά στις Θερμές Δήμου Μύκης Ν. Ξάνθης, Πηγή Αν. Παπαϊωάννου στα Λουτρά Αιδηψού, Γεώτρηση Αγραπιδιάς-Λιμνοχωρίου Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, Λουτρά Τραϊανούπολης, Πηγή Μπανιώτη-Χέλωβα Λυσιμαχίας, Ζωγόπουλου.
 

Handelsblatt: «Νέα πράξη στο ελληνικό δράμα» -Φόβοι για πρόωρες εκλογές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Με το θέμα της Ελλάδας ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζοντας όμως πως η χώρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει σε εκλογές, αφού μια πολιτική αποσταθεροποίηση θα είχε απρόσμενες συνέπειες.

Οπως γράφει και η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη» αναφέρει πως η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Προσθέτει μάλιστα πως «για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα».

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η Αθήνα και οι θεσμοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Αν και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ο χρόνος πιέζει. Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο.

Η ισχνή πλειοψηφία και το ενδεχόμενο εκλογών 
Ωστόσο, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει να αντιμετωπίσει και την ισχνή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην ελληνική Βουλή. Σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες για νέα λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, αρκεί μόνο τρεις βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» για να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Το τελευταίο που χρειάζονται τώρα Αθήνα και Ευρώπη είναι πρόωρες εκλογές και μια πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα. Διότι η χώρα δεν αγωνίζεται μόνο για να επιπλεύσει οικονομικά. Έχει να αντιμετωπίσει και την προσφυγική κρίση.

Ντόμινο σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας
Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλούσε «μια μεγάλη πολυδιάστατη κρίση στη νοτιοανατολική Ευρώπη», προειδοποιεί διπλωμάτης μεγάλης χώρας-μέλους της ΕΕ.

Από .......  iefimerida

Στρατιωτικά ελικόπτερα στην Ειδομένη – Καταδρομείς στα νησιά – Νέες τουρκικές παραβιάσεις – Σκηνικό κλιμάκωσης έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Νέες παραβιάσεις των Τούρκων πάνω από ελληνικά νησιά
- Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα σε συγκεκριμένη περιοχή
- Μυστική ανάπτυξη δυνάμεων καταδρομών
- Πολεμικά ελικόπτερα πάνω από την Ειδομένη
- Ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης

Η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων από το πρωί βρίσκεται σε ετοιμότητα και διενεργεί άσκηση στα βόρεια σύνορα με τα Σκόπια, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο στην περιοχή Χίου – Οινουσών.
Ξαφνικά και ενώ εδώ και τρεις ημέρες οι Τούρκοι μοιάζουν να αυξάνουν το βαθμό πίεσης με συνεχείς και πολλαπλές προκλήσεις το πρωί διατάσσεται η δύναμη ταχείας αντίδρασης βορείου τομέα του Στρατού, γνωστή και ως δύναμη “Δ” να ξεκινήσει άσκηση ετοιμότητας, ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε και η ενεργοποίηση της αεράμυνας στην περιοχή όπου οι Τούρκοι καθημερινά προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες, την ίδια ώρα διατάχθηκαν ασκήσεις από τις μονάδες της 96 ΑΔΤΕ οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση Βολών Πυροβολικού Μάχης και Αντιαεροπορικού Πυροβολικού.

Ωστόσο οι κινήσεις αυτές δεν είναι οι μόνες. Σύμφωνα με το Onalert η νησίδα Παναγιά είχε στελεχωθεί τις τελευταίες ημέρες με καταδρομείς, λόγω της ολοένα αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά απαντά με άσκηση ετοιμότητας στην τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, αυτή τη φορά το μείγμα είναι διαφορετικό.



Οι Τούρκοι επιλέγουν μια στιγμή κατά την οποία έχει αναπτυχθεί ΝΑΤΟική δύναμη στην περιοχή του Αιγαίου, θέλοντας προφανώς να δείξουν ότι τη διεκδικούν, ενώ παρά την ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων και τη διενέργεια ασκήσεων δεν “ρίχνουν” τους ρυθμούς. Αντίθετα μετά την εξαπλή χθεσινή παραβίαση, σήμερα επέλεξαν να στείλουν τέσσερις φορές, ξανά πάνω από τη νήσο Παναγιά πολεμικά αεροσκάφη.
Μάλιστα από χθες οι Τούρκοι πιλότοι άρχισαν ξανά να εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά που σπεύδουν να τους αναχαιτίσουν.
Αυτό που προκαλεί πάντως ιδιαίτερη εντύπωση και ενώ είναι δικαιολογημένη ίσως η αντίδραση προς ανατολάς, είναι η διαταγή ανάπτυξης δυνάμεων στα βόρεια σύνορα και μάλιστα μια ανάσα απ' το φράκτη στην Ειδομένη με ελικόπτερα του Στρατού να πετούν στην περιοχή και χερσαίες δυνάμεις να αναπτύσσονται.



Η ανάπτυξη δυνάμεων μόνο για ψυχολογικούς και λόγους τόνωσης του ηθικού των κατοίκων μοιάζει τουλάχιστον υπερβολική καθώς σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η ελληνική επικράτεια από τις σκοπιανές δυνάμεις, ενώ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών εύκολα μπορεί να τονωθεί με την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας. Η κίνηση αυτή δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για τους στόχους της, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τώρα μετά βίας έβλεπε κανείς επέμβαση ακόμη και της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια που δημιουργούνταν από μετανάστες και πρόσφυγες στη μεθόριο με τους Σκοπιανούς, ακόμη και όταν κατά χιλιάδες επιχείρησαν να διέλθουν παράνομα τα σύνορα....



Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνονται πρώτα απ' όλους στον ίδιο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος φρόντισε να φορέσει παραλλαγή για να δείξει... ετοιμοπόλεμος (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Από ........   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com