Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Το Σαββατοκύριακο το Seajets Rally Acropolis - Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


  

Με ένα εξαιρετικό βίντεο προλογίζει το επίσημο site της FIA το Seajets Rally Acropolis που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λαμία - Η επάνοδος στην Στερεά Ελλάδα σηματοδοτεί την επιστροφή στις ρίζες. Ο αγώνας θα είναι αμιγώς χωμάτινος, με 12 Ειδικές Διαδρομές.

 Όλα έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα μας που βρίσκεται προ των πυλών,ο 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και ο 2ος-3ος γύρος του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το Service Park του αγώνα είναι ανοιχτό και βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. 

 Τα πληρώματα Ελληνικά και ξένα με τις ομάδες τους πραγματοποιούν τις τελευταίες ετοιμασίες και ξεκινάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους. Απο χθες νωρίς το πρωί κάνουν δοκιμές οι οδηγοί του ERC στα βουνά. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες αναγνωρίσεις από όλα τα πληρώματα με την χρήση των Trackers στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

 Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές,το Skakedown και η κατατακτήρια Ειδική από τα πληρώματα που συμμετέχουν στο ERC. Θα ακολουθήσει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων (Ελληνικό πρωτάθλημα και ERC). Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

 Το Σαββατοκύριακο όλοι στις Ειδικές Διαδρομές για να χειροκροτήσουμε τα Ελληνικά και ξένα πληρώματα.

 Δείτε το εντυπωσιακό preview του Seajets Rally Acropolis 2016:



Ο Jean-Pierre Nicolas, βετεράνος οδηγός αγώνων, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot και νυν αγωνιστικός διευθυντής του ERC, ενέκρινε με ενθουσιασμό την διαδρομή του Seajets Rally Acropolis και συνεχάρη τους διοργανωτές για τον σχεδιασμό της.

 Μετά την κατατακτήρια Ειδική της Παρασκευής 6 Μαΐου, ο αγώνας θα συνεχιστεί με την Seajets Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 km. Είναι η μία από τις τρεις ΕΔ που θα διεξαχθούν δύο φορές το Σάββατο. Άλλος ένας κύκλος τριών επαναλαμβανόμενων ΕΔ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Κυριακής. Δεσπόζει η Ελάτεια / Καρυά, των 33,86 km. Η μεγαλύτερη και τελευταία ΕΔ του αγώνα.

Αυτή είναι και η πρόταση του Jean-Pierre Nicolas προς τους θεατές:

 «Η Ελάτεια / Καρυά είναι η 9η και 12η ΕΔ του αγώνα και θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου.

Η θέα πάνω από τις Θερμοπύλες είναι εκπληκτική. Και η ίδια η χάραξη της διαδρομής των 33 km εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Τα πρώτα 10 km περιλαμβάνουν πατημένα κομμάτια και γρήγορες στροφές με Μ.Ω.Τ 120 km/h, είναι φανταστικά», λέει ο Γάλλος. «Τα τελευταία 20 km είναι πιο τεχνικά, με αργές διαδοχικές στροφές και πιο σκληρό έδαφος, με φυτευτές πέτρες». Τυπικά Ακροπολικό, θα λέγαμε εμείς.



Η θέα από την Ελάτεια, την αγαπημένη ειδική του Jean-Pierre Nicolas, και καλύτερη από ό,τι φαίνεται του αγώνα

 Ένα από τα φαβορί για τη νίκη θεωρείται ο περσινός νικητής και πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz της LOTOS Rally Team Ford με το Fiesta R5.
 Υπερασπιζόμενος τον τίτλο του, προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με δύο δεύτερες θέσεις ως τώρα.


 Ο περσινός νικητής και πρωταθλητής του ERC Kajetanowicz θα βρει στο δρόμο του τον Λάμπρο Αθανασούλα 

 Αλλά είναι σίγουρο ότι ο Λάμπρος Αθανάσουλας με το Skoda Fabia R5 της Lascaris Foundation Team Greece θα του βάλει δύσκολα. Ο Έλληνας οδηγός που εντυπωσίασε και πέρσι, έχοντας πλέον περισσότερη εμπειρία από το αυτοκίνητό του, και με δεδομένη την φυσική του ταχύτητα, θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη.

Αυτοκίνητο και πλήρωμα (παραπλεύρως σε αυτόν τον αγώνα ο Παναγιωτούνης) είναι σε κορυφαίο επίπεδο, οι θεατές είναι βέβαιο ότι θα τους δώσουν το κάτι παραπάνω, οπότε με λίγη καλή τύχη η «Εθνική» μας θα λάμψει εντός έδρας.

 Από ........ LamiaReport