Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr: 7,8% μπροστά η ΝΔ – “Μάχη” των μικρών κομμάτων

Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com




- Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Φτάνει στο 7,8% επι των έγκυρων
- Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή - Μάχη για όλα τα μικρά κόμματα
- Στο ερώτημα ποιός έπεισε περισσότερο ότι πολεμάει την διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει ποσοστό 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 18% και ο "Κανένας" 55%


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT.GR



Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alcoγια το newsit.gr και όχι μόνο αυτό. Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και για την μεγάλη αναμέτρηση που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπλοκή.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.








Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).
Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Δεν έπεισε κανείς για την διαπλοκή


Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.
Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή”κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.






Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:
ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 21%
ΔΕ/ΔΑ: 12%









Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:
ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 18%
ΔΞ/ΔΑ: 15%









Τέλος, στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT.GR


Από ........   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com