Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Χωρίς προσδοκίες από τη ΔΕΘ

Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com



Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χωρίς προσδοκίες από τη φετινή ΔΕΘ εμφανίζονται οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,5% (28,5% στην τελευταία μέτρηση του ΠΑΜΑΚ), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (17%), δηλαδή προβάδισμα 10%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (8%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% (4,5%), το με ΚΚΕ 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 3,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 2% (2%), το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5% (1,5% και τα δύο κόμματα στην τελευταία μέτρηση). Στο 28% η αδιευκρίνιστη ψήφος.




Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στο 43,5%. Το 23% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται προς το λευκό/άκυρο, το 12% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ενώ το 6% μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία.


Αντίθετα, η συσπείρωση της ΝΔ διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 81,5%. Από τους ψηφοφόρους της, το 7% μετακινείται προς το άκυρο/λευκό, το 5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και το 6,5% προς τα υπόλοιπα κόμματα.


Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλο προβάδισμα συγκεντρώνοντας 52,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.


Πως τοποθετούνται οι πολίτες στα θέματα επικαιρότητας

Συνολικά, το 88,5% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Κατά τα άλλα, το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, τη ώρα που το 22% εκτιμά πως η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ το 14% δεν σχολιάζει το ζήτημα.

Την ίδια ώρα το 66% εκφράζει τη διαφωνία του με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό, το 20% συμφωνεί, ενώ το 13% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί.

Παράλληλα, χωρίς προσδοκίες εμφανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιος από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 57% απαντά «κανένας από τους δύο»,  το 20% εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 13% ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

Τέλος, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22% θετικές γνώμες (36,5% αρνητικές). Ακολουθούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19% θετικές γνώμες (58,5% αρνητικές), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 16% θετικές γνώμες (41% αρνητικές), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 14,5% θετικές γνώμες (50,5% αρνητικές), ο Βασίλης Λεβέντης με 13% (53% αρνητικές), η Φώφη Γεννηματά με 12,5% θετικές γνώμες (48,5% αρνητικές), ο Πάνος Καμμένος με 7,5% θετικές γνώμες (69% αρνητικές) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4,5% θετικές γνώμες (78% αρνητικές).


Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Από ..........   newpost

Μας κυβερνά μια διεφθαρμένη ομάδα λατινοαμερικανικής εμπνεύσεως χωρίς φραγμούς και αναστολές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Αρθρο-βόμβα του διευθυντή του ΒΗΜΑτος Αντώνη Καρακούση για την ηγετική ομάδα που κυβερνά τη χώρα.
Ο δημοσιογράφος μάς προετοιμάζει για σκηνές Μαδούρο…
Ο Πρωθυπουργός έσπευσε από τα εγκαίνια του ολοκληρωμένου, μετά πολλών βασάνων και κόπων, τμήματος της εθνικής οδού Κορίνθου – Πάτρας να θριαμβολογήσει για το αποτέλεσμα του τριήμερου διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να μοιράσει μάλιστα τα δύο τρίτα του τιμήματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Είναι αλήθεια ότι μερίδα των πολιτών δοξάζει το δίδυμο Τσίπρα – Παππά επειδή «θριάμβευσε επί του κατεστημένου». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν – και δηλώνουν ικανοποιημένοι – ότι «ο Πρωθυπουργός κατάφερε να σύρει στον διαγωνισμό μερικούς από τους πιο πλούσιους Ελληνες, να τους αποκλείσει επί 66 ώρες σε ένα κτίριο χωρίς τις ανέσεις που απολάμβαναν και επιπλέον να τους πάρει ένα σωρό λεφτά για τις άδειες» που είτε χρησιμοποιούν είτε διεκδικούν.
Και όντως εκ πρώτης όψεως ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του κέρδισαν τις εντυπώσεις στη σύγκρουση που οι ίδιοι συστηματικά προετοίμασαν, από τα χρόνια της αντιπολίτευσης ακόμη, με τα ΜΜΕ.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, συνολικά τα μέσα ενημέρωσης αποτέλεσαν σχεδόν μόνιμο στόχο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανεδείχθησαν ως οι σύγχρονοι εχθροί του λαού, οι οποίοι δήθεν συμμάχησαν με τους ξένους, εταίρους και δανειστές, προκειμένου να καθυποτάξουν τη χώρα και να οδηγήσουν τον λαό στη φτώχεια και στη δυστυχία!
Στον καιρό της αντιπολίτευσης διαρκής ήταν η προσπάθεια του σημερινού κυβερνώντος κόμματος να ενοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ποτέ βεβαίως να παύσει να επιδιώκει τον προσεταιρισμό τους. Μόνιμα ήταν τα αιτήματα, παράλογα τα περισσότερα και αυξανόμενα ιδιαιτέρως στις προεκλογικές περιόδους.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο κεντρικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε όχι απλώς προβολή ή διάδοση των απόψεών του, αλλά τον έλεγχο και την ποδηγεσία των μέσων ενημέρωσης. Κατά καιρούς διατυπώθηκαν ακόμη και αιτήματα αντικατάστασης συγκεκριμένων δημοσιογράφων με άλλους φίλα προσκείμενους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανερχόμενο στην εξουσία το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς πίστεψε αρχικώς ότι άπαντες θα υποκλιθούν και θα προσκυνήσουν. Προϊόντος του χρόνου όμως και επειδή δεν μπορούσαν να μείνουν αφανέρωτα τα λάθη πολιτικής και τα ελλείμματα κατανόησης του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος από τη νεοπαγή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, το θέμα των μέσων ενημέρωσης, ο αντιπερισπασμός δηλαδή διά της εκ νέου ανάδειξης των «εχθρών του λαού», επανήλθε δριμύτερο.
Από το ατυχές δημοψήφισμα και εντεύθεν, από την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε απόλυτη αναδίπλωση και πρωτοφανή κωλοτούμπα, ετέθη σε πλήρη εφαρμογή το συνδυασμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης και άλωσης των μέσων ενημέρωσης.
Οργανώθηκαν για τον σκοπό αυτόν εισαγγελικές έρευνες, απαιτήθηκαν αναλυτικά πορίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, συγκροτήθηκε η σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με μόνο σκοπό τη διαμόρφωση συνθηκών υπερέκθεσης εκδοτών και καναλαρχών, και τον Ιανουάριο του 2016 ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.
Οργανώθηκαν μάλιστα έτσι τα πράγματα ώστε να συμπέσουν χρονικά οι ακροάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής με τη διεξαγωγή των δημοπρασιών για να διαμορφωθεί κατάλληλο επικοινωνιακό περιβάλλον.
Κάπως έτσι φθάσαμε στον τριήμερο εγκλεισμό των διεκδικητών της ΤV και στον «επικοινωνιακό θρίαμβο» του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα μπορεί για λίγες ημέρες να ανεμίζει από τη Θεσσαλονίκη το λάφυρο, κατ’ άλλους τα λύτρα, των τηλεοπτικών αδειών, ύψους 246 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο κανείς, ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές του σχεδίου άλωσης των τηλεοπτικών σταθμών, δεν μπορεί να αρνηθεί την έκπληξή του για την τερατογένεση που τελικώς προκάλεσαν. Το τίμημα εξέπληξε άλλωστε και τον εμπνευστή υπουργό Επικρατείας.
Τα χρήματα που αφειδώς προσφέρθηκαν για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών, αποτέλεσμα εκβιασμού και ανομολόγητων σκοπών κατά περίπτωση, λειτουργούν απολύτως αυτοϋπονομευτικά του νέου τηλεοπτικού τοπίου από τη συγκρότησή του. Για μια αγορά 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, προσφέρθηκε τίμημα 246 εκατ. ευρώ, το ένα τρίτο του οποίου θα πρέπει να καταβληθεί εντός 20ημέρου!
Τραπεζίτες και άλλοι επιχειρηματικοί παράγοντες θεωρούν εξαρχής προβληματικό και μη βιώσιμο το νέο τηλεοπτικό τοπίο, πέραν του γεγονότος ότι αναλογίζονται τις ζημιές που θα προκαλέσει τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και συνολικά στην οικονομία αν όχι το κλείσιμο, η βεβαία συρρίκνωση δραστηριοτήτων λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών.
Ανώτερα τραπεζικά στελέχη προειδοποιούσαν χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένα να προσφέρουν ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση σε νέα ή παλαιά σχήματα προκειμένου να καλύψουν την αποπληρωμή του τιμήματος.
Οπως λέει ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του Σκάι, που πήρε την πρώτη άδεια με περίπου 43 εκατ. ευρώ, «εμείς αναγκαστήκαμε εκβιαζόμενοι να υπερασπίσουμε το σπίτι μας, όλη την περιουσία μας, δεν μπορούσαμε να μη χτυπήσουμε την άδεια, αλλά δεν σας κρύβουμε ότι το τίμημα είναι δυσθεώρητο και θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε από τη λειτουργία της επιχείρησης, ελπίζοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν και θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε την οικονομική της θέση». Ο προβληματισμός του κ. Αλαφούζου είναι ενδεικτικός της μεταβολής των οικονομικών συνθηκών που προκάλεσε ο διαγωνισμός στην εδώ και χρόνια χειμαζόμενη τηλεοπτική αγορά.
Αντίστοιχες και πιθανώς μεγαλύτερες δυσκολίες θα ανακύψουν για τον Θ. Κυριακού του ANT1, ο οποίος θα χρειασθεί να καταβάλει 75 εκατ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει εν ζωή τον λειτουργούντα εδώ και καιρό με αιματηρές οικονομίες τηλεοπτικό σταθμό.
Πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση για τους νέους καναλάρχες. Ο μεν Καλογρίτσας θα χρειασθεί πέραν των 50 εκατ. ευρώ να περάσει τη δοκιμασία του «πόθεν έσχες» και επιπλέον να ξοδέψει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει τηλεοπτικό σταθμό σε 90 ημέρες. Πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν για τη δυνατότητά του να υπερβεί τους σκοπέλους που θα συναντήσει στον δρόμο του.
Ο εφοπλιστής κ. Μαρινάκης επίσης μπορεί να διαθέτει μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, ωστόσο κι αυτός με τη σειρά του θα χρειασθεί να ξοδέψει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να θέσει σε λειτουργία αξιοπρεπή τηλεοπτικό σταθμό. Για να μην αναφερθούμε βεβαίως στις αντιδράσεις και στις νομικές δυνατότητες που πιθανολογείται ότι θα αξιοποιήσουν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς προκειμένου να διατηρήσουν ενεργούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διαθέτουν.

Τερατογένεση
Οπως και να έχει, το υπό διαμόρφωση νέο τηλεοπτικό τοπίο φαντάζει προβληματικό στη γένεσή του. Μπορεί το κυβερνητικό σχέδιο απόλυτης άλωσης των μέσων ενημέρωσης να μην επιτεύχθηκε, αλλά αυτό που αναδεικνύεται από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραπέμπει σε τερατογένεση.
Θριαμβολογίες λοιπόν δεν χωρούν. Οπως με το δημοψήφισμα, όπως κι αργότερα με το τρίτο Μνημόνιο που ανερυθρίαστα υπέγραψε σύσσωμη η αντιμνημονιακή κυβέρνηση και έκτοτε προσπαθεί να υπερβεί, εφαρμόζοντάς το κουτσά-στραβά, το αποτέλεσμα των μαθητευόμενων μάγων της νέας Αριστεράς στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης δεν είναι προς θαυμασμό. Αντιθέτως, κλονίζει τους περισσότερους, ενισχύει τις αμφισβητήσεις και τις ανησυχίες θεριεύει για την εκκόλαψη μιας νέας, λατινοαμερικανικής εμπνεύσεως αυτή τη φορά, διεφθαρμένης τάξης και ομάδας που δεν έχει φραγμούς ούτε αναστολές.
Από ...........   kourdistoportocali

Guardian: Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους -Επειδή έχει εφαρμόσει μόνο 2 μεταρρυθμίσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη αντιπαράθεση με τους δανειστές της, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα αρνηθούν να απελευθερώσουν περαιτέρω χρήματα, γράφει ο Guardian.

«Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη εφαρμόζοντας μόνο 2 από τις 15 μεταρρυθμίσεις που ήταν όροι για το πακέτο διάσωσης της περασμένης χρονιάς», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στο δημοσίευμα της Handelsblatt.

Αξιωματούχοι της ΕΕ που μίλησαν στη γερμανική εφημερίδα ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, προκαλώντας εκνευρισμό στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, το Eurogroup μπορεί να «μπλοκάρει» την απελευθέρωση των υπόλοιπων χρημάτων της δόσης- έως τώρα έχουν εκταμιευθεί 7,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 10,3 δισ.- έως το τέλος του χρόνου.

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν μετά από τη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, μόνο αν αρχίσει να εφαρμόζει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ απαιτούν από την Αθήνα να προχωρήσει τα σχέδια για το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων και τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

Από ........  iefimerida