Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Με τον υπ. Εσωτερικών συναντήθηκαν οι Δ.Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου & Καλαμπάκας

Αναρτήθηκε από ........    energoipoliteskv.blogspot.com




Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, συνάντηση με τους Δημάρχους Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Συκιώτη Ιωάννη και Καλαμπάκας, Χρήστο Σινάνη.

Οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν εκτενώς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους. Ειδικότερα, αμφότεροι μετέφεραν τα αιτήματα της αλλαγής επωνυμίας των δήμων Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου σε Καμένων Βούρλων και Καλαμπάκας σε Μετεώρων αντίστοιχα, αλλά και την εξέλιξη μέχρι σήμερα της όλης διαδικασίας, θεωρώντας ότι τα νέα ονόματα συνάδουν περισσότερο, αφενός γιατί συμπεριλαμβάνονται αρκετοί δήμοι στα διοικητικά τους όρια, ύστερα από την εφαρμογή του Καλλικρατικού Δήμου, αφετέρου γιατί αυτή η μετονομασία μπορεί να αναδείξει τους τόπους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τουριστικούς προορισμούς.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Συκιώτης ευχαρίστησε τον υπουργό για τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στο δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομών και κατέθεσε επίσης, νέο αίτημα από την πλευρά του αναφορικά με τις απαιτήσεις για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος πρόσθετης ενίσχυσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της μετονομασίας και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του υπουργείου για πλήρη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από ........  aftodioikisi